Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
HTC Touch 3G Türkiye pazarına giriyor. Beklenen telefona sahip olmanın bedeli burada...
HTC Touch 3G Türkiye'ye geliyor
HTC Touch 3G, Turkcell markası ile Türkiye'de pazara sunuluyor. Dokunmatik telefon TurkcellPDA HTC Touch 3G kullanıcıların kişiler, mesajlar ve diğer bilgilere tek dokunuşla hızlı erişmelerini sağlayan TouchFLO teknolojisi ile keyifli internet deneyimi yaşatıyor. Böylelikle Turkcell HTC Touch 3G ile kullanıcılar anında e-postalarını ve mesajlarını alabiliyor, Microsoft Windows Mobile 6.1 işletim sistemi sayesinde de gelen ekli dosyaları kolaylıkla açarak diledikleri değişiklikleri yapabiliyor.
Kullanıcılara güçlü bir dokunmatik telefon ve genişbant deneyimi yaşatan TurkcellPDA HTC Touch 3G, standart 3G'nin 18 katına kadar daha hızlı kablosuz veri indirme imkanı sunuyor. Kullanıcılar internet sitelerinde gezerken tek elle sayfaları yaklaştırabiliyor ve çevirebiliyor, bütünleşik RSS okuyucu sayesinde güncel haberleri kolaylıkla takip edebiliyorlar. 256 MB dahili hafızaya sahip olan TurkcellPDA HTC Touch 3G'nin belleği, MicroSD kart yuvası sayesinde yükseltilebiliyor. Böylece kullanıcıların telefonlarında daha fazla bilgi ve belge taşımaları da mümkün oluyor.
Parlak mavi renk seçeneği ile dikkat çeken TurkcellPDA HTC Touch 3G'nin son kullanıcı fiyatı 620 dolar + KDV olarak açıklandı. Turkcell internet paketlerinden birini seçen kullanıcılar, TurkcellPDA HTC Touch 3G'ye ücretsiz olarak sahip olabilecek.
Google'ın Android platformunu kullanan ikinci cep telefonu serisinin ilk canlı videosu burada...
Kogan Agora: Andorid'li ikinci cep telefonu serisi.
Google'ın Android platformunu kullanan ikinci cep telefonu serisi Kogan Agora ile ilgili ilk canlı resimler ve bir video yayımlandı. Cep telefonu tasarım olarak Samsung SGH-i780'i andırıyor. Ebatları 108 x 64 x 15 mm, 130 gram ağırlığında ve iki farklı sürümü mevcut.
210 Dolara elde etmek mümkün
300 Avustralya doları (210 ABD doları) talep edilen normal sürüm QWERTY klavye, 2,5 inç dokunmatik ekran, microSD slotu ve HSDPA elde ediliyor. Agora Pro ise yaklaşık 400 Avustralya doları (280 ABD doları) karşılığında ek olarak 2 Megapiksel kamera, HSDPA, WLAN ve GPS sunuyor. İş telefonu üreticinin web sitesi üzerinden sipariş edilebiliyor ve Kogan'a göre Ocak sonunda dağıtılmaya başlanacak.
Piyasaya renk katmak isteyen tasarımcılar, dünyanın en pahalı telefonunu dizayn etti.
Bu telefon tam 2.5 milyon dolar. Global krizin devam ettiği bugünlerde mücevher sektörü yeni tasarımlarla piyasaya renk ve heyecan katmak istiyor.
Bu amaçla dünyanın en pahalı telefonunu dizayn eden tasarımcılar Yeni Apple iPhone'u yarattı. Apple iPhone 3G Kings Button modeli 18 karat sarı ve beyaz altın kullanılarak tasarlandı. Altın çerçevelerin etrafında ise 138 adet parlak elmas kullanılmış.
