Hiç Sağa SoLa Bakmama Gerek Yok. Şahsen Kendim Bunun CanLı [CevapLa Butonuna Basana Kadar ÖLmez de Sağ KaLırsam] Örneğiyim.
İmam-Hatip Lisesinden Mezun OLan İmam OLsun Başka Ne OLacak ki? Deniyor. Şimdi Ben İmam OLmadım Diye Kötü İmam-HatipLi mi OLuyorum? Yoksa [KimiLerine Göre] OrtaokuLdan Sonra İmam-Hatipten AyrıLarak Kendimi Kurtarmış mı OLuyorum?
BiLen De BiLmeyen De Konuşuyor,AnLatıyor. Ben OrtaokuLda AnadoLu İmam-Hatip Lisesinde Okuduktan Sonra Katsayı EngeLine TakıLmamak için AyrıLan BinLerce Kişiden Biriyim. O Zamanki Gördüğümüz Eğitim Diğer OkuLLara Göre Daha KaLiteLiydi. DersLer Sadece Kuran,Arapça,Siyer,Fıkıhtan İbâret DeğiL. Diğer OkuLLarda OkutuLan Hangi DersLer Varsa Ben De Okudum Aynısını. Kuran,Arapça,Siyer,Fıkıh Gibi MesLeki DersLerin Yanında Fen BiLgisi,Türkçe,Matematik,SosyaL BiLgiLerden Tut Müzik,Resim,Beden Eğitimi Gibi KüLtür DersLerini Ben De Gördüm. Hiçbirinden de Eksik KaLmadım. Zâten OkuLa SınavLa ALındığından BeLirLi Başarı Seviyesine ULaşmış ÖğrenciLer Vardı. Türkiye'nin En BaşarıLı OkuLLarından Biriydi.
Çok Şükür Oranın Havasını Teneffüs Etmek Nâsip OLdu Bana.
BâzıLarınız ÜzüLebiLir Ama Şimdi İmamLık Yapmıyorum. Marmara Üniversitesi EczacıLık FaküLtesinde Öğrenciyim. İsteyen İrtibata Geçsin Buyursun GeLsin Çayımızı Çorbamızı İçeLim. İmam-Hatip Okumuş Birinin De İnsan OLduğunu, Sırf Dinî BiLgisi OLduğu İçin Şeriatçi Diye DamgaLanmaması Gerektiğini Göstereyim. Herkes Kadar Vatanına MiLLetine BağLı OLduğunu Buyursun GeLsin Görsün.
BiLmeyen ArkadaşLar Vardır. Dinimizce İmam OLmak İçin İmam-Hatip Okuma Şartı Yoktur. Her MüsLüman İmamLık YapabiLir.
Ben İmam-Hatip Okumuşum Diye Bi Tarafım Eksik mi KaLıyor ki EngeLLerLe KarşıLaşıyorum?
ALın İşte İmam-Hatipte de Okudum,Sonra AyrıLdım. Şimdi De Üniversitede Okuyorum. Ben İmam-Hatipte Okurken FarkLı Biriydim De Sonra Daha FarkLı Birine mi Dönüştüm? Değişen Ne OLdu Bende? Hiçbirşey Değişmedi. Yâni Eğitim Adına OLumLu Bir Değişim OLmadı. Bana İmam-Hatipte Ders Veren Öğretmen De MEB Tarafından Atanmış, Diğer OkuLLardakiLer De. ÖğretmenLerin Arasındaki Fark Ne? Ben De Diğer OkuLLarda Eğitimi ALmışım. Üstüne De İLahiyat Mezunu ÖğretmenLerden Ders ALmışım. İLâhiyat FaküLtesi De Diğer FaküLteLerLe Aynı Yere BağLı DeğiL mi? Oradan Mezun OLup Da ÖğretmenLik YapanLar Bize Şeriat mı AşıLamaya ÇaLıştı? DevLetin Düzenini Değiştirmek için mi Eğitti Bizi? Aksine Bir Kanıt OLmadıkça Hiçkimse Bir Başkasının Vatan,MiLLet Sevgisine DiL Uzatamaz! Bâzı İmam-HatipLiLer Şunu Yaptı Bunu Yaptı, O Zaman Tüm İmam-HatipLiLer Kötüdür DiyenLer. KötüLük Nerede Yok ki İmam-Hatipte OLmasın? Vücutta Bir HastaLık Varsa, HastaLıkLı BöLge KesiLip AtıLmaz, Tedavi EdiLir. İmam-HatipLi AhLaksızLar Varsa Bu AhLaksızLık Sadece O AhLaksızLığı Yapanı BağLar. Benim ALnım Ak,Başım Dik! Her Türk Genci Gibi Vatanıma,MiLLetime Sonsuz SadakâtLe BağLıyım.
