Cumhurİyet Devletİnİn Yikimi İÇİn Oylamayi Kabul EtmeyeceĞİz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
“Eyalet” sistemi diyerek açıkça federe devletçiliği amaçladığını ilan etmiş; hem de değiştikten sonra.
Devletin ideolojisi olmayacak diyerek devleti kökten değiştireceğini de söylemiş. Hem de başbakan olduktan sonra.

Başkanlık düzeni kuracağını söylemiş ve kendisine “Başkanlık olacaksa eyalet (federasyon) sistemi gerekmiyor mu?” diye soruluğunda açıkça öyle olacağını belirtmiş.

Onun amaçlarıyla, ABD-AB-Yunanistan-PKK-DTP-Azınlık Milliyetçileri-Ermeni Milliyetçileri-Rum Patrikliği-İran Kuyrukçuları-Kürt Nurcuları ve benzerlerinin oluşturduğu koalisyonun çalışmaları uyum içinde değil mi?

Bu koalisyona ayrı ayrı tarikat örgütlerini, T.C. kuruluş ilkelerine karşı eleman yetiştiren mektepleri (medreseleri) de katmak gerekiyor.

Yıllarca federasyonun yasal tabanını (eski hükümetlerle başlatılmıştı) oluşturmuşlar; şimdi de, tüm yasaların üstünde yer alan ve Cumhuriyet devletinin varlığının en önemli ilkesi olan ulusal egemenliği (meclisten ibaret değil) koruyan hukuksal engeli yani anayasayı kaldırmaya çalışıyorlar.

Eyaletler Başkanlığı düzeni demek, cumhuriyet devletini kökten değiştiren (aslında kaldıran) yeni bir devlet kuracaklar. İlk iş olarak devlet başkanını halkoyuyla seçmeye çalışıyorlar. Başbakan ve eski bakanları “Osmanlı eyalet sistemi” dediklerine göre başkanlık, padişahlık demektir.

Bu aşmaya başbakanının ulusal konularda “ulemaya sormalı” dediğini ve ABD başkanlığındaki “Din Konseyi” ve dışişlerinde Din Hürriyeti Komitesi örneğini de anımsarsak padişahlığın halifelik ayağının da modernleştirildiği ayrımsamalıyız.

Referanduma, yani apar topar halka oylamasına gelince; dıurumu açıkça görmeliyiz:
Devletin niteliğini kökten değiştirecek bir oylamaya gidiyorlar; ama halka bunun ne anlama geldiğini açıklayacak zaman bırakmıyorlar.

Medyanın % 99,99’unu ele geçirmişler; yıllardır eğlence programları dahil, gün 24 saat devleti sarsıyorlar; şimdi kalkmışlar sandığa gidiyorlar. Halk ne zaman nasıl bilgilenerek oy kullanacak?

Diyelim ki, durumun kötülüğünü anlatacaklara TV’lerinde (örneğin Can Dündar programında) yer verdiler; diyelim ki siz can alıcı noktaya gelerek durumu az da olsa açıklayacaksınız ve diyelim ki Can Dündar tam o anda sizin sözünüzü kesmedi ve siz yarım saat konuştunuz; yeter mi? Onlar günlerce propagandalarını yapmayacaklar mı?

O zaman halk hangi bilgilenmeyle ve hangi özgürlükle sandığa gidecek?

Beytüşşebap’ın bir köyüne, Van’ın bir ilçesine rahatça gidip halka gerçekleri anlatmanıza olanak verecek bir güvenlik ortamı yoksa bunun neresi propaganda özgürlüğü olacak?

Amerikan ajanları kol gezecek, halk cahil kalacak ve siz referanduma, seçime gideceksiniz.

Bu durumda:
Cumhuriyet Devleti oylamayla ortadan kaldırılamaz. Cumhuriyet Devleti oylamayla kurulmamıştır.
Kör sandık oyunlarıyla, Amerikan mandacıları istedi diye, Cumhuriyet Devletini yıkarak başkanlık/padişahlık devleti kurulamaz.

Cumhuriyet devleti nasıl kurulduysa, onun yıkımına da aynı yöntemle engel olunacaktır ve yüzdeleri kaç olursa olsun bilinçli yurttaşlar sonuna dek savaşacaktır.

İşte bu nedenle “Referandum” oyununu tanımıyorum!

Cumhuriyet devletini kökten değiştirmeye kalkanlarla Cumhuriyet devletinin yasal zeminlerinde ne tartışılır ve ne de oylama yapılır.

Cumhuriyet devletinin varlığını yok etmeye çalışanlarla tartışmaya girmek Cumhuriyet devletinin yıkımında uzlaşmaya çalışmakla birdir!

Artık gri yoktur: Siyah ya da beyaz vardır!

Ya eyaletli padişahlıktan ve Kürt, Laz, Abhaz, Çeçen, Adige vb. eyaletlerinden, federe devletçiklerinden yana olacaksın ya da bağımsız, bağlantısız, ulusal merkezli Cumhuriyet devletini koruyacaksın!

