Düşmanlığın da bir haysiyeti olmalı!

VolkaN

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Gönlüm uçmak dilerken semavi ülkelere;ayağım takıl
İlk duyuşta şaka gibi gelse de içinde derin bir felsefe ve hakikatı barındıran "Gülen Hareketi yok; Gülen İnsanların Hareketi var!" diyen bir insana...
Sosyal bilimcilerle yediği bir yemekte onların Gülen Hareketi kavramını çok kullanmaları karşısında: "Gülen Hareketi kavramını doğru bulmuyorum. Ortada bir dert, bir sancı, bir ıstırap var. Bu dert ile dertlenen, bu sancı ile kıvranan, bu ıstırapla muzdarip olan insanların emekleri ile ortaya koydukları bir yapı var. Bunun bana izafe edilmesi, en azından onların hukukuna tecavüzdür; itikadımız açısından da şirke kadar uzar bu yaklaşım. Siz sosyal bilimciler olarak bu harekete illâ bir isim koymak zorundaysanız, şöyle diyebilirsiniz: Yüksek İnsanî Değerler Etrafında Toplanmış İnsanların Hareketi." Evet, bu teklifi yapan birine... Bilgi ve tecrübesi ile yol göstericisi olduğu insanların "ci-cu" ekleri kullanılarak kendi ismine izafesini, -haşa!- annesine zina isnadı, hatta ondan daha ağır bir hakaret olarak kabullenen birine... Hemen her cümlesi kaydedilmiş 70 yıllık hayatının kahve sohbetleri, cami vaazları, dost meclisi muhabbetlerinin hiçbir yerinde, 50'yi aşkın kitabının hiçbir satırında "Ben" dememiş, "Biz" dememiş, hep "O" demiş ve daima O'nu göstermiş birine. Sahip olduğu her türlü vâridata, kesbî bilgi ve tecrübeye, halkın kendine gösterdiği onca teveccüh ve ihtirama, öncüsü olduğu hareketin dünya çapında göz kamaştıran başarılarına rağmen kendini sıfırlamayı, tevazu ve mahviyeti iradî olarak tercih eden ve bunu inancının, ahlâkının lazımı sayan birine.

Uzmanı olduğu bir sahada bile söz söylerken; "Bu konuda söz söylemeye hâlimin de, dilimin de müsait olmadığının farkındayım. Kalem ve kelimelerim de bana bunu söylüyor. Susmak ve bir şey yazmamak gönlümde bir ızdırap, haddimi aşan bir mevzuda söz söylemek ise tam bir cür'et.. kendi kendime ne "sükût" diyebildim ne de yazıp çizdiklerimin ruhumda hâsıl ettiği endişelerden sıyrılabildim. Her zaman acz u fakrımı Hakk'ın inayetine bir çağrı saydım, cür'etimi de kalbi diline hâkim, dili sırrına tercüman, sırrı hafî ufkuna açık, hafîsi de ahfâ kenziyle irtibatlı erbab-ı gayret ve hamiyeti harekete geçirme sinyali sayarak "Bismillâh", "minallah", "ilâllah" dedim ve Hakk'ın ekstra lütfunu dileyerek yürüdüm. Kim nasıl anlarsa anlasın, ne böyle gâmız bir konunun ne de bunun daha berisindeki çok basit meselelerin eri ve ehli olmadığımı her zaman söylemişimdir, yine de söylüyorum..." diyen birine...

Evet, kavlî olarak bunları söyleyen, fiilî olarak da yaşayan bir zât'a; "O, kendisinin Allah tarafından seçildiğine inanıyor" demek ithamdır, bühtandır, iftiradır, ayıptır, zulümdür, hakarettir ve insafsızlıktır. Kısaca kendi mesaj ve beyanları ile ortaya koyduğumuz bu zât -tahmin edeceğiniz üzere- Fethullah Gülen Hocaefendi'den başkası değil!

Onu bir insan olarak sevmeyebilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz; ya da bir kısım ideolojik engellere takılıp dünya genelinde onun ve takipçilerinin insanlığa hizmet nâmına yaptıklarını kabullenmeyebilirsiniz. Hatta onu düşman ilan edebilirsiniz. Ama bunların hiçbiri sizin ona ve onun şahsında binlere-milyonlara hakaret etmenizde sizi Hak önünde de, halk önünde de haklı çıkarmaz!

