Demokratik Açılım [ Tek Başlık ]

Valla Dağdan Terorist Getirip Serbest Bırakmak İşte Buna Yardımcı Olmaz CHP :)

K.Bakmayın

Artık eyalet sistemine geçicez sanırım. Sonra da federal ülke ve sonra da ............. Düşünmek bile istemiyorum. Neyse 15 kez yıkılmış, 16 kez baştan dirilmişiz... Bize de böyle manda muamelesi lazım ki dirilip kendimize gelelim ve adam olalım...

Dağdan teröristin inmesinin insanları bu kadar rahatsız edeceği açıkçası aklımın ucundan bile geçmedi.
Genel olarak bence %100 doğru karar ve doğru bir açılım.
Eğer savaşla çatışmalarla bitseydi terör o ''binlere varan'' şehitleri verir miydik sizce ?
30 YIL boyunca savaşıldı sonucu söyleyebilir misiniz bana ?

Ama şöylede bir gerçek var ki açılım icraa ediliş devresinde yanlışlara gidildi.
dtp işi şova döktü bunun daha önceden tedbirinin alınması gerekiyordu.

Ama genel manada başarılı bir açılım bu.
Bir kaç sene sonra herşey ortaya çıkacak nasıl olsa

Açılım öncesi ve sonrası Şehit sayımızdan durumu daha net anlayabileceğiz...

Anlaşılıyor ki, o şerefsizlerin terörist olduğunu kabul ediyorsun. (Dağdan teröristin inmesinin insanları bu kadar rahatsız edeceği açıkçası aklımın ucundan bile geçmedi)Ne demek bu laf? Bu teröristlerin yaptıkları seni rahatsız etmiyormu?Bekleyelim görelim,açılımdan önceki şehit sayısı ,açılımdan sonraki şehit sayısı ,senin için sadece istatikse ,ki öyle ye benziyor içimden geçenleri yazamıyorum.....!!

Peygamber tayyip

Peygamber Tayyip AKP dini ni kurdu.
AKP dinine inanmayanlar cennete gidemeyecekler.

Anlaşılıyor ki, o şerefsizlerin terörist olduğunu kabul ediyorsun. (Dağdan teröristin inmesinin insanları bu kadar rahatsız edeceği açıkçası aklımın ucundan bile geçmedi)Ne demek bu laf? Bu teröristlerin yaptıkları seni rahatsız etmiyormu?Bekleyelim görelim,açılımdan önceki şehit sayısı ,açılımdan sonraki şehit sayısı ,senin için sadece istatikse ,ki öyle ye benziyor içimden geçenleri yazamıyorum.....!!

Terörist pkk dan ayrılıyorsa buna oturup ağlayalım mı ?

Orda dağdan inenler kurşun sıkmamış sadece örgütte bulunmuş kişilerç

Tersi olsa zaten serbest bırakılmazlardı.

Peki sana sorayım o zaman.pkk ya bu kadar sövmenin amacı nedir ?
ülkeyi bölmeyi istemesi ve verilen şehitler değil mi ?

yani başka bir istatistik mi var benim bilmediğm ?

ülkeyi zaten bölemezler sayısı ne olursa olsun o g*tü donlular
anca edebiyat parçalar...

Ayrıca içinden geçenleri söyleyemiyorsan hiç konuşma zaten.

Küfür etmeden kendini açıklayamayan insanlar tartışma büyüklüğünü göstermem ben ;)

Türkiye'ye neler oluyor?
Çok değil bundan iki yıl önce, 2007 Nisan ayında asker muhtıra verirken, kim, Türkiye'nin gerek toplumsal gerek siyasi dinamikleri itibariyle hızla çıta atlamaya doğru yol aldığını söyleyebilirdi?

Kim ülkenin meşruiyet ve rejim krizlerinden, kapatma davalarından bu kadar çabuk sıyrılabileceğini tahmin edebilirdi?

Sık söylenen sözdür:

Bu ülke güvenlik uygulamaları, dindar-laik tartışması, asker-sivil gerginliği gibi kendi siyasi ve toplumsal dokusunu tahrip eden, enerjisini emen sorunlarından uzaklaşabilirse, “uçuşa” geçebilecek bir ülkedir.

