Cumhuriyet: Susturamayacaklar

Mephisto

R€B€L
Reaction score
0
Bir yanda uçan dünya, bir yanda ortaçağda, sen ner
pic.php

İlhan Selçuk’un Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından, başyazarlığını yürüttüğü Cumhuriyet gazetesi bugün “Susturamayacaklar ” manşetiyle çıktı. Selçuk’un gazetedeki köşesi ise İlhan Selçuk imzasıyla boş bırakıldı.

İSTANBUL - Cumhuriyet gazetesi başyazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk’un Ergenekon soruşturması kapsamında dün gözaltına alınması büyük yankı yarattı. Ülke gündemine bomba gibi düşen bu haberin ardından, siyesetçiler ve sivil toplum örgütleri olaya tepki gösterdi. Gazete binası önünde toplanan birçok kişi, Cumhuriyet gazetesine destek verdi. Cumhuriyet gazetesinin bugünkü sayısında ise “Kamuoyu”na başlığıyla yapılan açıklamada, İlhan Selçuk’un sabaha karşı saat 04.30’da evinin basılarak, “darbe dönemlerini çağrıştıran bir operasyonla gözaltına alındığı” belirtilerek, “Ergenekon operasyonu soruşturmasının, AKP’nin kapatma davasıyla ilişkilendirilmesi ve Cumhuriyet gazetesinin bu yolla sindirilmek, susturulmak istenmesi oyununa alet olmayacağız” denildi.

Gazetemiz Başyazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, evine yapılan baskınla, cuma günü sabaha karşı saat 04.30’da gözaltına alınmıştır.

Devletin kendisine 15 yıldır yakın koruma tahsis ettiği, ikametgâhı, çalıştığı yer ve tüm yaşamı toplumun bütün kesimlerince saydam olarak bilinen İlhan Selçuk’un 12 Mart ve 12 Eylül askeri darbe dönemlerini anımsatan bir yöntemle gözaltına alınmasının anlamını kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.

AKP’nin kapatılması davası sonrasında, siyasi iktidar ve yandaşları tarafından bu davanın yörüngesinden çıkarılması çabası yoğun olarak sürmektedir.

Bu bağlamda, kamuoyunda “Ergenekon” operasyonu olarak bilinen ve uzun süredir devam etmekte olan soruşturmanın, AKP’nin kapatma davasıyla ilişkilendirilmesi ve Cumhuriyet gazetesinin bu yolla sindirilmek, susturulmak istenmesi oyununa alet olmayacağız.

İsmini Atatürk’ün verdiği Cumhuriyet gazetesi, kurulduğundan beri 84 yıldır demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti sistemini savunmaktadır.

Bu uğurda pek çok şehit vermiş ve birçok badire atlatmıştır.

Cumhuriyet gazetesi, demokratik hak ve özgürlüklerin ve laik Atatürk Cumhuriyeti’nin korunması mücadelesini sürdürecektir.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Seçuk’a uygulanan bu haksız gözaltı işlemine karşı gazetemiz tarafından derhal yargıç nezdinde hukuki işlemler başlatılmıştır.

Cumhuriyet

Kaynak​

Atatürk'ün arkasına sığınarak ben Atatürkçüyüm diyerek Atatürkçülükle alkası olmayan yalan mı doğrumu araştırmadan birilerinin gazıyla haber yaparak kimse bir yeere gelemez geçmiştede gördük şimdide görüyoruz

Atatürk'ün arkasına sığınarak ben Atatürkçüyüm diyerek Atatürkçülükle alkası olmayan yalan mı doğrumu araştırmadan birilerinin gazıyla haber yaparak kimse bir yeere gelemez geçmiştede gördük şimdide görüyoruz

Arkadasım peki o zaman Ataturk'un ilke ve devrimlerini korumaya yonelik yayın yapan gercek Ataturkcu medya organlarını sen sayarmısın ?

Onca vatan haini dururken İlhan Selcuk gibi bi adamın, ustelık kalp rahatsızlıgı olan birisinin gece yarısı alınıp goturulmesi hangi ahlak anlayısına sıgar ? Yoksa kacıcakmıydı..

Elbette Cumhuriyet gazetesinde sevilmeyenler olabilir yada gecmiste yanlıslar yapmıs kisiler yer alabilir ama ne paragoz Aydın Dogan medyası nede Fetullahcı takiyeci yayın organları sutten cıkmıs ak kasık degildir, asıl yargılanması gerekenlerdir.