Düşmanlığın bile bir haysiyeti, namusu olmalı! Bana kalırsa düşmanını öldürmek için bile olsa önce dinlemek, okumak, tanımak insanî bir vecibedir. Hatta bunlar da yetmez; bir de anlamak lazım! Sahasının en itibarlı yayınlarından Foreign Policy dergisinin dünya genelinde aday gösterdiği 100 entelektüel arasına Gülen'i de koyması, Pakistan'daki Pak-Türk okullarını New York Times gibi bir gazetenin manşete taşımasının, aslında dost-düşman ülkemiz topraklarında yaşayan, bu millete, kültüre, vatana aîdiyet hisleri ile dolu herkesi sevindirmesi gerekir. Ama sevinme bir kenara "Seçilmiş insan olduğuna inanıyor!" türünden tezviratlarda bulunuyorlarsa ne diyelim, Allah insaf versin. Yarın Hakk'ın divanı var!

kaynak

Fethullah Gülen hoca efendimizin davranışı konumu ve mücadelesi ni örnek almak gerekir. insan sevgisini prensip edinmiştir. O kendisine nefretle yaklaşanları iftira atanları hor görmeyip onlara sevgiyle yaklaşmaktadır.Çünkü sevgisinin kaynağı yolunda ilerlediği peygamber efendimiz HZ. MUHAMMET (S.A.V.) VE ALLAH (C.C) dır.

he işte Amerika tarafındanda ona verilen rol güleryüzlü olmak zamanı gelince arkasındaki gücler karışıklıktan faydalanıp onu başa oturtur maskesinide indiriverirler.

arkadaşım ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. insan sevgisi dolu zatı şahaneniz o kadar insan sevgisi doluki insanlığın çoğu kesimi tarafından nefretle anılan katliamcıların ülkesinde onlar için bile acıyarak ve dualar ederek yaşayacak bir yüceliğe ulaşmıştır. ve bu zavallı gafiller bile bu yüce zata hayran kalıp entellüektel 100 ler arasına koymuşlar. taktirmi bekliyorsunuz. üzgünüm ben bu yüce zatınızın masallarına kanamıyorum. düşmanı olduğumumu düşünüyorsunuz, bu taktir sizin. beni düşman eden kişi kendisi bu katagorileştirmeyi yapma gafletine düşmüş olur. saygımı bekliyorsunuz o kişiye, olur bunca insanın kanı akıtılmış ve hala akıtılırken onun bu kadar hoşgörülü olmasını iyilik gibi görenler kendi bilir. saygım olamaz, sevgim imkansız. nedenmi kardeşim zalimler kadar onların karşısında olmayanlarda suçludur. örnekliyeyim belki anlarsınız. birileri birilerini öldürüp her türlü işkenceyi yapıp tecavüz ederken biri kalkıp hala yapma kardeşim, hepimiz kardeşiz, bak dünya ne güzel, çiçekler açmış, kuşlar ötüyor masalı anlatıyorsa, o işkencedekiler, tecavüze uğrayanlar ve ölenler ve ölecek olanların yerinde olanlar sizce o kişiye ne der. ben söyleyeyim. ananıda al git lan! çokmu abarttığımı düşünüyorsunuz. yaşanan bu kardeşim. siz hala efendimiz diyerek efendi arıyorsanız kendi bileceğiniz iş. yani kısacası yemedik bu masalı, yenecek tarafıda yok. saygılar...

Fethullah Gülen hoca efendimizin davranışı konumu ve mücadelesi ni örnek almak gerekir. insan sevgisini prensip edinmiştir. O kendisine nefretle yaklaşanları iftira atanları hor görmeyip onlara sevgiyle yaklaşmaktadır.Çünkü sevgisinin kaynağı yolunda ilerlediği peygamber efendimiz HZ. MUHAMMET (S.A.V.) VE ALLAH (C.C) dır.

"7 yaşından büyük bir bayanın elini tutmam" diyen bir kişiyi seven insan 7 yaşındaki büyük bir kızı kendisine eş olarak görüyordur!
Başka bir yoruma zaten gerek yok!!!