İmam-HatipLiLer Orduya ALınmasın DiyenLer, Ordunun İmama İhtiyacı Yok DiyenLer. Her Türk Erkeğinin AsLî GörevLerinden Birinin Hattâ En KutsaLının Vatani Görevini Yâni AskerLiğini Yerine Getirmek OLduğundan Haberi Yok HerhaLde. Ben İmam OLsam da OLmasam Da AskerLik Görevimi Yerine Getiririm. Ordunun Bana İhtiyacı OLsa da OLmasa da Bu Görevimi Yerine Getiririm. Ben Ne Ordu İçin, Ne İmamLık İçin Yaparım O Görevi. Yapıyorsam Vatanım MiLLetim İçin Yaparım.
Sanki Aramızda Fark Varmış Gibi Göstermeye ÇaLışanLarın Oyununa GeLmeyin. İmam-Hatipmiş,Başörtüsüymüş,MahaLLe Baskısıymış BunLarın Hepsinin Oyunun ParçaLarı OLduğunu Görün. Siyasi Simge Diye Üniversiteye ALınmayanLar MiLLet MecLisine De ALınmıyor. Hani Siyasi Simgeydi? Bırak Yapsın O Zaman Siyasetini. MecListe de mi Siyaset Yapamayacak? Bu Yasakçı Zihniyet Nereye Kadar Devâm Edecek? Atatürk'ün, Cumhuriyet'in,LaikLiğin Arkasına SakLanıp Da Binbir TürLü İşLer ÇevirenLer Ne Zaman ÇekecekLer ELLerini Yakamızdan? Ben İmam-HatipLiyim Diye Sevemeyecek miyim Atatürk'ü? iLLâ LaikLiğe,Cumhuriyete Karşı Çıkıp Şeriât mi isteyeceğim? Kim Derse ki Atatürk'ü En Çok Ben Severim,Ben Benimserim,Ben SahipLenirim. Ben De En Az Onun Kadar Severim,Benimserim,SahipLenirim. Ben de Bu Vatanın EvLâdıyım. Cumhuriyeti GeLecek NesiLLere Taşıyan KahramanLarın EvLatLarının Arasında Ben de Varım. Dini,Diyâneti Öğrenmekten de Her Zaman Gurur Duyarım. Ama Öğrendiğim Tek Şey Dinden İbâret DeğiL. Ben Kendi Adıma DeğiL Tüm İmam-HatipLiLer Adına SöyLüyorum. Dini Öğrenmek AykırıLık DeğiL. AsıL Öğrenmemek EksikLik.
ELbet Birgün Biz De Sesimizi DuymayanLarın, AnLayamayanLarın AnLamasını SağLarız. OnLara Bu Dar GörüşLerinden DoLayı, Hayata BakışLarının Tek Bir Açıdan İbâret OLmasından DoLayı Gerçekten Acıyorum. İnşaLLah Günün Birinde GerçekLeri OnLar da GörürLer. ALLah Hepsini IsLâh Etsin.
Ben de size 5 soru sormak isterim.
Üstelik 5 soruma vereceğiniz cevaplar sorduğunuz sorulara da cevap olacaktır.
