döviz ve altının günlük ve geçmiş değerlerini xml olarak netten çekme

Akşam upload edeceğim programda zaten aryüz için kullanabileceğin butonlar , sekmeler..vb hazır, kendi içinde gelen yardım kütüphanesinde hepsinin kullanımı ve örnek kodları var.
En kısa yoldan yapacağın özellikler kısmından renklerini ve renk geçişlerini değiştirmek.
Kurulum sonrası otomatik olarak kısayolları visual studio içinde çıkıyor soldaki barda.

Ben kendi nasıl yaptığımı anlatayım kısaca, photoshopla arayüz tasarımını yapıyorum, onları parçalayarak kullanıma hazırlıyorum.(PNG) Üstteki barı iptal ediyorum( FormBorderStyle >>None) , formların seffaf gösterilecek renk ayarını değişik bir renk yapıp formu o renge dönüştürerek çalıştığında şeffaf olmasını sağlıyorum ve kendi hazırladığım buton, arkafon vb ile tasarımı forma yerleştiriyorum.Kodları da sonrasında gömüyorum olup bitiyor :)

Daha gelişmiş arayüzler için GDI+ ve GUI konusunu araştır

Vereceğim programla form bileşenlerini değiştirmen gerekecek arayüzde ama çok sorun olmacağını sanmıyorum.

Zamanım olsa örnek kod da vereceğim ama akşam 1 saat kitap okuyacak zamanı zor buluyorum, işyerinde zaman bulabildiğim kadar yardımcı olabiliyorum :S

Akşam upload edeceğim programda zaten aryüz için kullanabileceğin butonlar , sekmeler..vb hazır, kendi içinde gelen yardım kütüphanesinde hepsinin kullanımı ve örnek kodları var.
En kısa yoldan yapacağın özellikler kısmından renklerini ve renk geçişlerini değiştirmek.
Kurulum sonrası otomatik olarak kısayolları visual studio içinde çıkıyor soldaki barda.

Ben kendi nasıl yaptığımı anlatayım kısaca, photoshopla arayüz tasarımını yapıyorum, onları parçalayarak kullanıma hazırlıyorum.(PNG) Üstteki barı iptal ediyorum( FormBorderStyle >>None) , formların seffaf gösterilecek renk ayarını değişik bir renk yapıp formu o renge dönüştürerek çalıştığında şeffaf olmasını sağlıyorum ve kendi hazırladığım buton, arkafon vb ile tasarımı forma yerleştiriyorum.Kodları da sonrasında gömüyorum olup bitiyor :)

Daha gelişmiş arayüzler için GDI+ ve GUI konusunu araştır

Vereceğim programla form bileşenlerini değiştirmen gerekecek arayüzde ama çok sorun olmacağını sanmıyorum.

Zamanım olsa örnek kod da vereceğim ama akşam 1 saat kitap okuyacak zamanı zor buluyorum, işyerinde zaman bulabildiğim kadar yardımcı olabiliyorum :S

mrh.abi ben hala senden gelecek olan linki bekliyorum.lütfen yardımcı olun.salı günü proje teslim etmem gerekiyor.

çook teşşekürler müthiş bir program.

Konu açılalı bayağı olmuş ama java ile bu işlemi nasıl yaparız?? Mesela rss ile verileri bi java programıyla çekip bunları 10 dakikada bir veri tabanımıza eklemesi ve tabiki tarih ve saat güncellemesi yapmak için ne yapmak gerekir?? Umarım hala ilgilenen vardır.

Ben Visual Basic Ve Linq Kullanarak Yapmıştım KodlarıNı Paylaşayım Belki İşiNe Yarar Buyur Kardeşim ...

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

Save_XML_Button1()
End Sub

'//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click

Get_XML_Button2()
End Sub

'//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick

Doldur_XmlDoviz()
End Sub

Private Sub frm_Doviz_Kurlari_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

Doldur_PageLoad()
End Sub

#Region "Page Load Method()"

Protected Sub Doldur_PageLoad()

Doldur_XmlDoviz()

If Timer1.Interval = 10000 Then
Timer1.Start()
End If

'//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

'Dim dosyaYolu As String = "..//..//Doviz.xml"

'Dim myDocument As New XmlDataDocument()

'myDocument.DataSet.ReadXml(dosyaYolu)

'Dim ds = myDocument.DataSet

'DataGridView1.DataMember = "Currency"
'DataGridView1.DataSource = ds

'/////////////////

Dim dosyaYolu As String = "..//..//Doviz.xml"

Dim doc = XDocument.Load(dosyaYolu)

Dim xmlQuery = From d In doc...<Currency> _
Where d.Nodes().Count() >= 9 _
Select New With _
{ _
.Turkish = d.Element("Isim").Value, _
.English = d.Element("CurrencyName").Value, _
.Alış = d.Element("BanknoteBuying").Value, _
.Satış = d.Element("BanknoteSelling").Value _
}

DataGridView1.DataSource = xmlQuery.ToList()
End Sub

#End Region

#Region "Get XML Button2"

Protected Sub Get_XML_Button2()

Dim doc = XDocument.Load(dosyaYolu)

Dim xmlQuery = From d In doc.Descendants("Currency") _
Select New With _
{ _
.DovizAdı = d.Element("Isim").Value, _
.DovizCinsi = d.Element("CurrencyName").Value, _
.DovizAlıs = d.Element("BanknoteBuying").Value, _
.DovizSatıs = d.Element("BanknoteSelling").Value _
}

DataGridView1.DataSource = xmlQuery.ToList()

End Sub

#End Region

#Region "Save XML Button1"

Protected Sub Save_XML_Button1()

Dim str As String = "http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.xml"

Dim doc As XDocument = XDocument.Load(str)

doc.Save(dosyaYolu)

MessageBox.Show("Kayıt Başarılı.")

End Sub

#End Region

#Region "XML Doldur ListBox,TextBox"

Protected Sub Doldur_XML_Properties()

TextBox1.ResetText()
ListBox1.Items.Clear()

Dim dosyaYolu As String = "http://xml.altinkaynak.com.tr/doviz.xml"

Dim myXml As New XmlDocument()

myXml.Load(dosyaYolu)

Dim mystr As String = String.Format _
( _
"Döviz Adı" & vbTab & vbTab & _
"Döviz Alış" & vbTab & vbTab & _
"Döviz Satış" & vbCrLf _
)

TextBox1.Text += mystr
ListBox1.Items.Add(mystr)

For Each myNode As XmlNode In myXml.DocumentElement.ChildNodes

If myNode("ADI").InnerText <> "Tarih" Then

Dim str As String = String.Format _
( _
"{0}" & vbTab & vbTab & _
"{1}" & vbTab & vbTab & _
"{2}" & vbCrLf, _
myNode("ADI").InnerText, _
myNode("ALIS").InnerText, _
myNode("SATIS").InnerText _
)

TextBox1.Text += str

ListBox1.Items.Add(str)

End If
Next

End Sub

#End Region

Buyur Buda Ekran Görüntüsü Verileri Çekiyorsun Daha Sonra Timer Vasıtası İle Verileri Otomatik Olarak Kendisi Güncelliyor Ben ZamanınDa Linq İle Yapmıştım Kodların İşine Yarayacağını Düşünüyorum ...

895139a31d405cba66764978bd6a632c.jpg

Geri