Albayrak
Can Feda
- Reaction score
- 0
Ben Bir İmam-HatipLi OLarak SoruLarına Cevap Vereyim. Gerçi Bir Önceki Cevabımda BunLarı BeLirtmiştim Ama AnLamamakta Israr Ediyorsan Birebir De iLgiLenebiLirim SeninLe Hiç Sorun DeğiL.
İnsanLarı DeğerLendirirken Şucu Bucu Diye Kümeye Sokup DeğerLendirerek SağLıkLı Bir Çözüme ULaşıLamaz. Ben Burada İmam-Hatipi Ya da İmam-HatipLiLeri Savunacak DeğiLim. Her Yerde OLduğu Gibi İmam-HatipLiLerin İçinde De İyisi-Kötüsü Vardır. Tarihten AnLayan Vardır,AnLamayan Vardır.
1.si BaşörtüLü KızLarın Üniversiteye GirmesiyLe Kopya ÇekiLmesinde Bir Bağ Kuramadım. BaşörtüLü OLanı Da OLmayanı Da Kopya ÇekebiLir. YakaLanmadığı Sürece De Kimse İçin Bir Sorun TeşkiL Etmez. Ancak ALdığı Dini EğitimLe KuL Hakkının DiğerLerinden Daha Çok BiLincinde OLan İmam-HatipLiLer Kopyaya Daha Az Liyakat GösterirLer.
Siyâsi EmeLLerine ULaşmak İçin Başörtüsünü KuLLananLar OLduğu Doğru. Başörtüsünü Siyâsete ALet Etmeye ÇaLışanLar OLduğu Doğru. Bunu YapanLarın İçinde Hem SağcıLar Hem SoLcuLar Var. OnLarın OynadıkLarı OyunLarın Sonucundaysa ZararLı Çıkan BaşörtüLü KardeşLerimiz OLuyor.
Başını Örtmesi Ya Da Açması Beyninde Hiçbir Hasara YoL Açmıyor. BaşörtüLüLer DüşünceLerini DeğiL -Adı Üstünde- BaşLarını ÖrtüyorLar. Bunun İçin BaşLarını ÖrtmeLeri Ya da AçmaLarı Siyâsi Düşünce OLarak Hiçbir DeğişikLiğe YoL Açmıyor. E Mâdem Birşey Değişmiyor ÖyLeyse AçsınLar Cânım Ne Çıkar? DiyenLer De OLabiLir Tâbi Ama Ben Herkesin Kendi Kararını Kendisinin Vermesinden Yanayım. MâkuL Çerçevede Kim NasıL Giyinmek İstiyorsa Giyinsin.
2. Soruya GeLeLim. AsLında BöyLe Bir Soruya Cevap Vermeye TenezzüL BiLe Etmezdim Ama BöyLe Bir Hakarete Mâruz Bıraktığın İçin Buna da Cevap Vermek Zorunda KaLıyorum. Ben De Diğer OkuLLarda Hangi Tarih DersLeri OkutuLduysa Aynısını Okudum. Diğer LiseLerde de Görev Yapmış,YapabiLecek,Yapmaya Hiçbir EngeLi OLmayan Tarih ÖğretmenLerinden Ders ALdım. Bana ÖğretiLenLe Diğer LiseLerde ÖğretiLen Tarih DersLeri Arasında Hiçbir Fark Yok. Kimsenin Vatan Sevgisinden Şüpheniz OLmasın. Sen Ne Kadar BağLıysan Bu Vatana,MiLLete; Ben De En Az Senin Kadar BağLıyım. Humeyni De Kimdir,NasıL Biridir,Ne KişiLiktedir BiLmem. Öğrenmek De İstemem. Bu Kadar Dar KaLıpLara BağLanıp KaLdığın İçin Senin Adına Gerçekten ÜzüLüyorum.
3. Soruya da Cevap Vermeye Gerek Yok AsLında.
Tek SöyLeyebiLeceğim : "İmam-HatipLiyim,23Yaşındayım, Bekârım."
4. Eğitimi Kesintiye UğratanLarın Arkasında Durmam. İnsan Her Yaşta Eğitime Muhtaçtır. Şu Dünyada Öğreneceği ŞeyLer Bitip De Tükenmez. BiLinenLer Arttıkça BiLinmeyen Daha da Artar. Ben Şahsen Kendi Adıma Eğitimime Zâten HâLâ Devâm Eden Biri OLarak Eğitimi Kimin Kesintiye Uğratmak İstediğini Daha Açık Bir ŞekiLde AnLatmadıkça Bu Soruna Cevap Veremeyeceğim.
5.Keşke Bu Soruyu 2. SoruyLa BirLikte Sorsaydın da Bu Kadar Uğraştırmasaydın. Neyse, Mâdem ki Sormuşsun Cevabını Vereyim. Ben Bir İmam-HatipLi OLarak Her Türk EvLâdı Gibi Vatanına, MiLLetine, AtaLarına, KüLtürüne, DeğerLerine, Örfüne, âdetine, Bayrağına, Dinine Sonuna Kadar BağLıyım. İmam-HatipLiLerLe DiğerLeri Arasında VatanSever-Vatan Düşmanı KarşıtLığını Ortaya Çıkarmak İsteyenLer de mi Türedi? Benim BağLıLığımı Kimse SorguLayamaz.
Ben Kendi Adıma Dini DeğerLerimi Öğrendiğim İçin Hiçbir Zaman Ğişman OLmadım Ve OLmam. BunLarı Öğrenmek Bir FarkLıLık DeğiL; Öğrenmemek EksikLiktir.
Özel ilgin için teşekkür etmeliyim. Cevap vermiyeceğim diyerek hepsine vermişsin.
Soruları birleştirmeden ya da konuyu saptırmadan cevap verdim. Eğer bir aksaklık ya da yanlışlık varsa konudadır.
Şunu bilmen gerekiyor. Sobaya kurunun yanında yaşıda attığında yanıyor. Neden çünkü kurular yanıyordur ve aktif olan onlardır.
Ben her zaman gördüklerimi konuşurum. Ve mantığım yol gösterir.
Değerlerimize sahip çıkıyoruz diyorsun. İmam hatip ve benzeri okullar ile ilişkileri olanları bööö diye korkutmana gerek yok. Cumhuriyet de Atatürk de yeterlidir. İçinde olduğuna göre bilmen gerekiyor.
Ayrıca burada veya dışarda Türk askerine karşı haber yapan gazeteleri destekleyen kimler? Cevabı yine ortada..
Bu arada da vatan sevgisini hangi kalıplara sığdırdığını da öğrenmek isterim. Seviyoruz işte mi? Yoksa daha fazlası mı?
Daha geçtiğimiz günlerde küçük yaşta evliliğe evet diyen insanların arkasında olan topluluğu gördüğüm için söylüyorum. İlkokula başörtüsü sokmaya çalışanları gördüğüm için söylüyorum.
Kopya çekme meselesi, terbiyeden uzakta bir şey, insanın içindedir. Dinin katkısı mutlaka vardır. Ama burada da kalp önemlidir.
Türbansız birinin elindeki kopyayı alabilirsiniz. Komik ama türban altındaki kulaklığı çıkarttıramazsınız ki sırf sınav için türban takılabilir
Üniversite hocalarının elinde istediği notu verme gücü olduğu sürece de her iki taraf zarar görecektir.
Ben özellikle herkes, hepsi gibi kelimeleri kullanmaktan çekiniyorum. Lakin dediğim şeyler belli bir çoğunluk tarafından kabul edilip, uygulanan şeyler...