Artık ortada kalınamaz: Ya Cumhuriyet Devletini sonuna dek savunan safta olacaksın ya da yıkıcıların safında…
Karar senin olduğu kadar vebal de senindir!

Not: Cumhuriyet Devletini Federasyonlaştırma projesinin son durumu; Amerikan’ın Müslümanlığı kullanması ve Türkiye’nin güney sınırlarının güvenliği konusunu değerlendireceğiz. 20 Ekim 2007, Saat 20:00, ART TV (Uydu yayın) Gündeme Dair Programı.

Arkadaşım sen kabul etsen ne olur etmesen ne olur.Millet kabul etttikden sonra.
Hem bu nasıl bir cumhuriyetmiş ki herşeyde yıkılıyor.
A.Gül cumhurbaşkanı olunca yıkılacak diyordunuz yıkılmadı.Şimdide refarandum için mi söylüyorsunuz.
aslında yıkılan Cumhuriyet depğil sadece sizin kafanızda putlaştırdığınız saçma ideolojik saplantılar yıkılıyor.

Arkadaşım sen kabul etsen ne olur etmesen ne olur.Millet kabul etttikden sonra.
Hem bu nasıl bir cumhuriyetmiş ki herşeyde yıkılıyor.
A.Gül cumhurbaşkanı olunca yıkılacak diyordunuz yıkılmadı.Şimdide refarandum için mi söylüyorsunuz.
aslında yıkılan Cumhuriyet depğil sadece sizin kafanızda putlaştırdığınız saçma ideolojik saplantılar yıkılıyor.

Daha Cumhuriyet in ne olduğunu bilmiyorsun.Bu nasıl Cumhuriyetmiş de ne oluyor.

Cumhuriyet senin bana cevap verebilme özgürlüğündür.

Sen Cumhuriyete sahip çıkmasan da o sana sahip çıkıyor arkadaşım.

CUMHURİYET BİLHASSA KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR
M.Kemal ATATÜRK

sizin gibi düsünenlerin sayesinde ataturk rahat uyumuyor bee...bırakın artık cumhuriyetin yıklımını falan..türkiye cagdas demokratik bir ülkedir..ve böyle kalacaktır..refarandumada evet diyecegim..her türk halkının demesi gerektigi gibi..hala darbe anayasasını savunuyorsunuz..

21 Ekimde EVET diyenlerden olacağım.. daha sakin ve daha demokratik bir Türkiyem için!

Bende daha güvenli ve istikrarlı bir Türkiye için Evet diyeceğim

neden referanduma evet denilir biliyor musunuz arkadaşlar hala cumhuriyet yıkılıacak şu olacak bu olacak diye milletin uyuması ve cumhuriyet kavramını yanlış anlıyorsun diyenlerin bile yanlış anlaması yüzünden belki oy kullanamayacağım ama daima evet diyenleri de destekleyeceğim uyanın artık şu uykudan uyanın

oy vermiyceğim çünkü
halkımız neye oy verdiğini bile bilmiyor o yüzden
oy versekte vermesekte sonuc değişmiycek

Yıllardır ülkemizin önünü kapayanlar hep "hayır"cı düşüncede oldular nedense? Yeter artık.. Herkesin düşüncesine sonsuz saygım var. Ama ama bu düşünceyi onaylamak farklı. Sen özgürsün ki referandumda hayır diyeceksin. Ben de özgürün ki evet diyeceğim. Evet çünkü ben halkım cumhurbaşkanınıda ben seçerim, evet çünkü ben artık istikrar istiyorum, evet çünkü artık askeri darbelerden bıktım, çünkü her darbede 50 yıl geriye gittim, evet çünkü artık Türkiye'nin önünün açıldığını düşünyorum.. Saygılar..

Yıllardır ülkemizin önünü kapayanlar hep "hayır"cı düşüncede oldular nedense? Yeter artık.. Herkesin düşüncesine sonsuz saygım var. Ama ama bu düşünceyi onaylamak farklı. Sen özgürsün ki referandumda hayır diyeceksin. Ben de özgürün ki evet diyeceğim. Evet çünkü ben halkım cumhurbaşkanınıda ben seçerim, evet çünkü ben artık istikrar istiyorum, evet çünkü artık askeri darbelerden bıktım, çünkü her darbede 50 yıl geriye gittim, evet çünkü artık Türkiye'nin önünün açıldığını düşünyorum.. Saygılar..

düşüncelerine katılıyorum ama sadece cumhur başkanı için değil bu referandum

oy vermeyeceğim çağrı gereği ama gidenler red versin.bu akp anayasası desteklemiyoruz.

Bugünden sonra artık Türkiyede yeni bir dönem başlıyor. Herferinde krize dönen bir mesele daha bundan sonra sakin ve huzurlu bir şekilde geçecek. Tabiki artık kriz olmayacağı birilerini fena halde üzüyor

hani eğmenlik kayıtsız şartsız milletindi hani Atatürlçülüğünüz bu veciz söz atanın deyilmi milletin üstünde hiçbir şey olamaz en büyük TÜRK milletidir ne derse o olacaktır ağı karası sandıklar açıldımı belli olur bence mecliste bulunanlar bu milletin vekilidir asıl deyildir asıl milletin kendisidir neden bu milletten korkarlar anlayamadım.

