Deniz Baykal'a çok değil sadece 5 soru!

Ben Bir İmam-HatipLi OLarak SoruLarına Cevap Vereyim. Gerçi Bir Önceki Cevabımda BunLarı BeLirtmiştim Ama AnLamamakta Israr Ediyorsan Birebir De iLgiLenebiLirim SeninLe Hiç Sorun DeğiL.
İnsanLarı DeğerLendirirken Şucu Bucu Diye Kümeye Sokup DeğerLendirerek SağLıkLı Bir Çözüme ULaşıLamaz. Ben Burada İmam-Hatipi Ya da İmam-HatipLiLeri Savunacak DeğiLim. Her Yerde OLduğu Gibi İmam-HatipLiLerin İçinde De İyisi-Kötüsü Vardır. Tarihten AnLayan Vardır,AnLamayan Vardır.

1.si BaşörtüLü KızLarın Üniversiteye GirmesiyLe Kopya ÇekiLmesinde Bir Bağ Kuramadım. BaşörtüLü OLanı Da OLmayanı Da Kopya ÇekebiLir. YakaLanmadığı Sürece De Kimse İçin Bir Sorun TeşkiL Etmez. Ancak ALdığı Dini EğitimLe KuL Hakkının DiğerLerinden Daha Çok BiLincinde OLan İmam-HatipLiLer Kopyaya Daha Az Liyakat GösterirLer.
Siyâsi EmeLLerine ULaşmak İçin Başörtüsünü KuLLananLar OLduğu Doğru. Başörtüsünü Siyâsete ALet Etmeye ÇaLışanLar OLduğu Doğru. Bunu YapanLarın İçinde Hem SağcıLar Hem SoLcuLar Var. OnLarın OynadıkLarı OyunLarın Sonucundaysa ZararLı Çıkan BaşörtüLü KardeşLerimiz OLuyor.
Başını Örtmesi Ya Da Açması Beyninde Hiçbir Hasara YoL Açmıyor. BaşörtüLüLer DüşünceLerini DeğiL -Adı Üstünde- BaşLarını ÖrtüyorLar. Bunun İçin BaşLarını ÖrtmeLeri Ya da AçmaLarı Siyâsi Düşünce OLarak Hiçbir DeğişikLiğe YoL Açmıyor. E Mâdem Birşey Değişmiyor ÖyLeyse AçsınLar Cânım Ne Çıkar? DiyenLer De OLabiLir Tâbi Ama Ben Herkesin Kendi Kararını Kendisinin Vermesinden Yanayım. MâkuL Çerçevede Kim NasıL Giyinmek İstiyorsa Giyinsin.
2. Soruya GeLeLim. AsLında BöyLe Bir Soruya Cevap Vermeye TenezzüL BiLe Etmezdim Ama BöyLe Bir Hakarete Mâruz Bıraktığın İçin Buna da Cevap Vermek Zorunda KaLıyorum. Ben De Diğer OkuLLarda Hangi Tarih DersLeri OkutuLduysa Aynısını Okudum. Diğer LiseLerde de Görev Yapmış,YapabiLecek,Yapmaya Hiçbir EngeLi OLmayan Tarih ÖğretmenLerinden Ders ALdım. Bana ÖğretiLenLe Diğer LiseLerde ÖğretiLen Tarih DersLeri Arasında Hiçbir Fark Yok. Kimsenin Vatan Sevgisinden Şüpheniz OLmasın. Sen Ne Kadar BağLıysan Bu Vatana,MiLLete; Ben De En Az Senin Kadar BağLıyım. Humeyni De Kimdir,NasıL Biridir,Ne KişiLiktedir BiLmem. Öğrenmek De İstemem. Bu Kadar Dar KaLıpLara BağLanıp KaLdığın İçin Senin Adına Gerçekten ÜzüLüyorum.
3. Soruya da Cevap Vermeye Gerek Yok AsLında.
Tek SöyLeyebiLeceğim : "İmam-HatipLiyim,23Yaşındayım, Bekârım."
4. Eğitimi Kesintiye UğratanLarın Arkasında Durmam. İnsan Her Yaşta Eğitime Muhtaçtır. Şu Dünyada Öğreneceği ŞeyLer Bitip De Tükenmez. BiLinenLer Arttıkça BiLinmeyen Daha da Artar. Ben Şahsen Kendi Adıma Eğitimime Zâten HâLâ Devâm Eden Biri OLarak Eğitimi Kimin Kesintiye Uğratmak İstediğini Daha Açık Bir ŞekiLde AnLatmadıkça Bu Soruna Cevap Veremeyeceğim.
5.Keşke Bu Soruyu 2. SoruyLa BirLikte Sorsaydın da Bu Kadar Uğraştırmasaydın. Neyse, Mâdem ki Sormuşsun Cevabını Vereyim. Ben Bir İmam-HatipLi OLarak Her Türk EvLâdı Gibi Vatanına, MiLLetine, AtaLarına, KüLtürüne, DeğerLerine, Örfüne, âdetine, Bayrağına, Dinine Sonuna Kadar BağLıyım. İmam-HatipLiLerLe DiğerLeri Arasında VatanSever-Vatan Düşmanı KarşıtLığını Ortaya Çıkarmak İsteyenLer de mi Türedi? Benim BağLıLığımı Kimse SorguLayamaz.
Ben Kendi Adıma Dini DeğerLerimi Öğrendiğim İçin Hiçbir Zaman Ğişman OLmadım Ve OLmam. BunLarı Öğrenmek Bir FarkLıLık DeğiL; Öğrenmemek EksikLiktir.

