Slm arkadaslar ben de bu yıl zar zor, kazasız belasız atlattım 1.sınifi
Ege bilg muh. bolumundym. Bolum genel olarak nasıl derseniz;
Eskiden super hocalarımız warmış ama yılllar gectikçe super denilen hocalarımız tukenmiş.
Kİmisi özel unv. falan, gitmiş kimisi emekli olmuş, kimisi de sıkılıp bizden daha ustun unv.lere kapağı atmış .. (kaynak: yılların eskitemediği saygıdeğer fotokpici amcalarımız

)
1. sınıfta en baba dersimize öğretim görevlisi girdi.Sorun öğretim görevlisi olması değildi; ancak bize değerli bilgilerini aktaramamasıydı (benim ve bölümdeki birçok öğrencinin düşüncesi). Programda derse giren sahsiyet olarak PROF ismi wardı, söylentilere göre öğretim görevlimizin yıllarca yükselememesiymiş..
Bu dersten verilen birçok proje ve ödevi tek baaşına yapmaya kalkışan benim gibi arkadaşlar; en az bu ders kadar önemli diğer teknik dersleri de benim gibi kaçırmak zorunda kaldı.Diğer dersler daha çok ezbere dayalı ama hocalar orta şekerli denilebilir.
1.yarıyıl bilgisayar dersimize giren en baba prof baska BOLUME SURULDU ve 2. donem bu babamizin girdiği derse cani bi Yrd.doç ile dewam ettiK!
Şu anda bölümde bulunan şirin kantinimiz kapatılmış durumda ve yerine lab yapılıo

Bu da ayrı bi rezillik!
Herhangi bir konuda bişiler sormak isyenler bana ulaşabilirler.
SLm mabella ve e.n.3.s ;
bana devlet yurdu geç çıkmıştı ama yine de MİSAFİR ÖĞRENCİ olarak yedek listelerin sonuçları açıklanana kadar yurtta barınabildim.Ayrıca kaçınci yedeksen onunla ilgili, çıkıp çıkmayacağı hakkında görevlilerin fikrini alabilirsin.Ben 1 ay kaldım Bornova yurdunda ama memnun kalmadım..Yataklar-odalar kirli ama dersler başlayınca temizlik(supurme-silme) başlıo.Ayrıca bit kadar odalarda 3 adet ranza war we 6 kişiyi dolduruolar(dersler başlayınca).Tabi bunlarla anlaşabilmek ayrı bir dert..
Sabah uyandığında odanın içi kötü kokuo:-(
Yine de yurtta ortam guzel-yemek olayı hesaplı ve bayyaa bi çeşitli

Bide bu yurtta beleşe kalıosun; yani 56ytl aylık barınma ucreti 50 ytl de sana yemek fişi gelio yani sadece yemeğe para wermiş oluon
Ancak 1 aydan sonra Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'ne geçtim.(netten araştır kendi siteleri var yurdun). Bu yurt ünv.ye bağlı ve ödemeler AYLIK şeklindedir.Kalacağın ayın ücretini önceden yatırıosun, istediğin zaman çantanı toplayıp terk edebilme imkanin war.Bornovada çoğu yurtta bu kadar konfor yok we yine çogu yurt seninle 1 yıllık sözleşme yapıo, 1 yıllık paranı gasp edio!
Odalar çok rahat istediğin zaman gidip gezebilirsin içlerini-görebilirsin.
Ben kaldığımda 2 bina wardı full değildi (sanırım yurt kasımda açıldığından..).Şu an 10 yada 11 bina war.Anlayacagın cıkma olasılığı fazla.Yurdun hemen dipinde forum bornova mevcut.Hemen girişinde de öğrenci dostu Kipa hipermarket war

Ayrica bornova metroya çok yakın yerleşkededir.Tıp fakultesinin dibi de denilebilir.
Tabi kipa diğer dewlet yurdunun dibide de mevcut.
Sana tawsiyem 2 yurdu da gez.Olanakları ssana anlatmaya çalıştım ama en iyisi ikisini de bi uğra

Ayrica özel yurtların çoğunda cemaat denilen olay war buna dikkat et.Bu yurt Üniversiteye bağlı unutma!
Biraz reklam gibi oldu ama ilk başlarda ünv hayatına alışmanın zor oldugunu dusunerekten arkadasa yardım etmk istdm
Slm tutay;
Denildiği üzere anadolu yada fen lisesi çıkışlı isen we lisende ingilizceene azıcık önem werdiysen geçebiliosun bu sınavı.
zaten bisuru öğrenci mevcut; binaya sığamayacak kadar

hazırlığı ille de gecirtirler diyebilirim.Ancak seni yanllışa yonlendirmiiyim sen yine de gözden geçir bişiler karala-oku oyle gir..
Haz okuyan arkadaslar genelde pek bi etkisinin olmadığını soyluolar ama sen yine ara tara

hazırlığı okuyana falan sor.. Haa hazırlıkta gezmek için sırf hazırlık okuyanlar da war tabii unutmamak lazım..
Ayrıca kampuse kayda girdiğinde 3-5 kağıt parcasından olusan sınav ornegini sana guzel bi fiyata satarlar

Geçmekte kararlıysan almayı ihmal etme
Ben bil muh. bolumundeyım.Desrlerin %30 kadarı ingilizce kitaplar war ingilzce tabi hoca Türkçe anlatıo
iş bulma olayı ise sana kalmış cv için ugrasman gerekiyor sen bi gir hele 1 yıl oku ondan sonra duyarsın kim nereye nasıl girmiş-calışmış

hade kolay gelsin tebrikler-basarılar..
Bana zamanında çok dediler üniversiteye kapağı atınca gerisi gelir die ama gelmio, bole selere bakamyın