Cep telefonu Kontör Algoritması

Bu Algoritma Ve Sifreleme Var Arkadaslar Benim Bi Arkadasim Vardi Bilgisayar Muhendisi Bir Kart Aliyordu O Kartin Serisini Yakalayiyordu Ben buna Bizzat Sahit oldum Sonra 2003 Nisan Ayinda Ismini Vermeyim O Sebeke Sistemi ALgoritma Sistemini Degistirdi

Mantik Soyleydi sanirim Tam Bilmiyorum ama Cok Karisik Bir sifreleme sistemi

nebiliyim ilk sayiya 5 ekle ikinci sayidan 1 cikar 3.4.5 sayiya 4 ekle gibi karisik seylerde yani cikartma ve ekleme bu sekilde cok 100 lukler yukledi ama asla 250 ve 500 lugun logaritmasini kiramadi

14 faktöriyel milyonlarca türevi var,imkansıza yakın,düşünmeye değmez...

valla bana ta lüniveristede bi bi kız sölemişti normal şifrenin bi de tersten dene diye şimdiye kadar 10 un üstünde tuttu bikere 500 knt tuttu hatta :durdurun

ben bir konu biliyorum ama cezası aynıdır herhalde kontör satıcısını soymak ...hakim aynı cezayı verir herhalde hehe

valla bana ta lüniveristede bi bi kız sölemişti normal şifrenin bi de tersten dene diye şimdiye kadar 10 un üstünde tuttu bikere 500 knt tuttu hatta :durdurun

hocam bizi yemiyosun dimi bak ümitlendirip bırakma sonra

bi ara bu algoritma için bizde çok uğraştık ama götümüz geçti en sonunda bırakıverdik öyle her yiğidin harcı değil ama bulan olursa dua manyağı yaparım

hocam bizi yemiyosun dimi bak ümitlendirip bırakma sonra

bi ara bu algoritma için bizde çok uğraştık ama götümüz geçti en sonunda bırakıverdik öyle her yiğidin harcı değil ama bulan olursa dua manyağı yaparım

Başkaları da başka bişeyin manyağı yapabilir dikkatli olun : )

Belki bunu çözen insanlar var fakat yaymazlar kolay kolay belki de yok..

vardır tabiki öyle bi algoritma ama sürekli değiştirirler bende olsam öyle yaparım çünkü zannettiğimizden çok daha büyük paralar dönüyor

5 sene oncesının kontor numarasını tekrar gırdım sonuç fıss:) tahminimce delinemez bir sistem:) neler denedım:) hatta ard arda ıkı kontor numarasını karsılastırdım sayılar kac kac atıo fılan yınede fıss kart bloke oldu:)

bnde hiç düşünmeyin böle bişe yoktur şimdiye kadar değil 15 belkide 50-60 kere denedim ama yok olmuo..

bunu yüzünden kaçtane hattım gitti ya off ama bir türlü bulamıorum arkadaşın biri kafadan yazdı aveadan 100 kontör geldi çocuğa

ancak rastgele tutabilir. algoritmayı çözmeye çalışmak beyhude

arkadaşlar bu işin bi logaritması olamas sonuçta bu şifre ve bu şifreyi bilgisayrlar rastgele seçiyorlar bu yüzden logaritması felan yok.ancak çözmek isterseniz şöyle bi olay var ki x tane sayı varsa her biri için 9! den x.9! kadar sayı vardır ve eger sen bunların hepsini denersen mutlaka en az bir kere kontör yüklersin ama gsm operatörleri yanlış deilsem 10 dan sonraki kontör yükleme işlemi gerçekleştirirseniz o hattı izlemeye alıyor ve hattı bloke edebiliyor ya da kontör yükleme işlemi gerçekleştirmiyor vede şöyle bi husus daha var ki her şifrenin belli bir zaman aralıgına aittir ve bu zaman aralıgı dışında kullanılırsa gsm operatörü izlemeye alıo ve aynı şekilde zaman aşımına ugramış 2 şifre daha girerseniz gene bloke edebiliyor ya da kontör yüklemiyor.ayrıca 9!.x kadar şifreyi girmek yaklaşık bir yılınızı alabilir ve zaten bu sürede şifreler zaman aşımına ugramış bulnuo kısacası imkansız
:D