Özel ilgin için teşekkür etmeliyim. Cevap vermiyeceğim diyerek hepsine vermişsin.

Soruları birleştirmeden ya da konuyu saptırmadan cevap verdim. Eğer bir aksaklık ya da yanlışlık varsa konudadır.

Şunu bilmen gerekiyor. Sobaya kurunun yanında yaşıda attığında yanıyor. Neden çünkü kurular yanıyordur ve aktif olan onlardır.

Ben her zaman gördüklerimi konuşurum. Ve mantığım yol gösterir.

Değerlerimize sahip çıkıyoruz diyorsun. İmam hatip ve benzeri okullar ile ilişkileri olanları bööö diye korkutmana gerek yok. Cumhuriyet de Atatürk de yeterlidir. İçinde olduğuna göre bilmen gerekiyor.

Ayrıca burada veya dışarda Türk askerine karşı haber yapan gazeteleri destekleyen kimler? Cevabı yine ortada..

Bu arada da vatan sevgisini hangi kalıplara sığdırdığını da öğrenmek isterim. Seviyoruz işte mi? Yoksa daha fazlası mı?

Daha geçtiğimiz günlerde küçük yaşta evliliğe evet diyen insanların arkasında olan topluluğu gördüğüm için söylüyorum. İlkokula başörtüsü sokmaya çalışanları gördüğüm için söylüyorum.

Kopya çekme meselesi, terbiyeden uzakta bir şey, insanın içindedir. Dinin katkısı mutlaka vardır. Ama burada da kalp önemlidir.
Türbansız birinin elindeki kopyayı alabilirsiniz. Komik ama türban altındaki kulaklığı çıkarttıramazsınız ki sırf sınav için türban takılabilir ;)

Üniversite hocalarının elinde istediği notu verme gücü olduğu sürece de her iki taraf zarar görecektir.

Ben özellikle herkes, hepsi gibi kelimeleri kullanmaktan çekiniyorum. Lakin dediğim şeyler belli bir çoğunluk tarafından kabul edilip, uygulanan şeyler...

Konuyu açan akıllı arkadaşım;Türkiyede kaç tane imam var? kaç tane doktor var?kaç tane cami var? kaç tane hastane veya okul var??Senin ya da Türkiyenin başka sorunu derdi kalmadımıda bunlarla uğraşıp duruyosunuz?Herkesin dini imanı kendine.Herkesin bir itikatı var.Ne bunları kaşıyıp duruyosunuz?Al işte ülkenin hali ortada millet parasızlıktan birbirinin gırtlağına çökecek.Bu mu müslümanlık?Ah benim akıllı halkım.Ah Rahmetli Aziz Nesin!

