Cep Telefonu Haberleri[Tek Başlık]

Fazla değil kısa bir süre sonra ortaya çıkar iphone 4G olduğu idda
edilen prototipin gerçek mi yoksa fake mi olduğu ? diye düşünüyorıum.

Üç sim kartlı Türk malı TTN; fark attı

Dünyanın ilk ve tek aynı anda aktif 3 sim kartlı telefon patentine sahip Türk markası TTN Mobile, cep telefonu pazarında, LG, Sony Ericsson'u geride bıraktı...

2z4jr5f.jpg

Farklı Faal Gurup, TTN Mobile markası ile cep telefonu pazarında Nokia ve Samsung'un arkasından Türkiye üçüncüsü oldu. TTN Mobile Pazarlama Direktörü Özlem Dağ, "Bir Türk firması ilk kez dünya liderleri arasında ipi göğüsledi ve şampiyonluk kürsüsünde yer aldı." dedi.

Pazar araştırmaları alanında dünya lideri GFK'nin kasım ayı raporunda yer alan bilgiye göre TTN Mobile, Nokia ve Samsung'un arkasından sektör üçüncüsü oldu. Dual sim kategorisinde ise lider konuma yükseldi. Raporda ilk 5 şirket şöyle sıralandı: Nokia, Samsung, TTN Mobile, LG, Sony Ericsson.

Özlem Dağ, rekabetin giderek kızıştığı Türkiye pazarında bu başarının son derece önemli olduğunu belirtti. Nokia ve Samsung gibi dünya devlerinin kapıştığı bir piyasada, ilk defa bir Türk markasının üst sıralarda yer almasının zorluğuna değindi. Dağ, "Bu başarının arkasında yatan neden dünya standartlarında teknoloji, tasarım, zengin ürün yelpazesi, satış öncesi ve sonrası verilen teknik desteğin yanı sıra Türk tüketicisinin ihtiyaç ve taleplerinin doğru tespit edilmesi, hem hayallerine hem de ihtiyaç ve beklentilerine cevap veren ürünlerin geliştirilerek hayat tarzına
değer katılmasıdır." diye konuştu.

TTN Mobile aynı zamanda dünyanın ilk ve tek aynı anda aktif 3 sim kartlı telefon patentine sahip Türk markası olma özelliğini de elinde bulunduruyor.

"En"lerin telefonu

Üreticilerin 'en' savaşı devam ediyor. Karşınızda 'en garip görünümlü' ve 'en ince' QWERTY cep telefonu!

11ayjjc.jpg

Üreticiler yeni bir ürünü pazara sunduklarında "en" kelimesini kullanmayı çok severler. En hızlı, en ince, en küçük gibi terimleri sık sık duyarız. Neoi'nin 906 cep telefonu da bu "en"lerden biri.

Neoi 906 bir cep telefonundan çok bir hesap makinesi andırıyor ve üreticisi de bu özelliği ile gurur duyuyor. tabi bu durum, telefonun "en garip görünümlü" cep olmasını engelleyemiyor. Ama telefonun bir diğer "en"i daha var: Neoi 906, dünyanın QWERTY klavyeye sahip en ince cep telefonu. Büyüklüğü sadece bir kredi kartı ebatlarında olan telefon, 256K renk desteği sunan bir ekrana sahip.

GSM özelliklerinin yanı sıra GPRS desteği de bulunan telefon, bunlar yetmezmiş gibi bir de video kaydedebilen kameraya sahip. Fotoğraf ve videolarınızı kaydetmeniz için üzerinde 512MB'lık bir belleğe sahip olan Neoi 906, 8 GB'lık SD kartları destekliyor. Eğer bunlar sizin için yeterli olmadıysa telefonun FM radyosu bulunduğunu da aktaralım.

Tüm bu özellikleri bu kadar ince bir telefona sığdırabilmenin bedelinin ne olduğu ise üretici tarafından henüz belirtilmedi.

Telefonun ince olması beni her zaman için alma sürecindeyken cezbetmiştir...
Ama bu kadar ince bir klavyenin kullanımının da ne derece kolay olacağı soru işareti...

Farklı Faal Grup son yıllarda kendini inanılmaz bir şekilde geliştirdi ve iş kapasitesini genişletti.
Kimi kişiler için 3 sim kartın aynı anda bir telefonda kullanılabiliyor olması gerçekten de büyük avantaj hatta insanlar artık telefon alımında bu özelliği de gözönünde bulunduruyorlar.

