Dev şirketler zor durumda

tıesto

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
General Motors ve Chrysler zor durumda

i94828_129825.jpg

ABD'deki prestijli ekonomi gazetesi Wall Street Journal,
zor durumdaki dev Amerikan otomotiv şirketleri General Motors (GM) ve Chrysler'in ya iflas edecekleri
ya da ancak birleşme ya da devlet yardımı alarak kurtulabileceklerini bildirdi.

GM ve Chrysler'ın içindeki kaynaklara dayanan gazete,
birleşme görüşmeleri içinde olan bu iki şirketin,
faaliyetlere devam edebilmek için 10 milyar dolarlık devlet yardımına ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Bu iki şirket Kuzey Amerika'da 110'dan fazla fabrikaya sahip. Bunların 166 bin çalışanı var.
Birleşme halinde 40 bin kişinin işini kaybetmesi bekleniyor.

İki Amerikan şirketi de global krizde büyük zararlar elde etti ve büyük bir nakit sıkıntısı çekiyor.
GM de Chrysler de iflas ihtimalini reddetse de bu ihtimalin giderek ağırlık kazandığı ifade ediliyor.

İki şirket de dev harcamalarını finanse etmekte zorlanıyor.
GM'nin her ay bir milyar dolarlık harcaması var.
Chrysler'in de aylık harcaması 300-400 milyon dolar.

kaynak

yahu senın yardım alacagın yanı sınırları ıcınde bulundugun ulke zaten krızde sen kımden ne yardımı ıstıyorsun anlamadım :)
amerıkadakı bu dev sırketlerın krızden kurtulması ıcın ılk once amerıkanın kendını kurtarması lazım.
gercı amerıka gozunu para burumus bankalara kendı mevduatından para yardımı yaparak kendını nasıl kurtacak oda mechul.

olan biten herşey spekülasyonlarla gerçek paranın birbirini tutmamaması ve tutmadığı sürecede abdde enflasyon artacak ve para sürecek piyasaya ardından 1 yıl kadar her şey düzelir diye düşünüyorum ama bizdeki sistemin eskiye göre sağlam ve oturaklı olması sevindirici bu da gerçekten önemli bi nokta

Bu global ekonomik kriz Abd yi daha çok sarsacağa benziyor gerçekten
de çok büyük sektörler olmalarına rağmen zor durumdalar bilgi için tşk.

Geri