Avusturyalı mücevherci Peter Aloisson tarafından tasarlanan bu yeni modelin fiyatı dudak uçuklatan cinsten. Ortasında kocaman bir elmas olan bu telefon tam 2.5 milyon dolar ( 1.6 milyon paund)
Daha önce dünyanın en pahalı telefonu rekoru 1.3 milyon dolarla Rus bir tasarımcıya aitti.
Bu kampanyadan yararlanmak için bir yıl turkcell de kalmanız hattınızı devretmemeniz ,
kapatmamanız ve numaranızı başka bir gsm şirketine taşımamanız gerekiyor bilginize.
Palm, CES 2009 fuarında yeni smartphone telefonunu tanıttı. Palm Pre’nin özellikleri arasında, 3.1-inç ekran, 320×480 çözünürlük, kapaklı QWERTY keypard, 3 megapixel kamera, WiFi 802.1b/g, GPS ve Bluetooth özellikleri bulunuyor.
Plam Pre’de 8GB memory ve EV-DO Rev.A network desteği bulunuyor. Palm Pre , Palm webOS üzerinde çalışıyor. Plam Pre PDA telefonun fiyatı hakkında henüz bilgi bulunmuyor.
Küresel kriz her sektöre darbe vurmaya devam ediyor. Ama bundan etkilenmeyecek birileri de var.
2009 yılı her sektörde olduğu gibi teknoloji ve bilişim sektörleri için de ürkütücü başladı. Küresel krizin etkileri, müşterileri para harcamaya çekinen bir hale getirince dev firmalar işçi çıkartmaya ve 2009 beklentilerini aşağı çekmeye başladılar bile. Her ne kadar cep telefonu sektörü en az etkilenecekler arasında sayılsa bile, bu sektör de kurşun geçirmez değil. Uzmanlar diğer sektörlere oranla zararın daha az olacağını hesaplasalar da, cep telefonu satışlarının düşeceği uyarısını yapmadan edemiyorlar.
Fakat pek çok uzmanın üzerinde hem fikir olduğu bir nokta var. O da tüketicilerin harcamaları azaltacak olmalarının, daha üst seviye cihazların lehine bir gelişme olacağı yönünde. Uzmanlar, 2009'da yükselme grafiğini sürdürecek ender sektörlerden birinin SmartPhone olarak bilinen akıllı telefonlar olduğunu iddia ediyor. Uzmanlara göre fiyatların biraz daha aşağı çekilmesiyle beraber, tüketiciler de satın alımlarda biraz da seçici davranacaklar ve kriz ortamında fiyat/performans anlamında en yüksek ortalamaya ulaşacak olan akıllı telefonlar daha çok tercih edilecek.
Akıllı telefon pazarının en büyük oyuncusu olan Nokia'nın ise, 2009 için ön gördüğü %5'lik küçülmeye rağmen, akıllı telefon pazarında %9'luk bir artışa ulaşması bekleniyor.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ''Türkiye'deki numara taşınabilirliği hızı dünyada hiçbir yerde yok'' dedi
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, 2 ayda 930 bini aşkın numaranın taşıma işlemi için müracaat yapıldığını belirterek, ''Türkiye'deki numara taşınabilirliği hızı dünyada hiçbir yerde yok. Türkiye bu konuda dünya istatistiklerini alt üst etti'' dedi.
Acarer, doküman tarayıcı üreticisi Avision ve Türk yazılım firması KodA arasında imzalanan sözleşme dolayısıyla düzenlenen ''Küreselleşme Sürecinde ve Küresel Krizde Türkiye'de Bilişim Yatırımı'' konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün Türkiye için büyük şans olduğuna inandıklarını belirterek, Türkiye'nin bu sektörde son yıllarda ciddi bir büyüme grafiği çizdiğini hatırlattı.
Sektörün toplam cirosunun sürekli arttığını belirten Acarer, kesin olmayan 2008 verilerine göre sektörün 30 milyar doların üstünde bir hacme ulaştığını bildirdi.
