Dünyanın en zeki insanı RİZEDE

Renovatio1

New member
Reaction score
0
DÜNYANIN EN ZEKİ İNSANI

Özel Bilge Okullarının kuruluşunun 10.yılı nedeni ile Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde “Eğitimde Başarı ve Özgüven” konulu seminer düzenleyecek.

Seminere dünyanın en zeki insanı Prof.Sr.Naida Camukova katılıyor.
27/05/2007 Pazar gunu saat 13.00’te başlayacak seminere yönetici,öğretmen ve tüm veliler davetlidir.

Prof. Dr. NAİDA Camukova kimdir?

10.Ekim.1976 tarihinde Moskova’da doğdu,
1 yaşında düzgün konuşmaya başladı,
2 yaşında okuyup yazmaya başladı,
3,5 yaşında İlkokula başladı,
4 yaşında Kur’anı Kerim’i ezberledi,
8 yaşında ilk kitabı basıldı,
11 yaşında lise ve kolej eğitimini Üstün başarı ile tamamladı,
14 yaşında Üniversiteyi bitirdi, Doktora öğretimine ve Üniversitede Asistanlığa başladı,
24 yaşında Profesör oldu ve Dünyanın En Genç Profesörü ünvanını aldı,
300 sayfalık bir kitabı 2 saatte okuyarak, kitap hakkında sorulan her soruya yanıt verebiliyor,
Hafızasında 3.000’den fazla kitap bulunuyor,
Tüm IQ testlerinden Picasso ölçüm standartlarına göre 360 üzerinden 357, 140-200 seviye arasında değişen Instain ölçüm standartlarına göre 200 zeka seviyesinde çıkan Camukova, bilim dünyası tarafından dünyanın en zeki insanı kabul ediliyor.
Bu güne kadar 25 tane çeşitli branşlarda hazırladığı çalışmaları makale ve kitap olarak yayınlandı,
Rusça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Farsça ve Türkçe olmak üzere 7 dili ana dili gibi biliyor,
Türkçe’nin Türkiye, Azeri, Tatar, Gagavuz, Kumuk, Nogay, Karaçay ve Kazak lehçelerini konuşabiliyor.
Dağıstan Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı Yönetim Kurulu üyesidir.
Türkiye Özel Okullar Birliği ile birlikte, Türkiye’deki üstün zekalı çocukların eğitimi ile ilgili bir merkez açma çalışmalarını yürütmektedir.

link: http://ivideo.wordpress.com/2007/03/14/en-zeki-insan-prof-dr-naida-camukova/

Allah Vergisi İşte...

Aynı Ben...şaka maka kadın harbiden supermiş yaa peki kadın hiç buluş yapmışmı???

way canına ne akıl beee. ama google da aradığımda fazla bir sounuç vermedi (4500 falan ve sadece Türkçe sayfalar çıktı karşıma.). sadece biz bildikten sonra pek bir işe yarayacağını zannetmiyorum. önemli olan tüm dünyanın tanımasıdır.

demek en iisi yaşadığım şehirden çıkmış hayret ama bravo :)

ya okadarda abartmasınlar benim kedide ders çalışıyo tabii :D

68j001h.jpg

Dünyanın en zeki insanı olduğunuzu hissedebiliyor musunuz?

“En zeki” demek yanlış bir tanımlama olur. Benim böyle bir iddiam yok. Zeka testinin sonuçları benim “dünyanın en zeki insanı” olduğumu söylemiş olabilir. Böyle de çıkmayabilirdi. Benim için her ikisi de normal bir sonuç olurdu.

Zeki olmak sizi farklı kılmıyor mu yani?

Hayır, kesinlikle. Sadece beni değil, hiç kimseyi farklı kılmamalı. Çünkü insan öncelikle insandır. İnsan “1” rakamıdır ve yanına ne kadar çok sıfır eklerseniz, o kadar değerimiz artar. Ama “1”i, yani insanlığınızı kaybettiğiniz zaman yanına eklediğiniz sıfırların hiçbir anlamı yoktur. Sonuçta insanın doğuştan gelen bir özelliğinin ortaya çıkmasıdır zeka.

Buna göre doktor bir anne ve mühendis bir babanın tek çocuğu olmak bir şans değil mi?

Benim için büyük bir avantaj elbette. Zekanın ortaya çıkması için insanın hem doğuştan böyle bir armağana sahip olması, hem çevrenin bunu desteklemesi, hem de kendi isteğiyle bunu geliştirmesi gerekiyor.

