Din ve Bilimin Bağdaşmazlığı - Cemal Yıldırım

Bir yerlerde “bağnazlık” arayacaksak, bunu dindarların dünyasında değil de, dini ve dindarı ” bağnaz” lanse eden, olması imkânsız olanı bilimsel bir gerçekmiş gibi inanan, inandırmaya çalışanların dünyasında aramak daha mantıklı olsa gerek.

Anladık din sen için pek bir şey ifade etmiyor. Şu halde kendin için tek gerçek kabul ettiğin bilime neden inanmıyorsun? Bakın bilim teori için ne diyor:

Teori: Doğruluğu kesin olarak kanıtlanmamış hipotezlerdir.
Kanun: Doğruluğu kesin olarak kanıtlanmış teorilerdir.

Dikkat ederseniz “Yerçekimi kanunu” denir, “yerçekimi teorisi” denmez. Niye? Çünkü bilim onu “kesin” hale getirmiştir, kanıtlamıştır.

Yine dikkat ederseniz “Evrim kanunu” denmez, “evrim teorisi” denir. Niye? Çünkü bilim “kesin” hale getirememiştir, kanıtlayamamıştır.

“İlerde kanıtlar canım” diyenlere;

Bilimsel literatürün “teori çöplüğüne” bakmalarını önerecem. Ne umutlarla “kanun” olacak diye sunulan teorilerin çöpe atıldığını göreceksiniz.

Diğerkâm derki; evrim teorisinin yeri de er yâda geç orası olacak...

Artık teori bile değil.Bilim adamlar evrimi çürüttü artık sadece metaryalist ve ateist insanların incı oldu.Saygı duymak lazım.Hatta bunları açıklayamayan evrimin ağababalarından Dawkins uzaylılar yaptı diyor.
Uzaylılar yaptı diyorsa gerisi kolay.....

Bu kitabın başlığı ile o kadar tartışma çıktı ise burada ,
merak ediyorum acaba bir de bunu okusanız neler çıkacak meydana
ister ateist olun ister dindar okuyun arkadaşlar okuyun
emin olun ki hiçbir kaybınız olmayacaktır

işte insanoğlu böyle nankördür
ALLAH ona akıl verir oda o aklı yaradanı aradan çıkarırcasına kullanır
ALLAH cümlemizi islah etsin

Evrim teorisine inanmak dinsizlik değildir. Herkes hatayı burda yapıyor. Ben dinime bağlıyım. Araştırmalara devam ediyorum ve evrim teorisini destekleyen bir çok şey buluyorum. Bazen karşı çıkıyorum by teoriye bazen olabilir diyorum. Ama şu anda evrim teorisine inanıyorum. Bir yaratıcıyada inanıyorum. Dünyada hem Allah'a hem Evrim'e inanan çok insan var. Evrim yaradanı reddetmez. Bu konu hakkında daha fazla araştırma yapın. Kesin yargılardan kaçının. Hiç bir zaman hiç bir şeyden emin olmayın. Ben müslümanım böyle saçmalıklara inanmam demeyin. Okuyun araştırın. Elin Hristiyanı musevisi dinsizi dünyade ne buluşlar yapıyor biz müslümanlar daha evrim teorisini tartışamıyoruz. Hemen biri çıkıp biz müslümanız allah'a inanıyoruz diyip yıllarca tartışılan dünyanın en büyük teorisine 2 cümlede silip atıyor. Evrim çürütülmüşmüş. Hayır evrim hala çürütülmedi. Ama sen o beyninin hiç bir zaman kullanma zahmetine katlanmadığın için çürüdü.

nasıl yok dersiniz bea hiç mi biyoloji görmediniz hiç mi tv izlemiyorsunuz en azından bi hastalıgın tedavisinde kullandıgınız bir ilacın bi kac yıl sonra işe yaramamasını nasıl acıklayacaksınız.bakterilerin birbirlerine dna aktarmaları sonucu farklı özellik kazanmaları bunlar nedir. donanımlı bi biyoloji labına gidin size bunların oldugunu gösterir. evrim yok diyen bilimsel düşünceden yoksundur. bilim tarihine bakacak olursanız hiç bir sorunun cevabı bir günde yada bi teori ile çözülmemiştir. bekleyin ve kanıtlanacagınıda görün .

