Diyanet'e Neden Site Kapatma Yetkisi Verildi?

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ad Caine vero et ad munera illuis non respexit ira
Dün Diyanet İşleri Başkanlığı resmi olarak site kapatma yetkisine sahip oldu. Bu yetki bazıları tarafından yerinde bulunurken bazı vatandaşlar Diyanet'in işinin bu olmadığını söylüyor. Bir süre önce ilgili kanun üzerinde yapılan değişikle internet sitelerini kapatabilen yetkili kurumlar arasında Diyanet İşleri Başkanlığı da eklendi. Peki, Diyanet'in siteler üzerinde yetkisi nasıl olacak?

Diyanet-%C4%B0%C5%9Fleri-Baskanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-Cami-Maket11279107293.jpg

Diyanet hangi siteleri kapatabilir?
Olaya tepki gösteren vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini kurallara uymayan tüm siteleri kapatma yetkisine sahip olduğunu düşünüyorlar. Oysa ki, kuruma vetkilen yetkiye göre Diyanet sadece Kur'an'la ilgili siteler üzerinde bir yetkiye sahip olacak.

Gerçek dışı çeviriler ve İslam ahlakına uymayan dini bilgiler veren siteler bu kurumun şikayetiyle kapanabilecek. Diyanet işleri ise bu bilgileri halkın şikayetleri üzerine değerlendirecek.

Kaynak

Ekli dosyalar

• Diyanet-İşleri-Baskanlığı-Cami-Maket11279107293.jpg
    Diyanet-İşleri-Baskanlığı-Cami-Maket11279107293.jpg
    22.7 KB · Görüntüleme: 29,851
O site kapatmalarıda deleriz :D

neden olacak zihniyetlerine uymayan tüm siteleri kapatacaklar.ya hiç böyle bi mantık varmıdır???? dyanet işleri artık siyasete de karışmayı aştı, teknolojiyle de uğraşmaya başladılar.diyanetin ne işi varmış sitelerle?? yok böyle bişey yemin ediyorum söylenecek bişey bulamıyorum..yazık..hangi ülkede hangi devlette böyle bişey vardır???? artık ne kadar işleri büyüttüler görün...görün ve aklınızı başınıza alın...bunlar ince işler ve inceden inceye tüketiyorlar herşeyi...

Çok yerinde olmuş. Alkışlıyorum... :)

anlamadan dinlemeden bizim millet yorum yapmaya hazır.zaten biz yorumlarımızla hasta olmayanı hasta yaparız sağlam adamı öldürürüz.

neden olacak şeriat devletine doğru bir adım daha atmak için

başbakan dememişmiydi "ulemaya sormak lazım" diye

şimdi ulemaya soracaklar artık

ama nasıl olsa keser döener sap döner

hemen de korkmaya baslıyonuz be :lol:
aman ha şeriat gelir, korkun hemen :D

bence yerinde bir olay sadece diyaneti alakadar eden siteler kapatılacak.

birde yanlış kuran çevrimi yapılan siteler diyor.

zaten dinimizdede yanlıs anlam yanlıs cevırı gıbı kısımları tasvip etmiyorda ... bunu imamlarda söler vaazlardada sölenir yani...

Muhteşem bişey.Düşünenin ellerine kollarına sağlık...

bu vakitten sonra şeriatın gelmesi zor.
bi değişimin yaşanabilmesi için milyonlarca kan akması lazım.
tabi bu sadece türkiye için değil bütün dünya için bu şekilde.

Yerinde bir karar olmuş, kuran ile ilgili denetimi diyanetten başka kim yapacaktı ki. Şeriat gelecekmiş :)) Cumhuriyet kurulduğu andan itibaren cumhuriyetçilerde şeriat fobisi başladı kıyamete kadar sürer bu korku, günde 5 öğün ezan sesine nasıl katlanıyorsunuz merak ediyorum.

nasıl internet ve demir yolları aynı bakan bakıyorsa buda islam diyorda
Aslında kapatma nedwnlerini kolaylaştırıyorlar.bahane bulmaya gerek yok.
Oraya varmadan daha yasaya aykırı olmamasına rağmen 700 kusur sitenin kpatılması acıklanmış değil.
İşte bu 700 ü bu şekilde acıklanacaktırda..

Ya ALLAH aşına bir kere okyun ondan sonra yorum yapın be! Yok şeriat gelecek falan!

"Kuruma vetkilen yetkiye göre Diyanet sadece Kur'an'la ilgili siteler üzerinde bir yetkiye sahip olacak." diyor. Ne kadar da çok seviyosunuz yaygara koparmayı!!!

çok yerinde ve güzel bir karar olmuş yanlış ayet çevirileri ile insanları zehirlemelerinin biraz önüne geçilmiş olur...

bu iktidar baştayken düzgün birşey yapılacağını zannetmiyorum ayrıca din ve devlet işlerini ayrırmamız gerekirken. din işleri birde internete karışacak vay halimize vay.

Geri