1) Başörtülü kızların üniversitelere girmeleri ile eşitliği sağlayabilecek misiniz? Ya da kopya çekilmesini? Ya da siyasi emelleri?
2) İmam hatip öğrencilerine gerçek tarihi öğretecek misiniz? Gerçekleri gösterecek misiniz? (çünkü Kurtuluş Savaşını Humeyni kazandı biliyorlar)
3) Çocuklar üzerinizdeki kötü emellerinizi kaldıracak mısınız? (çünkü size kalsa çocuk 5 yaşında evlenmeli)
4) Kesintisiz eğitim öğrencilere zarar mı veriyor? Zaten zor ayakta duran eğitim sistemini parçalamak hoşunuza mı gidecek?
5) İmam hatip çıkışlı öğrencilere Atalarını, değerlerini, vatanını, milleti katkısız öğretecek misiniz? (çünkü kimileri TSK ya düşman)
Bunlara cevap verdiğinizde kendi içinizde oluşturduğunuz sorularında cevabını alacaksınız.Kolay gele...
Ben Bir İmam-HatipLi OLarak SoruLarına Cevap Vereyim. Gerçi Bir Önceki Cevabımda BunLarı BeLirtmiştim Ama AnLamamakta Israr Ediyorsan Birebir De iLgiLenebiLirim SeninLe Hiç Sorun DeğiL.
İnsanLarı DeğerLendirirken Şucu Bucu Diye Kümeye Sokup DeğerLendirerek SağLıkLı Bir Çözüme ULaşıLamaz. Ben Burada İmam-Hatipi Ya da İmam-HatipLiLeri Savunacak DeğiLim. Her Yerde OLduğu Gibi İmam-HatipLiLerin İçinde De İyisi-Kötüsü Vardır. Tarihten AnLayan Vardır,AnLamayan Vardır.
1.si BaşörtüLü KızLarın Üniversiteye GirmesiyLe Kopya ÇekiLmesinde Bir Bağ Kuramadım. BaşörtüLü OLanı Da OLmayanı Da Kopya ÇekebiLir. YakaLanmadığı Sürece De Kimse İçin Bir Sorun TeşkiL Etmez. Ancak ALdığı Dini EğitimLe KuL Hakkının DiğerLerinden Daha Çok BiLincinde OLan İmam-HatipLiLer Kopyaya Daha Az Liyakat GösterirLer.
Siyâsi EmeLLerine ULaşmak İçin Başörtüsünü KuLLananLar OLduğu Doğru. Başörtüsünü Siyâsete ALet Etmeye ÇaLışanLar OLduğu Doğru. Bunu YapanLarın İçinde Hem SağcıLar Hem SoLcuLar Var. OnLarın OynadıkLarı OyunLarın Sonucundaysa ZararLı Çıkan BaşörtüLü KardeşLerimiz OLuyor.
Başını Örtmesi Ya Da Açması Beyninde Hiçbir Hasara YoL Açmıyor. BaşörtüLüLer DüşünceLerini DeğiL -Adı Üstünde- BaşLarını ÖrtüyorLar. Bunun İçin BaşLarını ÖrtmeLeri Ya da AçmaLarı Siyâsi Düşünce OLarak Hiçbir DeğişikLiğe YoL Açmıyor. E Mâdem Birşey Değişmiyor ÖyLeyse AçsınLar Cânım Ne Çıkar? DiyenLer De OLabiLir Tâbi Ama Ben Herkesin Kendi Kararını Kendisinin Vermesinden Yanayım. MâkuL Çerçevede Kim NasıL Giyinmek İstiyorsa Giyinsin.
