CHP'nin 'İsrail' sevgisi!

-HaKiKaT-

Altın Üye
Reaction score
0
resim51726_2.jpg

Türk-İsrail Dostluk Grubu'ndan AK Parti ve MHP'li vekillerin tamamı istifa ederken CHP'liler istifa etmemekte direniyor.

AK Parti ile CHP arasında yaşanan grup başkanlığı çekişmesi nedeniyle yoğun ilgi gören ve 305 üyeye ulaşan TBMM Türk - İsrail Dostluk Grubu'nda, İsrail`in Gazze saldırısının ardından yaprak dökümü yaşandı.

299 milletvekili, saldırıların başladığı günden itibaren bir bir istifa etti. Bugün'ün haberine göre Dostluk Grubu Başkanı Nursuna Memecan dahil AK Parti ve MHP'nin tüm üyeleri gruptan ayrıldı. Grubun CHP'li 6 üyesi ise her şeye rağmen "dostluğa devam" dedi.

İstifa etmek kolaymış

CHP milletvekilleri; Nesrin Baytok (Ankara), Onur Öymen (İstanbul), İlhan Kesici (İstanbul), Atilla Emek (Antalya), Şahin Mengü (Manisa), Vahap Seçer (Mersin) İsrail Dostluk Grubu'ndan istifa etmemeyi tercih eden vekiller oldu. İstifa etmeyen milletvekillerinden bazıları gerekçe göstermezken bazıları ise istifanın gereksiz olduğunu öne sürdü.

Çözüm olmaz

CHP lideri Deniz Baykal'ın sağ kolu Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, istifanın sorunun çözümü için katkı sağlamayacağını savundu. Baytok, "İsrail halkının bir dostu olarak İsrail hükümetinin yaptığının yanlış olduğunu o halka anlatmamız gerekir. İstifa ederek zaten dost olmaktan çıkmış oluruz" dedi.

İlişkiyi koparmak faydasız

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise bu gruba üye olurken de Filistin - İsrail sorununun yaşandığını hatırlattı. Bu sorununun Gazze saldırı kesilse bile başka şekillerde devam edeceğini kaydeden Seçer, "Eğer Türkiye İsrail'e bir tepki gösterecek ise bu bizim istifamız ile böyle cılız bir şekilde olmaz. Hükümet karar alıp İsrail'deki büyükelçimizi çağırabilir veya Ankara'daki İsrail elçisini gönderebilir" dedi.

İlişkileri koparmanın faydasının olmayacağını ifade eden Seçer, ileriki günlerde en azından Türkiye'nin görüşünü iletme fırsatı bulmak için dostluk grubuna ihtiyaç olduğunu öne sürdü. Seçer, istifa etmemesinin Gazze saldırısına duyarsız kaldığı şeklinde anlaşılmamasını istedi.

http://www.habervaktim.com/haber/51726/chpnin_israil_sevgisi.html

herkes tepkisini bi şekilde dile getirirken bunlarda sevgilerini göstereyolar işte. Hangi ama hizmet ediyorsunuz? anlamıyorum

Herşeyi CHP nin üstüne atmak işine geliyor tabi.Bulduğun haberin kaynağı bile yok.Bu siteler acaba Erdoğan ın neden BOP(Büyük Ortadoğu Projesi)' tan istifa etmediğinin de yazıyo mu acaba, güldürme bizi.Şimdi sen böle dedin ya tamam ay ne kötüymüş CHP pis kaka mı diyecez.Hadi ordan.

insanların yaptıklarını hareketlerine bakarak yorımla yoksa o hber kanalı şunun ordaki bunun diyecek olursak bunun sonu gelmez

Bu tür haber kaynakları haberleri çarpıtarak verdiği için zaten böyle bi tepki veriyorum.Kendi zğzından çıkmış bi şey değil madem öyle neden erdoğanın BOP tan istifa etmediğini söyleyin öğrenelim.

Mazluma yardım etmek insan olanın görevidir.ama yardım ayrı savunma ayrı.Filistin'i savunmak Türkiye'nin görevi değil.(İsrail'i hiç değil)
Arapların Osmanlıyı arkadan vurduğu gün hiç bir sorumluluk kalmadı.
farz edelim Müslüman olmayan bir ülke bize saldırsa(atıyorum Yunanistan) onlar ne yapardı?
Bakınız Kıbrıs barış harekatı nasıl bir tutum izlenmiş.Filistin ve diğer Arap ülkeleri K.K.T.C tanımış mı !

