Ceptelefonum Sahtekarlıkla benden alındı YARDIM PLS

beco52

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar 2 hafta önce gittigidiyordan bir iphone almak için geziniyordum ki bi ilana gözüm takıldı iphone 3g 16gb takas olur .... Kişiye site üzerinden msj attım ve bende takas düşünüyormuşsunuz neyle takas edebiliriz dedim henüz 2 aylık sony ericsson w880i telefonumu + masa üstü bilgisayarımı vereyim öğrenciyim dedim bilgisayar evde bir işime yaramıyor nasılsa diyerekten teklifi söyledim ve karşı taraf kabul etti bu arada bu konuşmalar turkcell de yapıldı. Adamla güven olayını söyle halledecektik ben ona telefonu yollayacaktım o iphoneyi yollayınca bilgisyarımıda yollayıp helalleşecektik. Adama telfonu yolladım beni 1 hafta kargoda kayboldu vs vs.. yalanlarla oyaladı ve sonra da hattını kapattı bir daha açmadı ben Adamın adını biliyorum şimdi bu konuda polise falan başvursam bi sonuca ulasabilirmiyim ? adını oturdugu yeri telefon numarasını biliyorum telefonun kutusuyla yollamıştım ve garanti belgeside içindeydi aptal kafam işte ... Arkadaşlar lütfen bu konuda birşey yapılabilirse bana yardımcı olun ve bir yol gösterin ilginiz için tşk ederim

Faturası ya da fotokopisi varsa gidip şikayet et çalındı diye. Şıp diye bulurlar alırlar içeri.

Bence de hemen polise başvur. onlar sana yol göstereceklerdir. sonuçta tlfnunu kendisi kullanıyorsa eninde sonunda bulunur. Yok başkasına sattıysa gider. Olmazsa savcılığa suç duyurusunda bulun derim.

sitede kayıtlı nasılsa. polis o bilgilerden, ıp adresinden vs. şak diye bulur. sende suratının ortasına bir yumruğu çakarsın artık o şer.fsizin

Siteye ve polise şikayet et, sonuçta o siteye üye olan insan adres bilgisi vermek zorunda oradan da bulabilirsin, tabi ispatlaman lazım, mesela garanti belgesi fotokopisi ve fatura gibi... Birde adam telefonları takas ettik derse ne olacak:( Umarım halledebilirsin...

kardeş senin yerinde olan bi insanın yapması gereken en mantıklı şey kesinlikle savcılığa suç duyurusunda bulunmaktır.Durumu onlara anlat tabi bunu belgelemende gerekecek sonra büyük bi ihtimal bulunur rahat oll

hiç uğraşma emniyet müdürlerinin çalınan telefonları bile bulunamıyor... sadece site üzerinden bişi yapabilirsen yaparsın onun dışında telefon için savcılığa başvurmakla hiç bir yer varamazsın... siteye yoğunlaş... geçmiş olsun...

yahu arkadaş sana ne kadar güldüm anlatamam akşam akşam sen beni güldürdün allah da seni güldürsün o telefon çoktan mim len miştir ayrıcada adamın gerçek adresini bulamazsın sen teefonun üstüne bir bardak su iç

yahu arkadaş sana ne kadar güldüm anlatamam akşam akşam sen beni güldürdün allah da seni güldürsün o telefon çoktan mim len miştir ayrıcada adamın gerçek adresini bulamazsın sen teefonun üstüne bir bardak su iç

Aynı durum senin başına gelse sen de konu açsaydın ne yapacağını bilemeyerekten karşılığında da birisi şmdi senin yazdığın mesaj tarzı bir cevap verseydi ne hissederdin çok merak ediyorum açıkcası:melek

kardeş senin konu "emniyeti suistimal yoluyla hırsızlık" elindeki mevcut bütün evraklarınla (kargo teslim fişi, fatura fotokopisi vs. vs. ) savcılığa suç duyurusunda bulun savcı seni polise yönlendirecek yalnız adli bir konu hemen netice alamazsın fakat sabredersen netice alabilirsin

Bildiğim kadarıyla hattını takan şahsiyetin başı yanar Şöyle ki,Amcam mikser şoförü izmir otobanında 1000 kontöre bedava verilen motorolalardan bulmuştu.Bizim yeğene vermiş oynasın diye.Yeğende abisine hat ayarlatıp kullanmaya başlamıştı telefonu. Çok geçmeden jandarma karakol komutanlığından evi aramışlar. "Çalınan bir telefon IMEI numarası sizin adınıza kayıtlı hatla kullanılıyor.Lütfen karakola gelin diye." Bizimkiler yusuf yusuf tabi.Bu tip bi bela açılırmı 20 liralık telefondan diye düşünürken meğerse olay baya karışıkmış. İzmir yolunda bir dolu(!) tanker şoförü ihtiyaç molasına giriyor,telefonu da tankerde bırakıyor tabi. Dönüşte tankerin çalındığını görüyor ve jandarmayı arıyor.Böyle enteresan bir olaya şahit oldum bizzat. Yani aslında telefon bulunur ama zamanını alır....

Kardeş kimseyi inandıramazsın ben polis olsam belki sattın şimdi iftira atıyon derim
beni kötümser olarak görme hayatın gerçekleri bunlar

Artık telefon satarken Satıcının kimlik fotokopisi(2 adet) ve telefonun varsa kutusu veya belgeleri isteniyor. Onun için satmış olsada alan adamın elinde telefonun kayıtlı olduğu şahsın kimlik fotokopisi yoksa telefon sahibine gider. IMEI numaraları değiştiriliyor artık telefonların. Fakat izini sürerler yinede. Sen elindeki kargo belgeleri ,telefon belgeleri ve sitedeki yazışmaların çıktısı ile gerekli yerlere başvur. Bildiğim kadarıyla Avea,Telsim,Turkcell bayilerine de gidip bilgi verebiliyosun takip için.

polıse gıtt baska bısey yapamazsn

ALLAH kolaylık versin kardeş bekleme emniyete git derim

Elinde fatura varsa hiç durma savcılıga şikayette bulun bırak o düşünsün sonuçlarını
umarım geri alırsın telefonunu

Şimdi düşündümde. Kargoyla göndermişsin. Elden teslim almak zorunda. Buna bağlı olarak adamın adı ve adresi kesin doğru olmak zorunda. Ee Arkadaşım git çak ağzına adamın 2 tane vermesse yine polise git.

Geri