Che'nin Çantasından Çıkan NUTUK

eline saglık.malesef icinde bulundugumuz durum vahim.insanlari anlamak cok guc.halk yeteri kadar agirligini koymuyor koysada cılız oluyor .gericiler eve emparyalistler bir kene gibi ulkenin damarlarina yapismiş somuruyor.biz oturmaya devam ettikce dahada kotuye gidecek.

doğru yanlış okumuşum
tekrar okudum anladım.

ama bu da birşey değiştirmez ki...

burada atatürk un yerdiği birine minnet ve özlem var..

ki adam militan...

tdk militan:tıkla

Devrim ne ile yapılır.:)
Evde oturup forumlara yorum yazmakla devrimmi olur.Che militanmıs
yok yaww
ciddimisin ??
Karşısındaki faşist diktatörlügü baska nasıl yıkabilirdi.

Atatürkte ülkesini işgal edenlere savaş açtı.Senin gibi padişah yanlıları yaw savaşa ne gerek var girelim ingiltere egemenligine paşa paşa yaşayalaım derken hemde.

Cidden bence genel güncel bölümünde yorum yazabilmek için bazı şartlar getirilsin.
Hayatında tek kitap okumamış adamlar gelmiş burada Che yi Lenin'i Atatürk'ü eleştiriyor.
Tabiiki her insan eleştirilebilir ama karşısına bir argüman konularak yapılır bu.
Burada yapılansa tamamen trajikomik bir hal almakta...

kardeşim ne söylemeye çalışıyorsun ?_ militaN denmez ona gerilla denir uğruna birşeyler için savaşan insanlara denir anlamanı beklemiyorum zaten en azından saygı göster ki ne kadar saygılı olduğunu görelim
verdiğim link türk dil kurumu sözlüğüydü açıp baksaydın militan ne demekmiş orada görürdün.
senin yazdığın anlam da orada geçiyor...

Devrim ne ile yapılır.:)
Evde oturup forumlara yorum yazmakla devrimmi olur.Che militanmıs
yok yaww
ciddimisin ??
Karşısındaki faşist diktatörlügü baska nasıl yıkabilirdi.

Atatürkte ülkesini işgal edenlere savaş açtı.Senin gibi padişah yanlıları yaw savaşa ne gerek var girelim ingiltere egemenligine paşa paşa yaşayalaım derken hemde.

Cidden bence genel güncel bölümünde yorum yazabilmek için bazı şartlar getirilsin.
Hayatında tek kitap okumamış adamlar gelmiş burada Che yi Lenin'i Atatürk'ü eleştiriyor.
Tabiiki her insan eleştirilebilir ama karşısına bir argüman konularak yapılır bu.
Burada yapılansa tamamen trajikomik bir hal almakta...

bence de bir sınırlama getirilsin hayatında militan lıktan başka birşeyler bilmeyenler onuda yanlış bilenler yorum yazamasın :D

Che, Fidel , Mao, Stalin , Lenin . Hepsi kahrandır.

Atatürk : Komünizm Türkiye ye alsa giremeyecektir'' dememişmiy di demiş bir arkadaşınız.

che nin çantasından nutuk çıkmışmış :D

duydun mu kadir inanıır...

che bir komünist değil sosyalisttir..zaten bizim amacımızda atatürkün dediği gibi türkiyeye komünizmi getirmek deil sosyalizmi getirmektir..bu ikisi arasındaki farkları bilmek gerekir..

sen nazım hikmeti tanısaydın asla bunları söylemezdin..her tarafından faşistlik, hayvanlık ve cahillik fışkırıyo..yazık..çok yazık...

Che, Fidel , Mao, Stalin , Lenin

bunları savunanları Atatürkle aynı kefeye koyanlara inanamıyom..

bunların hepsi anca sizin gibileri kandırır.gidin araştırın gözünüzü açın.bunlar halkların kardeşliği insan mutluluğumu diyo demi...sizi iyi kandırıyolar.

ulen bunların yaptığı katliamı daha kimse yapmamıştır.asyayı kafkasyayı çok güzel mutlu kıldılar.

bunların mutluluk anlayışı 5 milyon türkü keserek değilmi.

sadece türk olsa bunlar kendi düşüncelerinden olmaanların hepsini gömdüler.uyanın biraz.