hadi yaaa zaten hep kanıtlayacaksınız. ama hep lafta kalıyor. yhiç bir kanıtda yok.zaten darwin de ölürken bunu kabul etmiş. bence sen o gibi geç kalmadan kabul et böle bişey yok. hani geçiş dönemi yaşıyan bir kanıtınız varmı. benzetmelerle bu iş olmaz . sen kendini nasıl bir hayvanla akraba görüyorsun mesela hani akıllanan bir maymun varmı yüzyıllar içinde olmuşmu madem var böle bişey neden şimdi devam etmiyor. ediyorsa ne mesela ne? ya kardeşim milletin başını saçma sapan teorilerle ağrıtmayın. zaten senelerdir okullarda kandırdnz bizleri.maymunları atalarımız olarak görük.neyse senden kanıtları bekliyorum şaşırt bizi. ok.

valla bu müslüman ülkelerin işi çok zor, şu gençlerin haline bak, ne desen boş ya, hepsi işsiz, fakir, bağnaz, yoksun , bende bu ülkeyi yönetsem ve niyetim kötü olsa böyle gençlikten başka ne isterim, bazen acıyordumda şu milletin haline , iyi bir maaşla iyi bir yerde çalışıyorum ama insanlarımız zor durumda diye, aslında bütün bunları hakediyor bu gençler ne diyeyim şimdi yani, ne gösterdilerse onun dışına çıkamayan korkak zavallı insanlar,

Ne zaman evrimden bahsedilir ya da evrim teorisi gibi buna benzer konular...
Sadece inanan-inanmayan, müslüman-müslüman olmayan, müslümanım diyen ama farklıyım aydınım diyenler ve dahası çokça açıklama ve yorum getirilesi bir karmaşa ortamı ...

Güçleri yetse Kur'an yok diyecek inkar edecekler.
Kur'an ki islam ki bilim-i değil inkar etmek ta kendisi.

Kızan da katılan da katılmayan da ...
Okumuş okumamış müslüman kardeşler ... okumuş okumamış ben müslüman değilim diyen kardeşler ... Netice de islam'a inananın bilmesi gerektiği gibi, Allah'ın yarattığı evren ve kainatta, yaradandan ötürü, neye, kimlere kızıp küfretmek var olsun, doğru olsun.

Okuyacağız, daha çok okuyacağız, doğru olanı bulup doğru olanı okuyacağız, bizi doğrudan saptıracak bir çok şeyi okuma ihtimali gibi korkunç bir ihtimal de olsa, aklımız ve kalbimizle doğru olanı sorgulayı bulacağız. Eeee şimdi bunu ben de söyledim, e peki ne demek istedim.

Yüzlerce yıl, yüzlerce bilim-ilim-islam düşünürü, alimi, adamı, onca şey yazmış ve yaşamış iken ve bunları içeren çok büyük bir kaynak denizi var iken, herşeyin ortasından mesneti nedir bilinmez herhangi bir düşünce, ispatlanmaış bir teori, kavram ya da fikir kendine nasıl olur da yandaş bulur peki. Yüreğinde ve aklındakine doğal olarak uyan bir şablonun peşinde koşmak mıdır aydınlığa çıkmak, çıkarılmak.

Son olarak şunu diyerek selamlar ve saygılarımı sunmak istiyorum. Bildiğimiz kadarıyla yazıp çüzüp paylaşıyoruz diyerek:
"Allah, sizi (babanız adem'i) yerden (bitki bitirir gibi) bitirdi (yarattı.)"Nuh,17
"Şüphesiz Allah katında (yaratılışları bakımından) İsa'nın durumu, adem'in durumu gibidir: Onu topraktan yarattı. Sonra ona "ol" dedi. O da hemen oluverdi. " Al-i İmran,59
"Andolsun, biz insanı kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş bir balçıktan yarattık." Hicr,26
"Andolsun, biz insanı, çamurdan (süzülmüş) bir özden yarattık. " Müminun,12

bazı arkadaşların dediği gibi görüşüne saygılıyım.Aslında din ve bilim derken hangi kastettiğini bilmek lazım islam diyorsan en son sütün ve meninin oluşumuna itiraz etmişlerdi onada cevap verildi neyse herkes istediğine inanabilir.

evrim ile türkler kadar uğraşan yok ve yine evrime türkler kadar inanmayan yok, diğer müslimlerin zaten evrimden haberi yok :) umarım başarılı oluruz arkadaşlar.

Geri