Deniz Gezmiş Belgeseli

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1
25ztbvc.jpg

33xbmgi.gif

Deniz Gezmiş, 28 Şubat 1947'de Ankara'nın Ayaş ilçesinde doğdu. Dedeleri İkizdere, Rize ilçesine bağlı Cimil köyündendir, kökleri Konya'dan bir vesile ile göç etmek zorunda kalmış Oğuzlara dayanır. Babası Erzurum, Ilıca nüfusuna kayıtlı ilköğretim müfettişi Cemil Gezmiş, annesi ise Erzurum'un Tortum ilçesinden ilkokul öğretmeni Mukaddes Gezmiş'tir. Ailenin üç erkek çocuğundan ikincisidir. Ağabeyi Bora Gezmiş, hukuk fakültesinden ayrılıp bankacılık yapmıştır. Hamdi Gezmiş ise, mali müşavirdir.

Gezmiş, öğretmen bir ailenin çocuğu olması sebebiyle ilk ve ortaöğrenimini Sivas'ta, liseyi İstanbul'da okudu. Henüz lise öğrencisiyken sol düşünceyle tanıştı ve kendini dönemin eylemleri içinde buldu.

11w594o.gif

oradaydim_hhdivx.jpg

2ljot2c.jpg

http://rapidshare.com/files/219045735/Deniz_Gezmi_.DAT

bakalım gercekleri yansıtıyomu video? sehit edilen ülkücü gencleri veya soyulan bankalar evlerde gösteriyomu? ırzına gecilen insanlar.. eğer gösteriliyosa indireyim yok yanlı bi videoysa bosver kalsın..

benden uzak Allaha yakın olsun.

Arkadaşlar lütfen azıcık okuyun ya. Bilip bilmeden yargılamayın. Deniz Gezmiş asılırken bile ağzından
" Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti" cümlesi çıkıyordu. Adamlar bizi şerefsiz ingilizlere ve amerikalılara
karşı savundu diye adamı vatan haini ilan ettiler. Sizler de hala okumadan bilmeden yargılıyorsunuz. Vicdanınız hiç mi sızlamıyor vatanınıza karşı.

sağolasın bunu belki 10 kere izledim ama böle paylaşımların verilmesi güzel üç fidan dar ağacında asılarak can verdi bunları asanlar utansın

bakalım gercekleri yansıtıyomu video? sehit edilen ülkücü gencleri veya soyulan bankalar evlerde gösteriyomu? ırzına gecilen insanlar.. eğer gösteriliyosa indireyim yok yanlı bi videoysa bosver kalsın..

benim ağzımı bozdurma ülkücü gençlerin ne yaptığını bi araştır bakalım bi sende ondan sonra konuş bide o dönemde şehit ülkücü ne demek bana ülkücü gençliği savunma sana onların ozamanda yaptıklarını anlatırım kendinden utanırsın

Arkadaşlar lütfen azıcık okuyun ya. Bilip bilmeden yargılamayın. Deniz Gezmiş asılırken bile ağzından
" Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti" cümlesi çıkıyordu. Adamlar bizi şerefsiz ingilizlere ve amerikalılara
karşı savundu diye adamı vatan haini ilan ettiler. Sizler de hala okumadan bilmeden yargılıyorsunuz. Vicdanınız hiç mi sızlamıyor vatanınıza karşı.

benim öfkem deniz gezmişe değil bende isterim elbet farklı düşüncelere saygı duyulsun benim öfkem deniz gezmişi lider gösterip her taşın altından çıkan,her türlü pisliği yapan kendini komünist olarak adlandıran grupcuklara...

arkadaşım hala herkese şehit denmeyeceğini öğrenemediniz mi ya? Hem o ülkücü
gençlik hem Atatürkçü,Hem laik, hem vatanını seviyor hem de eğitim kurumlarında Tekbir çekiyor.
Açıkça bunun öğretilmişlikten ibaret olduğu belli. Biraz düşünerek hareket etseler böyle şeyler olmaz.
Bir de şimdi Tayyip Erdoğan'a padişah diyenler çıktı. Mustafa Kemal monarşiyi yıkmak için
o kadar uğraştı şimdi insanlar eski sistemleri benimsiyor. Ne diyelim Mustafa Kemal Paşa'nın emanetlerine sahip çıkmak sanırım gerçekten zor olacak.

bu adama belgesel yapmaya bile değmez cCc

emperyalist güçlerle karşı karşıya geldiği için kimsenin sevmediği insanlar arasında gösterilir.ama bilmemiz gerekirki abd nin ülkemize rahatça girebilmesi için nato ya girdik.ve natoya girmek içinde koraye asker yolladık.bizimle hiç alakası olmayan bir savaşta tamamen abd nin aptalllıkkarı yüzünden yüzlerce şehit verdik.nato üyeliğimizden bu yana soruyorum sizlere ülkücü kardeşlerim bir dediğiniz iki edildi mi? bu ülke 4 günde darbe önleyip darbe yaptı.bu topraklarda yaşayan herkes Türk'tür.Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsızlğığı için mücadele eden herkes Türkoğlu Türk'tür.bu böyle bilinsin herkes okumadan bilmeden konuşmasın.konuşurken elli kerede düşünsün..

Geri