Cep Telefonu Haberleri[Tek Başlık]

bole bısey yok
39 kontore mesaj hakkı alıyosun

ya boyle sacma konu acıyorlar bıde denemeden bıtıyorum tıplemelere gel ya kardesım kaos ıcın konu aCma bıze ıspatı lazım

Faturasız hatlara özel SMS paketlerinden yararlanmak için ister 39 kontöre yurtiçi her yöne 500 SMS, ister 39 kontöre Avea içi 5000 SMS paketini seçin ve cep telefonunuzdan "5yuz" veya "5bin" yazıp 3900'e SMS gönderin. 30 gün boyunca kullanabileceğiniz SMS'leriniz ile doya doya mesajlaşmanın tadına varın.

Vodafone'a bayan CEO

Vodafone Türkiye'de uzun aylardır aradığı CEO'sunu buldu. İlk kez bir kadın 14 yıllık GSM sektörümüzde Genel Müdür olarak görev yapacak.

serpiltimuray.jpg

Vodafone Türkiye’de CEO koltuğuna Serpil Timuray atandı. Halen Danone Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapan Serpil Timuray, 1 Ocak 2009 tarihinde Vodafone Grubu Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Direktörü ve Vodafone Türkiye CEO’su Ian Gray’den görevi devralacak.

Serpil Timuray kimdir?

Kariyer hayatına 1991’de Procter&Gamble pazarlama departmanında başlayan Serpil Timuray, 1999 yılında DanoneSA bünyesine DanoneSA Tikveşli Pazarlama Direktörü ve İcra Kurulu üyesi olarak katıldı. Bir süre kurumun Satış ve Pazarlama Direktörlüğünü birlikte yürüten Timuray; Haziran 2002’de DanoneSA Süt Ürünleri Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı oldu.

Serpil Timuray, 2003’te DanoneSA şirketlerinin Danone Grubu tarafından % 100 hisse satın alımı konsolidasyonunu ve entegrasyonunu, Ocak 2004’te Nestle Türkiye sütlü ürünler işinin satın alımı ve entegrasyonunu, 2003-2006 döneminde Groupe Danone’nin dünyadaki en kapsamlı endüstriyel yatırım programlarından birinin Türkiye’de gerçekleşmesini ve bu sayede Türkiye’de %100 yerli üretime geçilmesini yönetti. 2003 yılında Dünya Yayın Grubu tarafından “Gıda ve İçecek Sektörü’nün En Başarılı İş Kadını” ödülüne layık görülen Timuray, SETBİR (Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, YASED ve TUSİAD üyesi.

Lise eğitimini Üsküdar Amerikan Lisesi ve Amerika’da North Carolina Asheville High School’da tamamlayan ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Serpil Timuray, evli ve 1 çocuk annesi.

Timuray'ın göreve başlayacağı 2 Ocak tarihinde numara taşınabilirliği ile ilgili resim ortaya çıkmış olacak. Ayrıca 28 Kasım'da yapılması beklenilen 3G lisans ihalesinin de ilgili kurumlarca onaydan geçmesi muhtemel. Timuray Vodafone'da göreve başladığı dönemde 3G altyapısının kurulması ve numara taşınabilirliğinin seyrine göre diğer operatörlerden pazar payı kapma yarışı sürecini yönetiyor olacak.

Sosyal mobil INQ

Ünlü İngiliz mobil iletişim operatörü 3, Facebook, Last.fm, Live Messenger gibi sosyal servislere hazır cep telefonu üretti.

inq1a.jpg

İnternet üzerindeki sosyal servislere mobil erişim farklı alternatiflerle çözülmeye çalışılıyor. Son olarak İngiliz operatörü 3 tarafından geliştirilen INQ1, Facebook, Windows Live Messenger, Last.fm, Skype ve Ebay gibi çok sayıda insan tarafından kullanılan popüler sosyal servislere hazır halde geliyor.

Operatörün arkasındaki Hutchison Whampoa şirketi tarafından kendi içlerinde geliştirilen mobil iletişim cihazı, kendine has bir arayüz üzerinde sosyal ağlara erişebiliyor. Ekranın hemen altında cihazın yanındaki tuş ile aktif hale getirilen menüde, Facebook, Last.fm gibi servisler kendi simgeleriyle belirtiliyor. Cihaz ayrıca rehberdeki kişi kayıtlarına ait fotoğrafları Facebook'tan çekebiliyor.

INQ1 sayesinde Last.fm üzerinden müzik dinleyebilir, Ebay'deki alım satım işlemlerinizi kontrol edebilir, Facebook üzerinden arkadaşlarınızla iletişime geçebilir, Windows Live Messenger ile mesajlaşabilir ve widget (web gereç) sayesinde farklı servislere de erişebilirsiniz. Cihazın Türkiye'de satışa sunulması şüphesiz şimdilik hayal. Fakat İngiliz kullanıcılar INQ1'e oldukça uygun fiyatlı tarifeler üzerinden çok yakında sahip olabilecekler. Cihazla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın (İngilizce).