Bugüne uyarlanırsa aslında söylemek istenen şudur:

Yaşlı Avrupa'nın karşısında genç ve dinamik bir nüfus, hareketli bir ekonomi, enerji diyarının tam ortasında etkin bir konum, açılacak alan arayan reel ve mali sektörlere açık bir yatak olan bir bölgenin merkezinde durma, dün krizlerin bugün ise istikrar arayışlarının merkezi olan Ortadoğu gücü olma…

Tüm unsurlar bir araya geldiği zaman (ki geliyor) ve tüm bunlara Türkiye'nin demokrasi yoluyla ürettiği istikrar eklendiği an (ki adım adım ekleniyor), Türkiye uçuşa kalkabilir.

Bugün bu oluyor.

Kuzey Irak'ta oluşan doğal bir durumu, Kürt varlığını içine sindiren, dahası bunu kendi esnek bir politikasıyla, kendi çıkarlarıyla birleştirip, yönlendirmek isteyen bir Türkiye'den söz ediyoruz…

Ortadoğu çok eksenli bir bölge…

Başbakan Bağdat seyahatinden yeni geri döndü.

Bağdat'la yapılan ekonomik anlaşmalar, bu ülkenin yeniden oluşumunda Türkiye'nin oynayacağı politik ve ekonomik rol, çatışmadan uzak bir model oluşturma gücü bir yanda…

Kapalı toplum Suriye'nin kapılarını açan, adeta bu ülkeyi kendi içinde bir reform dizisine zorlayan, Türkiye üzerinden Batı'yla integrasyona iten dış politika öte yanda…

Bunlara İsrail'le, kendi toplumsal eğilimlerinden hareketle mesafe koyan ve kendisini değil İsrail'i zorlayan öncü, siyasi etik açıdan doğru tutum ile İran'ı sınırda tutan bir politikayı ilave ettiğiniz zaman Türkiye'nin Ortadoğu'da bölge açısından taşıyıcı bir güç haline gelmeye başladığını, bunu yaparken kendisini yeniden inşa ettiğini görürsünüz.

Kafkasya'ya dönüp baktığınızda da göreceğiniz benzer bir tablodur:

Ermenistan'la ilişkilerde hamle üstünlüğüyle imajını yeniden kurmaya çalışan, sırtındaki tarihsel yükten arınmayı hedefleyen, enerji bölgesinde istikrarlı ve etkin güç olma yolunda ilerleyen bir Türkiye…

Bunlar silkinen, kendisine güvenli, bu güveni izah edecek güçlü iç dinamiklere sahip bir ülkenin görüntüsüdür.

Nitekim başınızı Batı cephesine çevirdiğiniz zaman bunu daha iyi hissedebilirsiniz…

İlk kez bir Türk yetkilisi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilk kez geçenlerde, zamanı geldiği zaman AB'ye girip girmeyeceğimizi Norveç'in yaptığı gibi halka danışabiliriz diyordu.

Bu sözlerin ifade ettiği içe kapanmacılık değil, özgüvenli ve en demokratik, en etkin olacağını tercih edeceğini ifade eden bir duruştur.

Şöyle ifade etmek belki daha doğru:

Türkiye son dönemlerde AB'yi memnun eden, hatta şaşırtan bazı adım ve hamleleri, bunlar kendisinden talep edildiği için yapmıyor.

Bunları kendi iç dinamikleriyle ve çıkarları böyle gerektirdiği için gerçekleştiriyor.

Türkiye'nin “ev ödevleri” döneminin geride kalacağı bir dönemin yapraklarını çevirmeye başladık gibi geliyor bize…

Nitekim son İlerleme Raporu'na bakın.

Bu 12'ncisi…

Bu 12. İlerleme Raporu'nda Türkiye sadece eleştirilmiyor, eksikleriyle anılmıyor.

Aynı zamanda yaptıklarıyla, hedefleriyle tanımlanıyor.