arkadaşım ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. insan sevgisi dolu zatı şahaneniz o kadar insan sevgisi doluki insanlığın çoğu kesimi tarafından nefretle anılan katliamcıların ülkesinde onlar için bile acıyarak ve dualar ederek yaşayacak bir yüceliğe ulaşmıştır. ve bu zavallı gafiller bile bu yüce zata hayran kalıp entellüektel 100 ler arasına koymuşlar. taktirmi bekliyorsunuz. üzgünüm ben bu yüce zatınızın masallarına kanamıyorum. düşmanı olduğumumu düşünüyorsunuz, bu taktir sizin. beni düşman eden kişi kendisi bu katagorileştirmeyi yapma gafletine düşmüş olur. saygımı bekliyorsunuz o kişiye, olur bunca insanın kanı akıtılmış ve hala akıtılırken onun bu kadar hoşgörülü olmasını iyilik gibi görenler kendi bilir. saygım olamaz, sevgim imkansız. nedenmi kardeşim zalimler kadar onların karşısında olmayanlarda suçludur. örnekliyeyim belki anlarsınız. birileri birilerini öldürüp her türlü işkenceyi yapıp tecavüz ederken biri kalkıp hala yapma kardeşim, hepimiz kardeşiz, bak dünya ne güzel, çiçekler açmış, kuşlar ötüyor masalı anlatıyorsa, o işkencedekiler, tecavüze uğrayanlar ve ölenler ve ölecek olanların yerinde olanlar sizce o kişiye ne der. ben söyleyeyim. ananıda al git lan! çokmu abarttığımı düşünüyorsunuz. yaşanan bu kardeşim. siz hala efendimiz diyerek efendi arıyorsanız kendi bileceğiniz iş. yani kısacası yemedik bu masalı, yenecek tarafıda yok. saygılar...

söylediklerine kendin inanıyosan harbiden birileri sana masal anlatmıs kardeşim dediğin seylerle hizmetin uzaktan yakından alaksı yok kan dökmek falan yani buna cocuklar güler ya ayrıca islamı anlamayısınızdan kaynaklanıyor bu abd ab rusya iran ne biliyim adını siz koyun fetullah gülen nereye gitse zati oranın ajanı olarak gösterilecekti bunu herkes biliyor. ama sana masal cok inandırıcı gelmiş belli.abd de müslüman olamaz mı orda birilerine gercekleri anlatan olmayacak mı veyatta ne biliyim rusayda avrupada ordaki insanlara hak dinin islam oldugunu söyleyecek biri olmayacak mı zati banane kardesim ben karısmam diyebilirsin o senin islamı anlama kapatisenden kaynaklanır ama birileri daha Allahın adını duymamıs Peygamber Efendimizin(sas) adını duymamıs insanlara veyatta yalnıs duymus indanlara bu gercekleri anlatmakla ugrasıyor sizde burda comak sokmakla ugrasıyorsunuz halbuki hizmetin h sini bilmiyorsunuz amacı zati belli olan kaynaklara inanıyorsunuz burda cıkan yalan oldugu defalarca ispatlamıs seyleri yeri geldimi kaynak olarak gösteriyosunuz yalanınıza artık kendinizde inanmıssınız anlasmaktan uzak sadece yıkamyı düşünen bir zihniyetle yaklasıyorsunuz. Birileri inanın sizin bu yaptılarınızla uğraşmıyo benim burda cevap verdiğime bakma kimse seni sallamıyo onların tek amacı var onunla ugrasıyo.. sonradan bu dediklerinizden cok utanacaksınız ve pişman olacaksınız keske dmeseydim sahtekarların yalancıların laflarına inanmasaydım diyeceksiniz işallah bunu tez zamanda farkedersiniz

söylediklerine kendin inanıyosan harbiden birileri sana masal anlatmıs kardeşim dediğin seylerle hizmetin uzaktan yakından alaksı yok kan dökmek falan yani buna cocuklar güler ya ayrıca islamı anlamayısınızdan kaynaklanıyor bu abd ab rusya iran ne biliyim adını siz koyun fetullah gülen nereye gitse zati oranın ajanı olarak gösterilecekti bunu herkes biliyor. ama sana masal cok inandırıcı gelmiş belli.abd de müslüman olamaz mı orda birilerine gercekleri anlatan olmayacak mı veyatta ne biliyim rusayda avrupada ordaki insanlara hak dinin islam oldugunu söyleyecek biri olmayacak mı zati banane kardesim ben karısmam diyebilirsin o senin islamı anlama kapatisenden kaynaklanır ama birileri daha Allahın adını duymamıs Peygamber Efendimizin(sas) adını duymamıs insanlara veyatta yalnıs duymus indanlara bu gercekleri anlatmakla ugrasıyor sizde burda comak sokmakla ugrasıyorsunuz halbuki hizmetin h sini bilmiyorsunuz amacı zati belli olan kaynaklara inanıyorsunuz burda cıkan yalan oldugu defalarca ispatlamıs seyleri yeri geldimi kaynak olarak gösteriyosunuz yalanınıza artık kendinizde inanmıssınız anlasmaktan uzak sadece yıkamyı düşünen bir zihniyetle yaklasıyorsunuz. Birileri inanın sizin bu yaptılarınızla uğraşmıyo benim burda cevap verdiğime bakma kimse seni sallamıyo onların tek amacı var onunla ugrasıyo.. sonradan bu dediklerinizden cok utanacaksınız ve pişman olacaksınız keske dmeseydim sahtekarların yalancıların laflarına inanmasaydım diyeceksiniz işallah bunu tez zamanda farkedersiniz

