dreamweaver de php nasıl çalıştırılır msql nasıl bağlanılır.bu konu hakkında yardım ederseniz çok sevinirim
<?php
$dbhost ="Localhost";
//Burasi Genellikle Localhost olur,ve localhostta çalıştıgımız içinde localhost olacak
$dbkullanici = "root";
//kullanici adi Localhostta Çalıştıgımız için burasida root olacak,eger bir host kıralasaydınız,Host şirketini verdigi kullanici adini yazacaktınız
$dbsifre = "";
//Localhostta Çalıştıgımız İçin burası boş olacak,Sizin Hostinginizde size verilen şifre neyse siz o şifreyi yazacaksınız
$dbadi = "hackhell";
//Daha önce phpmy adminde Phpmyadmin'de "hackhell" adında bir veritabani oluşturduğumuzu varsayıyoruz ve burayada onu yazıyoruz
$baglanti = mysql_connect($dbhost,$dbkullanici,$dbsifre);
if(! $baglanti){
echo "Mysql baglantisi Saglanamadi";
}else{
echo "Veritabanina Baglandim";
}
//Yukarida $baglanti adında bir degişken oluşturduk ve mysql_connect dedik ,Yani Mysql'a bağlan dedik,sonra parantezlerimizi açarak içerisine 3 arguman girdik,"$dbhost,$dbuser,$dbpass" bunlar degişmez 3 lüdür biz her kodlamamzıda veritabaina baglanmak için bu 3 argumanlari yazacağız...

//Ve if kontrolu oluşturduk,Dedik ki eger veritabanina baglanamazsa "Mysql Baglantisi Sağlanamadi desin"
//else kontrolu ilede eger veritabanina baglanirsa "Veritabanina Baglandim Desin"
?>