Din Sömürüsü yaparak tarikatçı yetiştiriliyor

evt samimiydim ve cvp için tşk ederim.:goz:

peki Kamer sen hafızlık için kursa gittiğin de 1 yılını buraya giderek değerlendirdin. yani tahminimce ilkokulu bitirdin orta okula gitmedn 1 yıl kur'an kursuna gittin eğitimini aldın hafızolarak ayrıldın daha sonrada ortaokula gittin sanırım yanlışmıyım?

diyelim üstte bahsettiğim gibi oldu. şuanki eğitim öğretim farklı ilkokul yerine ilköğretim olarak değişti 8 yıllık oldu. yani 7 yaşında okula başlayan bi çocuk blue cağına yani 14-15 yaşında ancak ilk öğretimini tamamlıyo ve ozaman ancak kur'an kursuna gitme şansı oluyo. yani yasada 12 veya 15 yaş sınırı veya bu yasa olmasa bile ilköğretimini tamamlayan çocuk daha sonra kur'an kursuna gidebiliyo. ozaman 12-15 yaş sınırı yasasını deil ilkokulla - ilköğretim okulu yasasını tartışmak gerekir. :melek

hafızlık 2-3 sene arasında bitiyor onu öncelikle belirteyim

şimdi bu dediklerimi yanlış tarafa çekmeyin :D ben hafızlığı bitirdim vede sınavlara 3 - 5 ay arası kalmıştı vede buluğe erdim:aşk

ondan sonra mahallenin kızına aşık oldum sonuç ...nerdeyse sınavı kazanamıyordum..

önemli olan bi kere ezberlemek.. o yüzden şimdiki düzende zaten hafız yetişme ihtimali sıfır....birde üstelik yazın olan kurslarada engeller koyuyorlar...durum vahim...

yani bu şekilde öğrenilemeyeceğini yapanlarda biliyor...

ve 3 sene kayıptan sonra ortaokul lise ...

ve dışardan hale okumaya devam...

bunlar kayıplar lakin kazandırdıkları !!!!!!!!!!!!!!!

olayı hemen kendi işinize geldiği gibi çevirmişsiniz o yasakla kapak bence size olmuş :hhmanD

arkadaş madem kur'an kursunu yüzme-piyano-dans kurslarıyla kıyaslıyosun bana yatılı piyano -yüzme-dans kursu veren bikaç örnek versene. pekala din eğitimi okularda verilmiyomu zaten. isteyen aileler yazında cocuklarını semt camilerine veya belirli camilare göndermiyomu. namazı kıldıran imam kuran ı mı yanlış öğretcek coçuklara. ardından da yaşını dolduran çocuklar da isteyen kur'an kursuna gider isteyen başka yere.

mesele yatılı olup olmama değil yasaklar ve bu yasakları savunma özelliklede özgürlükten bahsedip hayvanlar gibi özgür olmak isteyenlerin yasağı savunması.
okullarda matematik, müzik,resim de öğretiliyor ama millet bu kurslarada gidiyor.
imam yanlış öğretmiyecek yanlız şöyle birşey var 12 yaş sınırı camiler içinde geçerli bunu bil ona göre yorum bir dahaki sefere.
bizim derdimiz isteyen veli istediği yaşta istediği kuruma gönderebilsin çocuğunu ve kimse buna karışmasın.
karışıyorsa kendini özgürlükçü olarakda göstermesin.çünkü o kişi özgürlükçü değil faşisttir.

Yani buluğ çağına gelmeden hafız olduruldun öyle mi ? Olduruldun diyorum çünkü insan ergenlik çağına girmeden doğru kararlar veremez. Sen de ailenin yönlendirmesiyle hafız oldun. Kendin istemedin, istettirildin ve olduruldun.

Belki buluğ çağına erseydin doktor ya da mühendis olmak isteyecektin. O yüzden herkes kendi çizdiği doğru bulduğu yolda, beyinleri yıkanmadan yürüsün diye bu kurallar var.
iyde balerin olan müzisyen oldurulan çocuklar ne olacak bunların kendi yolunu seçme hakkı yokmu.hafız oldurulunca yanlış balerin oldurulunca doğru mu oluyor?biri biri yanlış olmaz bu durumun ya ikiside doğrudur yada ikiside yanlıştır.

Geri