Dinin emrine giren devletler emperyalizmin de emrine girer

Bir fark var Irakta nükleer teknoloji yoktu bunda var abd entrikalı senin gibi abd hayranı insanlara söker... ama kapkara fanatik şeriatçı kesime sökmez ABD den etkilenmezler çünkü şeriatçı olmak ABD ye düşman olmak ve cihat ilan etmek için yeterlidir... ABD demokrasi getiricem die girdi ırağa zulümden sizin kurtarıcam die önceden satılmıştı girdiğinde İran rejimiyle halkıyla Nejatı tam destekliyor... bunun içine ruslar ve çinliler dahil ...
siz anca Amerikan Hayranlığı yapın burada sizin çoktan teslim olmuşsunuz... ABD nin öle yada böle tam göbeğinde 2 tane kuleyi aşşağı indirdiler... sen daha krala tapmaya devam et..

Ben Amerikan Hayranlığı Falan Yapmıyorum Sizler İrana Okadar Çok Güvenmissinizki Gerçekleri Söyleyenlere Abd hayranı gibi ağır hitaplarda bulunuyorsunuz...Cok Deil İranında Irak Gibi Olması...Gerçekler Bazıları İçin Acıdır....
Bukadarda Gözünüz Kapalı Olamaz Ya Abd Kulelerine Saldıran Yine ABD nin Ta Kendisi Sizler Herşeyi Bildiğinizi Sanıyorsunuz Ama Aslında Hiçbirşey Bilmiyorsunuz...

єℓ_мαяια¢нι;3408031' Alıntı:
Diyalogcu Fettullah ''Kuran Ayetleri Çok Sert'' Deme CÜRRETİNDE bulunuyor Allah Allah Yarabbim Kafir Biz Olduk:durdurun Etek Öpen Biz Değiliz Yalnızca Mandacılık İsteyen Zavallı Parazitlerdir...M.Kemal Paşaya Türklüğe Attığınız Çamurlar Yetmedimi ? Neyzen Tevfik Derki ''İşgaldeki Hali Unutma Sakın Atatürke Dil uzatma Sebebsiz Sen Annenden Gene Çıkardın Ama Baban Kim Bilmezdin ...........''

Fethullahçı değilim...

Zaten İşinize GELMEYEN birşey oldumu Fethullah Gülene topu atarsınız....

Etek öpen Bizdeğiliz diyorsunda Benim bir mesajımda etek öptümüğü göster...

Gösteremeezsen şayet en iyi ETEK öpen SENSİN!....

M. Kemal Paşaya vede Türklüğüe bir çamurumu göster...

Gösteremezsen bu ülkede en adi insan sensin...
Gösteremezsen bu ülkede en şerefsiz insanda sensin...

Alah'a şükür asırlardır babamızın kim olduğunu çok iyi biliyoruz...

Bundan emin olki bundan sonraki çocuklarda babalarının kim olacağını bilecekler...

Amma velakin Avrupai çağdaş düşüncelerinizle ülkemizin batı tarafında ÇAĞDAŞLIK dizboyu ilerlediği için kimin kimden çocuğu olduğu blli olmamaa çoktan başladı...

Şimdi kara kara düşün bakayım...

Avrupai çağdaş insanların çocukları kim, babaları kim....

konudaki allahın nuru nedirki onu söndürmeye-karalamaya çalışan kafirler olalım..

-konuda din tacirleri hedef alındığı açık değilmi din tacirleri ne zamandır allahın nuru oldu

-din tücarlarına ve söylemlerine allahın nuru diyorsan kafir olan biz değiliz al bu ayeti tekrar oku ama düşünerek oku ibret alarak oku allahın adıyla oku
-ve kimseye ayetleri kullanarak iftira atma bunun vebali ağırdır.............

kimlere yazdığım çok basittir mesajım...

din tacirleri hedef alınmışmış...

İslamı karlamaya çalışanlar bu forumda bir bak bakalım...

Allah'ın nurunu bu yaşa kadar öğrenemmemişsense öğrenmeni tavsiye ederim...

Allah'ın kelamı herşeyi açıklıyor....

Allah nurunu muhakkakki tamamlayacaktır...

BU KADAR BASİT.

Yarası olan gocunur... NOKTA

şimdi biz

hıristiyanımı tutacağız

şii lerden yanamı olacağız

bizim damarda artık Türk kanı kalmadımı?

Dinin emrine giren devletler emperyalizmin de emrine girer:hhmanD

Osmanlı Yüzlerce yıl bu topraklarda Dine uygun hüküm sürmeye çalıştı
Ne zamanki dinden uzaklaştı o vakit yıkım başladı
Rabbim bunların sebebini idrak edebilmeyi nasip etsin tüm din düşmanı şahsiyetlere...