Ben cevapliyim bro.
1. Tayyip kaldırmaya çalıştıda ne oldu Laiklik aleyhine işlemlerden soruşturma açıldı chp istese dahi yargı izin vermiyor.
2.İmam hatipte verilen matematik-fizik-kimya vs. biliyormusun onlar eşit olsa tüm anadolu ve düz liseler napacak + madem mühendis olcan nie gidion imam hatibe.+
3.madem chp yapmıyor akp önersin meclise mhp de kabul edecektir dtp de kendi elinde gücleri warken yapsınlar
4.walla anlamadım açarsan cvplarım :D
5.polis olacaksan sende o liseye gitme kardeşim. ben turizm meslek lisesi öğrencisiyim istersem 4 yıllık turizm üniv.i bitirince askerde teğmen olarak devam edebilirim.herkes kendi lisesini araştıracak öyle seçecek.

CHp nin mantığı iranın baskıcı mantığının tam tersi .. yani başa gelse camileri bile kapattırır ne gerek var die

yoooo ben beklemıyorm bu soruların cvplarını
1.devlet kurumlarında bas ortusu takamassın unuversıte devlet yerı laıklık dıye bı kavram var bılyomusn bılmıyorm dın ve devlet ıslerı bırbırıne karıstırılmaz
2.ımam hatıptekı unv okumak ıstıyosa duz lıse anadolu lısesı fen fln okusun ımam hatıptekılerın unvde dın bolumune gırmesı kolay meslek lıselerındede bu byle bolumu neyse ona gırer
3.baslıyabılıyorlar ben cok gordum kur'an kursarlına gıttım ılkokuldayken
4.bılmıyorm
5.çunku boyle kurumlara dın ıslerı karıstırılmaz. o kadar ıstyyosa polıs kolajını kazasın yada askerı lıselere gıtsın ılla ımam hatıp okuması lazım degıl

AKP dini somuruyo kullanıyo ınanıp verıyosnz Allaha şukur bizde muslumannızda tayyıbın yaptıkarı dını sıyasete alet ederek oy toppluyo

senin bu düşünceyle olman gereken tek yer İRAN...
sen ALLAH bilir laiklik nedir onuda bilmiyorsundur...

Çok değil, sadece 5 soru mu ?

Bir soruyu bile cevaplandıramaz o. Yormayın 5 soruyla, adamın yaşı 70:durdurun

Halla ünv.lerde baş örtüyü savunduğunuza inanamıyorum.Ünv.lere türban girdiğinde nolucak? Ünv.ler türbanlı-açık olarak ikiye bölüncek.Türbanlı bir öğrenci düşük not aldığında bunu türbanlı olmasına bağlıycak veya tam tersi.Bişeyide unutmamak lazım biz baş örtüye karşı değiliz ,türbana karşıyız.
İmamhatip konusun gelirsek..Arkadaşlarımında sölediği gibi asker olmak istiyorsan askeri okula gidersin..Asker olmak dinini örenmeni önlemez.Askeri okula giderkende çok rahat kur'an kursuna da gidebilirsin veya kendi imkanlarınla da öğrenebilirsin..Kişisel düşüncemi söliyim ben imamhatip e asla karşı değilim oraya gidenlerede bağnaz gözüyle bakmıyorum.Ama ülkenin bu kadar çok bilim adamına,doktora,öğretmene ihtiyacı olduğu bir zamanda bu kadar imamhatip lisesi neden? Bu kadar çok okula ihtiyaç verken bu kadar cami neden? Her köşe başında camiye ne gerek var.Ama doğuda okula çok gerek var...

