Cep Telefonu Haberleri[Tek Başlık]

bunlar mı en pahalı telefonlar? :saskin
çok daha ucuza çok daha güzel telefonlar biliyorum :durdurun
tşk sonsuzluğa

slm bu tlf ses programı varmı yükseltme imkanı olurmu yardım

Symbian artık Nokia'nın

S60 platformu geliştirilmeye başlandığından beri konuşulanlar sonunda resmiyete döküldü ve Nokia, Symbian'ı satın aldı.

2406_sym_275.jpg

Dünyanın en popüler akıllı telefon platformu olarak bilinen Symbian'ın hisseleri artık Nokia'nın. Bugün resmi duyurusu yapılan satın alma işlemi hakkında konuşan Nokia CEO'su Olli-Pekka Kallasvuo gelişmeyi "Yazılım stratejimiz için önemli bir kilometre taşı" olarak nitelendirirken yeni nesil tüketicilere yönelik web tabanlı uygulamaların ve yeniliklerin geliştirileceğinin müjdesini de verdi.

"Bu girişimin geniş desteği ile sektörün Symbian platformu etrafında birleştirilecek olması uygulama geliştiricilere yeni olanaklar sağlayacak. Daha verimli, yeniliğe açık ve bütünleştirilmiş yazılım zinciriyle mobil dünyadaki gücümüzü daha da iyi kullanabileceğiz. Nokia bu girişimiyle piyasaya da yeni bir ivme kazandıracaktır." diyen Kallasvuo tüketicilerin beklentilerini karşılayacak ürünler ortaya koyacaklarını ifade etti.

Bilindiği gibi Symbian Limited, akıllı telefonlarda yer alan işletim sistemi Symbian OS için lisans sahibi ve geliştiricisi konumundaydı. Symbian adına konuşan şirketin CEO'su Nigel Clifford ise memnuniyetini dile getirerek konu hakkında şunları söyledi:

"10 yıl önce Symbian olarak yola çıktığımızda 'ileri görüşlü' oynatıcılar geliştirerek gelişmiş açık işletim sistemleri ve yazılım yetenekleriyle mobil dünyaya hizmet vermeye başladık. Bugünkü vizyonumuz dünyanın en yaygın kullanılan yazılım platformu olmak. Bu birliktelikle amacımız doğrultusunda önemli bir adım atıldı."

Symbian OS işletim sistemini içeren mobil cihazların kullanım oranı %60 seviyesinde. Piyasada bugüne kadar 200 milyondan fazla Symbian OS tabanlı telefon satışı gerçekleştirildi. 8 farklı üreticinin 235'in üzerindeki farklı modellerinde yer alan yazılım dünya genelinde 250'den fazla mobil ağa hizmet veriyor. Symbian sistemler için 4 milyon yazılımcı uygulama geliştiriyor.

Motorola MING A1600 ve A1800

12354.jpg
Motorola yeni telefonları MING A1600 ve A1800′ün tanıtımını gerçekleştirdi. Motorola’nın yeni telefonlarının işletim sistemi Linux OS olarak belirlenmiş.

Motorola MING A1600 özellikleri

* 2.4″ 262K renkli TFT ekran
* Dokunmatik ekran
* Linux OS
* Quad-band GSM/GPRS/EDGE desteği
* 3 megapixel kamera ve otomatik fokus
* microSD memory kart yuvası (max. 4GB)
* Bluetooth (A2DP) bağlantısı
* microUSB port
* FM radio
* GPS receiver

Motorola MING A1600 ve A1800 telefonların fiyatı hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı.

Samsung J800 Luxe

12360.jpg

Samsung, yeni açılır - kapanır telefon modeli olan Samsung J800 Luxe ile bu ay içerisinde piyasalara girmeye hazırlanıyor. J800 Luxe ekonomik olması nedeniyle hedef kitlesi olarak daha fazla kullanıcıya hitap etmek istiyor. Ancak ürünün kesin fiyatı hakkında henüz bir bilgi yok.

Samsung J800 Luxe’ün özellikleri

* 2.2″ 176 x 220 ekran
* Üç bant GSM 3G / UMTS
* Full HTML tarayıcı
* Döküman görüntüleyici
* Email, RSS okuyucu
* Bluetooth 2.0
* Medya oynatıcı
* 2 megapiksel kamera
* 18MB dahili hafıza
* MikroSD kart yuvası
* FM radyo
* Google arama

bilgiservisim.com​

Suya Düşen Telefon Nasıl Çalıştırılır?

