Cehennemden Kaçın

Elensu

New member
Reaction score
0
Peygamberimiz ( s.a.v) :
"Cehennemin bir benzerini görmedim! Kendinden hem kaçıyorlar, hem de kaygısız uyuyorlar. Cennet gibisini de görmedim.! Onu hem istiyorlar, hem de uyuyorlar,ibadet yapmıyorlar "
" İki büyük şeyi unutmayın:Cenneti ve cehennemi"dedikten sonra o kadar ağladıki, gözlerinden akan yaşlar sakalının iki yanını ıslattı.Daha sonra şöyle buyurdu:
"Kudret ve iradesiyle yaşadığım Allah'a yemin ederim ki , ahiret hakkında bildiklerimi bilseniz taşraya çıkar, günahlarınızı düşünerek başınıza toprak saçardınız."
Kainat yüzü suyu hürmetine yaratılan Habibullah(sav) cenneti ve cehennemi düşünerek gözyaşı döküyor. Ya bize ne oluyor ki , bu kadar rahat vaziyette duruyoruz..?"Hiç ölmeyecekmişiz gibi "dünyaya çalışıyoruz, ama "hemen ölecekmiş gibi" ahirete çalışmıyoruz.

UNUTMAYALIM Kİ, CENNET UCUZ OLMADIĞI GİBİ CEHENNEM DAHİ LÜZUMSUZ DEĞİLDİR.
GÜCÜMÜZ YETTİĞİ KADAR İBADET YAPARAK CENNETİ İSTEYELİM, HARAM ŞEYLERDEN UZAK DURARAK CEHENNEMDE KAÇALIM.FAKİRLERE MUHTAÇLARA YARDIM ELİ UZATALIM.
ALLAH (C.C) IN RAHMETİ VE SELAMETİ ÜZERİMİZE OLSUN.
:ter:

Çok doğru söz hem cehennemden korkuyoruz hemde kurtulmak için çabalamıyoruz cenneti istiyoruz ama kazanmak için çabalamıyoruz insanoğlu işte..

ewet bu hayat çooookkk ama çook kısa.. 1 dakika sonra ruhumuzun bedenemizde olacağı mechul.. allahım bizi cehennem azabından korusun.. bazen kendi kendime çok düşünüyorum ve insan oğlunun çok cesaretli olduğu sonucuna varıyorum.. cehennemin dehşetini bilipte yine umursamamak..

Çok güzel olmuş...Eline sağlık...Allah razı olsun...Bizim ağlamamız gerekiyorken Habibullah(s.a.s)ağlıyor...O bizi fazlasıyla düşünüyor...Biz ise O'na layık bi ümmet bile olamıyoruz...

doğru ve doğru

ALLAH bizi cehennem azabından korusun

Yaptığımız ibadetleri O'nun ihtiyacı olmadığı için, ancak O'nun merhametine sığınıp cennet ehlinden olmayı dilemeliyiz.

Yada hiç umursamayıp, bazılarının dediği gibi benim kalbim temiz bişey olmaz dersek O zaman Ashab-ı şimalden olur ve halimize ancak cehennemde ağlarız, ama ne çare...

Denildiği gibi;

Cehennemden kaçın...

Allah (c.c) razı olsun.emeğine sağlık kardeşim çok güzel olmuş.hepimiz peygamber efendimiz (s.a.v) e layık kullar olabiliriz inşaallah.Allah (c.c) bizi O'nun yolundan ayırmasın...

Geri