Düdüklüde Tirit(Balıkesir)

€rd@ls10

Altın Üye
Katılım
2 Ocak 2008
Mesajlar
16,867
Reaction score
0
Puanları
0
DÜDÜKLÜDE TİRİT


tirit_1244148455.jpg


Malzemeler:

1 kuzu budu
tirit pidesi
bol maydanoz
tuz
karabiber.

Kuzu budu düdüklüde kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca etler didik-lenir. Tirit pidesi kare olarak kesilir, et suyunun içine atılıp hemen kevgirle çıkartılıp bir tepsiye alınır. Suyun içinde fazla tutulmamalıdır, aksi takdirde hamur olur. Tepsideki pidelerin üzerine tuz ve karabiber serpilmiş etler yerleştirilir. Çok bol maydanozla servis yapılır.


Afiyet Olsun
Not: Tirit Balıkesir'in düğün yemeğidir. Tiritsiz düğün olmaz
:goz:
 
Geri
Üst