Parasını ver al işde bı 100 kntr ne bu kdr dusunuosun :S

bnmde kuzenim elektrik elektronik mhndisi ama snn dedigin ap ayrı bişi mesela bnm kuzenmde bi cihaz var o cihaz her 15 dakkaya bir şifre degişlklerini bildiriyor bu bi kart şeklinde ama snn dedigin apayrı bişi üstelik bu seriyi tutturmak apayrı bişi artık yeni sistemler kullanılıyor snn dedigin sistem 2000 yılında felan ama şu anda her şifre rast gele seçilio sisteme kayıt edilio ve belli bi süre verilio bu süre zarfı içinde yğklenmezse kendini imha ediyo

bu algoritma , her rakamı bir artır , yada bir azalt şeklinde basit algoritmalar değildir. Bir fonksiyona bağlı algoritma olmakla beraber fonksiyonu fonksiyona bağlayan durumlar da olabilir. Daha fonksiyonu kaç fonksiyona bağladığından bi haberiz :D ondan sonra , fonksiyonlarda ise tipik 4 işlemler yoktur. Modern matematik olarak adlandırılan türevler integraller de vardır. Ondalık kısımlarda ise yuvarlanacaktır elbet. Yani , algoritma falan çözerek olmaz bu iş :) gerek avea , gerek turkcell sırf bu güvenlik için milyon dolarlık yatırımlar yapıyor

kesinliklee olmaz diye bişeyi kabul etmiyorum.....

bunu yapanda düşünende sonuçta bi insan uzaydan yaratıklar gelip yapmadı....

yada bugüne kadar bir işi dünyada sadece bir kişi yapabiliyor diye bişide duymadım...

yanii mantıksal olarak düşündüğümüzde en zor bile kabul edilen bir eylemi.. dünya çapında yüzlerce insan yapabiliyor....

yani bu olayı çözen kesinlikle en az yüzlerce belki binlerce insan var.....

fakat diğer arkadaşların dediği gibi yasal yükümlülükleri ağır....

zaten bunu çözecek kapasitedeki insanlarda bu tarz işlerle uğraşacaklarınıda sanmam....

yapan kişide sadece ıspatlamak için yapar....çıkar amaç güdmez...

bunların hepsi Bizim Sivri Türk Zekamızdan ileri geliyo:D:D:D

hani derler ya işi güçü ŞEYTANLIK:D:D:D:biggrin

kısa yoldan köşeyi hepbirlikte dönersek yine fakir kalırız:D

ya mesele aslında basit;

4 lü kodlar kendi içlerinde birbirini onaylatıyor..zaten kontor yükler durun iki dakka deyip bu kodları kontrol ettiriyor.
mesela 1. numara 8-4. numaraların farkı..2. numara 3+1.... böyle farklı kombinasyonlar kartın geçerlilik süresini falan bu kodun içine alıyor sen bilgisyara gerekli bilgileri giriyorsun 100 kontor şu tarihe kadar, piyasaya girişi şu tarih falan o da sana 1000 lerce kod veriyor.
rastgele girerek tutturmak mümkün mü
çok basit ama şansınızın iyi olması lazım....en iyisi batıl inanca göre evde güvercin besleyin şansınız iyi olsun hem yavrularını satar kontor alırsınız :D

bence yoktur belli bi allogaritması...
yıllardır sure gelen bişey olsa coktan kırılmıs olurdu

zaten dielim oldu sende yükledin sonra baskasi senin kirdiin sifre kartini alacak sonra yüklemeye calistiinda kullanildiini anlayarak müsteri hiz. arayacak o da bu kontörün kimin yuklediini orenirse hap1 yutarsin en az 3 ay hapis

bak hiç öyle düşünmemiştim:clapsağol yorumun için

Geri