Döküldü Boyalar, Çıktı Foyalar !..

64general1

New member
Reaction score
0
“Ergenekon” adı verilen ve başlatılmasından bu yana 13 ay geçmesine karşın henüz yargı süreci başlamadığından yasal görünümlü ama hukuksal açıdan özürlü ve insan hakları açısından da bir karabasan olan “harekât” sayesinde bazı ezberlerin bozulduğuna, boyaların dökülüp foyaların ortaya çıktığına tanık olduk.

Özellikle “Sol” görünümlü “Ne gerekirse o olurum abi”lerin, insan hak ve özgürlüklerinin görünürde bayraktarlığını yapanların, siyasal liberalliği hiç kimseye bırakmayanların bu harekât karşısında aldıkları tavır, tuttukları alkış ve verdikleri destek çok net bir ölçek oldu içtenlikleri açısından. Bugüne dek devletin bireyi ezmesine, devletin bireye zulmetmesine, devletin bireyin en doğal insan haklarını çiğnemesine haklı olarak karşı çıkanların, devletin bireyin hizmetinde olması gerektiğinin sözcülüğünü yapanların, “devlet-birey” ikileminde önceliği bireye verenlerin “Ergenekon” olayında bütün bu savunduklarını unutarak insanların bir hukuk ve hatta bir kanun devletine bile değil, bir polis devletine yakışan usullerle gözaltına alınıp tutuklanmalarını alkışlamaları;

İki üç gün sonra salıverilecek gazete genel yayın yönetmenlerinin kelepçelenerek gözaltına alınmasını devletin -basına baskısı olarak görmek bir yana- bireye zulmü olarak görmemeleri, kınamamaları, İHE Bildirisinin 11. maddesinde de dile getirilen “bir insanın adil bir yargılanma ile suçu sabit oluncaya dek suçsuz olduğu” ilkesine karşın yapılan bireyleri suçlayıcı medya yayınlarına karşı çıkmak bir yana, o yayınları yapanlar ve destek verenlerin bizzat kendileri olmaları, bir kez daha gerçek yüzlerini görmemizi sağladı.

Döküldü boyalar, çıktı foyalar.
Bu yüzleri unutmayın...
Unutmayın ki yarın öbür gün tekrar “devlet ve birey” ilişkisinde atıp tutmaya başladıklarında yazdıklarını çizdiklerini önlerine koyun. Bugünkü Vatan’da haberleştirildiği üzere; Askeri savcılığın “Dağlıca baskını” ile ilgili belgeleri isteme yazısı üzerine (Ahmet Altan’ı gözaltına alması üzerine değil!) bunu “Genelkurmay’ın Taraf’a Baskın Planı” üst manşetiyle haber yapanların ikiyüzlülüklerini bir kenara not edin.

Yasalar karşı tarafa işletildiğinde o uygulamaların hukuka uygunluklarını sorgulamadan ve sorun etmeden manşetleriyle destek verenlerin, aynı yasalar kendilerinden sadece bazı belgeleri istediğinde bunu “Genelkurmay’ın Taraf’a baskın Planı” diyerek ve çarpıtarak yaygara koparmalarını yazın bir kenara.

Demokratlıklarının, insan hak ve özgürlüklerine, hukuka ve hukukun üstünlüğüne ilişkin tutumlarının ne olduğuna ilişkin gerçek kanıtlardır bunlar.
Gün gelir yüzlerine çarpmak için lazım olur. Yazın kenara...

Kemal ÖNCÜ

kemal öncü uğur mumcudan utansın,yaşasaydı eminim bu işin istüne o herkesten fazala giderdi ben sol görüşlü değilim ama kalemi kıvrılmayan sol yazarlara tşkr ediyorum..zaten kıvrılmayanlar işte bu çetelerce öldürülüyor.mumcuda belki derinleştirise görülecekki bu oluşum tarafından gümlemiştir bir ihtimal.altanlarda,çandar da bu türden yürek var.sol köşelerdeykende saygın gezetecilerdi şimdide öyle..alkışlıyorum onları.namuslu kalem olsun düşmanım olsun...

arkadaşım yorulmuyor musun gecenin bu saati sana bile ait olmayan bazı köşe yazarlarının yazmış olduğu metinleri siteye eklemeye

yani hep bekliyorum hadi eklemiş altına bi kendi yorumunu yazsın yok onuda yapmıyorsun

isteyen istedigi köse yazısını yorumsuz paylasabilir karısamassınız konuyla alakalı yorum yapın

din düşmanı bir terör örgütünü nerdeyse savunacaksınız Allah cc bağışlasın...