alem gider uzaya biz gideriz yaya :clap böyle devam edin..
Din din diye diye gençleri dinsiz edeceksiniz ya dur bakalım :))

sebebı cok acık kardesım..
bunu soyleyemesede denız baykalın tek sebebı bu:
KORKUYORUM,ONLARIN BURAYI ELE GECIRMESINDEN,BIZLERIN YAPTIGI GIBI ONLARINDA BIZE AYNI SEKILDE DAVRANMASINDAN(HIRSIZ HERKESI KENDI GIBI GÖRÜRMUŞ)
OKUYUP BUYUMELERINDEN,İSTEDIGIMIZ GIBI ONLARI ASAGILAYAMAMAKTAN,KUCUK GOREMEMEKTEN,DALGA GECEMEMEKTEN..
SIMDIKI ILIMLI ISLAM TARZINI BENIMSEMEYIP,ASIRIYA GIDIP DINI GERCEK ANLAMDA OGRENIP KI O DERECE BIZI BILE BUNA IKNA ETMELERINDEN KORKUYORUM..
İSTE CVP BU..
KORKUYORUM!!! OLURDU

Sadece O Degıl,onun Gıbı Bı Cokları Korkuyor Işte!!!

-Я乇ddӨЩӨ刀-;4182402' Alıntı:
Bunları biliyor muydunuz ?

İngiltere’deki tüm kamu kuruluşlarında (okullar dahil) erkek ya da kadın olsun, çalışanların veya öğrencilerin, dini inançları gereği istedikleri geleneksel kıyafeti giyme özgürlüğü olduğunu biliyor muydunuz?

sağdan soldan duyma bilgilerle hareket ederseniz yolda kalırsınız..
İngiltere'de aynı şekilde devlet kurumlarında dini simge olan haç,türban v.s takmak yasaktır.
Bilmiyorsunuz öğrenin bari :goz:

ne yapacaksın okumayı

okuyupta bilime hizmet mi edeceksin

bilime hizmet edeceksen,ne işin var imam hatipte

imam hatibe gidiyorsan ,ol imam ne işin var askeriyede

asker olacaksan ,git askeri okula ne işin var imam hatipte

mühendis olacaksan git mühendislik üniversitesine

kureyş çe dua okuyarak mühendis olunmaz

farzet okudun

ya allah çarpar seni, yada DARWİN

bu sol yıllardır hep yıkıcı hep zarar veren muhalefet olmuştur tek işi kötü haber müjdecisi verdiği sözün tersini yapıcısı olmuştur..

ya arkadaşlar şunu bilirmisiniz Türkiyede tüm islam dünyasındakinden daha fazla cami ve imam var 3milyarlık islam dünyasında.ama biz hala imam-hatip cami.....

evet imam-hatip girmemeli çünkü imamhatipte öğretilen düşünceler dogmaların nasıl olduğu çıkıyo o okuldan analitik düşünce yeteneği olmayan çağdaş yaşama düşman ve bariz bir şekilde rejimle problemi olan insanlar çıkıyo vede bunlar şuanda olduğu gibi bi görev verildiğinde ilk yaptıkları şey içki yasağı küçük kızlara türban takmak gibi uğraşlarla uğraşıyolar.Dini değil dinciliği öğretiyolar tabiki istisnalar ve kendi zincirlerini kırmış insanlar var ama imamhatip gibi bağnaz bi okuldan çıkığta ülkenin çağdaş kurumlarında görev almak zor imamhatipler olucak ama böyle değil yepyeni müfredet yepyeni stil lazım çünkü bildiğim kadartıyla o okulun içinde şeriat kuralları geçerli yani din kurallarının dışında hiç bi hareket yapamıyosun e bu insan din ile devlet kuralları dendiğinde din kurallarını çoğunlukla tercih ediyo.

NOT: aman yanlış anlaşılmasın burada din diye söylediğim batıl ve eski yoruma dayali gelişmeye kapatılmış durumdur.Yoksa çok şükür müslümanız ve gerçek islamı yaşamak isteriz.Buda kadına or.pu mal et cinsel obje olarak görenen arapçılıkla değil islamın ve kuranın özünde ışığında olur bu ayrı bi konudur da neyse ...

Ben de size 5 soru sormak isterim.
Üstelik 5 soruma vereceğiniz cevaplar sorduğunuz sorulara da cevap olacaktır.

1) Başörtülü kızların üniversitelere girmeleri ile eşitliği sağlayabilecek misiniz? Ya da kopya çekilmesini? Ya da siyasi emelleri?

