Demokratik Açılım [ Tek Başlık ]

Kalemini güzel kullanan bir adam daha...

Açılım, failatün failünmüş meğer

Hikmet-i riyaziye’deki “teğet” teorisiyle tanınan ve “Hem laik, hem Müslüman olunmaz, ikisi bir arada olunca ters mıknatıslanma yapar” diyen, fenn-i fürusiyyet nazariyatı müderrisimiz kimdir?

a, Ahmet Kaya

b, Hacı Bayram Veli

c, Âşık Veysel

d, Hiçbiri

*

koptum abi yaaa :DDD

Nazi Almanya’sını hatırlayalım; milyonlarca insan tutuklandı, işkence gördü, gaz odalarında can verdi; işte bu dönemde papaz Martin Niemoller’in yaşadıkları ibret vericidir. Papaz anılarında yaşadıklarını şöyle anlatıyor: Naziler ilk geldiğinde önce Yahudileri temizlediler, ben sesimi çıkarmadım. Ne de olsa Yahudi değildim. Sonra sıra Komünistlere geldi. Onları temizlediler ben yine bana ne dedim nihayetinde Komünistte değildim. Sonra Sosyalistler gitti. Bana ne canım ben Sosyalist miydim ses çıkarayım? Derken Sosyal Demokratlara el attılar. Ben yine tepki göstermedim olana bitene zira Sosyal Demokratta değildim. Sıra bana geldiğinde ise ortada ses çıkaracak hiç kimse kalmamıştı. Ve papazda gaz odasına gönderildi.

Durmak yok

susma sustukça sıra sana gelecek

hayran kaldım devamını bekliyorum hocam izninle alıntı yapıcam

sen şuna Enter ı çok güzel kullanıyor desene

:durdurun

sadece enter'ı kullansa yazarın köşesinde hiçbir şey olmaz.bomboş bir köşe yazısı olur.bakıyorum da bu yazarın bütün yazılarında bu yorumu yazıyorsun.yazının içeriğini eleştireceğine yazarı eleştiriyorsun.işin kolayına kaçıyorsun.

sadece enter'ı kullansa yazarın köşesinde hiçbir şey olmaz.bomboş bir köşe yazısı olur.bakıyorum da bu yazarın bütün yazılarında bu yorumu yazıyorsun.yazının içeriğini eleştireceğine yazarı eleştiriyorsun.işin kolayına kaçıyorsun.

"sadece enter'ı kullansa yazarın köşesinde hiçbir şey olmaz.bomboş bir köşe yazısı olur" cümlene bayıldım.İnn ki bilmiyordum.Öğrenmiş oldum

ayrıca hep benzer klişe espiriler benzer kelime oyunları ve içi boş iki satrıdan sonra enter la safya dolsun anlayışı ile yazılan yazının nesini eleştireyim

içerik yok ki

siz böyle konuşun . dağa çıkışlar hızlanmıştır bu sözlerden sonra .

karşındaki kişi
senin anlatabildiğin kadarını anlamaz
kendi anlayabildiği kadarını anlar

Allah'ım Yılmaz Özdil'e akıl fikir ver ne olursun. Tansu Çiller(*) gibi, alaka kurmaya çalışmış zavallı.

(*): Tarihten bir sayfa...Tansu Çiller, 7 temmuz günü Yalovalılara 77′nci il oldukları müjdesini vermeye çalışıyor… Yedi yedi daha ne edeeer? Ondööört… Hayııır. Yedi yedi daha ne edeeer? Kırkdokuuuz… Hayııır. Bugün günlerden neee? Cumartesiii… Hayııır. Bugün ayın kaçııı? Yedisiii… Aylardan neee? Temmuuuz Yedi yedi daha ne edeeer? ???

Sanırım bazı "Enter" lar bazılarını rahatsız etti..

ghost031'e

yani diyorsun ki benim ilk verdiğim anket uymadı bunu verelim.

ya ben sana ne diyorum sen ne diyorsun.

bana ne anketlerden falan.

ben o anketi yapan adamların yaptığı saçma sapan yorumlarla ilgileniyorum diyorum sen gitmiş bana başka anketler veriyorsun.

kaç oldu anlattığım ama hala anlamamışsın.

bir dahaki sefere anlağını genişletip gelirsen sevinirim.

savunma yapma, sadece anlamaya çalış bana yeter.

bu ülke bir kaç çapulcunun yaptıklarıyla bölünmez bu topraklarda yaşayanlar çok şeyler gördü ve hepsininde üstesinden geldi türkiyeyi kimse bölemez buna kimsenin gücü yetmez NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

ghost031'e

bir dahaki sefere anlağını genişletip gelirsen sevinirim.

savunma yapma, sadece anlamaya çalış bana yeter.