2. Soruya GeLeLim. AsLında BöyLe Bir Soruya Cevap Vermeye TenezzüL BiLe Etmezdim Ama BöyLe Bir Hakarete Mâruz Bıraktığın İçin Buna da Cevap Vermek Zorunda KaLıyorum. Ben De Diğer OkuLLarda Hangi Tarih DersLeri OkutuLduysa Aynısını Okudum. Diğer LiseLerde de Görev Yapmış,YapabiLecek,Yapmaya Hiçbir EngeLi OLmayan Tarih ÖğretmenLerinden Ders ALdım. Bana ÖğretiLenLe Diğer LiseLerde ÖğretiLen Tarih DersLeri Arasında Hiçbir Fark Yok. Kimsenin Vatan Sevgisinden Şüpheniz OLmasın. Sen Ne Kadar BağLıysan Bu Vatana,MiLLete; Ben De En Az Senin Kadar BağLıyım. Humeyni De Kimdir,NasıL Biridir,Ne KişiLiktedir BiLmem. Öğrenmek De İstemem. Bu Kadar Dar KaLıpLara BağLanıp KaLdığın İçin Senin Adına Gerçekten ÜzüLüyorum.
3. Soruya da Cevap Vermeye Gerek Yok AsLında.
Tek SöyLeyebiLeceğim : "İmam-HatipLiyim,23Yaşındayım, Bekârım."
4. Eğitimi Kesintiye UğratanLarın Arkasında Durmam. İnsan Her Yaşta Eğitime Muhtaçtır. Şu Dünyada Öğreneceği ŞeyLer Bitip De Tükenmez. BiLinenLer Arttıkça BiLinmeyen Daha da Artar. Ben Şahsen Kendi Adıma Eğitimime Zâten HâLâ Devâm Eden Biri OLarak Eğitimi Kimin Kesintiye Uğratmak İstediğini Daha Açık Bir ŞekiLde AnLatmadıkça Bu Soruna Cevap Veremeyeceğim.
5.Keşke Bu Soruyu 2. SoruyLa BirLikte Sorsaydın da Bu Kadar Uğraştırmasaydın. Neyse, Mâdem ki Sormuşsun Cevabını Vereyim. Ben Bir İmam-HatipLi OLarak Her Türk EvLâdı Gibi Vatanına, MiLLetine, AtaLarına, KüLtürüne, DeğerLerine, Örfüne, âdetine, Bayrağına, Dinine Sonuna Kadar BağLıyım. İmam-HatipLiLerLe DiğerLeri Arasında VatanSever-Vatan Düşmanı KarşıtLığını Ortaya Çıkarmak İsteyenLer de mi Türedi? Benim BağLıLığımı Kimse SorguLayamaz.
Ben Kendi Adıma Dini DeğerLerimi Öğrendiğim İçin Hiçbir Zaman Ğişman OLmadım Ve OLmam. BunLarı Öğrenmek Bir FarkLıLık DeğiL; Öğrenmemek EksikLiktir.
Düşüncen Buysa Seni Yılın Gerızekalı Oduluyle Onurlandırırım!
Askerin hiçbir zaman imamlara ıhtıyacı olmamıstır olmayacaktır. oraya ımamları dıncılerı almamalarının nedenı ülkeyi yada ordumuzu ılerı goturmesı degıl gerı goturmesıdır.
Ordumuz belırlı bır yolda, çizgide ilerlemektedir, eger o yoldan/çizgiden donerse ne olur!(sizin istediginiz gibi saltanat gelir)
Ama biraz zor :goz:
arkadasım bu dediklerini ancak iran da yapabilirsin
burası çagdaş laik türkiye cumhuriyeti burda olmaz...
sen rejim karsiti ol bide sana her kapıyı acsınlar oh ne guzel ..
zati suan türkiyenin hali ortadadır bu gerici zihniyetle ulkeyi bu hale getirdiniz..
biz kimseye dinini ogrenmesin demiyoruz
devlet okuluna gidersin dini ogrenmek ıstıyorsan kuran kursuna gidersin ...
burraq77 arakadasın dedigi gibi asker olacaksa gitmeyecek imam hatip lisesine bu kadar
arkadasım bu dediklerini ancak iran da yapabilirsin
zati suan türkiyenin hali ortadadır bu gerici zihniyetle ulkeyi bu hale getirdiniz..
burraq77 arakadasın dedigi gibi asker olacaksa gitmeyecek imam hatip lisesine bu kadar
Türkiye Cumhuriyeti laik demokrat bir ülkedir.İmam Hatip liseleri eger haksızlıga ugruyorsa bunun derhal duzeltilmesi gerekir.(ama bu liselerin laiklige ne kadar uygun oldugunu iyi dusunmek lazım).
