Cocuk Sevgisi

asabi

New member
Reaction score
0
i129278_bebekler38.jpg

Cocuk, cennet nimetlerinden biridir

i129279_bebekler3.jpg

Cocuk kokusu, cennet kokularindandir

i129280_bebekler4.jpg

Her agacin bir meyvasi vardir. Gonulun meyvasi da cocuktur

i129288_bebekler6.jpg

Cocuklarinizi cok opun, her opuste Cennetteki dereceniz yukselir

i129289_bebekler7.jpg

Bir hadis-i seriflerinde: "Kucuk cocugu olan, onun hatiri icin cocuklassin." buyurmuslardir. Yani burdan anliyoruz ki "Cocukla cocuk olunmaz" cumlesi tamamen yanlistir

i129292_bebekler39.jpg

Cocuksuz bir evin bereketi olmaz

Bu hadisleri bahsettikten sonra konumuza gecelim:

Hz. Peygamber (s.a.s.), sevgili torunlari Hz. Hasan ve Hz. Huseyinli kucagina alir, oksar, oper ve severdi. Hatta namaz kilarken sevgili torunlari mubarek omuzlarina cikarlardi.Onlar rahatsiz olmasinlar diye de torunlari omuzlarindan inene kadar secdeden basini kaldirmazdi

i129294_bebekler32.jpg

Sevgili Peygamberimiz, Hz. Muhammed (s.a.v.) sokak ve carsilarda karsilastigi cocuklara selam verir , saclarini oksar ve onlara ikrâmda bulunurdu. Cocuklara karsi cocuk gibi davranir, onlarin dunyalarina girebilmeyi en iyi O basarirdi.

i129297_bebekler30.jpg

Peygamber Efendimiz (s.a.s.), hayatinda hic bir cocugu uzmemis ve kalbini kirmamistir. Kucuk yasta Rasululah'a hizmet etmeye baslayan Enes (r.a) diyor ki: "On sene Hz. Peygamberle hizmet ettim. Bana bir defa olsun uf demedi. insanlarin en guzel huylusuydu.

Ornegimiz ve onderimiz Peygamber Efendimiz (s.a.s.), cocuklarin egitimiyle yakindan ilgilenmis; onlarin hayirli bir nesil olarak yetismelerine cok buyuk ehemmiyet vermistir. Bakiniz bu konuda neler buyurmuslar ve ne guzel bir egitimci ornegi vermislerdir:

"Cocuklariniza iyi bakiniz! Onlari guzel terbiye ediniz."

Cocuklari hakkiyla sevmeyi, onlarla ilgilenmeyi, onlari cesitli tehlikeler karsisinda korumayi cehennemden kurtulusa vesile sayan" Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)'in coluk cocuguna duskunlugunu Enes b. Malik (r.a) soyle nakleder: "Ben Rasulullah (s.a.s.) kadar coluk cocuguna, aile fertlerine, eli altindakilere merhameti olan hicbir kimse gormedim. Hz. Peygamber (s.a.s.)'in oglu Ibrahim, Medine'nin yuksek taraflarindaki koylerin birinde sut annesinin yaninda bulunuyordu. Hz. Peygamber (s.a.s.) -biz de beraberinde oldugumuz halde- onun yanina giderdi. Bir defasinda Hz. Peygamber (s.a.s.) o eve gitmisti ki, ev o sirada duman icindeydi. Cunku Ibrahim’in sut babasi bir demirciydi. Peygamberimiz (s.a.s.), Ibrahim'i kucagina alir, onu oper, sonra da geri donerdi

Son olarak bir tavsiye:

Bebekler ve cocuklar yeni uykudan uyandiklarinda "kaymak" diye tabi edilen bogazlari cok guzel kokar. Mis gibidir. Onlarin etlerini butlarini isirin, oynasin onlarla. Yanaklarini opucuk bombardimanina tutun. Cocuklarla cocuk olun Sizi goren cocuklar korkusundan kacmasin, sevinclerinden firildak gibi olsun. Insanlara olan merhametiniz kesinlikle artar.

Cok guzel bir duygu bu.

Cocuklarla cocuk olmaniz dilegiyle...

Allah herkese anne veya baba, dayi veya teyze, hala veya amca olmayi nasip etsin.

Amin!

Paylaşım için Allah razı olsun....

Evlenip bii çocuğum olmasını o kadar çok isterdim kiii...Bii kız çocuğu şöle...:(

süpersin her zamanki gibi eline sağlık

Cok guzel paylasim yapmissin arkadasim,Emegine saglik,Allah senden razi olsun.
Bu arada DayWalkerr sana katiliyorum.

Allah hakkimizda Hayirlisini versin (Amin)

abicim şunu bilir söylerim o yüzden çok başım derde girdi. yolda görüyorum çocuğu azarlıyor dövüyor dayanamıyorum müdahele ediyorum adı üstünde çocuk iste ne anlasın yazık ya nefret ediyorum öyle insanlardan Cocuklarla cocuk olmaniz dilegiyle... Amin

eline sağlık

Çok güzel olmuş ellerine sağlık...Allah razı olsun...Bebek resimlerine bayıldım çok tatlılar...Bende inş. hayırlısıyla teyze oluyorum çok mutluyum...Amin Allah herkese nasip etsin teyze,hala,amca,dayı olabilmeyi...

Geri