Din adına...

64general1

New member
Reaction score
0
İSLAM’ın, tüm dünyada artık "terör" ile birlikte anılması ve terörü çağrıştırması sizi rahatsız etmiyor mu?

Etmiyorsa sorun yok...

Ama yüreğinizde inanç sevdası varsa ve "terör" sıfatı sizi rahatsız ediyorsa elbette sorgulamalısınız:

"Neden?.."

Neden son din "terör" içeriyor?..

Neden daha önceki gün durup dururken gelip bizim üç fidan gibi polisimizi "din adına" öldürdüler?

Ve neden dünya, bir kez daha dün "İslami terör" dedi?..

*

Çünkü dinciler (dindarlar demiyorum) dini her zaman kendi çıkarları için masum-saf insanları yönlendirmede kullandılar.

Tarih boyunca çok kan akıtarak egemenlikler kurdular din adına...

Masum inanmış insanları iktidarlarına malzeme yapıp saltanatlarını sürdürdüler asırlar boyunca yine din adına...

20’nci yüzyıla gelinip demokrasiler geliştiğinde bu sefer bir zamane dincisi kürsüye çıkıp şöyle dedi:

"Camiler kışlamız, minareler süngü, kubbeler miğfer..."

Ne bileyim ben...

Bu defa saf insanların inançlarını iktidar malzemesi yapıvermişlerdi.

*

İnanç bir kez insanların yüreğinden çıkartılıp da siyasete, ticarete, günlük kirli ilişkilere alet edildi mi...

Sonu gelmez...

Sınırı olmaz...

Siyaseti, terör yöntemleri ve silahlarla yapanlar da dini kullanmaya başladıklarında işte böyle olur...

Dört beyni yıkanmış gelip üç fidan gibi polisimizi öldürüverirler.

Her şeyden habersiz, gencecik, akşam evine dönmeyi, bebeğini sevmeyi ya da annesine sarılmayı hayal ederken...

Masum insanları öldürmek gibi en büyük günah işlendi orada...

Yine din adına...

*

Din; günlük kirli işlerde, ticarette, siyasette, egemenlik kurmakta kullanıldı mı bir kez, böyle olur...

Ve yüreğinizdeki sevda İslam, tüm dünyada "terörle" birlikte anılır.

Açmazsanız gözünüzü; yüreğinizdeki sevdayı da, çocuklarınızı da vururlar.

Din adına...

Bekir COŞKUN

İSLAM’ın, tüm dünyada artık "terör" ile birlikte anılması ve terörü çağrıştırması sizi rahatsız etmiyor mu?Etmiyorsa sorun yok...

Ama yüreğinizde inanç sevdası varsa ve "terör" sıfatı sizi rahatsız ediyorsa elbette sorgulamalısınız:

"Neden?.."

Neden son din "terör" içeriyor?..

Neden daha önceki gün durup dururken gelip bizim üç fidan gibi polisimizi "din adına" öldürdüler?

Ve neden dünya, bir kez daha dün "İslami terör" dedi?..

*

Çünkü dinciler (dindarlar demiyorum) dini her zaman kendi çıkarları için masum-saf insanları yönlendirmede kullandılar.

Tarih boyunca çok kan akıtarak egemenlikler kurdular din adına...

Masum inanmış insanları iktidarlarına malzeme yapıp saltanatlarını sürdürdüler asırlar boyunca yine din adına...

20’nci yüzyıla gelinip demokrasiler geliştiğinde bu sefer bir zamane dincisi kürsüye çıkıp şöyle dedi:

"Camiler kışlamız, minareler süngü, kubbeler miğfer..."

Ne bileyim ben...

Bu defa saf insanların inançlarını iktidar malzemesi yapıvermişlerdi.

*

İnanç bir kez insanların yüreğinden çıkartılıp da siyasete, ticarete, günlük kirli ilişkilere alet edildi mi...

Sonu gelmez...

Sınırı olmaz...

Siyaseti, terör yöntemleri ve silahlarla yapanlar da dini kullanmaya başladıklarında işte böyle olur...

Dört beyni yıkanmış gelip üç fidan gibi polisimizi öldürüverirler.

Her şeyden habersiz, gencecik, akşam evine dönmeyi, bebeğini sevmeyi ya da annesine sarılmayı hayal ederken...

Masum insanları öldürmek gibi en büyük günah işlendi orada...

Yine din adına...

*

Din; günlük kirli işlerde, ticarette, siyasette, egemenlik kurmakta kullanıldı mı bir kez, böyle olur...

Ve yüreğinizdeki sevda İslam, tüm dünyada "terörle" birlikte anılır.

Din adına...

Bekir Çoşkun

Az önce bizzat kendi sayfasından okudum. Saol paylaşım için...Aşagıdaki ne kadar güzel uyarı...

Din adına...
yaparlar bir çok kirli işlerini.bilerek veya bilmeyerek en büyük günahlardan birinin bu oldugunu.