Dünyada sizin kadar zeki olan ama ailesi ilgilenmediği için zekası farkedilmeyen çok mu insan var sizce?

Kesinlikle böyle. Çünkü bilgi insanlığı var etmekle birlikte yok etmeye de sürükleyen bir unsur. Nasıl kullanırsak oraya götürür. Bilgi, üstünlükle, başarı potansiyeliyle dünyaya gelmiş olan bir insanı, Einstein de yapabilir Hitler de. Bizim toplumumuzda ise kötünün iyisi vasatlaşmaktır diye düşünülüyor. ve insanları vasatlaştırmaya yönelik eğilim var. Biraz sıra dışılığı olan insanlar için “Merak etmeyin biz onları normale benzetiriz” deniliyor.

RUSYA'DA MEDYADAN UZAK TUTULDUM

Zekanız nedeniyle menfi tutumlara maruz kaldınız mı ya da kıskançlık gibi nedenlerle zararını gördünüz mü?

Yaşadığım ülkede bilinçli olarak medyadan uzak tutuldum. Tutulması da doğruydu aslında. Benim gibi insanların medyada ön planda harcanmasındansa arka planda işe yaraması daha faydalı. Diğer yandan eğer zekamı, bana zarar verdirecek şekilde kullanıyorsam, zekam zaten yeterli değildir. Ayrıca kimse kıskanmamalı. Çünkü zeka verilmiş insanlar da bir hayat yaşıyor. Sadece biraz daha medyatik. Zekanın var veya yok olmasını zor veya kolaylık olarak görmüyorum. Sadece bana verilmiş olan hayatı yaşıyorum.

Mutlu ve huzurlu musunuz?

Huzurluyum. Her insan nasıl ki kendine verilenlerle mutlu olmayı huzurlu olmayı biliyorsa, ben de bana verilenlerle o kadar mutlu ve huzurlu olmayı tercih ediyorum. Ve o şekilde yaşıyorum.

Kur'anı Kerim'i ezbere biliyorsunuz, zor oldu mu sizin için ezberlemek?

Kuran-ı Kerim'i okuduğumda 3-4 yaşlarında idim ama okuyunca fotoğrafik hafızamdan dolayı ezberlemiş oldum. Şu an da ezbere biliyor olduğum da doğru. Bir şeyi okuduğunuzda ezberde kalması eksi midir artı mıdır bilmiyorum. Ama ruhunuza intikal ettirmek önemlidir. Sadece Kuran'ı değil, okuduğum kitapları, noktası virgülüne kadar neyin nerede olduğunu hatırlıyorum maalesef. Ancak bu sadece zekanın yüksekliğinden değil, hafızamın kuvvetli oluşuyla da ilgili.

Şu ana kadar kaç kitap okudunuz?

Bunu hiç saymadım. Ama zihin yorgunluğu nedeniyle beyin kanaması geçirdiğim 23 yaşına kadar günde ya da haftada bir kitap okuduyordum. Bunun toplamı gazetecilere göre 3 bin ediyormuş. Artık sadece ihtiyacım olanları okuyorum.

Erkek, kadının daha zeki olabileceğini kabul etmekte zorlanıyor. Kadınların gururu musunuz?

Cinsiyeti zekayla ilişkilendirmemiz bence abes bir şey. Kadın ve erkek dünyaya birbirini tamamlayıcı olarak gelmiştir. Kadınlarda da tamamlayıcı bir yön vardır. Bu zekadır demiyorum ama insanların zekaları kadın erkek olarak ayrılmamalı. Kadınları temsil ediyorum, erkeklere karşıyım gibi bir algılama hiçbir zaman aklıma gelmedi.

AŞK SADECE YARATANADIR

Evli değilsiniz. Peki dünyanın en zeki insanı hiç aşık olmuyor mu?

Bana göre aşk dikey bir ilişkidir. Sadece yaratana olması gereken bir duygudur. Yatay olarak karşı cinse uyguladığımız zaman da başarısız oluyoruz. Ben insanları seviyorum. Aşkın da kime karşı yaşanması gerektiğini biliyorum.

Erkekler kendilerinden zeki kadınlarla evlenmekten kaçınıyor.. Siz dünyanın en zeki kadını olarak işinizin zor olduğunu düşünüyor musunuz?

Hayır. Düşünmüyorum.

Yani evleneceğiniz kişi de sizin kadar zeki olmasa da olur?

Siz evli misiniz?

Evet.

Evlenirken sizin kadar fiziki güce sahip birini aradınız mı?

Hayır.

O halde benim neden benim kadar zeki birini aramam gerekiyor? Bana göre zekayı gerektiği yerde geri planda muhafaza edemiyorsanız zeki değilsinizdir.