Ernesto Che GUEVARA
bir kahramandir.
Atalarin atasi ATATÜRK gibi..
Atatürk de devrimini tamamLami$tir. Che'de.. Fakat biz Atamizin emanetine ne kadar sahip cıkabiliyoruz.. 10 kg kömüre satiyoruz.. Yazik Buqun oyunu satan yarin para için neLerini satmaz..

cok dogru demissin, turkcemize sahip cikamiyoruz kalmiski ulkemiz, ben bunu millete soylerken yok soyle yok boyle yanitlarla karsilasiyorum. bu halka yapilanlar az bile, bizim milletimiz zulum icinde yasamayi hak ediyor. neden diye soracak olacaksaniz birlikle guc dogar derler, ama birlik kim biz kim. bir birimizin kuyusunu kaziyarak 1 yere varamayiz. ataturk zamaninda hepimiz birdik neden adam gibi adam yonetiyordu ulkeyi, milletini koruyordu, en onemlisi ise turkiye topraklarini seviyordu.!

doğru yanlış okumuşum
tekrar okudum anladım.

ki adam militan...

atatürk che yi asla yermedi..yeremez de zaten.. mantıksal olark saçma..che devrim yaptığında atatürk yaşamıyordu bile..

atatürk che yi asla yermedi..yeremez de zaten.. mantıksal olark saçma..che devrim yaptığında atatürk yaşamıyordu bile..

İşte hocam o kadar bilgisizlerki Che nin ve Atatürk'ün ne zaman yaşadıgını bile bilmiyorlar

Bilgisizlik mutluluktur.
Keşke biraniçin onlar gibi olsakta dünyada yaşanan bunca acıya kayıtsız kalabilsek.Öyle leyla gibi ortalıkta dolaşabilsek.
İmreniyorum bu arkadaslara... :goz:

doğru yanlış okumuşum
tekrar okudum anladım.

ki adam militan...

Osmanli zamaninda daha once bir arkadaşimizin dedigi gibi padişah abd, ingilterenin mandasinda paşa paşa yaşayalim dediler ama Atatürk ve KUVAYİ MİLLİYE padişaha(otarite)karsi cikip yabancilara ve padişaha karşi savastilar boylece Türkiye Cumhuriyetini kurdular.. Umarim soylemek istediklerimi anlamişindir

İşte hocam o kadar bilgisizlerki Che nin ve Atatürk'ün ne zaman yaşadıgını bile bilmiyorlar

Bilgisizlik mutluluktur.
Keşke biraniçin onlar gibi olsakta dünyada yaşanan bunca acıya kayıtsız kalabilsek.Öyle leyla gibi ortalıkta dolaşabilsek.
İmreniyorum bu arkadaslara... :goz:

arkadaşlar pardon ama ben Atatürk ün yerdiği biri derken kominizm den bahsettim.

onu da aysun 16 isimli arkadaşınızdan duydum.

Atatürk demiş miş ki
kominizm Türkiye ye asla giremeyecektir.

ben bu lafa binaen o yorumları yaptım.

kominizmin ''k'' sini
sosyalizmin ''s'' sini bilmem iki si arasındaki farkın da ''f'' sini bilmem

diyeceksiniz ki
-e niye o zaman bilmediğin konuda yorum
yapıyorsun.

foruma şöyle bir baktımda
yüce dinimiz islam hakkında ağzı olan konuşmuş
klavyeyi kapan yazmış
bende biraz bu konuya zırvalayayım dedim...

haklısınız o konularda bilgisizim...

sosyalizim ne ye yarar bilmem ama che nin çantasından nutuk çıkması güzel birşey o zaman.....

arkadaşlar pardon ama ben Atatürk ün yerdiği biri derken kominizm den bahsettim.

onu da aysun 16 isimli arkadaşınızdan duydum.