Suya Düşen Telefon Nasıl Çalıştırılır?

Suya düşen cep telefonları ilginç yöntemlerle kurtarılabiliyor.

internetten derlenen bilgilere göre, ıslanan telefonların içindeki su, havayla çok fazla temas etmeden hızlı bir şekilde temizlenebilirse cihazın yeniden çalışması mümkün olabiliyor.

CİHAZLA PİL AYRILMALI

Üretici firmaların, garanti kapsamına almadığı ıslanma durumlarında kullanıcının ilk olarak, cihaz fişe takılıysa kısa devre yapmaması için fişi çıkarması değilse aynı riskten dolayı cihazla pilin birbirinden ayırması ardından da SIM kartı çıkartması gerekiyor. Bir çok durumda cihaz ıslansa bile SIM kartlar çalışmaya devam ediyor.

Cihazın pili ve SIM kartı çıkarıldıktan sonra kuru bir bezle hızlı şekilde kurulanması gerekiyor. Cihaz içerisindeki nemin doğal bir şekilde buharlaşması durumunda telefonun "kurtulma" ihtimali daha fazla bulunuyor.

ELEKTRİK SÜPÜRGESİ ÇEKİN

Cep telefonunun içerisindeki nemi buharlaştırmanın en iyi yolu, bir elektrik süpürgesi ile içine, ortamdaki havanın üflenmesi ya da çekiş özelliği olan bir elektrik süpürgesi ile içerideki havanın dışarı çıkarılması. Ancak saç kurutma makinesinin kullanılmaması gerekiyor.

PİRİNÇ TANELERİ İLE KURUTUN

Çoğu saç kurutma makinesi, ’soğuk üfleme’ modunda dahi ortamdaki havadan daha sıcak bir havayı makinenin içerisine üflediği için entegre ve lehimlere zarar verebiliyor. Bunun sonucunda cihaza pil takıldığı an telefon kısa devre yapabiliyor. Kurulandığı halde içinde hala nem olan cep telefonlarını tamamen kurutmanın en iyi yolu ise pirinç taneleri ile dolu bir kavanozun ortasına koyup ağzını kapatmak ve en az bir gün bekletmek. Pirinç taneleri ortamdaki nemi hızla emebiliyor.

DANATURE ALKOL KULLANIN

Kullanıcıların, saç kurutma makineleri, mikrodalga fırınlar ve doğrudan güneş ışığından kaçınması gerekiyor. Öte yandan cihazların "tuvalete düşürülmediği sürece" de alkolle temizlenmemesi gerekiyor. Solvent içerikli olan alkol, cihaz içindeki plastik bağlantıları eritebiliyor. Bunun yerine hırdavatçılardan temin edebilen "Denature" alkol
kullanılabilir.

Telefonunu denize düşürenlerin, cihazı sudan çıkarıp bu sefer tatlı suya bırakmaları daha sonra oradan da çıkarıp kurulamaları gerekiyor. Çünkü tuzlu su barındırdığı kristallerden dolayı cihazın bazı parçalarına zarar verebiliyor.

GİZLİ İŞARETLER

Birçok kullanıcının, suya düşürdüğü için çalışmayan telefonlarını değiştirmek istemelerinin ardından üretici firmalar, uzun bir süredir cihazın hem dışına hem de içine garanti etiketleri yerleştirmeye başladı.

Su ile temas ettikleri zaman renk değiştiren bu etiketler sayesinde yetkili servis, telefonun içini açmadan dahi suya düşürüldüğünü anlayabiliyor. Birçok telefonun içinde de gizli işaretler bulunuyor. Bu işaretler, telefon ıslandıktan sonra dışındaki etiket değiştirilse bile cihazın ıslandığını tespit edebiliyor.

demekki suya düşen telefonlarım o yüzden calısmıyomus hep sac kurutma makinesi ile kurtarmaya calısıyodum ama istediğin kadar bu yöntemleri kullansan bile eski hali gibi olmuyo telefon suya düşen telefonu hiç düşünmeden değiştireceksin baska telefon al daha iyi

benim emmi oğlu bi ara denize düşürdü telefonunu..O gün denize girmicektim ama onun yüzünden denize girdim..Neticesinde 6 kişilik ekip(arkadaşlar) telefonu buldu..Tamamen cihazı söktüm güneşte kuruttum Saç kurutma mak ile tekrar kuruttum..Ama sonuç olumsuzdu

Geri