söylediğime inanmasam söylemem.çocuklar gülüyor haklısın birileri filistinde, ırakta, yada başka yerlerde öldürülürken...ve anlamamakta çok haklısınız, oralarda birileri hak din islam diyor ve birileri ki bu birileri dünyada islam kanı dökenlerin ta kendisi onu taktir edip hayran kalıyor öylemi. hangi çocuk gülmesinki buna a canım kardeşim. bende diyorum buyrun ırakta ırzına geçilmiş bir kadını yada filistinde işkence görmüş bir genci getirin ve sorun bakalım fetullah efendinizin bu hizmetlerine ne diyecek. unutmadan akıl ve vijdan her zaman rehberim olmuştur. bu kadar aşikar bir konuda yanılmam ne yazıkki imkansız.ayrıca üsubun hakkında kendin karar ver. konu koymuşsun eleştireni hedef alıyorsun. beni sallayıp sallamaması insanların umrumda değil. sadece doğrulardır benim sallayacağım. utanacağım sözü ömrümde söylemedim. ve yineliyorum hemde utanmadan( fetullah bu kadar insanın ölümünü seyrederken utanmıyorsa ben hiç utanmam ona laf söylemekten) AB-D nin koynundaki hiç bir insandan ne vatana ne millete hayır beklemem. bakalım tarih kimi haklı çıkaracak. ne yazıkki biz haklı çıkacağız. unutmadan başkalarının fikrine saygı duymak istiyorsan sende saygı duymalısın...saygılarımla...

haysiyetmi

bunlarda ne gezer abicim
))

" birileri birilerini öldürüp her türlü işkenceyi yapıp tecavüz ederken biri kalkıp hala yapma kardeşim, hepimiz kardeşiz, bak dünya ne güzel, çiçekler açmış, kuşlar ötüyor masalı anlatıyorsa, o işkencedekiler, tecavüze uğrayanlar ve ölenler ve ölecek olanların yerinde olanlar sizce o kişiye ne der. " Demişsin Sergahcan'da çok iyimser konuşmuşsun.Maalesef bu ajan onuda demiyor.O tıpkı siyasetteki izdüşümleri gibi ABD'YE gönderdigi ABD'li ölen askerler için başsaglıgında Kahramanlıklarından ve şehitliklerinden bahsetti.Çok iyi niyetli düşünüyorsun.

" birileri birilerini öldürüp her türlü işkenceyi yapıp tecavüz ederken biri kalkıp hala yapma kardeşim, hepimiz kardeşiz, bak dünya ne güzel, çiçekler açmış, kuşlar ötüyor masalı anlatıyorsa, o işkencedekiler, tecavüze uğrayanlar ve ölenler ve ölecek olanların yerinde olanlar sizce o kişiye ne der. " Demişsin Sergahcan'da çok iyimser konuşmuşsun.Maalesef bu ajan onuda demiyor.O tıpkı siyasetteki izdüşümleri gibi ABD'YE gönderdigi ABD'li ölen askerler için başsaglıgında Kahramanlıklarından ve şehitliklerinden bahsetti.Çok iyi niyetli düşünüyorsun.

pes ya bda dedinya general nezaman demiş ya sehit falan diye ayıp yapma bunu iyice kandırılmısınız ya ayıptır günahtır insanları yönlendimeyin

shadyyy demişsinki "7 yaşından büyük bir bayanın elini tutmam" diyen bir kişiyi seven insan 7 yaşındaki büyük bir kızı kendisine eş olarak görüyordur!