Tek bir örnek yeterli:

Bir önceki İlerleme Raporu Ergenekon davasıyla ilgili olarak salt usulsüzlüklere değinirken, son raporda şu cümleler yer alıyor:

“Ergenekon, demokratik kurumların doğru işleyişine ve hukukun üstünlüğüne güveni arttırmak için Türkiye'ye bir fırsat sunuyor…”

Toplumsal değişme, siyasi zıplama sinyalleri üst üste oturuyor…

Uyum sağlamak ve mutluluk duymak gerek…

Ali Bayramoğlu

kaynak : Türkiye'ye neler oluyor? - Ali Bayramoğlu - 17.10.2009 - Yazarlar - Yeni Şafak

Bu yazılanlara inanmak için küçük beyinli olmak lazım.Beynin,zekan küçükse inanman kolaylaşır.

ifade aynen şöyle.''''''Kuzey Irak'ta oluşan doğal bir durumu, Kürt varlığını içine sindiren, dahası bunu kendi esnek bir politikasıyla, kendi çıkarlarıyla birleştirip, yönlendirmek isteyen bir Türkiye'den söz ediyoruz…''' Yani davul zurnalarla karşılanan katillerin affedilmesinden söz ediyor.!!!!

Ermenistan'la ilişkilerde hamle üstünlüğüyle imajını yeniden kurmaya çalışan, sırtındaki tarihsel yükten arınmayı hedefleyen, enerji bölgesinde istikrarlı ve etkin güç olma yolunda ilerleyen bir Türkiye…O kadar doğru bir politika ki bölgenin en büyük doğalgaz rezervine sahip ırkdaşın bir devleti küstür.Hiç bir boka yaramayan ermenistanı başının tacı yap (batının zoruyla) ve bunlar tabiki abd nin politikası bunu bilmiyende ya salaktır yada işbirlikçidir!!!

Türkiye bölgesel savaşa sürükleniyor.

ırakta oluşan üç ayrı gurupta kürtler yanlız kaldı.

sünnileri araplar

şiileri iran

kürtleride Türkiyenin desteklemesi gerekirki bölge cehenneme dönüşsün bölge paramparça olsun sonrasında barış getirecek demokrasi getirecek bir cort puşt gelir bölgeye tamamıyla hükmeder bir kaçtanede kukla yönetim oluşturur oldu sana insan hakları....

Terörist pkk dan ayrılıyorsa buna oturup ağlayalım mı ?

Orda dağdan inenler kurşun sıkmamış sadece örgütte bulunmuş kişilerç

Tersi olsa zaten serbest bırakılmazlardı.

Peki sana sorayım o zaman.pkk ya bu kadar sövmenin amacı nedir ?
ülkeyi bölmeyi istemesi ve verilen şehitler değil mi ?

yani başka bir istatistik mi var benim bilmediğm ?

ülkeyi zaten bölemezler sayısı ne olursa olsun o g*tü donlular
anca edebiyat parçalar...

Ayrıca içinden geçenleri söyleyemiyorsan hiç konuşma zaten.

Küfür etmeden kendini açıklayamayan insanlar tartışma büyüklüğünü göstermem ben ;)

Bana sormuşsun pkk ya niye sövüyormuşum diye?Sence niye sövüyorum?
Orda dağdan inenler kurşun sıkmamış sadece örgütte bulunmuş kişiler
Bu lafı diyebiliyorsun yani yazıklar olsun sana!!
Demek ki bir terör örgütüne üye olabilirsin ama kurşun sıkmadıkça masumsun öylemi?
pkk ya üye ol ama kimseyi öldürmemişsen masumsun.Ama prof.lar doktorlar,gazeteciler,bu ülkenin aydınlık insanları içeri alındığında gıkınız çıkmaz ,pkk lılara destek verirsiniz ,işte bu yüzden içimden geçenleri söyleyemiyorum seni kaale almadığım içinde küfür etmiyorum.

Bu açılım kürtlere değil pkk ya yapılıyordu zaten baş muhattapta apoydu.

Teröristler neler talep etti hangi talepleri müzakere edileceği sözünü aldıda teslim oldu?