En genç profesör olmak ne ifade ediyor?Kendinizi Einstein ya da Hitler'le kıyasladığınız oluyor mu?

Hayır. Kıyaslamıyorum. Ben kendi kümemdeyim. Onlar kendi kümelerinde. Onların yaptıkları iyilikler ile kötülükler ortada. Genç ya da ilerlemiş yaşlarda profesör olmak için çalışmak bir yarış değil bana göre. Bir insan 20 yaşında da profesör olabilir. Profesörleri yaşına göre karşılaştırmak, ağır siklet çalışan bir sporcuyla iyi koşan bir atleti karşılaştırmak gibi olur.

DÜNYADAN KİBİRİ VE HASETİ KALDIRMAK İSTERDİM

Dünyanın bugün ki problemleri içinde en çok neyi çözmek istiyorsunuz?

Kibiri ve haseti kaldırmak ya da bu iki özelliği asıl amacına uygun kullandırmak isterdim.

'İstanbul'un trafik sorununu nasıl çözebilirim' diye hiç düşündünüz mü?

Röportaj için gelirken bunları konuşuyorduk. Mesela Uğur böceği. Yapısını incelerseniz çok basit bir sistem görürsünüz. Eğer uğur böceği uçabiliyorsa, çok rahatlıkla uçan bir araç icat edebilirsiniz. Ya da başka bir çözüm mutlaka bulunur. Yeter ki insanlar bu sorunu çözeceklerine inansın.

Bu konuda davetlere açık mısınız?

Açığım davet gelirse çözüm için çalışmayı seve seve kabul ederim.

Film ve dizi izlemiyorsunuz. Televizyonun zeka üzerinde olumsuz bir etkisi mi var?

Televizyon bilinç altına giren 16. karedir. Dolayısıyla televizyonda verilen her şey direkt olarak bilinç altına etki eder. Bir filozof “Ben ayı gösterirken parmağıma bakan aptaldır” demiş. Özellikle milli maç günlerinde, oldukça popüler dizilerin gösterdiği günlerde arka planda neler olduğuna bakmamız gerekiyor. Televizyon parmağa bakmak için var.

Çocuklarının üstün zekalı olduğunu düşünen ailelere ne tavsiye ediyorsunuz?

Rehabilitasyon ve ölçme değerlendirme merkezleriyle irtibatta olsunlar. Ama Türkiye'nin bu konuda ciddi bir devlet politikasının olması gerekiyor.

kimdir?

Prof. Dr. Naida (Nahide)Camukova

1976 Moskova doğumlu Camukova, Dağıstan'ın Kumuk Türklerinden. 1 yaşında okuma yazma öğrendi, 3,5 yaşında ilkokula başladı, 11 yıllık okulu 7 yılda tamamladı. Moskova ve Dağıstan Devlet Üniversiteleri'ni aynı anda bitirip, 2001 yılında 25 yaşında iken tarih ve filoloji bilimleri alanında profesörlük unvanını aldı. 3 yaşından itibaren her yıl yapılan IQ testlerinde 200 üzerinden 199.37 dereceye sahip olan Camukova'ya “dünyanın en zeki insanı” unvanı iki yıl önce Moskova'da 23 ülkeden bilim adamının katıldığı bir toplantıda yapılan ölçüm sonunda verildi. Bu ölçümde Camukova'nın zeka seviyesi Picasso standardına göre 360 üzerinden 357 olarak ölçüldü. Fotoğrafik hafızası Camukova'nın okuduğu her şey aklında kalıyor. Bu nedenle Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere okuduğu binlerce kitabı noktası virgülüne kadar hatırlıyor. Rusça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Türkçe ve Farsça olmak üzere 7 dil biliyor. Dağıstan Devlet Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Naida Camukova halen Türkiye'de tasavvuf konusunda araştırmalar yapıyor.

DÜNYANIN EN ZEKİ İNSANI EREĞLİ'DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU..