2) İmam hatip öğrencilerine gerçek tarihi öğretecek misiniz? Gerçekleri gösterecek misiniz? (çünkü Kurtuluş Savaşını Humeyni kazandı biliyorlar)

3) Çocuklar üzerinizdeki kötü emellerinizi kaldıracak mısınız? (çünkü size kalsa çocuk 5 yaşında evlenmeli)

4) Kesintisiz eğitim öğrencilere zarar mı veriyor? Zaten zor ayakta duran eğitim sistemini parçalamak hoşunuza mı gidecek?

5) İmam hatip çıkışlı öğrencilere Atalarını, değerlerini, vatanını, milleti katkısız öğretecek misiniz? (çünkü kimileri TSK ya düşman)

Bunlara cevap verdiğinizde kendi içinizde oluşturduğunuz sorularında cevabını alacaksınız.Kolay gele...

Sen gittiğin falcıdan huraficilerden öğrendin galiba dinimizde böle şeyler yok we senn hiç birşeyden haberin yok.

bir insan dini eğitim aldığı için mühendis avukat olamaz mı yani
bu kadar bağnaz yobaz bir yaklaşım günümüze hiç yakışmıyor sonra birde utanmadan
çağdaş yaşam diyor eşitlikten özgürlükten bahsediyorsunuz.sizin gibiler yüzünden imamhatipliler birşeylere düşman oluyor
bu tarz yaklaşımlar toplumda sadece çatışma ortamını tetikler

imam hatip imam hatip matematik görmüyo fen görmüyo üniversiteye nası gircek,ordan mezun olan olsa olsa imam olur..bu okula girerken böyle olacagını biliyorlardıda niye girdiler peki o okullara..neden sonradan kaba etleri kalktı sesleri cıkmaya başladı?kimse zorla sokmadı imam hatibe onları..

sonra karaçarşaftan evrim geçirmiş bir nesneye neden izin verilsin?

yandaş basının bölücü icraatlarına devamıdır.
insanları gazlayıp ya onu ya bunu diyorlar!
işi akp-chp kavgasına dönüştürüp götürebildiklerini götüyorlar.
asıl benim bu satılmış basına bir sorum var;
halkınızı,
dininizi,
peygamberinizi,
şerefinizi,
insanlığınızı
kime sattınız? kaça sattınız?

arkadaşım imam hatipli bi insan kalıp ideoloji yetiştiriyo bunu zamanında imam hatipte okuyon bi gazeteci yazarda anlattı altarnetif yok tek doğru tek düşünce ki bu islam değil islamcılaşma yönünde neferler yetiştiriliyo.Bu islamcılarda kayıp trilyonlaral halkı soyup sonra aynı halkın oyuyla cumhurbaşkanı oluyo naparsın türkiye.

Not:Esaret için özgürlük istemek ancak sizin örümcek kafanızda filizlenebilir zaten bide özgürlük diyosun ordan mezun olanların neye nekadar tahammül özgürlük veridği ortada dini faşizmle yetişip liberallik taslamayalım!

Durum oyle bir hale geldiki partizanlıgı geçti fettoşculuk. Bir zamanlar erbakanı pohpohlayan cemaat şimdi R.T.E yi pohpohluyor bunlar oluyorda peşlerinden kosanlar goremıyorlarmı bunların tamamı turkiyemiz uzerınde oynanan uluslararası bir bolucu siyasettir. Fettoş amerıkaya yerleşti 2 sene once CIA ıle maddi ilişkisi bile ABD mahkemelerince ortaya cıkartıldı ve sınırdısı edilme kararı cıktı ertesi gun geri alındı karar ( Kimsede basının yalan haberi filan demesin ) Dinini yaşamak isteyene bu ulkede kımse karısamaz karısmadıda. Sen müslümansın birinin peşinden yuruyorsun senınle yurumeyen kafir mi oluyor.
Birde BEDİÜZZAMAN ismi altında yazılmıs kitaplar var. BEDİÜZZAMAN kelimesi Zamanın en iyisi anlamına geliyor. Kim kendini boyle bir isim verebilirki. Ünvanlar kişiler tarafından verilmez helede kendi kendine hiç verilmez.
Not: "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz!!!" Mustafa Kemal Atatürk

Geri