Hepsi boş bunların...bizim benliğimize zarar veriyo !!! Yazılı çizili bi kural var bunu değiştiremezler.. Putlaşmış bi düşünce !

R€B€L;2741385' Alıntı:
Arkadasım peki o zaman Ataturk'un ilke ve devrimlerini korumaya yonelik yayın yapan gercek Ataturkcu medya organlarını sen sayarmısın ?

Onca vatan haini dururken İlhan Selcuk gibi bi adamın, ustelık kalp rahatsızlıgı olan birisinin gece yarısı alınıp goturulmesi hangi ahlak anlayısına sıgar ? Yoksa kacıcakmıydı..

Elbette Cumhuriyet gazetesinde sevilmeyenler olabilir yada gecmiste yanlıslar yapmıs kisiler yer alabilir ama ne paragoz Aydın Dogan medyası nede Fetullahcı takiyeci yayın organları sutten cıkmıs ak kasık degildir, asıl yargılanması gerekenlerdir.

arkadaşım kim suçluysa cezasını çeker suçu ne olursa olsun gözaltınında ahlaklısı ahlaklsızı olmaz soruna gelince şu anda ben yayın yapan hiç bir basın kuruluşunun GERÇEK Atatürkçü olduğuna inanmıyorum

Kimsenin susturduğu falan yok.Akşama kadar darbe şarkıları söylüyorlar.buda onlardan bir tanesi

''Cumhuriyet: Susturamayacaklar'' Susmasınlar zaten! Yoksa başımızdaki yobazlardan, geri kafalı insancıklardan ne farkları kalır ki? Gerçeği yazmaya devam etsinler. Taa ki yalanlara inanan milletimiz tekrar bilinçlenene kadar!

yahu ne kıvranıp duruyorsunuz ki,suçu yoksa zaten salıverecekler.Neden ortayı velveleye veriyorsunuz.Kim kimi susturuyor?Emri veren savcı.Devletin,yargının bağımsız,tarafsız,Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı,laik savcısı.Niye adamı (direk olmasada olayın kahramanı olduğu için) eleştiriyorsunuz?Sessizce bekleyin.Bir de beklerken;sayın cumhuriyet gazetesi okurları sağa -sola lütfen saldırmasın.Hiç medenice değil!!!

Sayın Selçuk İlhan, yukarıda sana yapılan yorumları okuyorumda kimsenin seni tanımadığı, ömrünü sürekli olarak takiplerde, tehditlerde,sürgünlerde, işkencelerde geçirdiğini bilselerdi yorum yaparken dahi bu sorgulamaların sana güç verdiğini anlayacaklardı. Ama toplumumuz dinci medya tarafından doldurulduğu için ve onların kaleminden çıkan hiçbir düşüncenin doğru olmadığını bilmedikleri için sana dil uzatmayı görev saymalarını doğal karşılıyorum.
Biraz anlasalar AKP yi kapatma davasını medyadan uzaklaştırmak ve ekonomide ki kötü gidişatı örtmek için ülkenin önde gelen Kemalistlerini böyle bir tuzakla başka olayların içine atfetmelerini, umarım bu düşüncelerinden vazgeçerler. Birkaç gün sonra bu olayın aslı belli olacaktır, bu AKP hükümetinin sonunun yaklaştığının habercisidir. Çırpınışlar boşunadır. Sorosun çocukları bundan sonra halkı kandıramıyacaktır, asıl yüce divanda yargılananlar şimdiki karanlığın devleri olacaklardır.

yahu ne kıvranıp duruyorsunuz ki,suçu yoksa zaten salıverecekler.Neden ortayı velveleye veriyorsunuz.Kim kimi susturuyor?Emri veren savcı.Devletin,yargının bağımsız,tarafsız,Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı,laik savcısı.Niye adamı (direk olmasada olayın kahramanı olduğu için) eleştiriyorsunuz?Sessizce bekleyin.Bir de beklerken;sayın cumhuriyet gazetesi okurları sağa -sola lütfen saldırmasın.Hiç medenice değil!!!

Devletin yargısına,Ataturk ilke inkilaplarına uygun laik savcısına bi takım farklı davalarda olmasada bunda guvenmeniz beni memnun etti.. =)

Ayrıca saldırı degilde tartısma fikirleri sunma diyelim bunlara biz..Tartısmak,fikirleri sumak medeniyettir.

R€B€L;2741385' Alıntı:

sence devlet her kalp rahatsızlığı olana başka nasıl davranmalıdır.... yani rahatsızlığı var diye götürülmesin mi?? +kaçacaklarını sanmıyorum yargılanacaklarsa yargılanırlar temiz çıkarlarsa salıverilir bu kadar basit....