Ben bu kadar kısa bir zaman aralığından sonra yeni nesil ürünü piyasaya süreceğini sanmıyorum Apple'ın.
Ama yine de belli olmaz bir sürprizle müdavimlerini şaşırtabilir firma;)

Eğer ben de bir iphone kullanıcısı olsaydım telefonumda böyle bir durumun gerçekleşmesinden gerçekteen de canım çok sıkılırdı...
Ki böylesine önemli bir hatanın Microsoft'tan kaynaklanıyor olması daha da bir düşündürücü;)

teknoloji güzel ama 3 sim kullanan insanlara acıyorum ßana 1 tane ßile fazla geliyor :s

dün müşteri sormuştuda yok artık demiştim meğerse gerçekmiş.. İşe yarar ama 3 hattı beraber kullanan çok kişi var

koskoca microsoft'a böle bi iftira atılıp suçlanması bence çok aşşşalayıcı ve seviyesizce ben microsoft sahibinin yerinde olsam dava açardım böyle bi konuyu ortaya atan kişiye

99 dolara Apple iPhone 3G

Bir süredir devam eden 99 dolarlık iPhone satılacağı söylentisi bir bakıma doğrulandı. Amerikan telefon şirketi AT&T, tamir edilmiş iPhone’ları 99 dolar fiyatla satışa çıkardı.

Amerikan süpermarket zinciri Wal-Mart’ın 99 dolara iPhone satacağı söylentisi her iki yönde de doğrulandı. Wal-Mart iPhone satışına başladı ancak 99 dolara değil, iPhone 99 dolardan satışa çıktı ancak sıfır ve Wall-Mart’ta değil.

Wal-Mart’ın 197 ve 297 dolar fiyatlar ve 2 yıllık sözleşmeyle iPhone satışına başlamasıyla süpermarket zincirinin AT&T ortaklığıyla iPhone satışına başlamasının hemen ardından, daha önce kullanılmış ve arıza nedeniyle AT&T’ye iade edilmiş ürünlerin 100 dolar düşük fiyatla, 99 dolara satılmasıyla son iki haftadır devam eden söylentiler doğrulanmış oldu.

Piyasaya sürüldüğü günden beri akıllı telefon pazarını eline geçiren iPhone’un ilk serisinde ortaya çıkan arızalardan dolayı iade edilen ürünler, tamir edildikten sonra satışa çıkarılıyor. Ancak daha önceden kullanılmış 8GB’lık iPhone 3G’lere sahip olmak için yine de 2 yıllık AT&T sözleşmesi yapmak şart koşuluyor. 8GB ile yetinmek istemeyenler ise 199 doları gözden çıkarmak zorunda. Tabi bu ücretlere 24 ay boyunca kullanılmak zorunda olan sözleşmelerin aylık ödemesi dahil değil.

245 dolar a i-phone satılmakta..... amerikada.... bildiğimiz i-pohone ama =) sahte mahte çakma felan değil =)

bkz.3 tane gelicek inş. =)

Böyle işkence görülmedi!

Nokia'nın başına gelenler: "Cep testi nasıl yapılır?" sorusuna verilebilecek en ilginç cevap burada.

2qck184.jpg

Pek çoğumuz cep telefonlarımıza büyük bir özenle bakarız ve en ufak bir çizikten bile mümkün olduğu kadar korumaya çalışırız. Fakat Rusya'da işler böyle yürümüyor olmalı. Çünkü Rus bir internet sitesi cep telefonlarının sadece özellikleri ve kapasitelerini değil, dayanıklılıklarını da test ediyor. Test etmek derken aklınıza özel cihazlarla bilimsel ölçümler gelmesin, onlar telefonları buzdolabına kapatıyor, bir tepeden yuvarlıyor, çamaşır makinesine atıyor ve arabayla üzerinden geçiyor!

Mobile.mail.ru internet sitesinin telefonlara yaptığı işkenceden en son Nokia E71 nasibini almış. İletişim kapasitesinin yüksek olması ve tasarımı nedeniyle oldukça beğenilen, fakat çelik kasasına rağmen çok ince olması yüzünden kırılgan olduğu izlenimi veren E71, çılgın Rusların elinde neye uğradığını şaşırdı. Test tahmin edebileceğiniz gibi soğuk bir sınavla başladı. E71 ilk olarak -20 derecede tam 12 saat bekletildi. Tipik bir Rusya gecesi soğukluğunda 12 saat geçiren E71, sadece 1 barlık pil kaybetti ve çalışmaya devam etti. İlk testi başarıyla geçen E71'i ardından basınç testi bekliyordu.

neud8p.jpg

w0qjwk.jpg

16iinnp.jpg

Geri