Dinin emrine giren devletler emperyalizmin de emrine girer:hhmanD

Osmanlı Yüzlerce yıl bu topraklarda Dine uygun hüküm sürmeye çalıştı
Ne zamanki dinden uzaklaştı o vakit yıkım başladı
Rabbim bunların sebebini idrak edebilmeyi nasip etsin tüm din düşmanı şahsiyetlere...

dinden uzaklasınca mı yıkım basladı yoksa dine yakınlasınca mı?

hatan var bence

teknolojinin ve bilimin cok gerisinde kaldı fetvalar hep onune gecti, bilim gunahtır dendi seyhulislamlar tarafından. matbaanın bile gelmesi olaylı ve kac yıl sonra oldu.

Bana dine yakınlaşmasıylamı dinden uzaklaşmasıylamı diye soru sormak yerine bilmiş tavırlarla
Önce biraz tarihini
Geçmişini araştır

Ondan sonra yüzün tutarsa bana deki Osmanlı Dine yaklaştığı için çökmüştür

dinden uzaklasınca mı yıkım basladı yoksa dine yakınlasınca mı?

hatan var bence

teknolojinin ve bilimin cok gerisinde kaldı fetvalar hep onune gecti, bilim gunahtır dendi seyhulislamlar tarafından. matbaanın bile gelmesi olaylı ve kac yıl sonra oldu.

Senin hatan var. İslamiyeti tam anlayamamışsın. İslamiyeti oku araştır ve uygula sana iddaa ediyorum. Profösör olursun. Yeni icatlar yaparsın. Dakika dahi boş durmazsın.

Siz islamiyeti başka taraftan anlamışsınız. İslamiyeti herkes kendi kafasına göre yorumladığından ve herkes kendini düşündüğünden dolayı bu hallere gelmişiz. Biz islamiyeti hakkıyla yaşayalım. Buna inan çok geçmeden dünyanın 1 numarası oluruz.

Okuma yazması olmayan Said-i Kürdi, Kur’an-ı Kerim-i kendi dünya görüşüne göre yorumlamış ve yazılarını “Nur Risalesi” adlı kitabında toplamış ve adını da Said-i Nursi olarak değiştirmiştir.
kardeş sen nerden biliyorsun said nursi'nin okuma yazma bilmediğini neden iftira atıyorsun.
okuma yazma bilmiyordu da peki eserleri nasıl yazdı? gerçi nerden bileceksin ki açıp okudun mu ki?
şayet okusan böyle iftira atmazdın.
yazık yazık yazık

Bana dine yakınlaşmasıylamı dinden uzaklaşmasıylamı diye soru sormak yerine bilmiş tavırlarla
Önce biraz tarihini
Geçmişini araştır

Ondan sonra yüzün tutarsa bana deki Osmanlı Dine yaklaştığı için çökmüştür

kimin okumadıgı açık merak etme.

tarihimide geçmişimide cok iyi biliyorum.

bilmiş tavırda yaptıgım yok, bildigim bir seyi soylemek bilmişlik olmaz.

ortaokul tarih kitaplarında bile anlatılır fazla deginilmeden. duraklama doneminin ne zaman basladıgnı sebeplerini arastırabilirsin

Hıhıhı
Osmanlı İstanbulu fethedip bir çağı kapatıp yeni bir çağ açarken
Alayı Ateistti zaten:vur

Dinle falan hiçbi alakalarıda yoktu
Şakamısın gece gece:hhmanD

Sana daha fazlasıyla cevap vermek bi kenara şu yazdığım yazının muhattabı olan kişi sen olduğun için bile utandım cidden senin adına
Okullardaki tarih dersleri bu kadarmı boş geçiyo duyda inanma
Herneyse sana daha fazla yazamayacağım inandığın tarihe inanmaya devam durmak yok yola devam hesabı:hhsigara
İyi forumlar ....

hocam pek çok bölümde haklısında gözüme en çok batan kısım şura ona bi cevap veriyim hemen...

- Çok kadınla evlilik İslâm’a uygundur. ARAŞTIRIRSAN EĞER UYGUN OLDUĞUNU GÖRÜRSÜN...

- Resim giren eve melekler girmez. BUNUN SAÇMALIK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM BENDE...

