Focus StyLe
FıRtına'

BALIK: Balığın içeriğindeki fosfor, kemik ve diş dokusunun temel maddelerinden bir tanesidir.

ÇİLEK: Çilek diş taşlarından doğal yöntemle kurtulmayı sağlar.

ELMA: Elma, kabukla yenilmesi bir yandan dişlerin kuvvetlenmesini sağlarken, diğer yandan da içerisindeki maddelerle dişleri temizler.

KEREVİZ: Kereviz çürüklere neden olan bakterileri etkisiz kılar.

KİVİ: Vitamin C eksikliği dişetleri hassaslaştırabilir, bakterilere karşı daha dirençsizleştirebilir. Kivi diğer meyvelere göre daha fazla vitamin C içerir.

KURU YEMİŞLER Kuru yemişler bakterilere karşı koruyucu bir tabaka oluşturan doğal yağlar içerirler. Bu yağlar diş minesini güçlendirir ve çürümeleri önler.

MAYDONOZ: Ağız kokusuna neden olan yiyecekleri tükettikten sonra maydanoz çiğnemek hoş bir ağız kokusuna sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

PEYNİR: Özellikle şekerli gıdalar alındıktan sonra yenilecek bir parça peynir, şekerin dişleri çürütme etkisini gidermede son derece önemli.

YEŞİL ÇAY: Yeşil çayda bulunan katesin maddesi ağızdaki bakterilerin yok olmasına yardımcı olurken aynı zamanda kansere karşıda etkili olur.

YOĞURT: Kalsiyum açısından zengin olan yoğurt diş kayıplarını önler.
Haber3