R€B€L;2743204' Alıntı:
Devletin yargısına,Ataturk ilke inkilaplarına uygun laik savcısına bi takım farklı davalarda olmasada bunda guvenmeniz beni memnun etti.. =)

Ayrıca saldırı degilde tartısma fikirleri sunma diyelim bunlara biz..Tartısmak,fikirleri sumak medeniyettir.

Ağzına sağlık kardeşim.

83 yaşındaki bir insanın gece 4 te evinden yaka paça çıkartılması ve tutuklanması da kanunlara son derece uygundur zaten
işinize gelince savcıcı oluyorsunuz
işinize gelmeyince zararı öde diye manşet atanlara destek veriyorsunuz
İlhan Selçuk'un suçsuz olduğu kanıtlanınca ne diyeceksiniz onu çok merak ediyorum

İlhan Selçuk sabah darbe mi yapacaktı?

sence devlet her kalp rahatsızlığı olana başka nasıl davranmalıdır.... yani rahatsızlığı var diye götürülmesin mi?? +kaçacaklarını sanmıyorum yargılanacaklarsa yargılanırlar temiz çıkarlarsa salıverilir bu kadar basit....

83 yaşında olan, kalp ve tansiyon hastası olduğu doktor raporlarıyla belgeli olan yazar İlhan Selçuk’un sabaha karşı evi basılarak gözaltına alınmasına yönelik kuşku ve tepkiler sürüyor.

İSTANBUL - Taraf gazetesi sürmanşetten savcılara hitaben yazdığı “Bu kez soruşturmanın selameti için konuşun” başlıklı yazıda “İlhan Selçuk sabah darbe mi yapacaktı? Ya da ona suikast düzenleneceği öğrenildi, gözaltı önlem olsun diye mi? Yoksa hep alışılageldiği gibi, Selçuk’a gece gözaltı cezası mı uygulandı?” diye sordu. AK Parti’nin kapatılması isteminden sonra “Korkunç şeyler olabilir” diye yazan Ahmet Altan da, “Bu, burada bitmez” başlıklı yazısında; İlhan Selçuk’un daha insaflı bir saatte değil de, sabaha karşı evi basılarak alınması için geçerli bir neden gösterilmesi gerektiğini yazdı.
NTV

Ayrıca ilk haberde dikkat ettiyseniz..
Devletin kendisine 15 yıldır yakın koruma tahsis ettiği, diyerekten giden cumle bulunmaktadır.. ;)

Aslında 15 yıldır devletin kendisine yakın koruma tahsis ettiği bir insanın bu yoğun gündem içerisinde ve bu şekilde gözaltına alınışının amacının bir nevi gözdağı vermek ve kötü giden gidişin üzerini örtüp gündüm değiştirmek olduğu gözardı edilemeyecek bir gerçek.
Bugün anahaber bültenlerinde verilen,resmiyeti ve kaynağı olmayan bir habere görede savcının bu şekilde bir gözaltı talimatı vermediği ve olayın terörlü mücadale şubesinin bir uygulaması yönünde.

arkadaşa katılıyorum

Emniyet Mudurlugune isini siz mi ogreteceksiniz?
Ister 4de alir gelir ister 10da? Nedir bu silahli otoriteyle alip veremediginiz..
Yok asker niye Iraktan erken cikti yok Selcuk niye erken alindi. Boyle alinmasi uygun
gorulmus alinmis. Bunda bir kanunsuzluk mu var?? Ki iyi niyetleriyle neden erken aldiklarini da
soylemisler, ayni anda operasyon.. Ayrica 'yaka paca' tabiri neye gore yapiliyor? Nasil alindigi,
nasil evden cikarildigi goruntuleri mi mevcut elinde? Zannetmiyorum ki oyle birsey olsaydi
Selcuk avukatlari araciligi ile duyurmasin. Ayrica kalp hastaligi vardi da bu ulkeyi birbirine
katarken o kadar cok zevk mi aliyordu da kalbi sekmiyordu? Kendisine doktor getirilme teklifini
kendisi yine reddetmistir ve ilaclarim bana yeter demis. Birakin da hukuk sistemi islesin.
Gazete kupurlerinden olusan iddialarla savcilik tutuklama emri vermedikten sonra ne diye
elestirelim ki savciyi.. Bu kadar telasa da gerek yok. Yakinda cikar, bak bu aksam mahkemeye
de sevk edildi.

Hepimiz Ilhan Selcukuz :) Hepimiz sucsuzus :)

Geri