Haberi yayınlayan siteyi açıp okumaya degmez nasıl bir görüşü savundugu belli.Filistinde ki durum içler acısı .ama neden acaba ilk önce türkiye harekete geçmeli onca zenginlikleriyle göz dolduran arab ülkesi dururken.unutmamak lazımki yahudiler bizim abd deki lobimiz .ister kabul edin ister etmeyin yahudiler bir çok defa işimizi görmüştür.Olaylara her zaman duygularla yaklaşmak insanları hatta toplumları büyük yanlişlıklara sürükler...

Bu garip hayatın acı zevkinde

Uhrevi alemi anmalıyım ben

Ömür dedikleri zaman içinde

Kendimi mezarda sanmalıyım ben

Benlikten kurtulup bir teslim olsam

Pişmanlık fikriyle saçımı yolsam

Dolsam ah, Kur'an'la lebalep olsam

İman denizinde kanmalıyım ben.
çok güzelmiş

ya ben anlamıyorum Türkiye İsrail'le tarih boyunca 2 kere sıkıfıkı olmuştur ilki yanlış hatılamıyorsam 1996 yılında Ortak Savuma anlaşmasıyla ikinciside geçtiğimiz sene aldığımız insansız uçaklar için ilkinde dönemin iktidarı Refah_Yol ikincisindede Ak Parti ama suçlu CHP bak sen şu Allah'ın işine :)

Herşeyi CHP nin üstüne atmak işine geliyor tabi.Bulduğun haberin kaynağı bile yok.Bu siteler acaba Erdoğan ın neden BOP(Büyük Ortadoğu Projesi)' tan istifa etmediğinin de yazıyo mu acaba, güldürme bizi.Şimdi sen böle dedin ya tamam ay ne kötüymüş CHP pis kaka mı diyecez.Hadi ordan.

arkadaşım BOP,Recep Tayyip Erdoğan'ın da eşbaşkanı olduğu herhangi bir imzalanmış belgeye dayanmaz yani aralarında sözle yapılmış bir anlaşmadır sen galiba oradaydın bu görüşme olurken bi de şunu vereyim bilgi olarak http://www.timeturk.com/Buyuk-Ortadogu-Projesi-coktu-40994-haberi.html
Ortadoğu da T.C. nin olmadığı hiçbir şey hallolmaz başbakanda T.C. nin burada etkin rol oynamasını istemiştir

dostluğu koparamayanların bir yönüyle avrupa sosyal demokratlığı bir yönüyle masonik örgüt sevdaları bir yönüyle israili yürekten sevmeleri mümkünmü acaba.. benim aklıma başka türden bir neden gelmedide.

nn6vth.jpg

al sana dostun kralı :D

doğru bütün dünya ile savaş halinde olmak daha iyi dimi yavrum benim be sizin düşüncenizle dünyadaki her ülkeyle savaş halinde olmak gerekir hayır benim anlamadığım nedir sizin istediğiniz 2001 de yerin dibine girmiş bir ülkeyi adamlar çok hataları da olmasına rağmen rayına soktu bu ülke 2001 de herhalde bizim görmediğimiz kadar iyimiydi de bizim haberimiz yoktu:vur

Erdoğan daha dün dedi ki "İsrail ile çok ii ilişkilerimiz var, İsrail'a ambargo koyamayız. Bizden öncekiler yapsaydı o zaman bunu. İsrail ile ilişkilerimizi bozamayız. Umuyoruz yarın (bugünü kastederek yarın dedi) ateşkez imzalanacak" dedi...

senden öncekiler bişey yapmadı diye sende mi bişey yapmayacaksın. bu halk seni orada el ense yapman için mi seçti ey Başbakan!

Dünya yansa CHP'den bileceksiniz. Çok güzel.

edit: alın işte açıklama burada

Başbakanın İsrail'le ilişkiler kesilsin cevabı: Bekara karı boşamak kolaydır

Başbakanın İsrail'le ilişkiler kesilsin cevabı: Bekara karı boşamak kolaydır
Gazze istilasından dolayı Türkiye'nin İsrail'le ilişkilerinin kesilmesi talebine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de cevap verdi.