Ak Partili vatandaşların yüzde 80’i demokratik açılımı desteklerken, yüzde 20’si karşı olduğunu ya da fikri olmadığını söylüyor.

CHP’li olduğunu söyleyen vatandaşların yüzde 45’i açılımı destekliyor. Bu oran MHP’li olduğunu söyleyenlerde ise yüzde 25-30 aralığında değişiyor. MHP’li vatandaşların büyük bölümü açılıma karşı çıkıyor.

Şu iki satır sana birşeyler anlatmaya yeterli değil mi..? Anketi yapan adam kendi yorumunuda katmamış. Ben X Partiliyim ve açılım hakkındaki görüşüm şu demiş. Bundan daha anlaşılır bir anket olamaz diyorum sen de çıkıp beni anlamıyorsun diye sızlanıyorsun.

Ben seni anladım . Sen anketten istemediğin bir sonuç çıkınca karşıdakini anlamamışlıkla suçlayan bir gruba dahilsin. Bu grubun psikolojideki karşılığı nedir..? :durdurun

halkta ne bölümne korkusu olacak tabi, bunlar bir takım uydurmalar. ;)

Ak Partili vatandaşların yüzde 80’i demokratik açılımı desteklerken, yüzde 20’si karşı olduğunu ya da fikri olmadığını söylüyor.

CHP’li olduğunu söyleyen vatandaşların yüzde 45’i açılımı destekliyor. Bu oran MHP’li olduğunu söyleyenlerde ise yüzde 25-30 aralığında değişiyor. MHP’li vatandaşların büyük bölümü açılıma karşı çıkıyor.

Şu iki satır sana birşeyler anlatmaya yeterli değil mi..? Anketi yapan adam kendi yorumunuda katmamış. Ben X Partiliyim ve açılım hakkındaki görüşüm şu demiş. Bundan daha anlaşılır bir anket olamaz diyorum sen de çıkıp beni anlamıyorsun diye sızlanıyorsun.

Ben seni anladım . Sen anketten istemediğin bir sonuç çıkınca karşıdakini anlamamışlıkla suçlayan bir gruba dahilsin. Bu grubun psikolojideki karşılığı nedir..? :durdurun

hala aynı şeyleri söylemeye devam ediyorsun.

seninle bir daha tartışmayacağım.
çünkü anlağın dar.

anlağını genişlettiğin zaman lütfen genişlettim de o zaman tartışalım.

benim bahsettiğim şeyle senin bahsettiğin şey arasında alaka yok.
bunu bütün üyeler anladı bir tek sen anlamadın.

daha öncede defalarca dedim oku ve anla.

kimin hangi paritye oy verdiğiyle yada açılım destekleyip desteklemediğiyle ilgilenmiyorum. benim ilgilendiğim senin ilk verdiğin anketteki saçma sapan yorumlar. öyle bir ankette öyle yorum yapılamaz diyorum. ben işin bilimsel kısmındayım sen hala kp yi kurtarmaya çalışıyorsun.

bana ne akp den bana ne chp den. adamlar anket adı altında göz göre göre yalan söylüyor diyorum.

nihayet anladın mı?

Açılım işi öldü ölecek!

Bir şey nasıl başlarsa öyle gider derler ya..

Açılım meselesi de böyle oldu..

Kim ne derse desin; iyi başlamadı, iyi gitmiyor.. İyi gitmiyor değil, hiç gitmiyor..

Ölmek üzere.. Canı ha çıktı ha çıkacak..

Birkaç ay öncesine gidelim.. Devletin çok ciddi hazırlığı varmış gibi sunuldu.. İçişleri Bakanı göstermelik bir iki tur atacak, iki üç temas kuracak.. Gerisi çorap söküğü gibi gelecekti..