Atatürk demiş miş ki
kominizm Türkiye ye asla giremeyecektir.

ben bu lafa binaen o yorumları yaptım.

kominizmin ''k'' sini

diyeceksiniz ki
yapıyorsun.

klavyeyi kapan yazmış

sosyalizim ne ye yarar bilmem ama che nin çantasından nutuk çıkması güzel birşey o zaman.....

yani helal olsun sana ya döndün dolaştın gene vurdun islama afferim her konuya dinle ilgili bir şey sok sakın eKSik etme devam et

madem o konularda bilgisizsin biraz araştır sonrada gel yorumunu yaz bilmediğiniz için kaynaklanmıyormu zaten bunlar ?

paşam bundan doğal ne var

dünyanın en büyük devrimcilerinden dir M.K.ATATÜRK

Bunu sevmeyenlerde bilir ama senin bu yazına ne yazarlar bilmiyorum

Bunu okumuştum ben ama burda bu konuyu dile getirdiğin için sağol

katılıyorum bundan doğal bi şey olamaz

kominizmin ''k'' sini

diyeceksiniz ki
yapıyorsun.

klavyeyi kapan yazmış

Neyi bilmediğini bilmek bile güzel.Seni tebrik ediyorum.

Şimdide bu bilmedigin konuları ögrenip öyle yorum yaparsan bir üst aşamaya geçebileceksin.Hadi bakalım bir üst katta görüşmek üzere...:goz:

Arkadaşlar hemen havalara girmeyin isterseniz
Ben zaten bir üst makam dan yazıyorum neden derseniz
Ben bilmediğimi itiraf etme muhatabım ne kadar beni hor ve zir cahil görse de muhatabima hakaret etmeme erdemi gösteriyorum
(çok mutevazi bir yazı oldu be :) )
Ayrıca konuyu dine filan çektiğim yok orada demek istediğimi benim 11 yaşındaki yeğenim de anlar siz anlamadıniz mi anlamamazlik tan mi geldiniz bilmiyorum
Konuları okuyanlar kim bilgili kim bilgisiz az çok gördü
Ben benim bu gösterdiğim erdemi sizlerden de bekliyorum
Daha açık yazayım
Bilmediğiniz ve görünüşe göre öğrenmek te istemediğiniz bir konu da size doğrusu yazılınca
-ha öyle mi pardon
Ben bilmiyordum yazın emi
O zaman takdirimi kazanırsınız hadi bakiim göreyim sizi ;)

İnanın tarihimizin içine girdiğinizde nice CHE lerle karşılaşacagız.Örnegin bir Ömer Naci.Neden bilmiyoruz toplum olarak bu yigitleri?

o da kimmiş paşa..alıntılı bir yer bul da foruma taşı kalabalıklık olsun..uzun yaz ama aldığın yer geniş anlatsınn..herzamanki gibi.yurdumuzda da ne che ler varmış bee..az daha kolombiyalı olacakmışız nerdeyse..bizde kavgayı ruscularla biz yapıyoruz sanıyırduk meğer uruguay paraguay kolombiya amerika bilimum medeniyet burda yuva yapmış haberimiz yokmuşş..mandacılık diz boyu gitmiş kendi milletimizin örnek lacak yüğüdü kalmamış fizandan devşirme yiğitler varmış gönüllerde..satılık beyinlerde..che yiğit yoldaş ruhun şad olsun:))

Atatürk : Komünizm Türkiye ye alsa giremeyecektir'' dememişmiy di demiş bir arkadaşınız.

che nin çantasından nutuk çıkmışmış :D

duydun mu kadir inanıır...

dünyada hiç bir devlet komunizmle yonetilmez, yonetilemez . küba ornegi vericeksen o sosyalisttir, rusya da oyle cinde oyle.

ancak bunu bile anlayamadıgın icin sadece sacmalamıssın.

Atatürk'ün kurdugu Türkiye Cumhuriyeti de, sosyal bir devlettir. bunu bilmen için cok azcık burda boş mesajlar atacagın zamanda okuman yeterli olucaktır.

Hayda a atilla mayda Sen daha orada misin mesajları okuyup yazsaydin daha güzel olacaktı be arkadasim
Oraları geceli baya oldu

Geri