Deniz baykalın üzülmesine çok şaşırdım hatta şok oldum kaç gündür konuşmuyor suskunluğunu bozdu bence böyle demesi seçimlerden aldığı darbe olsa gerek eee milletimize kapatılmanın karşısında olduğunu göstererek biraz da olsa başörtüsü olayında yaptıklarını unutturmak istiyor...
Yahu gene tamamını okuyamaışsınız baksanıza az daha adama saygı duymaya başlayacakmışsınız..
Devamı şöyleydi :
Milli irade çelişkisi yok: Böyle bir iddianamenin ciddi, sağlam delillerle, hukuki mülahazalarla hazırlanıp ortaya konması, hukuk ile siyasetin ortaya koyduğu sonuç arasında bir çatışmanın bulunduğunu gösteriyor. Bu çelişkiyi kimse çarpıtmasın. Bu hukukla milli irade çelişkisi değildir. Siyaset çelişkisidir.
Kaçıncı kez oluyor: İddianame olmadığı zaman demokrasi kurtuluyor mu, sorun kalkıyor mu? Bir başsavcının kişisel kaprisiyle bir demokrasi sorunu yaratması mümkün olur mu? Keşke öyle olsa, hep beraber o zaman o savcının hakkından gelmenin yolunu buluruz, demokrasi sorunu olmaz. Ama olay o değil. Bir değil, iki değil, üç değil, dördüncü kez bu olayla karşı karşıyayız.
Anayasa değişikliği: Ülkeyi korumanın yolu hukuku o siyasi kadroya uydurmaktır diye çözüm arıyor bazı çevreler. Demokrasiyle hukuk çatışırsa hukuku biz kendimize göre yaparız diyorlar. Partiler ve kişiler gelir ve geçer. Kendilerine göre hukuk yapmaya başlarlarsa, ülke de çok ağır bir bedel öder. Siyasetçinin zaaflarını kapatacak bir anayasa, ya da yasa mümkün değildir. Demokraside en büyük güvence hukuktur.
Eleştirenleri kınıyorum: Hukukçulara karşı sergilenen üslubu, anlayışı kınıyorum. Demokrasi kültürüyle bağdaştırmıyorum.
...
Evet atgözlüklerinizi azıcık çıkarında birazcık tarafsız haber merkezlerini araştırın sizin için makaslanan yerlerden daha fazla şey var bu dünyada...