Bekir Coşkun herzamanki gibi yine çok haklı. Eline sağlık Paşam...

şimdi bu şerefsiz din adına yapılan eylemler icin müslümanları sorumlu tutamazsınız bu ne adi bir yaklaşımdır şiddetle kınıyorum !!!
el kaide mı artık her ne pok sa onlarıda kınamakla kalmıyorum ayriyetten ........

şimdi bu şerefsiz din adına yapılan eylemler icin müslümanları sorumlu tutamazsınız bu ne adi bir yaklaşımdır şiddetle kınıyorum !!!
el kaide mı artık her ne pok sa onlarıda kınamakla kalmıyorum ayriyetten ........

en güzel cwp

Amacınız dinsizlikmi anlamadım gitti. Dinimizle ne alıp veremediğiniz var.Ben Müslümanım diyorsanız size inanmam çok güç sizden anca münafık olur.

Amacınız dinsizlikmi anlamadım gitti. Dinimizle ne alıp veremediğiniz var.Ben Müslümanım diyorsanız size inanmam çok güç sizden anca münafık olur.

Dini kullana kullana insanlar dinden soğuyor zaten.
Bir söz vardır parayla imanın kimde olduğu belli olmaz diye.Çok doğru...
Din dediğin şey kurcalanmaz çünkü zaten ihtiyacı olan kendisi gider bir şekilde bulur ve ihtiyacı kadar faydalanır.

Paylaşım için teşekkürler

İnsanları vursunlar.......

Din adına........

İnsanlar şehid olsun .........

Din adına .........

derler .......... Sanki müslüman olma zorunluluğu varmış gibi?

Din adına .........

Ve din adına bunları yapanları eleştirirsiniz ..........

DİNSİZ OLURSUNUZ ........

kendı agzınla dıyorsun son dın dıye en dogru dın herkez bunu kullanıyor yane anlıcaan zıhnıyet hem kara hemde cıkar saglar yalanla

kıble ne tarafta

tamamen duygusal yani

$ $ $ $ $ $

İnsanları vursunlar.......

Din adına........

İnsanlar şehid olsun .........

Din adına .........

derler .......... Sanki müslüman olma zorunluluğu varmış gibi?

Din adına .........

Ve din adına bunları yapanları eleştirirsiniz ..........

DİNSİZ OLURSUNUZ ........

İslamiyette malasef öldürme mecbur kalmadıkdan sonra yasaktır kardeşim. Yapılanın müslümanlıkla alakası olmayacağını her müslüman evlatı bilir ama senin gibiler bilmez.

Çünkü müslümanlığı işine geldiği gibi yorumlar. Yukarıda gördüğümüz gibi Bu da münafıklık alametleridir.

Göreceğiz bakalım bu olayda ergenegom olayı olmasın. Ne oyunlar dönüyor.

Yeter Artık !..

Deniz KAVUKÇUOĞLU

Prof. Dr. Süheyl Batum’un perşembeyi cumaya bağlayan geceki Siyaset Meydanı’nda, “Artık yeter !.. ” dediğinde saat 02.00’yi gösteriyordu.

Tepkisi, karşısında oturan, konuşulan konu, ‘Ergenekon soruşturmasına ilişkin hukuk ihlalleri’ iken söyleyeceği sözü olmadığından ikide bir, “27 Mayıs bir darbe midir, değil midir? Söyleyin!” diyen konuşmacıydı. Kadrosunun bir bölümü eski solculardan devşirilmiş, sağda solda bedava dağıtılan gazetelerden birinin ‘laikçilik’ sözcüğünden yeni bir ‘ideoloji’ yaratıldığı gibi tuhaf düşünceler savunan yazarına tepki duymamak için insanın sinir sisteminin çelikten olması gerekirdi.

Prof. Batum hukuk öğrenimini Paris, Sorbonne Üniversitesi’nde tamamlamış, ‘Siyasal Katılma Aracı Olarak Referandum’ konulu teziyle İstanbul Üniversitesi’nde doktor, ‘Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türk Anayasal Sistemine Etkileri’ konulu çalışmasıyla doçent, ‘Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Türkiye Üzerine Etkileri’ başlıklı teziyle de profesör unvanını almıştı.

Önce Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin, sonra Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin dekanlıklarında bulunmuş, daha sonra da Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğü yapmış değerli bir bilim adamıydı. Karşısındaki konuşmacı ise şurdan burdan topladığı bilgi kırıntılarıyla gele gele ancak “Fettullah Gülen Türkiye’dir!” noktasına gelebilmiş, bunu da ‘demokratik anlayış’ sanan bir garip âdemdi.

Ne çare ki insan kimi koşullarda kerametleri kendilerinden menkul bu tiplerle bir arada olmak durumunda kalıyor. Oysa bunların hangi konuda ne söyleyecekleri ya da ne söyleyebilecekleri daha başından biliniyor. Ne konuşuluyorsa o konuda daha önce de yazıp söylediklerini temcit pilavı gibi ortaya sürüyorlar.