Dünyanın en zeki insanı ünvanına sahip Nadia Camukova, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde öğrencileri gülmekten kırdı geçirdi.
Dağıstan Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi olan dünyanın en zeki insanı Prof.Dr.Nadia Camukova(31), Ereğli Yıldırım Kolejinde öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik verdiği konferansta, Kur'an-ı Kerim'in cazibesinin, son kitap olmasından kaynaklandığını savundu.
Camukova, Kur'an-ı Kerim'i Moskova'da öğrendiğini belirterek, "Bir tatarın evine misafirliğe gittik. O zaman dini konular açıktan dışarıya yasaktı. Oradaki beyefendi, Sinbat'ın maceralarını Arapça'dan Rusça'ya çeviriyordu. Sesli çeviri yaptığı içinde bizde dinliyorduk. Ben orada farklı bir yazı gördüm. Dikkatimi çekti. O ne okuduysa bende onu okudum. Sonra çeviri yapan çay içmeye geçti. Bende kitabı aldım okumaya başladım. Benim okuduğumu gören çeviri yapan kişi, babama bu Arapça biliyor mu dedi. O da benim özel durumumu anlattı. Sonra çevirici bana birkaç ayet öğretti. Daha sonra aynı kişinin yanına birkaç kez gittim. Sonraları da gitme ihtiyacı hissetmedim. Okuduğum için ezbere öğrendim. Kalın kitaplar hoşuma gidiyordu. O zamanlar 3,5, 4 yaşındaydım. Ardından Kur'an-ı Kerim'in anlamını bilerek okumaya başladığım zaman 16 yaşındaydım"dedi.
Naida Camukova, bir romandan ilmi olarak alınabilecek şeyin olmadığını ancak Kur'an-ı Kerim'den öğrenilecek çok şeyin olduğunu ifade etti. Camukova, "Kur'an-ı Kerim'de, insanın yaratılışına aykırı gelebilecek hiçbir şey görmedim" diye konuştu.
Hazreti Muhammed'in, zeki bir insan olduğunu belirten Camukova, "Zeka dünyanın yönünü iyiye doğru yürütmek için vardır. Kötüye kullanılan zeka yok edebilir, iyiye kullanılan zeka dünyanın varlığını daha iyi konuma getirebilir. Bence Hazreti Muhammet en zeki insandır. Çünkü dünyanın yönünü değiştirmiştir" şeklinde konuştu.
Camukova; "Bir zekayı kötüye kullandığımız zaman yok edebilirler. Bir zekayı Biz iyiye kullandığımız zaman dünyanın varlığını daha iyi bir konuma getirebiliriz. Nitekim bilgi ve zekayla varlığı ortaya koymuş bir örnek Eınsteın'da. Bilgili ve zeki bir insandı, hitlerde bilgili ve zeki bir insandı. Birinin emelleri dünyadaki insanlığı yok etmeye sürüklüyordu. Ötekinin yaptığıyla dünyanın işleri son derece kolaylaştı. Peki insanlığı var etmekle en başarılı olanlar kimler? İnsanlığı kötülerden koruyup, iyiliğe yönelik toparlamasını, duygularına inerek ifade edip, duygulara indirgeyerek ifade edip kendi temsilini yaşatmış olanlardır. Bunlar peygamberlerdir. Hz. Muhammed bana göre en zeki insandır. Çünkü dünyanın yönünü değiştirmiştir.
Ama bir felsefeyi iki defa okumakta ilmi olarak alacağın çok şey vardır. Dünyada yaratılışın felsefesi olan bir kaç kitaptan biri Kuran-ı kerimdir. Son olarak indirilmiş kitap Kur'an-ı kerimdir. Bunun asıl cazibesi bana göre bundan kaynaklanıyordur. Bunun yanında da kur-an-ı kerimde söylenip, yazılıp da bana veya insanın yaratılışına aykırı gelecek bir şeyi ben daha görmedim"diye konuştu.
Katılımcıların dikkatle dinlediği Nadia; "Hangimiz sadece etten veya kemikten yapılmayız. Var mı aramızda öylesi. Sayısalla sosyali nasıl ayırıyoruz. Eğitim'de ayırmamız büyük bir yanlış değil ama, hayatta ayrı tutmamız büyük bir yanlıştır. Eğer bir insan tarihi bilmiyorsa, tarihteki olayları birbirine bağlayıp mantık yürütmeyi bilmiyorsa o insan rakamlar kalıp formülle bittiği yerde matematikte tıkanır. Devamını getiremez. Çünkü mantık yürütemez. Rakamları formüllere bağlayamayan bir insan Türkçe'yi de türkçede cümle kurmakta zorlanır. Eğer matematikte tıkanıyorsanız emin olun Roman okumuyorsunuz ondan tıkanıyorsunuz" diye uyarıda bulundu.
