Depresyondan Korun, Kışın Tadını Çıkar!

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Ayağın taşa mı çarptı, dön kalbine bak. ETTİN Mİ B

Havaların soğumasıyla birlikte üstümüze bir yorgunluk, rehavet ve mutsuzluk çöker. Yazın o cıvıltılı hali kaybolur.

Havanın rengi gibi, yüzümüzün rengi de solar ve depresyona girmeye çok yatkın oluruz. Oysa kışın mutlu olmanın ve mevsimin tadını çıkarmanın pek çok yolu var!

994D069E26B38AFB157E0F940E9F0.jpg

Uyku

48760F1AC31C5512EFE71DC4928.jpg

Günlük uyku düzenini korumak depresyona girmemek için çok önemlidir. Alışılagelmiş uyku düzeninde ani değişiklikler yapmamalısınız. Rahat bir uyku için günlük stresleri yatağa girmeden unutmalısınız. Ayrıca odanızı havalandırmaya özen gösterin. Temiz ve havadar bir odada uyursanız, sabah zinde uyanırsınız.

Görünüm

581250F7FAA22BCD9FF58B4BC5F395.jpg

Kışın kendini mutlu hissetmenin en keyifli yollarından biri de, aynada baktığınızda görüntünüzden mutlu olmanızdır. Saç renginizi kışa uygun olarak değiştirebilirsiniz. Mevsim geçişlerinde cildinizi hazırlamak için cilt bakımı yaptırabilirsiniz. Saç kesimi gibi değişikliklerde size iyi gelecektir. Ayrıca birkaç kışlık kıyafet almak, ayakkabı veya ihtiyaçlarınızı almak da kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.

Beslenme

9C9F1F4F574258D396A08A9F4AC936.jpg

Kışın beslenmenize son derece özen göstermelisiniz. Vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlü tutmak, kolay hastalanmamak ve depresyona girmemek için iyi bir beslenme ilk koşuldur.

Vitamin

DA76B5C8C096447CCE45BED9B8EBA2.jpg

Vücudunuzun kışın vitamine ihtiyacı daha fazla olacaktır. Mümkün olduğunca meyve ve sebze tüketin. Özellikle B ve C vitamini tüketmeye önem verin.

Çikolata

950C1ADA0E6A93CD6F3B0E0F4CA.jpg

Depresyondan koruyan en kuvvetli etken mutlu olmaktır. Mutluluğunuza katkı sağlayacak gıdalardan biri de, çikolatadır. Kendinizi bitkin veya hüzünlü hissettiğinizde küçük bir parça çikolata yiyebilirsiniz. Ayrıca bir bardak sıcak çikolata içmek hiç fena fikir değil!

Mutlaka Su

525FEAE1971AD1EB8B64AD90A172F2.jpg

Vücudun dengesini koruyabilmek için mutlaka günde 2.5-3 litre su için. Kendinize bir plan yapın ve su içme alışkanlığı edinin. Sabah uyanında, yatarken, yemeklerden önce ve sonra su için. Kendinizi daha dinç hissedeceksiniz.

Hareket

16D35244615D4909DCDCC9581938.jpg

Size ters gelebilir ancak kasları rahat ettirmenin yolu, onları çalıştırmaktan geçer. Kaslarınızı ne kadar çalıştırırsanız, performansları o kadar artar. Ayrıca egzersiz sırasında salgılanan hormonlar mutlu olmanızı sağlar. Hareket edin, spor yapın, hava soğuk bile olsa yürüyün.

Banyo

78C493A12C28CD74A526A7CD231.jpg

Kendinizi şımartmanın en iyi yollarında biri de banyo keyfidir. Köpük köpük bir banyoda biraz uzanıp gevşemek, size kendinizi iyi hissettirecektir. Küvetiniz yoksa ılık bir duşun altında vücudunuza sabunla bolca masaj yaparak kan dolaşımınızı harekete geçirebilirsiniz.

Onları Sevin

9AB873B62DCAAE2FC426BBFC94579E.jpg

Depresyona en iyi gelen şeylerden biri de hayvanlardır. Evde beslemiyor olsanız bile, sokakta gördüğünüz hayvanlara su ve yemek verin. Onlara iyilik yaptığınızda ne kadar mutlu hissettiğinizi fark edeceksiniz.

Yardım Edin

C232DAED38C2D2C9ADAC4B16F9DAF.jpg

Depresyondan ve mutsuzluktan kurtulmak istiyorsanız, yardım edin. Komşunuza, ailenize, arkadaşlarınıza, tanımadığınız insanlara yardım edin. Mutlaka maddi yardım aklınıza gelmesin. Elinde ağır poşetlerle yürüyen yaşlı teyzenin eşyasını eve taşımak bile size kendinizi iyi hissettirecektir. Ayrıca pek çok sivil toplum örgütüne katılıp gönüllü olabilirsiniz.​

ben kıs aylarında daha mutluyum soguk memeleketin insanı oldugumdan mıdır nedir bilmem böyle her yer kar buz olsun soguktan titreyeyim şehir daha bi güzel oluyo sanki : )))

Geri