HTC Max 4G kesinleşti

Rus WiMAX operatörü Scartel, HTC için 4. nesil olarak tabir edilen mobil WiMAX destekli bir iletişim cihazı üretti.

htcmax.jpg

Bağlantı teknolojileri konusunda öncü firmalardan olan HTC, Yota markası altında hizmet veren Rus WiMAX operatörü ile birlikte yeni bir modele imza attı. HTC Max 4G adıyla tanıtılan cihaz, mevcut GSM şebekeleriyle çalışabildiği gibi, karşılıklı Max 4G cihazı kullanılması durumunda WiMAX üzerinden VoIP bağlantısı sağlayarak çok daha ekonomik görüşme yapma imkanı tanıyor.

Yeni nesil HTC cihazlarıyla hem tasarım hem de donanım anlamında aynı çizgide olan Max 4G üzerinde 800 x 480 piksel çözünürlük sunan yüksek kaliteli bir ekran bulunuyor. Dahili GPS, TouchFLO 3D arayüzün yanı sıra Yota firması tarafından sunulan 14 kanallık bedava TV yayını hizmeti de Rus kullanıcılara sunulacak.

Kodak fotoğraf makinası Motorola cep telefonuna girdi

Cep telefonunun mucidi Motorola ile görüntüleme teknolojilerinde dünyanın en önde gelen markası Kodak, güçlerini Motorola'nın yeni nesil fotoğraf makineli cep telefonu MOTOZINE ZN5 için birleştirdi.

motorola_ic.jpg

MOTOZINE ZN5, Motorola’nın ModeShift Teknolojisi ile KODAK Görüntüleme Teknolojisini birleştiren ilk cep telefonu. Bu iki teknolojinin yan yana gelmesiyle mobil görüntüleme cihazlarında kalite, kolaylık ve bağlantı kavramları yeniden tanımlanmış oluyor. KODAK EASYSHARE yazılımı ve KODAK Gallery1 veya diğer İnternet paylaşım siteleri sayesinde kullanıcılar resimlerini cihazdan kolayca aktarıp ne zaman isterlerse kâğıda basabiliyor, paylaşabiliyor ve çektikleri güzel görüntülerin keyfine varabiliyorlar.

Fotoğraf çekmek için yaratılmış

Yüksek çözünürlüklü yatay ekranı ve iki resim arası hazır olma süresi bakımından piyasada bulunabilecek en hızlı cihazlardan biri olmasıyla ZN5, “Ben resim çekmek için yaratıldım” diyor. Kodak objektifin kapağı kaydırılarak fotoğraf çekme moduna geçer geçmez, anında cep telefonundan 5 megapiksellik ultra süratli bir kameraya dönüşen ZN5, otomatik odaklaması, Xenon flaşı, isteğe bağlı 4 GB’lık harici hafızası ve zayıf ışık koşulları için optimize edilmiş ayarlarıyla bir kameradan bekleyeceğiniz her şeyi karşılıyor.

Hem GSM hem de kablosuz yerel ağ (WLAN) üzerinde çalışabilen ZN5 ile tüketiciler dünya üzerinde daha fazla yerden bağlanabiliyor ve tam donanımlı bir HTML tarayıcı ile Internette yüksek hızda kablosuz bağlantılarla sörf yapmanın tadını çıkarabiliyorlar. ZN5’in sunduğu komple iletişim deneyimi SMS, MMS, IM ve kişisel e-posta ile tamamlanıyor.

Turkcell'de gelen gideni aratmıyor

Numara taşınabilirliği uygulamasında sonra rakamlarını ilk paylaşan Turkcell oldu. Turkcell'e 74 bin abone taşındı
9 Kasım'da başlayan mobil numara taşınabilirliği uygulamasında ilk 5 günde Turkcell'e diğer operatörlerden 74 bin kişi numarasını taşıdı. Turkcell'den ise diğer operatörlere numarasını taşıyan abone sayısı bu rakamın 3'te birinde kaldı.

Turkcell abone taşınabilirliği uygulaması öncesinde 13 bin kişiyi konu hakkında eğitmiş ve ön başvuru almaya başlayan ilk operatör olmuştu.

Türk Telekom'da yeni dönem

Türk Telekom, Oger Telecom'a devrinin üçüncü yılında yönetim kurulu üyelerini değiştirdi.
Türk Telekom, Oger Telecom'a devrinin üçüncü yıl dönümü ve 2008 yılı üçüncü çeyrek mali sonuçlarının açıklandığı 14 Kasım Cuma günü gerçekleştirdiği Genel Kurul toplantısında yönetim kurulu üyelerini değiştirdi.