- Dini nikah olmadan nikah geçerli olmaz. DİNİ NİKAH AYRI BİŞEY DEVLET NİKAHI AYRI BİŞEY YANİ... DİNİMİZDE EVLENMELERİ SÖZ KONUSU OLAN KİŞİLERİN GÖRÜŞMESİNE, BİRBİRİNİ TANIMASINA İZİN VARDIR MESELA AMA ŞİMDİLERDE NEDİR BAZI BÖLGELERİMİZDE. GEZERSİN TOZARSIN ARADA BİR İKİ İLİŞKİYE GİRERSİN SONRA ANLAŞAMADIK AYRILDIK!!! GÜNAH OLDUĞU KONUSUNDA HEMFİKİRİZ HERALDE... BÖYLEŞİ ŞEYLERİN YAŞANDIĞI BİR ORTAMIN OLMAMASI İÇİN DİNİ EĞİTİMİN DAHA FAZLA VERİLMEMESİ GEREKMİYOR MU SENCE? VEYA KİŞİSEL TERCİHİDİR ADAM ÖYLE İSTİYOR DİYE SAVUNA BİLİRSİN BU DURUMU FARKETMEZ ODA SENİN KİŞİSEL TERCİHİN OLUR CEVAP VERMEMEKTE BENİM TERCİHİM OLUR...

- Cuma namazı kılmayan Müslüman sayılmaz. BANADA SAÇMA GELİYOR. FARZ MIDIR? FARZDIR... KILMAMAK GÜNAH MIDIR? GÜNAHTIR... DİĞER NAMAZLARDA ÖYLE ŞEY YOKDA CUMA NAMAZI NEDEN? BİLMİYORUM DİNİMİZDEDE GEÇİYOR MU? AMA MANTIKSIZ GELİYOR BANA...

- Kolonya abdesti bozar. ALKOL İÇERİYOR DİYE SÖYLÜYOR OLABİLİRLER. NİTEKİM DERİDEN VÜCADA GİRİYOR O MADDELER SONUÇTA (BÜYÜK BİR KISMI UÇSA DA). VÜCUDUNDA ALKOL BULUNAN BİR KİŞİNİN YAPTIĞI İBADETDE KABUL OLUNMUYOR. KENDİSİ AYIK OLSA BİLE...

- Faizli alışverişten uzak durmak gerekir. FAİZ HARAMDIR HOCAM HER YERDE GÖREBİLİRSİN BUNU. ELİNİN ALTINDA İNTERNET VAR YAZ BİR İKİ KELİME BAS ENTER'E, GELSİN SONUÇLAR ELİNE. NETTE HER TÜR BİLGİ VAR YANİ...

birbirinize yönelik değil konuya yönelik yorum yapın

Müslümanlara neden hep at gözlükleri ile bakılıyor anlamıyorum?
Elhamdülillah Müslümanım

1 Arapları sevmem
2 Osmanlı imparatorluğu hiç bir zaman irandaki şeriat ile yönetilmedi
3 İran a gitmeden iran hakkında yorum yapmayın (Bugün çin dendiği zaman herkez rezil bir ülke sanıyor tv lerde çini hep kalabalık fakir ve pazar adamı olarak görüyoruz ama çinin gerçek yüzü bambaşkadır.shanghai kaç kişi gördü aranızda ağzınız açık kalıyor resmen görünce burası çin mi diye kalakalıyorsunuz. İranda halk refah içinde yaşıyor gören bilir. Elin hristiyanı irana giderse tabi rahatsız olur.Bizim ülkemizde olduğu gibi)
4 Hz Muhammed sav in ümmetiyim başkasını tanımam
5 Her Müslüman Feytullah Gülen cematinden değildir ki bende değilim.
6 Bu Millet silahla yenilemez olduğu için her defasında bir oyunla yıkılmak istendi. Osmanlı zamanında bu ajanlar tarafından islamiyet elden gidiyor diye yapıldı 80 lerde sağ sol diye yapıldı bugün ise laik anti laik diye yapılıyor. Birileri çıkıp can alıcı noktalara basıyor andan sonra kıyamet kopuyor.

Lütfen Genelleme Yapmadan Yorum Yapın.

tarafız bir moderatör olarak bana yaptığın yorumuda silermisin lütfen ...

o yorum sana yönelik değildir
üstüne alınıyorsan orası beni ilgilendirmez senden alıntı yapmadan senin adını yazmadan yaptığım yorumun sana yönelik olduğunu nerden çıkarttığını anlayamadım
o bir yana kafana göre insanları amerikancı şucu bucu yapma hakkın bulunmuyor
daha dikkatli olmana yararına olacaktır

İran halkının köklenine bakın bir çok etnik kökenden olusuyor
Amerika İrandan korktugu icin değil saman altından su yürüttüğü için böyle davranıyor
İranı savaşmadan paramparça edicek görün bakın