Fettoş hoca efendiden kimse korkmasın,hani manastır papazları vardır ya ömründe kadına el uzatmamakla,kemer çözmemekle övünürler,Manastır papazları kadına kıza el uzatmazlar çünkü ihtiyaçlarını kendi aralarında görürürler.işte Fettoş efendide onlardan onların eğitimini almış hemde tamıtamına.Bu tür bir kişiliğin peşinden gidenlere bak,hadi ALDO,KUŞUM AYDIN,Dr.BİLAL,FATİH ÜREK gibiler koşsa saygı duyarım,diğerlerine ise sadece şaşıyorum demekki onlarında içlerinde bir şeyler kıpır kıpır.

shadyyy demişsinki "7 yaşından büyük bir bayanın elini tutmam" diyen bir kişiyi seven insan 7 yaşındaki büyük bir kızı kendisine eş olarak görüyordur!

Fettoş hoca efendiden kimse korkmasın,hani manastır papazları vardır ya ömründe kadına el uzatmamakla,kemer çözmemekle övünürler,Manastır papazları kadına kıza el uzatmazlar çünkü ihtiyaçlarını kendi aralarında görürürler.işte Fettoş efendide onlardan onların eğitimini almış hemde tamıtamına.Bu tür bir kişiliğin peşinden gidenlere bak,hadi ALDO,KUŞUM AYDIN,Dr.BİLAL,FATİH ÜREK gibiler koşsa saygı duyarım,diğerlerine ise sadece şaşıyorum demekki onlarında içlerinde bir şeyler kıpır kıpır.

senine inşallah birilerine benzetirler o zaman götürsün gününü Fetullah Gülen!le manstır papazlarını aynı kefede tutman hiç bir mantıgı yok yada onları herhangii bir müslüman bir kişiyle karşılaştırman tamamen gereksizlik ve kendini bilmezlik...

burda karı kız muhabbeti yapmayın alakasız yazılar yazmayın sokak ağzıyla gelip yorum yapma adabını edebeini bilde konuş sevmeyebilirsin nefret edebilirsin ama iftira atmaya hakaret etmeye hakkın yok

yinemi iş hakarete dönüştü. bazen anlıyamıyorum, tamam hicivle eleştirme olur, beğenmeyiz, hatta nefretde edebiliriz. ama yahu kardeşim böyle yazıyada eleştiri denmezki. hakaret ettiğin yerde haklılığında geçersizleşir. ve sanmıyorumki zaten saygı duymayan kişiler fikrine saygı duysun. yakışmıyor kardeşim yakışmıyor.saygılarımla...

söylediğime inanmasam söylemem.çocuklar gülüyor haklısın birileri filistinde, ırakta, yada başka yerlerde öldürülürken...ve anlamamakta çok haklısınız, oralarda birileri hak din islam diyor ve birileri ki bu birileri dünyada islam kanı dökenlerin ta kendisi onu taktir edip hayran kalıyor öylemi. hangi çocuk gülmesinki buna a canım kardeşim. bende diyorum buyrun ırakta ırzına geçilmiş bir kadını yada filistinde işkence görmüş bir genci getirin ve sorun bakalım fetullah efendinizin bu hizmetlerine ne diyecek. unutmadan akıl ve vijdan her zaman rehberim olmuştur. bu kadar aşikar bir konuda yanılmam ne yazıkki imkansız.ayrıca üsubun hakkında kendin karar ver. konu koymuşsun eleştireni hedef alıyorsun. beni sallayıp sallamaması insanların umrumda değil. sadece doğrulardır benim sallayacağım. utanacağım sözü ömrümde söylemedim. ve yineliyorum hemde utanmadan( fetullah bu kadar insanın ölümünü seyrederken utanmıyorsa ben hiç utanmam ona laf söylemekten) AB-D nin koynundaki hiç bir insandan ne vatana ne millete hayır beklemem. bakalım tarih kimi haklı çıkaracak. ne yazıkki biz haklı çıkacağız. unutmadan başkalarının fikrine saygı duymak istiyorsan sende saygı duymalısın...saygılarımla...

peki sen bu kadar insanın ölümünü seyredmiyormusun ve buna engel olmak için ne yapıyorsun ? karanlığa küfredeceğine bir mum yak

sanki milleti Fetullah Hoca öldürüyor. biraz mantıq yürüt bakalım bu ölen insanların yaşama şansı Fetullah Hoca nın elinde olsa ne yapar ? sen şimdi öldürür dersin :D

'tarih kimi haklı cıkaracak' die bir soru sormuşsun ve cevabını kendin vermişsin

doğru cevabı cok iyi biliyoruz merak etme

zaten bizde düşmanı dinlemek anlamak isstiyoruz düşmanı öldürdüğümüzü nerden çıkardın eyy yazar zavallısı...

