Dünyaya Yeni Bir Osmanlı Lazım - Belgesel [RS]

thefao

El-fetih
Reaction score
0
2411buyukom8.jpg

21. yüzyılda dünya üzerinde yaşanan sorunlara vurgu yapılarak Osmanlı İmparatorluğunun adaletli yönetimini anlatmak üzere yapılmış bir belgesel.

2 PART
http://rapidshare.com/files/166342809/dunyayenibirosmanliyamuhtac_full.part1.rar
http://rapidshare.com/files/166342862/dunyayenibirosmanliyamuhtac_full.part2.rar

tabi canım çok adaletli bi yönetimdi osmanlı neresi adaletli onların tek anladığı cariyelerinle günlerini gün etmekti

çok güsel bir paylaşım osmanlı lazım dogru sölıyon birader...

tabi canım çok adaletli bi yönetimdi osmanlı neresi adaletli onların tek anladığı cariyelerinle günlerini gün etmekti

kim hangi padişah öle yaptı birader ben hiç duymadım admlar adaletlı bir şekilde yönettiler işte ..

kim hangi padişah öle yaptı birader ben hiç duymadım admlar adaletlı bir şekilde yönettiler işte ..

Dostum senin bu kurduğun cümle bile bir osmanlı politikasıydı.Padişahım çok yaşa...Taa geçmişten bile sana bunu kurduroyorlar helal olsun.Harbi büyük imparatorlukmuş :=)

sağ ol kardeş ceddine tek söven millet biziz galiba tarih yazdık ama nedense ceddimizi bir türlü sevemedik.Ellerine sağlık
Padişahım çok yaşa diyene de bir tek söz onlara tabi çok yaşasınlar denecekti çünkü Dünya tarihinde 600 yıl süren bir devlet kuran yaşatanlara ne denir.Allah hepsinden razı olsun

Teşekkür Ederim emeğine SağLıK....

gercekten onemlı bı mevzu bız neden reddı mıras yapıyoruz anlamıyorum....

cok sacma bısey ben ce tum ya ulkelerııster bızım gıbı bır tarıhe sahıp olmayı ....

gercı artık bızden osmanlı tarıhını yazan yok kı zaten yabancılar yazıyor bızım tarıhımızı bızm yaptıklarımız yanlısları duzeltıyorlar aglanac bı durum gercekten

paylasım ıcın sagol...

emegine saglık.400 sene kim hükmetmiş dünyaya tabiki biz türkler. o nun için şimdi korkuyorlar.toptan türkleri kaldırmak için 100 200 yıllık projeler geliştiriyorlar.bu syonizim denen rejim.biz kendi içimizde dövüşp duralım.adamlarda emellerine biraz daha yaklasıyorlar.aslında üzüntü verici.tarihimize bile sahip çıkamıyoruz.

ELLerine SağLık Kardeşim. Çok FaydaLı Bir PayLaşım Yapmışsın.
Geçmişinin İhtişamın BiLmeyen TopLumLar, GeLecekte Bedbaht OLmaya Mahkumdur.

Evet gerçekten osmanlı gibi bir yönetim yönetmelik yoktu...
Varmı daha güzeli şimdiki yönetmeliğe çoğundan şüpheliyim baksana hergün bir tane vatan haini ilan ediyorlar....
Selametle

