Dünya Çok Büyük Tehlikede!

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1
kuresel-isinma.jpg

Dünya Çok Büyük Tehlikede!

Rus bilim insanları gizli toplantıda, 26 yıl sonra Dünya'ya çarpma ihtimali bulunan dev bir asteroidi nasıl engelleyebileceklerini tartışacaklar.

Dünya'yı büyük bir felaketten kurtarmaya yönelik olarak toplanacak olan bilim insanlarından Anatoly Perminov, "Burada insanların hayatlarından bahsediyoruz. Bekleyip yüz binlerce insanın ölmesini izleyeceğimize birkaç yüz milyon dolar harcayıp asteroidi durduracak bir sistem yapmalıyız" dedi.

Dünya'ya çarpma ihtimali olan Apophis Asteroidi'nin çapı yaklaşık 350 metre. Bilim insanları bu büyüklükteki bir asteroidin Dünya'ya çarpması halinde Fransa büyüklüğünde bir çöl oluşturabileceğini vurguladı.

Perminov açıklamasında, ele alınacak olan projenin ABD, Çin ve Avrupa ülkelerini de içine alan uluslararası bir çalışmaya dönüşebileceğini belirtti ve tüm dünyaya bir mesaj gönderdi...

Rus bilim insanı, tamamen fizik kurallarına bağlı kalınarak asteroidi rotasından saptıracak bir "uzay aygıtı" geliştirmeyi düşündüklerini söyledi ve "nükleer patlama olmayacak" dedi.

Gök bilimciler, Apophis Asteroidi'ni ilk olarak 2004 yılında keşfetmiş ve 2029 yılında Dünya'ya çarpma olasılığının 37'de 1 olduğunu açıklamıştı.

Ancak ABD Uzay Havacılık Kurumu NASA Ekim ayında, yaptığı açıklamada Apophis Asteroidi'nin 2036'da Dünya'ya "öldürücü" bir çarpma gerçekleştirme ihtimalinin "ciddi derecede azaldığını" belirtmişti.

NASA açıklamasında, güncellenen bilgisayar hesaplamaları ile 13 Nisan 2036 tarihinde asteroidin Dünya'ya çarpma olasılığının 45 binde bir ila 4 milyonda bir arasında değiştiğini belirtti.

İşte dünyayı vuracak APHOSİS ASTREODİ

2iqb9c8.jpg

Ekli dosyalar

• armageddon.jpg
    armageddon.jpg
    38.9 KB · Görüntüleme: 15,930
abi dünyanın sonu bi astroidle son bulsaydı belkide binlerce kez buna uğramıştı.. abartıya gerek yok derim ben.. ayrıyetten olasılıklara bakarmısınız.. 4 milyonda bir ihtimal :D tehoo..

hayırlısı olacağı varsa oolurr

Ne olacak buda daha öncekiler gibi fos çıkacak hayret ediyorum arkadaş ne azimli insanlar dünyaya çarpsın diye senaryo yazıyorlar verdikleri tarihte tüm insanların en mutlu olduğu yıllar.Ben söylemekten bıktım bunlar bıkmadı 2009 Gern senaryosuda battı gene diyorum olmayacak birşey.Ne adamsınız yahu pes!!!!

bence bu şekilde bir patlama için nükleer şarttır.
baska yolu yoktur.

çevresi 40000 km olan dünyadan bahsediyoruz çevresi 350 metre olan bi astroid ne yapabilirki küçük bir çakılın koca kayaya çarpması gibi

26 yıl sonra kim öleee kim kalaaa...dur daha 2012 de dünya batacak dediler onu bekliyoz batmaz ise senın kine inanırlar

gel gel gün ile gel böğrüme APHOSİS ASTREODİ tey tey tey

Burada önemli olanı kaçırmışsınız, işte adamlar bu sayede bizden ilerideler, asteroidin çarpma olasılığından ziyade, adam ne demiş, bu veya bunun gibi asteroidleri dünyadan uzak tutacak '' AYGIT '' geliştirilmeli bu aygıt için çin, abd işbirliği yapmalıyız demiş. Teknoloji geliştirecek adam çarpma ihtimali bilmem kaç milyonda bir olan bir asteroidi engellemek için. O aleti geliştirirken kimbilir neler öğrenecek.
Şimdi sorayım :
Biz ne yapıyoruz ?
cevap : kim öle kim kala, ne olacak çarpsa vb gibi yorumlar yapıyoruz, yani tısssss

Bana inandırıcı gelmedi .. 26 yıl sonra peh :p

bir kitaba göre bu olasılık her zaman var mesela dünya şimdiye kadar 10 kez yüksek kez yok olacakmış ...

Balon..Bu Gerçek olsa basın yayın organlarının ruhu duymazdı.-Ki duydu.Duyduktan sonra Panik Olmaya hazır bir Toplum Olduğunu NASA Çok İyi Biliyor.İnanmanıza tasalanmanıza Gerek Yok :)

zaten her sene bi göktaşı musallat olur dünyaya :)

çevresi 40000 km olan dünyadan bahsediyoruz çevresi 350 metre olan bi astroid ne yapabilirki küçük bir çakılın koca kayaya çarpması gibi

işte olay öyle olmuyo o astroid dünyaya çarparken hızı çok fazladır buda o çakılın kayayı patlatması anlamına gelir ...

örneğin küçük bir astroid dünyaya düştüğünde kendi açtığı çukurun yanı sıra etrafında kendisinden daha geniş bir krater yaratır

nasipte varsa olmek bıraktım teksası fizandan gelir celladı ne yazıldıysa o olur nasip

işte olay öyle olmuyo o astroid dünyaya çarparken hızı çok fazladır buda o çakılın kayayı patlatması anlamına gelir ...

örneğin küçük bir astroid dünyaya düştüğünde kendi açtığı çukurun yanı sıra etrafında kendisinden daha geniş bir krater yaratır

buna bir ornek vermek istiyorum bir mermi cekirdegi bir nesneye carptıgı zaman cıkardıgı ses ile titresim , bir miktar uranyum vb nukleer maddenin nelere mal olacagı gibi o maddeninde nelere mal olacagını bilmek sadece buyuklugu ile olculemez....

Geri