Kendi geliştirdikleri ortak bir terminolojileri var ve olabildiğince sık ‘demokrasi’, ‘özgürlük’, ‘insan hakları’, ‘faşizm’, ‘militarizm’, ‘laikçilik’, ‘ötekileştirme’, ‘modernite’ vb sözcükleri kullanarak izleyenlere, ‘çağını anlamış bilge kişi’ görüntüsü vermeye çalışıyorlar. Ortak hareket noktaları ülkenin antiemperyalist ve sosyalist güçlerine şiddetle karşı çıkmak; ‘yurtseverlik’, ‘ulusallık’, ‘sosyalizm’ gibi kavramlar karşısında çılgına dönüyorlar.

İçlerindeki soldan devşirmeler, bırakın Marx’a, Engels’e, Rosa Luxemburg ya da Antonio Gramsci’ye sırt çevirmeyi, artık ‘liberal’ olmuşlar ya, Ernst Bloch, Louis P. Althusser, Georg Lukacs, Fredric Jameson gibi çağcıl Marksçıların da adlarını anmıyorlar. Hal böyleyken bunları hâlâ ‘solcu’ sananlar çıkıyor, o zaman insan ne yapacağını, ne söyleyeceğini bilemiyor.

Mustafa Kemal Atatürk adı bu takımın sinir sistemlerinin altüst olmasına yol açıyor, öyle ki, her olayın kendi tarihsel koşullarında, zamanı ve mekânı gözeterek iredelenmesi gerektiği gerçeğini unutuyorlar, “Ama niçin demokrasi getirmedi ?” Atatürk’e saldırıyorlar.

Bunlar için ulusallık, yurtseverlik diyen herkes ‘gözünü kan bürümüş milliyetçi’, Atatürk diyen herkes ‘taşkafa Kemalist’, her sosyalistim diyen ‘Stalinci Bolşevik’, şeriat tehlikesine karşı çıkan herkes de ‘laikçi’; istedikleri kadar entelektüel-demokrat-hoşgörülü havalara bürünsünler, ağızlarını açar açmaz kafalarındaki yetkecilik/topyekûncülük derhal kendini gösteriyor. Bir de ‘Müslümanım’ diyen insanların hayatlarına, hayatlarının her alanına müdahil olma hakkını kendinde gören İslam ile demokrasiyi bağdaştırma çabaları var ki, akıllara seza! Bunun nasıl olacağı, bir dogmalar bütünü olan din ile demokrasi, özgürlük, çoğulculuk ve insan haklarının bağdaşmasının nasıl mümkün olacağı kendilerine sorulduğunda, öfkeleniyorlar, ‘Bu laikçilik işte!” diyerek hiddetleniyorlar.

Bunlarla ne konuşup, ne tartışacağız ?
Süheyl Batum haklı, gerçekten yeter artık !..

İslamiyette malasef öldürme mecbur kalmadıkdan sonra yasaktır kardeşim. Yapılanın müslümanlıkla alakası olmayacağını her müslüman evlatı bilir ama senin gibiler bilmez.

Çünkü müslümanlığı işine geldiği gibi yorumlar. Yukarıda gördüğümüz gibi Bu da münafıklık alametleridir.

Göreceğiz bakalım bu olayda ergenegom olayı olmasın. Ne oyunlar dönüyor.

Lâ Havle velaha Kuvveten....

Ergenegom nedir?

İddianamesi bile hazır değilken sen ne çabuk adamları suçlu ilan ettin idamını versen bari

bahsedilen terör örgütlerinin dayanağı ne? kaynağı ne??islam değilmi?allah değilmi?muhammed değilmi?kuran değilmi?

nasıl oluyorda islam terör için kaynak oluyor nasıl oluyorda islam sapıklığa kaynak oluyor??

İSLAMI KAYNAK EDİNEN TERÖRİSTİ ALKIŞLAYAN DİN ÜZERİNDEN SİYASET YAPANLARI ALKIŞLAYAN TÜM MÜSLÜMANLAR SORUMLUDUR

hangi ülkede yaşıyoruz eceba bizi yönetenler nasıl geldi?kim alkışladı destek verdi?
nasıl bir dünyada yaşıyoruzki terör şeriat rejimi olarak yasal zulüm biçimine dönüşmüş?

din yaratanla kul arasında kalması gerekirken nasıl oluyorda siyasi kazanca dönüşüyor nasıl oluyorda maddi (yeşilsermaye) kazanca dönüşüyor?

böyle bir mahremiyete sahip çıkmayan müslümana ahlaklı denirmi?

neden mahremiyete (özel alan) sahip olunamıyor?yoksa biz dini şekilden ibaretmi sanıyoruz?yoksa biz islamı yanlışmı biliyoruz yanlışmı yaşıyoruz?

Geri