scream76
New member
- Reaction score
- 0
Arkadaşlar ben internet cafelerin teknik servisiyim. geçen gün hayatımda ilk defa gördüğüm birşey geldi başıma. cafedeki bütün pc ler ip çakışması var diyip bağlantıyı kesiyor. fakat ip leri tek tek kontrol ettiğimde çakışma olmadığını ve ağ bağlantılarının çalıştığını gördüm.(ip ler sabit) sonra explerer ana sayfasının bi süre sonra kendiliğinden değiştiğini ve o sayfanın explorerdan kaldıralamadığını gördüm. işte tam o site ortaya çıktığında oluyodu çakışmalar.işin garip tarafı çakışma uyarısı sadce interneti kesiyodu ağ bağlantıları hala aktifti yani. sitenin ismini tam hatırlamıyorum ama. www.main.ak94.com gibi bir siteydi.şimdi bu siteye girdiğimde ingilizce bir sayfa çıkıyor.halbuki sitede çinceye benzer karakterler vardı. Ne olduğu belirsiz bir site yani. benim anlamadığım durum ise şu. bütün pc lerde deep freeze var iken o siteye yönlendirmeye sağlıyan virüs bir süre sonra nasıl aktif oluyodu. artı aynı virüs o bölgede bulunan 3 kafeyede bulaştı.bir kafede çözümü komple formatta buldum. diğerleri ise komple bi resetten sonra kendiliğinden düzeldi. İLeride böyle bir sorunla karşılaşıpta çözüme gidemezsem işimden olma ihtimalim var.