Global kriz nedeniyle dünyada birçok sektörde daralmaların yaşandığını anımsatan Acarer, Türkiye'de de aynı sürecin yaşandığını, ancak cirolarda veya istihdam edilen personel sayısında bir azalma olmadığını, artışın sürdüğünü söyledi.
Acarer, bilgi ve iletişim sektörünü lokomotif bir sektör olarak değerlendirdiklerini ifade etti.
Sektörde yaşanan gelişmeleri de anlatan Acarer, kısa bir kısa bir süre önce numara taşınabilirliği sisteminin uygulanmaya başladığını, bu uygulamanın sektörde ciddi bir hareketlenme meydana getirdiğini kaydetti.
2 ayda 930 bini aşkın numaranın taşıma işlemi için müracaat yapıldığını bildiren Acarer, şöyle devam etti:
''Başvurular sonucu numaraların yüzde 80'ini taşındı. Bu yazılımı yapan bir Türk firması ve bununla gurur duyuyoruz. Türkiye'deki numara taşınabilirliği hızı dünyada hiçbir yerde yok.
Türkiye bu konuda dünya istatistiklerini alt üst etti. 2 ayda milyona yakın bu işlemin yapılabilmesi ciddi bir oran, daha da önemlisi bunun bir Türk firması tarafından yapılması da önemli...''
3. NESİLİN SUNDUĞU FIRSATLAR...
3. nesil ihalesinin de gerçekleştirildiğini anımsatan Acarer, ''Umuyorum ilk çeyrek içinde lisanslar verilip el sıkışılacak'' dedi.
İhale sonrasında lisans bedellerinin ön plana çıkarıldığını ifade eden Acarer, yaklaşık 1 milyar avroluk lisans bedeli alındığını, oradaki bant genişliğinin bir kısmının hala ellerinde olduğunu, bunun nasıl değerlendirileceğinin ise henüz kesinleşmediğini anlattı.
3. nesilin sektöre getireceği harekete işaret eden Acarer, 3. nesille birlikte pek çok servisin verilmesine olanak sağlanacağını, bunlarla ilgili alt yapıların sektöre ciddi bir hareketlenme getireceğini anlattı.
Operatörlerin büyük şehirlerden başlamak üzere ciddi bir alt yapı yatırımına gireceklerini söyleyen Acarer, bunun da yazılım ve donamım şirketleri için önemli fırsatlar yaratacağını kaydetti.
Ar-Ge'nin Türkiye'nin bir şansı olduğunu, Türkiye'nin bunun için uygun bir bölge konumunda bulunduğu ifade eden Acarer, ''Biz zeki bir halkız. Bu tür hizmetler bizim gibi ülkelere kayacak. Düşüncelerimizi doğru yerde kullandığımızda bu ülkenin önünü kesmek çok zor'' diye konuştu.
3. nesilde sistemlerini kuracak olan bütün operatörlerin tesis edecekleri yazılımların yüzde 40'ını Türkiye'deki yazılım ve donanım firmalarından almak zorunda olduklarını anımsatan Acarer, ''İşi gücü bıraktık bununla ilgili yönetmelikleri hazırlıyoruz'' dedi.
Acarer, 2009'un ilk çeyreğinde geniş bant telsiz erişim sistemleri lisansını da vereceklerini, yazılım ve donanım firmalarına yönelik benzer koşulların orada da sağlanacağını bildirdi.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ise İTÜ teknokentini büyütmek için önemli kararlar aldıklarını, yeni bir bina inşaatına başlayacaklarını söyledi.
Türkiye'deki patentlerin yüzde 47'sinin İTÜ teknokentinde üretildiğini belirten Şahin, bilgi teknolojileri alanında gerçekleştirilen ihracatın da önemli bir bölümünün teknokentteki şirketlerce yapıldığını kaydetti.
Avision Dünya Başkanı Thomos Sheng da tarayıcı pazarında önemli bir tedarikçi olduklarını, KodA ile birlikte çalışarak rekabetçi ürünler geliştireceklerini söyledi.