hadi la ordan çorbacı .din düşmanıymış .

bu ülkede dini kullanarak bu ülkeyi çökertmeye çalışan güçler oldukça ergenekonlar da var olacaktır .bu ülkeyi kim çökertmeye çalışıyosa ve bunların karşısında kim duruyorsa helal olsun .zaten kaç ay geçti hala iddianame yok ortada .

eğerki iddianame açıklanırda sağlam bir delil ortaya koyamazsalar bu ülke çok sallanır ,karışır .akp de bu karışıklığın içinde kaybolur gider.

ben bu sözde çete olayında kimsenin tarafında değilim ama çok yanlış isimler göz altına alınıyor ve alınanların hepsi de akp karşıtı . akp ye muhalif herkesi alıyorlar .inş sağlam bi delil koyarlar ortaya .yoksa göz altına alınanların tarafı sessiz kalırsa bunun hesabını sormazsa bu akp den yazıkları olsun . bi karışıklık olurda bunun hesabını akp den sorarlarsa bende onlardan yana olurum .çünkü bu akp abd nin partisi .elimden gelse bi kaşıkta boğarım bu hain partiyi ve liderlerini ...

senin aklina bu din düsmanligini sokan sakalli amcalarina agalarina bir sor bakalim... abd nin istegi ve oradaki bagli bulundukları tarikat lar sayesinde islami ikiye üce bölen sizler.. asil din düsmani olmuyormusunuz ?

akp ve onun yandaslari ve suanda din temelli bir cok tarikat hatta neredeyse tamami.. islami - ilimli islam - vahsi islam - normal islam olarak tanimlamaya basladi bile.. asil siz böle yaparak islamin adini degistirerek din düsmani oldugunuzu her zaman belli etmis oluyorsunuz..

islam ve din düsmani olanlari söle bir siralarsak :

1-) ALLAH ın peygamberimize olan ilk emri okudur.. oku ki kimseye kanma kendi akil ve düsüncelerinle dogru yolu bul.. SİZLER sakalli dedelerinizin akp nin dediginden disari cikiyorsunuz yani YARADANIN peygamberimize vermis olduğu ilk emri sizler bozuyorsunuz..

2-) Kuran da derki ben sizleri yarattım sizler ancak bana kulluk edeceksiniz.. peki sizler kula kulluk etmekle tayyip gibi baskalarinin emri altinda düsünmeden sırf sakalli dedeleriniz agalariniz istedi diye düsünmeden birseyler yapmakla onların ayaklarının önüne oturmakla onlara kulluk etmekle bunuda ciğniyorsunuz..

3-) kuran da diyor ki bayanlar icin acik olan yerlerinizi örtü ile örtün.. bu söz ozaman için peki gelecekte kıyafetler olduğuna göre örtü deil kıyafet oluyor.. peki kuranda başını ört kara çarşaf mı tak diyor ? sizler daha bunu anlayamamakla araplarin ingilizlerin abd lilerin tayyip gibi dini kullanan satilik din adamlari misyonerlerin sözüyle sakalli dedelerinizin agalarinizin sözüyle bunu böle algilayip yapiyorsunuz.. peki siz gene kuran ı dinlememis olmuyormusunuz..

4-) abd nin istegi üzerine ve akp nin söylemi üzerine islami dinimizin adini degistirerek ve bunu kabul ederek en dogrusu bu diyerek yani islami ilimli vahsi olarak göstererk sizler gene ALLAH ı KURAN-I KERİM i çiğnemiş olmuyormusunuz ?

daha bunun gibi bir çok madde eklenir.. ALLAH asıl sizleri ISLAH etsin.. ve sizin gibi iftiraciları..DAHA ortada idaaname bile yokken kimse suçlanmamisken sadece zanlı yerine konmusken.. ve sordukları sorular tutuklu olarak yargılanmalarına sebeb olan nedenler cumhuriyet mitinglerine gitme arkadaslariyla konusurken akp ye tayyipe sövme.. vs nedenleri bu baska neden yok.. arkadasim sen baskalarinin sözüyle hareket etmeye alismisin sen köle olmaya kula kulluk etmeye alismisin.. söylesene sen neden yasiyorsun ki ? insanin yasarken bir amaci olur nefes almasina bir etken olur ama görüyorum ki sende böle bisi yok.. senin amacinda yok.. haa ama dersen ki ben kulla kulluk etmek icin yasarim tarikat sözü dinlerim daha ortada hic birsey yokken idaaname bile yokken herkesi terörist sayar iftira atarim.. cünkü sözde onlar dini sevmiyor yada hristiyanlardir diye dersen orasinida bilemem.. saygılarımla

Geri