Türkiye'deki ÖSS sisteminede değinen Nadia; "Veli teşvik etmemiş olsaydı. Ben çok hırçın, inatçı, sadece kendi dediğimi doğru bilen bir çocuktum. Dolayısıyla hiçbir duvarda yerini bulamayan her tarafı köşeli bir taş gibiydim. Hayat her kayadan kopan taş denize düşerse deniz dalgalarıyla yuvarlanır. Beni de hayat öyle yuvarlamıştır. Bugün ÖSS'ye girsem ben kazanırım ÖSS'yi. O psikolojik heyecan içerisinde o çocukların heyecanını taşıyor olsam kesinlikle kazanamam. Heyecen bilgiyi unutturan bir şeydir, dengeyi kaybettiren bir şeydir. Dengeyi kaybettikten sonra doğru bir şey yapamayız.
Şuanda bizim bugün bu eğitim sistemini değiştirmek gibi bir niyetimiz varmı. Bugün için yok.
Farklı zeka özürleri diyoruz, zeka tektir. Yönleri ona ulaşma yönleri farklı olabilir.
Öğretmen öğrenciyi, öğrenci öğretmeni sevmedikçe, bunların sevgi farklı bir şeydir. Sevgi Eğer birilerini kabulleniyorsan, olayı, insanı, öğretmeni, öğrenciyi kabulleniyorsan sevgi çok büyük bir şeydir. onun karşındaki insanın iyileri ile kötüleriyle ayırt etmek mesuliyetini veren bir şey değildir sevgi. Onun olduğu gibi Bütün eksikleri, yanlışları, doğruları, iyilikleriyle birlikte kabullenme yeteneğidir sevgi. Eğer öğrencimize ve öğretmenimize her şeyiyle kabullenme ve sevme gözüyle bakarsak, onun olumsuz yönlerini sevgimizle ortadan kaldırırız. Zekanın farklı yönlerine gelene kadar, eğitim sistemindeki kopukluklarını bulana kadar onun kabullenirsek içinden faydalısını almaya çalışırsak. Bana göre çok daha faydalı, kalıcı olacaktır. Bir insanın şöyle bir yanlış yaptı diye sevmeme sebebi olmamalı. Kesinlikle sevgimizle birlikte kaldırabiliriz ortadan. Mühim olan birbirimize sevgi ile yaklaştığımızda bunlar ortadan kalkar" şeklinde konuştu.
Camukova, Türkiye'ye karşı özlemini ve gördüğü ilgiyi ise şu sözlerle ifade etti: "İnsanlar evlerinden uzak olunca evlerini özlerler. Evlerini değil evin içerisindeki yakın akrabalarını özlerler. Ama gittiği yerlerde akrabalarını görebiliyorsa ve karşısındaki insanları gerçekten akraba olarak hissediyorsa bu özlemi kısmen olsa da gideriyorlar. Sizin benim evimin özlemini kısmen de olsa giderdiğiniz için teşekkür ediyorum."
"Hakkari ne kadar ücra ve uzak ise, Dağıstan'da Rusya'nın Hakkarisi gibi ırak, uzak, ucradaki bir yer" diyen camukova; "Dağıstanda 2.5 milyon insan var. Bu insanların yüzde 70'i üniversite mezunu. Onun için büyük bir olay değil Annemin tıp doktoru, babamın savcı olması çok önemli değil" dedi.
Hayatına dair kesitlerle öğrencileri güldüren Nadia; "1. sınıftayken öğretmen benden çok dertliydi. O harflerle uğraşıyor ben kitap okuyordum. Eve geldiğimde ilk söylediğim; 'Ben okuldan istifa ettim' oldu. Çünkü öğretmen bilmiyordu bişey" şeklinde konuşarak öğrencilere öğretmenlerini sevmelerini, öğretmenlerinde öğrencilere çokşeyler vermesi gerektiğini söyledi.

ikinize de çok teşekkür ederim önemli bir şahsiyeti tanımamda yardımcı oldunuz

abi bu kadın hayatı resmen fastforward yapmışş :durdurun
beyin kanaması geçirmesi normaldir nası bi beyin o yaw :saskin

insan beyninin kullanılabilirliğini ispatlamış, zeki olması önemli değil bana göre...
de... en kötü yanı, eşi olacak adam nasıl hisseder kendini acaba???
düşünsenize 5-10 çekirdekli işlemci gibi çalışıp adamın tüm açık yönlerini arayan bi kadın :)
adam yalanda uyduramaz, her ihtimali düşünür kadın :D

yüce rabbimin bizlere verdiği ama pek çoğumuzun yeterince kullanmayı başaramadığı beyin gücünün gerçek bir göstergesi bu kadın... ikinizinde ellerine sağlık güzel bir haber olmuş ...

herkes bu kadın gibi olsa dünya nasıl olurdu acaba :saskin

Geri