30 yıldır terörle yapamadığını neyle hakkettide böylesi bayram şenlik yapıyorlar?

pkk ne için terör yapıyordu? bölmek için değilmi? kürt yönetimi kurmak ayrı bir yönetim oluştrmak için değilmi?

aponun hazırladığı pkk nın 9 talebi nedir?

boşuna bu çırpınışalar. Terör bittiğinde bugün bir çoüunuzu palavradan takındığı vatan sevgisi pozları da bitmiş olacak.elinden şekeri alınmış çocuklar gibi ağlamanız bu yüzden.

ya bırakın tartışmayı. Takım tutar gibi parti tutan adamla ne konuşuyorsunu. ne anlar o vatan sevgisinden...

sen hangi partiye oy veriyorsun söyle de bilelim nasıl parti tuutğunu.CHP deme sakın gülmekten bayılırım:durdurun

evet evet korkuyorsunuz . terör biterse ne olacak bizim partilerin hali diye korkuyorsunuz.

daha dün PKK nın uşaklığını yapanlar bugün sırf AKP ye muhalefet olsun diye ve AKP terörü bitirecek diye Tırancı kesildiler başımıza

.........bu kervan yürüyecektir. birileri istemesede ülkem de terör bitecek tir.

MHP terör biterse benim oylar da gider diye düşünüyor

DTP de bunları şova dönüştürüp daha çok oy alayım diye çırpınıyor

temel de ikisinde de oy kaygısı var.

psikolojik olarak kendini rahatlatman için şaklabanvari cümleler kurma ihtiyacı içinde olmanı anlıyorum.

Neymiş efendim onunla tartışmaktan kaçıyormuşum. Sen kimsin ki kaç kuruşluk bilgin varda sen den

kaçayım. Bur da benim neyi savunduğumu bilmeyen yok. Benim herkese vercek cevabım vardır. zaten dikkatli bakarsan en fazla yazısı alıntı yapılanlar dan biriyim. demekki herkese verecek cevabım var.

amaaaaaaaaaa

daha neyi savunduğunu kendisi bile bilmeyen skışınca ben MHP ye oy verdim deyip kaçan ama genel de CHP ve onun zihniyeti ile ilgili her konuda hazır bulunan sağını solunu öğrenememiş kişlerle uğraşacak zamanım yok. kaç defa dedim sen git önce ne olduğuna karar ver sonra gel

tekrar söylüyorum ;

sen önce git sağını solunu öğren marksist leninist CHP yandaşı MHP Li

seninle kaybedecek zamanım yok.

ayrıca benden alıntı yapma .bak ben seni muhatap alıp alıntı yapmıyorum. zaten sana son cevap verişim.

dedim ya neidüğü belirsiz fikre sahip olanlarla eğlenecek zamanım yok

Açılım, Apo'nun affı ve Türkiye

Açılım, Apo'nun affı ve Türkiye

Açılım tartışmaları bazı yazarların nasıl bir ruh hali içinde olduklarını göstermeye yaradı. DTP'nin bile çekinerek (gerçi ne kadar çekindikleri de tartışılır) dile getirdiği bazı hususları geçmişinde milliyetçi yaftası taşıyan kimi yazarlar rahatlıkla dile getirebiliyorlar.

Zaman gazetesi yazarlarından Mümtaz’er Türköne geçtiğimiz gün Samanyolu TV deki programında genel aftan yana olduğunu belirttikten sonra hatta Abdullah Öcalan’ın bile affedilebileceğini belirtti. Aynı programın diğer konuşmacısı Lale Karaibrahimoğlu’da aynı düşünceleri paylaştığını ancak Ergenekoncu’ların istisna edilmesi gerektiğini söyledi.

Dünyada bizim milliyetçilere, demokratlara, liberallere benzeyen başka bir ülke var mıdır acaba? Çünkü, Apo bırakılsın sözünü söylemek için en hafif tabirle ruhsuz, duygusuz, hatta vicdansız olmak gerekiyor.

