Davos'taki tek Türk!

icemen

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
davosta-ki-tek-turk.jpg

Davos'ta Türkiye'yi tek başına temsil eden Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'a özel ilgi gösterildi.

Geçen yılki 'One minute' krizinin ardından Başbakan Tayyip Erdoğan ve bakanların boykot ettiği Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda Türkiye'yi tek başına temsil eden Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'a özel ilgi gösterildi. Havaalanından alınıp, yanına iki koruma verilen Yılmaz bile bu özel muameleye şaşırdı. CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Yılmaz, "Ben önceki yıllarda sıradan biri olarak geliyordum. Havaalanında işlerimi kendim görüyordum. Bu sene farklı oldu, havaalanında karşıladılar, iki koruma verdiler. Geçen sene neyse, bu yıl da aynı benim için. Ama bu yıl özel muameleyle karşı karşıyayım" dedi. Yılmaz, kamu sektöründen Türkiye'yi temsilen tek katılımcı olmasının işlerini zorlaştırmadığını kaydetti.

'IMF İLE BİR NOKTAYA GELİNDİ'
İki gündür katıldığı oturumlarda temkinli bir iyimserlik gördüğünü kaydeden Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Son iki gündür girdiğim oturumlarda bir değerlendirme yapmamı isterseniz, tünelin ucundaki ışık güneşin ışığı. Aydınlığa doğru çıkıyoruz." Yılmaz, krizde bankalara herhangi bir garanti vermediğini hatırlatarak, Türkiye'nin Orta Vadeli Program'ı (OVP) için doldurdukça borç yükü konusunda diğer ülkelerden ayrışacağını kaydetti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yürütülen görüşmelere de değinen Yılmaz, içinde bulundukları görüşmelerin bugün itibariyle belli bir noktaya geldiğini belirterek, bu konuda nihai kararı siyasi otoritenin vereceğini söyledi. Yılmaz, Türkiye'nin IMF'ye neden ihtiyacı olduğunun sorulması üzerine de şu değerlendirmeyi yaptı: "Bugün Hazine'nin borç çevirme oranı yüzde 100 civarında ve bu biraz özel sektöre kalan fonlar üzerinde baskı yaratıyor. Dolayısıyla biz bu rasyoyu aşağı çekebilirsek, özel sektöre gidecek fonları artırabilirsek, yüzde 3.5 yerine yüzde 4.5 yüzde 5 büyüyebiliriz." Yılmaz ayrıca Türkiye'de doğru işler yapıldığı için TL'nin güçlenebileceğini belirtti.

IMF: TÜRKİYE İLE GÖRÜŞMELER SÜRECEK
IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, Türkiye ile stand-by anlaşması konusundaki görüşmelerin faydalı ve verimli geçtiğini söyledi. Davos'ta CNBC-e'ye konuşan Lipsky "Çok geniş kapsamlı görüşmelerimize devam ediyoruz. Özellikle bu yıl içerisinde düzenli görüşmeler sürecek, bizim Türkiye'de bir ekibimiz var" dedi.

Türkiye'ye her zaman yardıma hazır olduklarını vurgulayan Lipsky "Ancak elbette bu karar Türk halkının kararı olacaktır" diye konuştu. Türkiye için en büyük risklerden birinin küresel ekonominin sendelemesi olacağını kaydeden Lipsky, krize karşı alınan önlemlerin kamu borçlarında artışa yol açtığını, Türkiye'nin de borcunun milli gelire oranında kötüleşme yaşandığını söyledi. Türkiye'nin kamu borcu/ milli gelir oranında yeniden istikrar ve iyileşme sağlamak için orta vadeli bir plan hazırladığını hatırlatan Lipsky "Gelişmiş ekonomilerde, bu uzun vadeli bir zorluk olacak" dedi.​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• davosta-ki-tek-turk.jpg
    davosta-ki-tek-turk.jpg
    16.1 KB · Görüntüleme: 231
demek ki adamların anladıkları dil farklı, adam olmuslar

erdoğan gitseydi nasıl davranırlardı merak ediyorum.

Dün bu konu aklima geldi, dünya toplaniyor Türkiye yok, tabi tek merkez bankasinin baskani vardi.
Biraz Tayyibe hem kizdim hemde sevdim. Hakli konusmustu o gün ama duygusal davranmisti ayrica Türkiye ile simdiyekadar nasil bir oyun oynadiklarini ve Israile karsi gelinirse neler ile karsilasilancagini gösterdi sanki bir siniftasiniz, sinifta 90 ögrenci var, tek Türk te sizsiniz. Oranin kurallarina karsi oyun oynadiniz ve hazirlanmis kurgu sizi vurdu, yapayalniz kaldiniz.

Her dogruyu söylerseniz dokuz köyden kovulursunuz, önce sessizce toz duman cikarmadan dünyada kuvvetli cevre kur ve cevren arkandami ve kurulan kurgulari degistirebilecek durumdami, durumda degilse sIk disini yoluna devam et. Bunu uygulamadigi icinde kizdim sayilir. Israil ile Filistin aracigili yapacaksin ve Israil kurallari ihlal etmekte zaten, sizin göreviniz Filistini kontrol etmekse siz ise Israile dis gösterirseniz olacak bu.

Aklima Ermenistan ve Azerbaycan araciligida geldi, oda bozulmak üzere. Adamlara söz gecirebilecek durumda degiliz, onlarin cevreleri büyük, bizim cok ama birlik degiliz. Aracilik yapacaksak sözümüzü zorla dinletme mecburiyetine sokmiyalim kendimizi, ah itibarimiz gider diye düsünceler ile yüz yüze bakamaz olursak arabulalim derken kendimizi birden dislanmis olarak buluruz.
Arabulucuk yapacaksan tek rapor tut, yaptigi sözleri yerlerine getirmeleri icin onlari zorlama istemiyorlarsa kafana bile takma.

Sayın Erdoğan "Ben bir daha Davaso gelmem" dediği zaman kendi şahsi kişiliğini temsil etmiyordu.T.C Devletini ve Hükümetini temsil ediyordu.Bu senede "Söz bir kere ağızdan çıkar" diyerek gitmeyeceğini söyledi.Uluslar arası arenada güçlü olabilmeniz için verilen sözün yerine getirilebilir olması ve getirmeniz gerekir.Güçlü dostluklarınız olması şart.Mademki niye Merkez Bankası Başkanı o yere gitti veya gönderildi!! Ya tam dik durun,dik duramuyorsanız eğilip,bükülmeyin bari!!

Sayın Erdoğan "Ben bir daha Davaso gelmem" dediği zaman kendi şahsi kişiliğini temsil etmiyordu.T.C Devletini ve Hükümetini temsil ediyordu.Bu senede "Söz bir kere ağızdan çıkar" diyerek gitmeyeceğini söyledi.Uluslar arası arenada güçlü olabilmeniz için verilen sözün yerine getirilebilir olması ve getirmeniz gerekir.Güçlü dostluklarınız olması şart.Mademki niye Merkez Bankası Başkanı o yere gitti veya gönderildi!! Ya tam dik durun,dik duramuyorsanız eğilip,bükülmeyin bari!!

aynen bence Türkiyeden katılım olmayacaktı başbakan yine yanlış yaptı

Geri