Yıllardır demokrasiden bahsettiniz asıl demokrasi halkın oyudur ve halkın tercih ettiğidir. Halkın Cumhurbaşkanını kendisinin seçmesinden daha demokratik birşey varmıdır devletin en üst makamına senin verdiğin oyla gelinecek, çok adaletli bir sistem. oyum evet olanlardan. Sandıklarda açılıyor bu saatlerde sandıklar açılmaya başladı ezici çoğunluk evet gibi görünüyor.

Yıllardır demokrasiden bahsettiniz asıl demokrasi halkın oyudur ve halkın tercih ettiğidir. Halkın Cumhurbaşkanını kendisinin seçmesinden daha demokratik birşey varmıdır devletin en üst makamına senin verdiğin oyla gelinecek, çok adaletli bir sistem. oyum evet olanlardan. Sandıklarda açılıyor bu saatlerde sandıklar açılmaya başladı ezici çoğunluk evet gibi görünüyor.

Halk istiyor diye ben gözümü kapatamam. Doğrular söylendiğinde neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz. Bence gözlerinizi açma zamanı geldi.

Cumhuriyet e karşı insanlar bana demokrasiden bahsediyor. Şeriatın içinde böyle bir kavram bulunmuyor. Niye demokrasiyi konuşuyorsunuz anlamıyorum.

Demokrasi Laik Türkiye Cumhuriyeti nin ayrılamaz bir parçası. Ne kadar bu ülkede beğenilmese de.

Anneler günü var çünkü Cumhuriyet var
Kadınlar sokağa çıkabiliyor çünkü Cumhuriyet var.
Kadınlarımız meclise girebiliyor çünkü Cumhuriyet var.
İnsanlar iftira yüzünden taşlanmıyor yine Cumhuriyet var.
Demek ki bu ülkede Cumhuriyet var Yaşasın Cumhuriyet

Halk istiyor çünkü halk kimin yalancı kimin dürüst olduğunu görüyo senin gibiler asıl gözlerini gerçeklere kapatan...Bu kadar tutarsız cumhuriyet anlayışı olabilir mi sen neden demokrasiden bahsediyosun diyo neymiş şeriatta bu yokmuş sanane şeriattan cumhuriyette bu var mı var öyleyse uygunması zorunludur ve halk ne isterse o olur sizin gibi halkın küçük bi azınlığını temsil etmeye çalıştığını iddia eden ama o azınlıktan çoook daha önce kendi koltuğunu düşünen insanlar değil..
Neden mi demokrasiyi konuşuyoruz çünkü demokrasi cumhuriyetin temel taşıdır o olmazsa cumhuriyetten bahsedemezsin sen... Senin gibi zihniyetler neden sürekli laiklliği ağzından düşürmüyo çünkü siz dini tanımıyosunuz onu öcü gibi görüyosunuz ama halk görmüyo siz böyle devam ettiğiniz sürece bu halk bigün laikliği de oylar ve onu da kaldırır...insanları daha fazla kendinizden soğutmayın biraz insanlara hitap etmesini öğrenin tavsiyem...

Halk istiyor çünkü halk kimin yalancı kimin dürüst olduğunu görüyo senin gibiler asıl gözlerini gerçeklere kapatan...Bu kadar tutarsız cumhuriyet anlayışı olabilir mi sen neden demokrasiden bahsediyosun diyo neymiş şeriatta bu yokmuş sanane şeriattan cumhuriyette bu var mı var öyleyse uygunması zorunludur ve halk ne isterse o olur sizin gibi halkın küçük bi azınlığını temsil etmeye çalıştığını iddia eden ama o azınlıktan çoook daha önce kendi koltuğunu düşünen insanlar değil..
Neden mi demokrasiyi konuşuyoruz çünkü demokrasi cumhuriyetin temel taşıdır o olmazsa cumhuriyetten bahsedemezsin sen... Senin gibi zihniyetler neden sürekli laiklliği ağzından düşürmüyo çünkü siz dini tanımıyosunuz onu öcü gibi görüyosunuz ama halk görmüyo siz böyle devam ettiğiniz sürece bu halk bigün laikliği de oylar ve onu da kaldırır...insanları daha fazla kendinizden soğutmayın biraz insanlara hitap etmesini öğrenin tavsiyem...

Kime bu haykırış belki bir yakarış. Kime bu kin öfke...

Ağzından Cumhuriyet lafını duymak yanlış tariflerle de olsa güzeel.

Benim gibi zihniyetler sayesinde ayakta kalabiliyoruz.

Asya tek tek yok oluyor görmüyor musun? Her yeni gün Abd nin hangi ülkeyi ortadan kaldıracağını düşünüyoruz yanlış mı?

Kimse Allah ile kul arasına giremez. Önce bunu öğren. Şİmdiye kadar yaşadığın Laik ülkede neyine karıştılar bunu düşün.

Halka inip güler yüz göstermeye ben kanmıyorum sen kanıyorsun anlaşılan. Sen sırtından yiyenleri araştır yüzüne gülenleri değil...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri