Dikili'de ezan sesini kestiler.....

LOOPUSED

Altın Üye
Reaction score
0
Dikili'de ezan sesini kestiler

İzmir Dikili'de mübarek Ramazan ayı öncesinde, ilçede ezanın ulaşmadığı bölgelere takılan hoparlörlerin SHP'li belediye başkanı Osman Özgüven tarafından söktürüldüğü ortaya çıktı.

Hoparlörleri kendi imkanları ile ilçenin çeşitli noktalarına monte ettiren vatandaşlar, Ramazan öncesi yapılan müdaheleye tepkili.

SADECE 3 CAMİ BULUNUYOR
Yazın 100 bin nüfusa ulaşan İzmir'in Dikli ilçesinde merkezde sadece 3 cami bulunuyor. Merkez Çarşı Camii, Bahriyun Camii ve Yunus Emre Camii... Bu sebeple özellikle merkeze uzak yerleşim yerlerinde ezan sesi alınamıyor. İlçe sakinleri ezan sesi duyamadıkları için geçtiğimiz yıl kendi aralarında para topla*****, hoparlör alıp ilçenin çeşitli noktalarına monte ettirmişti. Merkez Camii'nde okunan ezan bu bölgelere ulaşıyor, namaz kılan ilçe sakinleri de mağdur olmuyorlardı.

Geçtiğimiz günlerde İsmetpaşa Mahallesi, Gülkent bölgesi ve Şenay Yapı Kooperatifi önündeki hoparlörlerden ses gelmediğini gören vatandaşlar, bozuk olduğunu düşünerek tamiri için çare arıyordu. Fakat birkaç gün sonra hoparlörlerin yerinde olmadığı görüldü.

Olayın ayrıntıları araştırıldığında, Dikili'nin SHP'li Belediye Başkanı Osman Özgüven'in, vatandaşların taktırdığı hoparlörleri toplattığı ortaya çıktı. Dikili Müftüsü Mahmut Atıcı, sözkonusu bölgelerdeki hoparlörlerin söküldüğünü doğrularken, ilçe sakinlerinin ezan sesi alamadıkları yönünde yoğun şikayette bulunduklarını söyledi. Müftü Atıcı, kendilerinin bu hoparlörü takma veya sökme gibi bir yetkileri olmadığını anlattı. İmza toplayan ilçe halkı Kaymakamlığa şikayette bulunurken, Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu'nun başkan Osman Özgüven'i arayıp tepki gösterdiği öğrenildi.

Belediye Başkanı Osman Özgüven, konu ile ilgili sorularımızı cevaplamaktan kaçınırken, Dikili sakinlerinin hoperlörlerin yerine takılması için imza kampanyası başlattığı öğrenildi.

Dikili sakini S.K., olayla ilgili şöyle dedi: Dikili Şenay Yapı Kooperatifi bölgesinde oturuyoruz. Geçtiğimiz yıl kendi imkanlarımızla, ezan sesini alamıyoruz diye hoparlör alıp taktırdık. Ezan sesi güzelce duyuluyordu. Geçtiğimiz günlerde ezan sesini alamdık. Hoparlörleri bozuk zannettik. Tamir edilmesi için girişimde bulunduk. Bir süre sonra yerlerinde olmadıklarını gördük. Sonradan öğrendik ki Belediye Başkanı bazı kimseler ezandan rahatsız oluyor diye söktürmüş. Bu memlekette ezan susmaz, bayrak inmez diyoruz. Ezanın susturan bu zihniyet, yarın bayrağımızı da indirmeye yeltenir.”

HAKAN GÜNEŞ

http://www.habervaktim.com/haber/32263/dikilide_ezan_sesini_kestiler.html

orası siyaset bölümü dostum. burası haber bölümü. ben siyaset bölümüne girmiyorum diye bu haberleri takip edemeyecek miyim?

Dikili'yi birilim. 1996 senesinde orada bi yazlık kiralamıştık. Güzel yerdir... Bir tatil beldesidir... Tatil için gelen halk rahatsız olup çıkarttırmış olabilir. Ama bu yanlış.
Sonucu merakla bekliyorum.

dikiliyi bende bilrim. türkiyeden türkten islamdan çok uzak bir belde yaşantı olarak hele yazları ufak moskova...hayırlısı ...belediyenin kızlllığına diyecek yok..konu için teşşekürler..

bazı çizgiler vardır.. KIRMIZI...

şerefsiz ! şimdi bişi dicektim ama ramazan ramazan .Allah nasıl biliyorsa öle yapsın.

indiren kim hoparlörü diktiren kim?bir belediye başkanının böyle bir şey yapmasına imkan yok.buna benzer olay mersinde yaşandı biri şikayet etti her sabah 6 da uyanmak istemiyorum die ve indirildi hoparlörler.herkesin dini kendine bende sende kimse karışamaz.bi de şunu anlamıyorum ne olsa bayrak iner diosunuz.benim için bayrak kutsaldır her yazıda dile alınmaz kolay dikilmez ve kolay kolay da indirilmez çünkü.o yüzden ağzıma nadir alırım saygımdandır bu vatana inancımdandır insanlarına halkıma olan sevgimdendir.ama görüyorum ki bazı arkadaşlarımız her fırsatta bayrak ve inanç kelimelerine sarılıyorlar.benim aklıma bu kadar kötü şeyler gelmio bi belediye hoparlörü kaldırdı die din elden gider diosanız kusura bakmayında sizin din inancınızdan şüphe ederim.köyümde 10 yıl cami yıkıktı bildiğin eskilikten yıkılmıştı.ancak 2001 de para toplandı ve el birliğiyle yenilendi ve ben bu tarihte imam geldi ne yani 10 senede dinsiz mi olduk.biras rahat olun ne bir hoparlör ne de dağdaki bir terörist benim dinim ve vatanım için ölçü olmaz.olamaz.bizde herşeyden önce vatana güven var.bu da herşeye yeter.

her şey karşılıksız kalmamalı onlar hopörlörleri kestilerse bizde bunu diyeti olarak onların başını keseriz olur biter ne güzel çözüm demi beni seven takip etsin dikiliye gidiyoruz ezanı kesenlerin önce kafasını keseriz dikiliye dikeriz

pkk'lıdır o belediye kesin, yaşatmıcaksın bunları

shp li beledie baskanı bu adam bi ara suyu falan bedava yapmıstı hakkında suc duyurusu falan olmustu..görevi kötü kullanıyor die hala aynı tas aynı hamam devam ediyor :S

Dİnden uzak saygısız insanlardan kim ne beklerki zaten adamın biride yazmış din bayrak aynı kefeye konulmaz diye:mad:O bayrak o zamanda yaşayan inasanların içindeki imanla sayesinde orda!!! O insanlar senin gibilerin varlığını düşünse acaba ne kadar istekli kurtarırlardı bu bayrağı...sayın kırklareli....:mad:

izmir işte.çoğu kitapsız.demokratız laikiz ayağına her boku yiyolar.inanmıyosan bari saygılı ol demokratız diye geçinirsiniz bide.şerefsizler.

izmir işte.çoğu kitapsız.demokratız laikiz ayağına her boku yiyolar.inanmıyosan bari saygılı ol demokratız diye geçinirsiniz bide.şerefsizler.

üslubuna dikkat et kimse istemez o hoparlörün ordan indirilmesini bu türkiyenin simgesidir bir turist geldiği zaman ezan okunurken çok hoşlarına gidiyor kimsenin istemiyceği birşey bende izmirliyim laikim atatürkçüyüm milliyetçiyim eğer izmirde yaşamıyorsanda insanları tanımıyorsan konuşmaya hakkın yok daha 2.mesajın ama 2.mesajın ne olduğunu belli ediyor !

Geri