bu paylaşımdan dolayı teşekkür ederim.
Padişahlar hakkında cariye falan diyen bilmeden ecdadına kendi dil uzatan arkadaşlara biraz bahsedim,bilgilensinler.
HAREM osmanlıda savaş esirleri kadınların tutulduğu yerdi , içerisinde haremden sorumlu hanımağa lar olurdu. Harem e giren her cariye yoğun bir ahlaki ve bilim eğitimine tabi tutulurdu. Eğitim sonucunda başarılı olanlar saray da görevlendirilirdi.
Harem i osmanlı halkının kendisi dahi göremezdi, harem içerisine giremezdi, öyleki Padişah Haremin avlusunun olduğu yerden geçeceği zaman harem dekilere haber edilir ve herkes içeri girip kapılar kapanırdı.
HAREM in böyle kapalı,saklı olması , özellikle yabancı yazar ve sanatçılara çok gizemli geliyordu,bir seferinde fıransız yazar Harem e girmek için kapıdaki nöbetçiyi rüşvet vererek ayarlamış ve içeri girmiş , girmiş ama ilk avludan öte gidemeden yakalanmıştır. yabancı yazar ve ressamlarda hayal güçleri ve kendi yaşantılarından yola çıkarak kitaplar yazmışlar , tablolar yapmışlar. Bunların kitaplarını okuyan , tablolarını görenler o şekil canlandırmışlar kafalarında haremi.
Osmanlı yıkıldıktan sonra biz Tarihimizden uzak tutulduk, tarih kitaplarımızda hep savaşlardan bahsederek bizi tarihten soğuttular. Ecdadımızdan nefret duyar hale getirdiler.
işte bunlar hep sömürge devletlerinin milletlerin milli benliklerini yok edip o ülkeyi yeme çalışmalarıdır.
Bir amerikalı araştırmacı yazar şöyle diyordu : "Ben Türk milletinden başka böyle bir ecdada nefret duyan millet görmedim."
Atatürk: "Milli benliklerini yitiren milletler yok olmaya mahkumdur."
Osmanlının temeli islam dır. yönetim , devlet tamamen islam dinine göre yapılmıştır.
Bizler önce yüce dinimiz islam ı ayrıntılı olarak öğreneceğiz , sonra şanlı tarihimizi okuyup öğreneceğiz ve sonra ;
"TÜRK ÖĞÜN , ÇALIŞ GÜVEN"
Mustafa Kemal ATATÜRK

küçük devletler efsane üretirler.büyük devletler yazarlar.
tarihde iki devletin yeri ayrıdır biri osmanlı diğeri roma.
batılıarın yazdığı ütopyaları osmanlı yazıyodu.liseden göründüğü gibi değil osmanlı
lise kitabına bakarsan atatürk elini kolunu sallaya sallaya kongreden kongreye gezmiştir.
ama üniversitedeki hocamız şöyle anlattı.
atatürk ün görüldüğü yerde kellesi vurula diye bir emir vardı
ve sivasın çat ayazında üstü açık bir arabayla tekerlekleri kabak olmuş bir arabayla iki saatte bir yolculuk yapıyordu.
sadece küçük bir tavsiye OKU...

Ozhan Adaletli olmasaydı 600 yıl 3 kıtaya yönetmezdi Ayrıca Lale devrinde Gününü gün etme olmuştur ona bişe diyemem

Dostum senin bu kurduğun cümle bile bir osmanlı politikasıydı.Padişahım çok yaşa...Taa geçmişten bile sana bunu kurduroyorlar helal olsun.Harbi büyük imparatorlukmuş :=)

onların büyüklüğünü kücük insanlar düşünceler anlayamaz işte bu yüzden BÜYÜK

küçük devletler efsane üretirler.büyük devletler yazarlar.
tarihde iki devletin yeri ayrıdır biri osmanlı diğeri roma.
batılıarın yazdığı ütopyaları osmanlı yazıyodu.liseden göründüğü gibi değil osmanlı
lise kitabına bakarsan atatürk elini kolunu sallaya sallaya kongreden kongreye gezmiştir.
ama üniversitedeki hocamız şöyle anlattı.
atatürk ün görüldüğü yerde kellesi vurula diye bir emir vardı
ve sivasın çat ayazında üstü açık bir arabayla tekerlekleri kabak olmuş bir arabayla iki saatte bir yolculuk yapıyordu.
sadece küçük bir tavsiye OKU...

o fermanı verenlar zaten osmanlı milletinden değillerdi osmanlı lale devrinde bitmişti zaten bunu tarih kitapları yazmaz bir osmanlı öleceğini bilse devletini sırlarını başka bi devlete vermezmiş nerden biliyosun dersen tarih kitapları latin alfabesiyle yazılmış. hiç osmanlıca kaynaklardan direk okudun mu? gerçekler çoğu yerde değiştirilmiş istenilene göre kafadan yazılmış haremdeki kadınların %99 unu padişahlar hayatı boyunca görmemişler bile

Geri