DSP lideri Sezer: Baykal'la küs değiliz

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP lideri Deniz Baykal ile aralarında herhangi bir kırgınlık, küskünlük ve kızgınlığın olmadığını söyledi. Sezer ve Baykal, ATO Başkanı Sinan Aygün'ün babasının cenaze töreninde bir araya gelmemişti.

sezer.jpg

Bu durum CHP listelerinden milletvekili seçilen DSP'lilerin yemin töreninden önce ayrılması sebebiyle iki liderin arasında gerginlik olduğu iddialarına yol açmıştı. Sezer, cenaze töreninin çok kalabalık olduğunu ve törende Baykal'ı görmediğini ileri sürdü. Sezer, "Sayın Baykal'ı orada gerçekten görmedim. Ben camiye gittiğimde Sayın Baykal henüz yoktu. Namaz sırasında yine ben arka sıralarda kaldım." dedi. Baykal ile aralarında herhangi bir kırgınlığın söz konusu olmadığını vurgulayan Sezer, şöyle devam etti: "Sayın Baykal'a saygım, sevgim sonsuz. Ayrıca 'CHP'den ayrılma' diye bir şey yok. Zaten iki ayrı partiydik. Biz bu işi konuşarak yaptık. O nedenle herhangi bir kırgınlık yok. Milletvekili arkadaşlarımın DSP'ye üye olacağı gün Baykal ile telefonda konuştuk. Birbirimize başarılar diledik. Bir kırgınlık, özellikle bir araya gelmeme, bu doğru değil. Sayın Baykal verdiği sözü tutuyor ve verdiği sözlere uydu. Bu son derece önemli. Baykal, işbirliği sürecinde de sonrasında da verdiği sözlere uydu. O yüzden bir kırgınlık, küskünlük ve bir kızgınlık söz konusu değil."

Ankara, aa

Geri