bu paylaşımdan dolayı teşekkür ederim.
Padişahlar hakkında cariye falan diyen bilmeden ecdadına kendi dil uzatan arkadaşlara biraz bahsedim,bilgilensinler.
HAREM osmanlıda savaş esirleri kadınların tutulduğu yerdi , içerisinde haremden sorumlu hanımağa lar olurdu. Harem e giren her cariye yoğun bir ahlaki ve bilim eğitimine tabi tutulurdu. Eğitim sonucunda başarılı olanlar saray da görevlendirilirdi.
Harem i osmanlı halkının kendisi dahi göremezdi, harem içerisine giremezdi, öyleki Padişah Haremin avlusunun olduğu yerden geçeceği zaman harem dekilere haber edilir ve herkes içeri girip kapılar kapanırdı.
HAREM in böyle kapalı,saklı olması , özellikle yabancı yazar ve sanatçılara çok gizemli geliyordu,bir seferinde fıransız yazar Harem e girmek için kapıdaki nöbetçiyi rüşvet vererek ayarlamış ve içeri girmiş , girmiş ama ilk avludan öte gidemeden yakalanmıştır. yabancı yazar ve ressamlarda hayal güçleri ve kendi yaşantılarından yola çıkarak kitaplar yazmışlar , tablolar yapmışlar. Bunların kitaplarını okuyan , tablolarını görenler o şekil canlandırmışlar kafalarında haremi.
Osmanlı yıkıldıktan sonra biz Tarihimizden uzak tutulduk, tarih kitaplarımızda hep savaşlardan bahsederek bizi tarihten soğuttular. Ecdadımızdan nefret duyar hale getirdiler.
işte bunlar hep sömürge devletlerinin milletlerin milli benliklerini yok edip o ülkeyi yeme çalışmalarıdır.
Bir amerikalı araştırmacı yazar şöyle diyordu : "Ben Türk milletinden başka böyle bir ecdada nefret duyan millet görmedim."
Atatürk: "Milli benliklerini yitiren milletler yok olmaya mahkumdur."
Osmanlının temeli islam dır. yönetim , devlet tamamen islam dinine göre yapılmıştır.
Bizler önce yüce dinimiz islam ı ayrıntılı olarak öğreneceğiz , sonra şanlı tarihimizi okuyup öğreneceğiz ve sonra ;
"TÜRK ÖĞÜN , ÇALIŞ GÜVEN"
Mustafa Kemal ATATÜRK