DVD Writer yeni çektiğim cd yi bile okumuyo

cankatinho

New member
Reaction score
0
arkadaşlar benim dvd writer ım son 1 ay sorunlar vardı ve son günlerde halt safhaya vardı.Şimdi en son çektiğim 16 tane içinde film olan dvdlerim en eskisi 1.5 ay filan dır çekeli 7 si çalışmıyo bir arkadaşın dvd writerın da denedim çalışmıyan bazılarını hepsi çalıştı ardına kopyalarken hata bile vermedi.Ve bazı dvd markalarından mesala diamond lar çalışmıyan 7 sinden 4 diamond olan ama sadece o marka olsa sorun marka diyecem ama prinico var çalışmayan.çalışmayanları boş dvd gibi okuyo yeni çektiği dvdleride aynen böyle okuyo ve not:cd leri okumada sorun yok sadece dvd leri okumada sorun oluyo sorun ne olabilir yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim

kardeşim benim bildiğim bu sorun okuma gözünün aralık ayarından oluyor. Önceleri tamir edebiliyorduk fakat su an yapılan cihazların göz uçları tamamen yekpare olarak üretiliyor ve oynama yapılmıyor. GOGOGoo yenisini al tamir ettirmeye değmez :) yapabileceğin en iyi şey cdromu sök ve üzerine fazla güçlü olmayan ve ılık üfleyen bir cihaz tut ve cihaz temizlensin ( sakın elini ayağını sürme :D ) sorada kapat ve tekrar dene çalışmassa allah rahmet eylesin yeni bi cihaz alıcan :)

bilader kendine yeni bir dvdwr al benim onerim su

20X SAMSUNG SH-S203B DVDRW SİYAH SATA

big.jpg

bunu al kafan rahat etsin 50-60 TL civarindadir tamir ile ugrasma bile hem 2 yil garantiside var :cool:

kabloları değiştirdim firmware güncellemeside yaptım olmadı dvd aldığım bilgisayarcıda bilgisayrında denedi ordada aynı sorunlar çıktı.O yüzden bugün garantiye yollandı.yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler arkadaşlar

Geri