Domuz gribi aşısı ölümcül olabilir

KorsanhabeR

Editör
HH Üyesi
Reaction score
0
15102009103348.jpg

Domuz gribi aşısı Türkiye'ye gelmek üzere ancak aşının içinde Ajduvan diye bir madde var. Bazıları ölümcül olabilir diyor....

Bilkent Üniversitesi'ne bağlı ilköğretim okulunda domuz gribi virüsü bulaşanların sayısı artıyor. 1 hafta kapatılan okuldaki 500 öğrencinin durumu inceleniyor. Ankara'daki 500 öğrencili Bilkent University Preparatory School (BUPS) İlköğretim Okulu'ndaki domuz gribi vakası sayısı 10'a çıktı. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, "Hastane yatışını gerektiren bir durum söz konusu değildir. Hastalığın yayılmaması için tedbir olarak bir hafta süreyle okulda eğitim ve öğretime ara verilmiştir.

OKULLARDA AŞILAMA YAPILACAK
Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun Sağlık Bakanlığına tanıdığı yetki ile bu karar alınmıştır" diye konuştu. Buzgan "Domuz gribi vakası görülen okullarda bu okuldaki gibi öğretime ara verilecek mi?" sorusuna benzer uygulamaların olacağını ancak okullarda aşılama yapıldıktan sonra artık buna gerek kalmayacağını söyledi. "Bu öğrencilerin yurt dışından dönüşte havaalanında neden tespit edilemediği" sorusuna da Buzgan, hastalığın hafif seyretmekte ya da ku...

Devami...

Önce Tekbir sonra takdir yapcak bişi var mı tekbirden öte ölüm gelirse kaçamayız.

Geri