Bugün bulunduğumuz noktaya bakın..

MHP lideri Bahçeli de şikâyet ediyor, DTP Genel Başkanı Türk de..

Bahçeli de hükümeti suçluyor..

Türk de..

Düzlemin iki ucu da öfkeli..

*

Çok geriye gitmenize gerek yok.. Başbakan, başbakan olarak olmasa bile DTP’yi muhatap aldığında umut aşılanmıştı..

TV’lere çıkan yorumcuların ‘bu iş bitti, Türkiye dev meselesini çözüyor’ lafları hâlâ kulaklarımda çınlıyor..

Yazılan onca makale hâlâ gözlerimin önünde.. PKK militanları dağdan indi inecek gibi duruyordu.. Durmuyordu da öyleymiş gibi sunuluyordu..

Sonra?

Sonrası soru çengeli.. Türkiye oturdu mektup bekliyor.. Erdoğan Baykal’a mektup yazacak, o mektuptan açılım çıkacak..

Hayal..

AKP’yi destekleyen yazarları takip ediyorum.. Hayal kırıklığı hissediliyor.. En azından “hükümetimiz bu meseleyi de çözdü” havasını basmıyorlar..

Basamıyorlar..

Ne olacak derseniz? Vallahi bir şey olacağı yok..

CHP çekingen, AKP’nin ne yapmak istediğini kavramaya çalışıyor.. MHP kafadan ret pozisyonunda.. DTP muhatap mı aracı mı, bir karar veremiyor..

Bazen sorunun muhatabı gibi davranıyor.. Bazen arıcı kurum gibi ‘dağ’dan veya ‘ada’dan gelecek haberleri bekliyor.. Aslında ‘dağ’la ‘ada’nın aynı frekansta olduğu söylenemez..

*

Bu karmakarışık durumdan açılım çıkar mı diye sorarsanız..

Çıkmaz derim..

Niye derseniz?

Başbakan bu konuya da milli iradeyi ben temsil ediyorum diye başladı..

Orada kaldı..

İtelemekle kakalamakla açılım olmaz.. Açılım gemisi ite kaka yürümez!..

Gaz bombası tam yerinde patladı..

Taksim’in ortasında patladı..

Tam da Başbakan “salonun dışında devam eden protestolara da kulak vermemiz gerekir” derken..

IMF Genel Kurulu’na katılan maliye bakanları, merkez bankası başkanları Erdoğan’ın uyarısıyla dışarıya kulak vereceklerdi ki..

Taksim’de toplanan Türk’ü, Hollandalı’sı, Norveçli’si, Alman’ı, Fransız’ı ne istiyor diye bakacaklardı ki..

Derdiniz ne diye soracaklardı ki.. İstanbul polisi göz yaşartıcı bombaları patlattı..

Peş peşe!

Bu yüzden bakamadılar.. Göremediler.. Dinleyemediler.. Sokağın sesine kulak veremediler..

Araya gaz bombasının çıkardığı sis girdi.. IMF sokağı yine anlayamadı..

Yine eskisi gibi kemer sıkın, vergileri artırın, zam yapın, ücretleri artırmayın diye tutturursa bilin ki o bombalar yüzündendir..

Zenginler harcamazsa çalışanlar aç kalır

Benim bildiğim şu.. Parası olan tüketirse parası olmayanın cebine üç beş kuruş da olsa girer...

Tüketim artarsa üretim artar..

Örnek mi?

Otomobildeki KDV oranı düşürüldü.. Stoklar eridi.. Gidin bayilere araç yok.. Bu sayede binlerce kişi işsiz kalmaktan kurtuldu..

Kısaca; birileri harcayacak ki, birileri sınırsız şekilde tüketecek ki, birilerinin evine ekmek girsin..

Parası olan sınırsızca tüketirse fakir daha da fakirleşmez, tam tersine, parası olan tüketmezse fakir daha da fakirleşir..

*

Bu da nereden çıktı diyeceksiniz..

Başbakan’ın IMF’te yaptığı konuşma metnini okurken aklıma geldi..

Başbakan tersini söyler gibiydi de..

..::MEHMET TEZKAN::..

açılımı beceremezlerse patlatırlar bir tiyatro,bir one minute iş hallolur

Geri