Siz,kamera önünde Apo bırakılsın diye tepinenlere bakmayın. Ben doğu’da yaşıyorum, bir çok aile Apo’yu evladının, çocuğunun katili olarak görüyor. Onları iğfal ederek analarının, bacılarının elinden alıp ölümün, inançsızlığın pençesine atmanın sorumlusu olarak görüyor. Türköne’nin İstanbul’da gördüğünü sandığı şey DTP ve o çizgide olanların Türkiye’ye göstermek istedikleri şeydir.

Türköne’nin yazı yazdığı gurup aylardır asrın davası başlığı altında bazı Ergenekon zanlılarının terör örgütü ile ilişkisini işliyor. Beka vadisine gidip Apo ile halvete girenleri, çiçeklerle karşılananları, örgüt militanlarına ideoloji dersi verenleri, Avrupa’da PKK nın tertiplediği gecelere çıkıp konuşma yapan KÜÇÜK adamların dağdaki militanlara gönderdiği selamları Televizyon ekranlarına taşıyarak ETÖ sanıklarını yerden yere vuruyor. Ama aynı gurup bazı yazarlarının ağzından Apo’ya af isteyebilecek kadar ipin ucunu kaçırmakta beis görmüyor. Şimdi sormak lazım, Apo’nun affını istemek, beka vadisinde Apo’nun elini sıkmaktan daha masum bir davranış mıdır? Doğu Perinçek’in Apo’nun elini sıkması ile Türköne’nin Apo’ya aftan yana olması arasında ne fark var? Aynı talebi Perinçek yapsa Perinçek’e suçüstü muamelesi yapılacak, eleştirilerin odağına yerleştirilecekti. Aynı eylem iki farklı insanda niçin iki farklı sonuç doğursun?

Demokratikleşme maskesi altında ipe sapa gelmez talepleri gündeme taşımak gerçek bir demokrasinin yolunu da tıkar. Bu ülkede Apo’yu affeden bir demokrasiye evet demektense, otoriter bir düzene razı olacak milyonlarca insan var. Niçin bir milletin kaderi kanla beslenen bir hainin istikbaline bağlı olsun. Dünyanın neresinde bir terör suçlusunun kaderi ile demokrasinin kaderi birbirine bağlanmış, demokratikleşme teröristlerin affı ile özdeşleştirilmiştir?

Ben, kan döken PKK militanlarının affına da, ETÖ sanıklarının affına da karşıyım. Kim hangi suçu işlemişse cezasını çekmelidir. Yasaların abuk sabuk mülahazalarla askıya alınması devlete ve yargıya olan güveni bitirir. Böyle bir mantık olur mu, Apo’nun affından yana olanlar açılımdan yana, karşı olanlar açılımın ve tabi demokrasinin karşısında. Türköne ve benzerleri APO ile açılımı özdeşleştirerek Türkiye’ye kötülük ediyorlar. Türköne ve onu TV ekranlarına abone edenlerin midesi böyle bir demokrasiyi kaldırabilir, ama Türk milletinin midesi böyle bir demokrasiyi kaldırmaz.

İRFAN SÖNMEZ
VAKİT

k:İrfan Sönmez / Açılım, Apo'nun affı ve Türkiye - En Doğru ve Güncel Haber

Bu yazılanlara inanmak için küçük beyinli olmak lazım.Beynin,zekan küçükse inanman kolaylaşır.

ifade aynen şöyle.''''''Kuzey Irak'ta oluşan doğal bir durumu, Kürt varlığını içine sindiren, dahası bunu kendi esnek bir politikasıyla, kendi çıkarlarıyla birleştirip, yönlendirmek isteyen bir Türkiye'den söz ediyoruz…''' Yani davul zurnalarla karşılanan katillerin affedilmesinden söz ediyor.!!!!

Ermenistan'la ilişkilerde hamle üstünlüğüyle imajını yeniden kurmaya çalışan, sırtındaki tarihsel yükten arınmayı hedefleyen, enerji bölgesinde istikrarlı ve etkin güç olma yolunda ilerleyen bir Türkiye…O kadar doğru bir politika ki bölgenin en büyük doğalgaz rezervine sahip ırkdaşın bir devleti küstür.Hiç bir boka yaramayan ermenistanı başının tacı yap (batının zoruyla) ve bunlar tabiki abd nin politikası bunu bilmiyende ya salaktır yada işbirlikçidir!!!