Ortadoğu ve İsrail konusunda Türkiye olarak kararlı bir duruş sergiledik. Hiçbir zaman 'güçlü haklıdır' demedik. Bunu İsrail ve İsrail yandaşlarına da anlattık. Bizim İsrail'le ilişkilerimiz farklı. şimdi bir takım sesler yükseliyor. Bunu Meclis'de de söylüyorlar.Diyorlar ki "İsrail'le ilişkileri kesin." Yahu bizden önce iktidarda sen vardın neden kesmedin. Afedersiniz; Bekara karı boşamak kolaydır. Hesabı iyi yapacağız. Şu anda özel temsilcim Mısır, Şam ve Tel Aviv'de bir haftadır çalışıyor. Neden? Ateşkesi derhal sağlayalım diye. BM Genel Sekreteri dün bizdeydi. Bunları konuştuk. Yarın bir gün ateşkes sağlanacaktır. Biz istiyoruz ki kan akmasın. Bakınız bubda önce Filistin için vardık bundan sonra da olacağız. Gıdasından hastanesine, yapısından jenarötürüne kadar yine biz olacağız.

Kaynak

Senden önceki iktidar vahşete göz yumdu, sende bu yolda devam et o zaman Başbakan. Ama unutmuşum, türk halkı koyun gibidir. Önde ki nereye giderse arkadaki de onu takip eder.

Çok saçma ve gülünecek bir yazı. Tayyip sizce bu güne kadar çıkardığı kanunlarla İsrail in ekmeğine hiç mi yağ sürmedi.Türkiyede satın alınan yahudi arazisi sizce kaç metrekare:) Bırakın CHP liler istifa etmesin.Tayyip israilden ödül alsın.

yaaff bu kacıncı sözünden dönüş baykalın hani ilişkileri keselim diye naralar atıyordu iş ciddiye bindi kıvırıyor şimdidede:D
yahudi pislikleri sevmiyorummmmmmmmmmmmmmmmmm

Sınırdan mayın kaldırma ihalesini de İsraile vermeye CHP mi çalıştı?

bırakın boş işleri... bu şunu söylemiş,şunlar buna üye olmuş,şunlar ayrılmış...gibi birbirinize böyle şeyler yazacağınıza işin insani boyutunu düşünmek lazım değil mi?yahudiler nasıl nazi almanyasında katliama uğradı.yahudilere üzüldük.bosnada katledilen/tecavüz edilen insanlara üzüldük.gürcistan savaşında masum insanların ölümüne üzüldük. filistin(gazze) halkının da uğradığı katliamı izlerken kahrolduk.yahudilere sormak lazım.sizin yaşamaya hakkınız varda onların yok mu?siz katliama uğradınız gazze katliamını nasıl yapabildiniz?nefret/düşmanlık tohumlarını ektiler.para ve silah gücü ile dünyayı dize getirebilirler ama bunun elbette hesabı sorulacak yaradan tarafından.şimdide ermeni tasarısında bizi desteklemeyecekler miş diye bazıları korkuyor.canları ceh.....ellerinden geleni artlarına koymasınlar.yeter ki türkiye birlik olsun .paralı yazarları ve diğer şahısları ülkemizi bölmeye çalışıyorlar.insanlarımızın bir şekilde düşüncelerini veya başka şeylerini kullanarak birbirlerine düşürmeye çalışıyorlar.12 eylül zamanı gibi...LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM! BİRBİRİMİZİ YEMEYİ BIRAKALIM! ÜLKEMİZ HEPİMİZİN. OYUNA GELİYORLAR....
insani duyguları olan herkesi gazze ye yardıma davet ediyorum.lütfen sembolikte olsa 5 lira yardımda bulunalım.kimsesiz kalan gazzeli çocuklara 23 Nisan kutlamalarındaki gibi evlerimizde en azından bir süreliğine misafir etme projesinin hayata geçirilmesini temenni ediyorum.

haberin amacı belli
sanki vekiller israille dostluk grubundan istifa edince mi israil yaptığı katlamı durduracak?
israille dostluk grubundan istifa edince ne olacak?
bunların cevabını verebilecek babayiğit var mı?
ezber cümlelerle düşünmeksizin yorum yapmak kolay
bence habervaktim yazarlarının ve okurlarının ne kadar cahil olduklarını belgeleyen nitelikte bir haber olmuş

Geri