Savaş cıksa bile İran Abd nin karsısnda direnemez

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;3415219' Alıntı:

o yorum sana yönelik değildir
üstüne alınıyorsan orası beni ilgilendirmez senden alıntı yapmadan senin adını yazmadan yaptığım yorumun sana yönelik olduğunu nerden çıkarttığını anlayamadım
o bir yana kafana göre insanları amerikancı şucu bucu yapma hakkın bulunmuyor
daha dikkatli olmana yararına olacaktır
seni ne ilgilendiriyor benim ne araplıüğım kaldı ne irancılığım ne bilmemnen onada itiraz ettinmi?? Beğenmediğin yorumları bahane bulup silemessin !! Zaten serbest kürsüde moderatörün siyasi görüşlerini bildirmesi, yorum yapması bile saçma
birine hakaret edersem silersin düşünce özgürlüğümü mesajlarımı silerek kısıtlayamassın annadın?
ayrıca bu mesajı okuyan arkadaşlarımızda yanılmasın Fletch tarafından silinen mesajımda ABD nin aslında göründüğü kadar güçlü olmadığını bimbir alavere entrika ile tabe bunda girdiği devletlerin halklarının birbirne ihaneti büyük rol oynadığından bahsettim sadece ... Özellikle bu mesajın Fletch tarafından silinmesi çok manidar ve DÜŞÜNDÜRÜDÜR!!

seni ne ilgilendiriyor benim ne araplıüğım kaldı ne irancılığım ne bilmemnen onada itiraz ettinmi?? Beğenmediğin yorumları bahane bulup silemessin !! Zaten serbest kürsüde moderatörün siyasi görüşlerini bildirmesi, yorum yapması bile saçma
birine hakaret edersem silersin düşünce özgürlüğümü mesajlarımı silerek kısıtlayamassın annadın?
ayrıca bu mesajı okuyan arkadaşlarımızda yanılmasın Fletch tarafından silinen mesajımda ABD nin aslında göründüğü kadar güçlü olmadığını bimbir alavere entrika ile tabe bunda girdiği devletlerin halklarının birbirne ihaneti büyük rol oynadığından bahsettim sadece ... Özellikle bu mesajın Fletch tarafından silinmesi çok manidar ve DÜŞÜNDÜRÜDÜR!!

evet evet bi amerikancı yapmadığınız kalmıştı o da oldu
amerikancı yaptın beni şimdi mutlu musun?

daha önce farklı kişiler tarafından fethullahçı, cumhuriyet düşmanı, komünist ve de darbeci olarak afişe edilmiştim. Sayende bu listeye amerikancı sıfatını da eklemiş oldum,
çok teşekkürler

Ben dahil diğer üyelere bulaşmadan mesajını adam gibi yazabilirsin, seninle polemiğe girip harcayarak kadar değersiz vaktim yok
eğer benimle bir sorunun varsa özel mesaj atarsın
konuyu kirletme daha fazla

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;3415451' Alıntı:

evet evet bi amerikancı yapmadığınız kalmıştı o da oldu
amerikancı yaptın beni şimdi mutlu musun?

daha önce farklı kişiler tarafından fethullahçı, cumhuriyet düşmanı, komünist ve de darbeci olarak afişe edilmiştim. Sayende bu listeye amerikancı sıfatını da eklemiş oldum,
çok teşekkürler

Ben dahil diğer üyelere bulaşmadan mesajını adam gibi yazabilirsin, seninle polemiğe girip harcayarak kadar değersiz vaktim yok
eğer benimle bir sorunun varsa özel mesaj atarsın
konuyu kirletme daha fazla

bak kardeşim Moderatör olman, senin düşüncenin doğru olduğu anlamına gelmez, senin değil benim formu kirlettiğim anlamına gelmez, vaktinin çok çok değerli olduğu anlamına gelmezki ben seni şimdi görmüyom öncedende tanırım laiklik adalet atatürkçülükten emperyalizmden bahseder durursun görümki sen daha kişisel fikirlerine TERS diye yazdığım şeyleri bahane bulup silecek kadar Anti laikmişsin ... bide üstüne ABD yi baş tacı ettiniz saatlerdir şöle büyük şöle bilmemne 60 bin kişi 10 dakika yeter zamanında mandacılık isteyenlerde aynı ağızları yapıyordu... bi daha senle hiç bir şekilde ne tartışmaya girerim nede muhatap olurum.. gördük ne kadar LAİK ve Anti ABDci olduğunuzu Şeriat devleti duyunca en kral ABD ci oluyosunuz... sizin derdiniz ve tek derdiniz Din ve dini unsurlarla... :vur

herkes kendince bişeyler söylüda ;
acaba kim ne kadar doğru söylüyor,,,,,,,,,,,,
bilemiyorum

Geri