Diş Hekiminizden Tavsiyelere Kulak Verin

dentist_06

New member
Reaction score
0
Mrb arkadaşlar.Ağız ve diş sağlığınızla iglili olarak size naçizane tavsiye vermek istedim.Herşeyi anlatmam mümkün diil ama hastalarımın bana sorduğu en önemli konulara açıklık getirmek istedim.Umarım faydam dokunur.

soru:Diş macunu seçiminde neye dikkat edelim.
cevap:Diş macunları içeriğindeki florid ile diş çürümelerine karşı olumlu bir etkide bulunurken içerisindeki aşındırıcı partiküller sayesinde dişlerinizin mine tabakasının çizilmesine neden olabilmektedir.Ayrıca Dİş macununu ağız içerisindeki bazik etkisi nedenyelede ortamın cürük oluşturma potansiyelini düşürebilir fakat bu etkiyi sıradan bir el sabunuda yapabilmektedir.ÖNEMLİ OLAN MACUNUN İYİ YADA KALİTELİ OLMASI DEĞİL SİZİN DİŞELERİNİZİ DOĞRU BİR FIRÇAYLA VE DOĞRU BİR TEKNİKLE FIRCALAMANIZDIR.YANİ DİŞ MACUNU ALIRKEN DİKKAT EDECEĞİNİZ EN ÖNEMLİ ŞEY TATI EN HOŞUNA GİDEN MACUNU ALMANIZ VE SİZE EN UYGUN MALİYETİ SAĞLAYANINI ALMANIZI TAVSİYE EDEBİLİRİM.
Diğer konularla ilgili sorularınıza cevap verebilirim.Merak ettiğiniz herşeye yanıt vermek benim için büyük keyif.Kendinize ve dişlerinize iyi bakın... :)

işin doğrusu şu ki bize yıllarca yok sağdan sola yok yukarıdan aşağıya filan diye saçma sapan fırçalama teknikleri öğretildi.benim aldığım eğitimden çıkardığım ve doğruluğundan emin olduğum teknik:
kişi kendisinin fırçalama tekniği nasılsa en iyi yöntem budur fakat dikkat edilecek konu dişi 3boyutlu bir yapı olarak düşündüğümüzde dişin 4 azı dişlerinde 5 yüzü vardır ve bu yüzeylerden fırça ile 3-4 defa geçerek temizlik yapılması önemlidir.yani dişin her yüzeyinden fırçayla hangi tekniği uygularsanız uygulayın plak tabaksının uzaklaştırılması esastır.ister yukarıdan aşağı ister sağdan sola hiç önemli değil.

Geri