Edonkey artık yok

capo

New member
Reaction score
0
Edonkey emsal mahkeme kararlarını gerekçe gösterek faaliyetine son verdi. Profesyonel kullanıcıların ödedikleri parayı (20$) geri alma taleplerinden kurtulmak için de edonkey açıldığında bağlantı yapılan IP numarasını vererek dosya paylaşımın illegal olduğuna ilişkin bir mesaj çıkıyor. Yıllardır dosya paylaşımına aracılık etmeseler hadi neyse. Lafın kısası yaptıkları uluslarası dolandırıcılık. İlk önce telif haklarını görmezlikten gel, paraları topla, sonra bu iş yasal değil de ve kaybol. İşte insanlığın gerçek yüzü. Şair ne güzel söylemiş,
"Birbirine girdi ablarla dolaplar
Aktıkça ablar döndü dolaplar" (ab: su yani iyi, temiz)
Dolayısıyla korsanlara karşı yapılan korsanlık mübahtır. Sadece yazılımlar için değil kitap cd vb. korsanlarını bilgisayar ortamında dolandırmak bence üç kağıdın suç sayılmayan türüdür. ( Kısasa kısas, Devletin egemenliğini zedelediği için suç sayılmaktadır. Ancak sınırların olmadığı bilgisayar ortamında, her türlü klasik düşünce, yerini şartlara uygun yeni düzenlemelere bırakmak zorundadır.)
Neyse felsefeyi bırakıp arkadaşlarımdan edonkeyin pro sürümü kadar hızlı kırılmış dosya paylaşım programı tavsiyelerini rica edeyim.

Limewire'de kullanabilirsin. mp3 icin birebirdir.. yada torrent kullan film falan indirceksen..

Arkadaşlar bi yanlışlık olmasın dediğiniz gibi birkaç kez uyarı mesajı çıktı karşıma ama 17.09.2006 ve 09.55 sularından itibaren mesajlar çıkmamaya başladı ve gayet ii bir biçimde indirimlerim devam ediyor....

MC_DESS' Alıntı:
Arkadaşlar bi yanlışlık olmasın dediğiniz gibi birkaç kez uyarı mesajı çıktı karşıma ama 17.09.2006 ve 09.55 sularından itibaren mesajlar çıkmamaya başladı ve gayet ii bir biçimde indirimlerim devam ediyor....

Senin mesajınla sevinip hemen girmistim e-donkey e ama hala aynı mesaj cıkıyor. Bir yerde okudugum kadarıyla emule ve ismi aklıma gelmeyen bir kac tane paylasım programı edonkey in networkunu de kullanıyormus,bir e-donkey kullancısıydım artık emule e gectim.

doğru diyosunuz edonkey artık çalışmıyo ama çalışsada çalışmasada fark etmez benim için çünkü limewire üstüne paylaşım programı tanımam

bearshare harika kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim

eMule derim başka birsey demem evet belki braz zahmetli ve sabır ister ama hakkını veren bir programdır...

Emule'yi (0.47b daha sonra 0.47c) kurdum. 1 hafta içinde 1 gün yüksek ID aldım. Download hızı en fazla 12 kb oldu. Edonkey'de 30- 40 kb hıza alıştıktan sonra çekilmiyor. Arkadaşların önerisine uyarak bearshare ve Limewire kulanmayı deneyeceğim. Eskiden kullandığım Kazaa-lite de olabilir. Ancak edonkeyin yerini tutacaklarını sanmıyorum. Ne de olsa sıpa, katır ve ayıdan sevimli. Tüm edonkey kullanıcılarına başsağlığı diliyorum.

Geri