Türk Telekom'un yönetim kurulu üyeliğine atanan en dikkat çekici isim ise kamuoyunda dikkatleri üzerine çeken Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Tivnikli. Türk Telekom tarafından Oger Telecom'un finans danışmanı olduğu açıklanmıştı. Daha önce Oger Telecom'un hisselerini satın alan Saudi Telecom danışmanlarından Okan Bayülgen de Avea Yönetim Kurulu'nda yer almıştı.

Türk Telekom yönetiminde yer alan Emin Başer ve Metin Ercan yeni yönetimde yer almazken, yine bu ikilinin de üyesi bulunduğu İcra Kurulu da feshedildi.

Türk Telekom'un 3 yıl süre ile görev yapacak yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu

Oger Telecom Hisselerini Temsilen

Muhammed Hariri (Oger Telecom'un sahibi)
Boulos H.B.Doany (Paul Doany - Türk Telekom Geel Müdürü)
Basile Yared (Avukat)
Saad Zafer M Al Kahtani,
Samir Asaad O Matbuoli
Abdullah Tivnikli (Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı - Oger Telecom Finans Danışmanı)

Hazine Hisselerini Temsilen

İbrahım Şahin (TRT Genel Müdürü - Ulaştırma Bakanlığı Eski Müsteşarı)
İsmet Yılmaz (Ulaştırma Eski Bakanı)
Ali Arıduru (Sivil Havacılık Genel Müdürü)

İmtiyazlı Hisseyi Temsilen

Mehmet Habib Soluk (Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı)

Şirketin Denetim Kurulu Üyerleri ise şöyle

Efkan Ala (Altın Hisseyi Temsilen)
Yardımcı Doçent Tuna Tuğcu
Profesör Doktor Aydın Gülan

MySpace BlackBerry'de

blackspace.jpg

MySpace üyesi olan BlackBerry sahipleri servise mobil iletişim cihazlarından ulaşabilecekler.
Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılan MySpace, BlackBerry cihazları için geliştirdiği uygulamayı sitesi üzerinden ücretsiz indirmeye açtı. Kullanıcılar uygulama sayesinde MySpace hesabı dahilindeki arkadaşlarıyla mesajlaşabilecek, profil sayfalarına yorum ekleyebilecek, durum güncellemesi yapabilecek, fotoğraf ve çok daha fazla içeriği siteye yükleyebilecek. Toplam boyutu 64 MB olan uygulama BlackBerry cihazlarında çalışmak üzere 100 KB belleğe ihtiyaç duyuyor. Uygulamayı indirmek veya detaylı bilgiye ulaşmak için aşağıdaki kısayolu tıklayabilirsiniz. MySpace uygulamasını doğrudan BlackBerry cihazınıza indirmek için cihazın tarayıcısı ile "http://www.blackberry.com/myspace" adresini ziyaret edin.

BlackBerry için MySpace

evet arkadaslar çünkü turkcell tartısılmaz benim diğer hattımıda gecirdim her ay 10 saat artı olarak her ay 30 dk bedava calarken dinlet bedava 30.000 sms bedava bunlar hangi oparatörlerde var
su anlık sadece turkcell de var bence cok kişi daha gecer turkcell

Vodafone'lularla limitsiz konuşmak günlük 1 YTL

Vodafone günde 1 YTL’ye Vodafone’lularla limitsiz konuşturuyor
Vodafone’un yeni tarifesi CepLimitsiz, faturalı Vodafone abonelerini kendi aralarında günde yalnızca 1 YTL’ye limitsiz konuşturuyor. CepLimitsiz’de ayda 30,30 YTL ödeyen aboneler, tüm Vodafone’lularla limitsiz, diğer operatörler ve sabit telefonlarla da dakikası 30,30 YKr’den konuşuyor.

CepLimitsiz tarifesinde aboneler, kendi iletişim şekillerine göre ek avantajlar seçerek özgürlüğün tadını daha da artırabiliyorlar. Aylık ek 6,06 YTL ödeyen CepLimitsiz aboneleri, yurtiçindeki tüm Vodafone’lulara limitsiz ve ücretsiz SMS gönderebiliyor. Yurtiçindeki tüm GSM ve sabit telefon numaralarına sınırsız ve ücretsiz SMS göndermek isteyen CepLimitsiz abonelerinin ise ayda 18,18 YTL ek ücret ödemesi yeterli.

CepLimitsiz aboneleri aylık 12,12 YTL ek ücret ödeyerek tüm ev ve iş telefonlarını ücretsiz arayabiliyor. 6,06 YTL ek ücret ödeyenler ise diğer operatörlerle yarı fiyatına, dakikası 15,15YKr’den konuşabiliyor. CepLimitsiz’de konuşmalar 6 saniyelik periyotlarla ücretlendiriliyor.

Belirtilen tüm tutarlara KDV ve ÖİV dahildir.

Geri