Dempsey & Makepeace (Zorlu İkili)

Øguz

Altın Üye
Reaction score
0
ukann-dempsey-makepeace-1986.jpg

Zorlu İkili, (Dempsey & Makepeace) başrollerde Michael Brandon (Dempsey) and Glynis Barber (Makepeace) 'ın yer aldığı, 1985 ve 1986 yılları arasında İngiltere' de çekilmiş polisiye bir dizidir. ITV için London Weekend Television tarafından çekilmiştir.

cast.jpg

dempstitle.JPG

yn4dajp3me2tfxo27zt.jpg

Ilk bolumunde bir operasyon sirasinda ekip arkadasinin icerden mafyaya calisan biri (yani kotu polis) oldugu ortaya cikiyor ve Dempsey bu haini oldurunce NYPD onu zarar gormesin,intikama hedef olmasin diye Ingiltereye gonderiyordu.

Burada Makepeace ile calismaya basliyor ve ortaya mukemmel bir dizi cikiyordu.Ilk bolumunde Dempsey'in ucaktan indikten sonra kendisini almaya gelen dedektife araci ben kullanirim diyip direksiyona oturupta sadece torpido gozu ile karsilasma sahnesi hala aklimdadir (malum ingilizler herseyde farkli olucaz diye arabalarinda da direksiyon sag tarafta olur ya) cok eglenceli bir andi.Yillar sonra bu iki kahramanimizin dizi yayindan kaldirildiktan sonra gercek hayatta kari-koca olarak birlikteliklerine devam ettiklerini ogrendim.

kpaw6ixcznmtamb154.jpg

6lik89wamxm17ixjguy.jpg

pmup5xq0j2amyo5xhtu.jpg

1hrkynmc2r0dbfdd4dzl.jpg

TRT'nin Cuma aksami dizisiydi, Cuma günlerini hem tatil için hem de bu dizi için iple çekerdim. Ingiliz dizisiydi, erkek polisimiz ki kendisi Tegmen Demsey oluyorlardi-koruma programi ile Londra'ya gönderilmis bu yasima dek gördügüm en cool polis karakteriydi (Michael Brandon).

Kadin polisimiz ise Çavus Makepeace, sarisin bir afet olmasinin yaninda cool Amerikali polisimizle asik atacak kadar iyiydi hatta ondan bir gömlek fazlaydi bile !-laf aramizda bu kadin karakterinin böyle akilli ve güçlü olmasina(tabii ki fiziksel güçten bahsetmiyorum) hep bayilmisimdir- Gelmis geçmis en güzel ve en güçlü ve en cool kadin polisiydi tvlerimizin, kendisine Glyns Barber hayat verirdi. ( Himm bak burdan bir çikarim yaparsak, o dönem bu diziyi izleyerek büyümüs kiz çocuklari onun için bu kadar basina buyruklar belki de.) Kisacasi çocuklugumun favori polisiye dizisiydi.

Ha unutmadaaaan! Kadin-erkek polis ikilileri ve onlarin bir türlü askla sonuçlanmayip, bizi çildirtan kur yapmalari hayatimiza ilk kez bu diziyle girmisti. Bu açidan da tvmiz için bir ilki teskil eder kendileri...

Bir bölümde bir hayat kadını daha önce bir okuldan Makepeace 'in arkadaşıydı. Dempsey bu konuda Makepeace 'e çok takılmıştı. O bölümün sonunda yine yol kenarında duran bir hayat kadınına rastladılar ve Dempsey "Bu da arkadaşın mıydı?" diye takıldı. Ama raslantıyla o da Makepeace 'in arkadaşı çıktı! Makepeace ile kadın birbirlerine adlarıyla hitap ederk merhabalaştılar. Makepeace gülerken şaşıran Dempsey sordu: "Bu okul nerede? :D:D

5yzs5cumky5ofjofdk2.jpg

broowkjc37lbn0xxy9v.jpg

k8uzf3uaet497rqo34td.jpg

73dsa2y420knvxqqsuhj.jpg

gdpirjtc5rqqnk6vctba.jpg

Geri