Kapitalistler için; “Dün ve bugün önemli değil, yarın önemlidir.”
Geçerli ilke: “Dün parasal kazancımı artırdım. Dün geçti gitti. Bugün de parasal kazancım artıyor. Durum iyi. Ben yarın daha fazla nasıl para kazanırım, ona bakmalıyım.”
Ekonomistler için; “Dün önemli değildir, önemli olan bugün ve yarındır.”
Geçerli ilke: “Bugün için yiyeceğin, giyeceğin ve barınacağın yer mevcutsa, aynı şekilde yarın için de yiyeceğin, giyeceğin ve barınacağın yer planlanmışsa, senden iyisi yok.”
Tarihçiler için; “Dün önemlidir, bugün ve yarın önemli değildir.”
Geçerli ilke: “Veri ve bilgiler her zaman dünde yaşanmış olaylardadır. Yaşanmış olaylar, dündeki veri ve bilgiler kayda alınmaya değerdir.”
Maliyeciler için; “Bugün önemli değildir, önemli olan dün ve yarındır.”
Geçerli ilke: “Dün kazandığının vergisini ver, yarın kazanacağının beyannamesini ver. Bugün ne durumda olursan ol beni ilgilendirmez.”
...
Konformistler için; “Bugün önemlidir, dün ve yarın önemli değildir.”
Geçerli ilke: “Yaşadığın dünyadaki ve andaki çevreye uyum sağla. Hükümran olan güçle anlaş ve iyi geçin. Kral öldü yaşasın yeni kral.”
Meteorolojistler için; “Dün ve bugün önemli, yarın önemli değildir.”
Geçerli ilke: “Hava tahminlerini yaparken bir gün önceki ve o günkü hava durumuna bakmak gerek. Buna göre hava hareketlerinin yönünü ve gidişatını belirlemek ve tahmin etmek gerek.”
...
Politikacılar için; “Dün önemli değildir. Bugün ve yarın önemlidir.”
Geçerli ilke: “İçinde bulunduğun günü ve yarını kurtarmaya çalış. Bir sonraki seçimi garantiye al...”
Dervişler için; “Dün ve bugün önemli, yarın önemli değildir.”
Geçerli ilke: “Dün geçti gitti, Allah için bir şey yapamadım... Bari bugün bir şeyler yapayım. Yarına çıkmaya hiçbir garantimiz yok...”