Beyin insanlarda ve hayvanlarda ortak bulunan bir organdır . Beynin büyüklüğü ve küçüklüğü tek başına çok fazla anlam ifade etmemektedir. Nihayetinde neredeyse beş kilogram beyne sahip bir fil beş yaşındaki bir çocuk kadar düşünceye sahip değildir. İnsanları da insan yapan zaten bu düşüncedir.. Yıllardır komşularımız için " BİR B... YARAMIYOR " diyen düşünce tarzından neler çektiğimizi görmemek için ya KÖR olmak lazım yada ARTNİYETLİ. Ekrandaki yazıları okuyupta klavyenin tuşlarına basarak cevap yazabilen bir kişinin KÖR olduğu düşünülemez o zaman bu kişi ARTNİYETLİ'dir. Dağdan inen grup zaten hiçbir olaya karışmamış olanlardan oluşmakta. Velevki gelip ifadeleri alınıp mahkemeye sevkedildiler. Suçsuz oldukları tesbit edilerek serbest kaldılar. Ermenistan meselesine gelince. İşte burada bakmak ve görmek önplana çıkıyor. Ermenistan ile imzalanan protokolün esas dayanağı Karabağ'ın esaretten kurtarılması üzerine yapılmıştır. Eğer karabağdaki ermeni askerleri çekilmezse imzalanan protokol sadece bir kağıt parçası niteliğinde kalacaktır. Zaten ermenistan protokol'ü imzalarken bu maddeyi kabul etmiştir. Azerbaycan'ın bu konuda herhangi bir rahatsızlığı da yoktur. Bayrak krizi diye nitelenen hadise Bursada stada Azeri bayrağı alınmayacağının talimatını alan bir memurun kapıdaki üst araması sırasında azeri bayraklarını saygısızca bir kutuya atması üzerine gelişmiştir. Bu hadise bazı kötüniyetli medya organları tarafından sündüre sündüre neredeyse bir kriz ortamı oluşturulmaya çalışılmışsa da Bu gergin ortam Aliyevin basın sözcüsünün yaptığı açıklama ve Davutoğlunun Aliyeve yapacağı ziyaretle bertaraf edilmiştir. Şunu kimse unutmamalıdır ki Azerbaycan bizim kardeşimizdir. Üvey değil öz kardeşimizdir. Azerbaycan bayrağı bizim için Kendi bayrağımız kadar kutsaldır. Azeriler içinde Türk bayrağı aynı derecede kutsaldır. Artniyetli medya neresini yırtarsa yırtsın bu iki kardeş ülkenin arasını açamayacaktır. Suni krizler oluşturmaya çalışan gruplar ise başka baharları beklemek zorundalar.

BAKIPTA GÖREMEYENLERE DUYURULUR.

e tabi önce tv de gazetede böyLe konuşuLup psikoLojik zemin hazırLanacak

sonra da bir iki tane kendini biLmez siyasetçi hemen buna cevap verecek

ve birden bire üLke gündemi buna odakLanacak

bundan sonraki adımda ise artık bu konuyu mecLise taşımak kaLacak

hoş fikir tartışıLacak bir mecLis yok ama kabuL ettiriLecek kadar adamın oLduğu sanaL bir mecLis mevcut

zaten aponun af ediLirse bir süre gideceği yerde yine o mecLis

buna birçok miLLet vekiLinden müsait meziyetLeri var

arkadaşım şu yazıyı kopyalayıp buraya yapıştırılan yere bakın lütfen daha söze gerek varmı adam kalkmış hala yazı üzerinden konuşuyor sen türkmüsün sen bu ülkeyi seven birisimisin yeni şafakmış gazatenın kimin olduğu belli zaten bu gazetenın bide yazdıklarınamı inanayım ortadoğunun büyük gücü oluyormuşuz gelde gülme buna şu söze bayılıyorum KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELİR HESAP DÖNER
az kaldı

Geri