Dolmuşçular kontak kapama eylemi yaptı

icemen

New member
Reaction score
0
dolmuscular-kontak-kapama-eylemi-yapti-541664.Jpeg

Yargı kararıyla yolcu taşıma ücretleri ortalama 1,85 liradan 0,9 liraya düşürülen dolmuş esnafı, kontak kapama eylemi yaptı.

Tüketici Hakları Derneği tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçlarına, 2005 yılı başından geçerli olmak üzere yapmış olduğu zammın iptali için açılan dava sonrasında Ankara 2. İdare Mahkemesi, zammın iptali yönünde karar vermişti.

Kararın uygulamaya geçilmesinin ardından Ankara’da sabah saatlerinden itibaren saat 10.00’a kadar dolmuşlar çalışmadı.

Dolmuşların çalışmaması dolayısıyla otobüs duraklarında uzun kuyruklar görülürken, şahsi aracı olanların işlerine bu araçlarla gitmeleri üzerine trafikte uzun kuyruklar, kazalar ve tartışmalar yaşandı.

Başkentli dolmuş esnafı, son 5 yılda yakıt ve diğer genel giderlere sürekli zam yapıldığını belirtirken, yarı yarıya düşürülen dolmuş ücretleri ile hizmet vermelerinin mümkün olmadığını belirttiler.

Vatandaşlardan da bazıları kararın tüketici lehine olumlu olduğunu söylerken, bazıları da işlerine geç kaldıklarını ifade ederek dolmuşçu esnafının eylemine tepki gösterdi.​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• DOL.GIF
    DOL.GIF
    37.5 KB · Görüntüleme: 2,594
2008 yılından bu yana Ankara'da toplu taşıma ücretlerine %41 zam yapılılırken kimsenin sesi çıkmıyordu, niye çıkacaktı ki, ücretlerine %5 zam alan ( o da %2.5+%2.5 ) işçi, memur paşa paşa öderdi farkı.

Aferin tüm dolmuş ve özel halk otobüsü sahipleri; tepkiniz size dünyanın neredeyse en pahalı benzinini satanlara değil de evinize ekmek götürmenizi sağlayan halka olsun. Kapatın kontakları. Aferin.

Bakalım kaç gün dayanabileceksiniz?

Belediye mi? O zaten belediyelerin kuruluş amacının halka hizmet okduğunu unutmuş, kendisini kar yapmak zorunda olan bir şirket zannediyor.

ben de olsam ben de kapatırdım, millet akp'ye yüklenecegim diye baskalarını yakıyor

vatandaş mağdur oldu ...:utan ama dolmuşcuları destekliyorum. haklılar çünkü :goz:

Geri