düşmanı dinleyeceğiz ama düşman kaçmış amerikalı dostlarının yanına yani düşmanı öldürdüğümüz yok düşman kaçmış mevzu bundan ibarettir....

zaten bizde düşmanı dinlemek anlamak isstiyoruz düşmanı öldürdüğümüzü nerden çıkardın eyy yazar zavallısı...

düşmanı dinleyeceğiz ama düşman kaçmış amerikalı dostlarının yanına yani düşmanı öldürdüğümüz yok düşman kaçmış mevzu bundan ibarettir....

bunu yazanda zavallı ki düşmanı nerelerde arıyo...
düşman edineceksen dogru kişiyi seçmişsin amam sövene dilsiz dövene elsiz olmayı kendine yaşama düsturu kabul etmiş bir kişi bende böyle düşmanım olsun isterdim gerçekten ama malesef benim düşmanlarım askerime polisime kurşun sıkanlar elleri kanlı kanlı gazeteye yazı kayanlar benim ve bu milletin tek düşmanı onlar...
yeri yurdu belli olan kaçmaş denmez suçu olan yakalanır ama suçsuz kimselere suç atan çok olur GÜNEŞ BALCIKLA SIVANMAZ....

peki sen bu kadar insanın ölümünü seyredmiyormusun ve buna engel olmak için ne yapıyorsun ? karanlığa küfredeceğine bir mum yak

sanki milleti Fetullah Hoca öldürüyor. biraz mantıq yürüt bakalım bu ölen insanların yaşama şansı Fetullah Hoca nın elinde olsa ne yapar ? sen şimdi öldürür dersin :D

'tarih kimi haklı cıkaracak' die bir soru sormuşsun ve cevabını kendin vermişsin

doğru cevabı cok iyi biliyoruz merak etme

konu ben olmuşum.ben bu kadar insanın ölümünü seyretmek zorunda bırakılıyorum, işte o sizin çok sevip savunduğunuz insanlar tarafından. ama en azından susmuyorum. karanlığa küfür etmek demişsin ne hoş bir itiraf be kardeşim. anladın yani karanlık olduğunu küfür ettiğimizin. yaktığım mumların sayısını ne ben hatırlıyorum ne sen bilebilirsin. birde yaktığımız mumlara sizin gibi kör sağır ve dilsizler üflemese. fetullah hoca öldürmüyor, seyrediyor kardeşim seyrediyor. sizinde seyretmenizi sağlıyor. hala katillerden övgü almasını , onların ülkesinde yaşamasını bu katliamlara ortak olmak olarak göremiyorsanız sizdede vijdan yok derim, hiç kusura kalma.evet cevabı çok iyi biliyoruz, kaybedenler asla tarih yazmazlar, tarihi hep kazananlar yazar. siz bu körlükle karanlıktan yana tavır alıp yaktığımız mumlara üfledikçe tarihi hani çok kızdığınız siyonistler yazacak. tıpkı filistinde, ırakta, afganistanda olduğu gibi. bir doğruyu milyar yanlışa tercih ederim. işte bu yüzden fetullah ağzıyla kuş tutsa asla kandıramaz beni...amerikanın kucağında oturan adamlar kim olursa olsun karanlığın ta kendisidir. yaktığımız muma üflüyorsun, ettiğimiz küfürü beğenmiyorsun, bari karanlıktan yana olma a kardeşim...saygılar

Sen harbi bişeref sahibi bir insansın.beki o eğitimi sen almışsındır he.
Yoksa bu konularda bu kadar uzman olamazdın dimi?

konu f.gülenin amerikada yaşması olmuş resmen..merak edyorum Türkiyeye gelse sessiz durcakmısın..abd deyken Türkiyede olan herşeyi bu insana bağlıyorsanız burdakyen dicekleriniz tahmin bile edmiyorum...

ve ırakda insanlar oluyor evet filistinde yardıma muhtaçlar var evet kaçınız bunun için birşey yapıyorsunuz?topa tuttuğunuz f.gülen ve bağlı olduğu cemiyetteki isanlar içinde burlara yardımlar toplanılıyor bu savaş bolgelerine gidilip yardım edilmeye çalşılıyor yaptıkları yanlışları susmadan soylersiniz madem bu kadar vatan millet düşünüyorsunuz bu yapılan güzel şeyleri neden soylemezsiniz?

herzaman soyluyorum tekrardan soylum belki bu sefer bir kişide olsa anlayabiliri SİZLER İYİ İLE KOTUYU AYIRAMIYORSUNUZ...

Geri