Haksızlığa uğrayanlar laik ve doğru düzgün liselere gidenlerdir.
size katılıyorum ama gelecek zamanda bizim bu ülkemizin basına gelecek olan vahım olaylar beni düşündürenzorunlu egitimden geçtik zorunlu namazda gelirse sasmayalımarkadasım bu dediklerini ancak iran da yapabilirsin
bak bilader bu tarz her konuda mesajlarını görüyorum.çok sivri yazıyorsun.
düşüncelerini radikal ve modern olma hayaliyle soktuğun çıkmaz sokaktan ne zaman geri döndüreceğini bilmiyorum ama her mesajını okuduğumda diş biliyorum.biliyorum birine sahsi düşüncelerini umumi bir konu başlığı altında yazmak hoş değil ama bunu yapmak zorunda bıraktın beni.
bende o laik doğru düzgün dediğin (zannettiğin) liselerden birinden mezun oldum ama haksızlığa uğradığımı hatırlamıyorum. ne tarz bir haksızlığa uğruyorlar söylermisin
bak bilader bu tarz her konuda mesajlarını görüyorum.çok sivri yazıyorsun.
düşüncelerini radikal ve modern olma hayaliyle soktuğun çıkmaz sokaktan ne zaman geri döndüreceğini bilmiyorum ama her mesajını okuduğumda diş biliyorum.biliyorum birine sahsi düşüncelerini umumi bir konu başlığı altında yazmak hoş değil ama bunu yapmak zorunda bıraktın beni.
bende o laik doğru düzgün dediğin (zannettiğin) liselerden birinden mezun oldum ama haksızlığa uğradığımı hatırlamıyorum. ne tarz bir haksızlığa uğruyorlar söylermisin
radikal ve modern olmak bir ülke için hayal değildir...şimdi biz moderniz diye dinden çıkmışız diye düşünüyor olabilirsin...fikrine saygı duyarım...fakat osmanlı dönemini dönüp böyle konuştuğunda da ne olduğunu bilirsin diye düşünüyorum...:hhmencool:
Her şeyin bir kuralı vardır.. Siz Liseye giderken hiç şort giyerek gittiniz mi. Üniversite bir medrese değil bir öğrenim yeridir. Ayrıca kapalı olupta ne işler çeviren bir sürü kişiler var etrafta.. Kapanmakla olmuyo bu işler...
Halla ünv.lerde baş örtüyü savunduğunuza inanamıyorum.Ünv.lere türban girdiğinde nolucak? Ünv.ler türbanlı-açık olarak ikiye bölüncek.Türbanlı bir öğrenci düşük not aldığında bunu türbanlı olmasına bağlıycak veya tam tersi.Bişeyide unutmamak lazım biz baş örtüye karşı değiliz ,türbana karşıyız.
İmamhatip konusun gelirsek..Arkadaşlarımında sölediği gibi asker olmak istiyorsan askeri okula gidersin..Asker olmak dinini örenmeni önlemez.Askeri okula giderkende çok rahat kur'an kursuna da gidebilirsin veya kendi imkanlarınla da öğrenebilirsin..Kişisel düşüncemi söliyim ben imamhatip e asla karşı değilim oraya gidenlerede bağnaz gözüyle bakmıyorum.Ama ülkenin bu kadar çok bilim adamına,doktora,öğretmene ihtiyacı olduğu bir zamanda bu kadar imamhatip lisesi neden? Bu kadar çok okula ihtiyaç verken bu kadar cami neden? Her köşe başında camiye ne gerek var.Ama doğuda okula çok gerek var...