Ege Üniversitesi

bu daha da güzel haber :D
peki yurt olayından bahsedebilir misinizİ? bornova yurdu var sanırım.yurt ortamı nasıldır,imkanları neler gibi ;)

msn adresim profilimde mevcut..
eklersen ordan yardımcı olabilir istersen daha sağlıklı bir şekilde..

ben ege elektrik elektronigi kazadım sormak istedigim bir kaç soru var
hazırlık muafiyet sınavı asnıl zor mu yok sa geçilebilecek seviyede mi
iş bulma imkanları nasıl
bunlarıda orda okuyan biri cevaplarsa sevinirim

arkadaşım hazırlık muafiyet sınavını geçen biri olarak şunu söyleyeyim..
eğer ki anadolu lisesi veya dengi bir okul mezunu isen ve lisede ingilizceye biraz önem verdiysen yapabilirsin çok da zor değil..
ama o kadar da hafife alma..

iş bulma olayına gelince bu tamamen sana kalmış bir şey..
üni. hayatını nasıl geçireceğine bağlı..;)

peki hazrılıgı atladıktan sonra ingilizce bana sorun olur mu onu da cevaplarsan sevinirim

walla oluyor arkadaşım..
yani dersleriniz de ing. muhtemelen..eğerki öyleyse sorun oluyor..benimkiler ing..baya bi oluyor bana..

yok eğer derslerin türkçeyse bi sorun olmaz üni. boyunca pek..

hocam ben ege elektrik elektronik dersler için türkçe diyor ama ingilizce olması tercihim bir arkadaşta ne kadar türkçe olursa olsun gene ingilizce lazım dedi sence hakllı mı?

walla elektrik elektrinoki bölümü hakkında pek bilgim yok arkadaşım ama acele etmene gerek yok..
eninde sonunda tanışacaksın kendileriyle..;)

mrb arkadaslar bn de yeni bi 'ege'li olarak su bilgisayar dersi ve sınavı hakkında birazzcık bilgi alabilr miyim:Ssimdiden tesekkürlerr.. (=bi de arkadaslarr ögrenci köyü ve yurt aynı anda cıkarsaa n'olcak??kafayı yemek üzereyim yaaa

Uzakta bir EGE'li

Arkadaşlar meraba bende Ege Çeşme Kampüsünde Turist Rehberliği okuyorum 3 olduk maşallah:biggrin Memnun oldum hepinizle tanışmaktan bizlere Bornavadan haberleri uçurun sürekli içim gidiyor zaten orda değilim diye :( (bu arada Çeşme diyince aldanmayın kışın yani orda olduğumuz dönemde hiçte iç acıcı olmuyor )selamlar görüşmek dileğiyle...

bu arada bir fikir:Gördüğüm kadarıyla azız ama toplanabilirz EGE'li HAckhellciler misali....

mabella' Alıntı:
mrb arkadaslar bn de yeni bi 'ege'li olarak su bilgisayar dersi ve sınavı hakkında birazzcık bilgi alabilr miyim:Ssimdiden tesekkürlerr.. (=bi de arkadaslarr ögrenci köyü ve yurt aynı anda cıkarsaa n'olcak??kafayı yemek üzereyim yaaa

bilgisayar sunavı derken eğer muafiyet sınavından bahsediyorsan sınav içerği pc hakkında genel bilgi ve office programlarından soru geliyor..

sınav pc başında falan sanma..bildiğin yazılı sınav şeklinde oluyor..;)

valla öğrenci köyü neresi bilmiyorum ama eğer ikisisde devlete ait yurt ise aynı anda çıkmaz arkadaşım..
çıkarsada istediğine kaydolursun işte..;)

|ChaMuR|' Alıntı:
bilgisayar sunavı derken eğer muafiyet sınavından bahsediyorsan sınav içerği pc hakkında genel bilgi ve office programlarından soru geliyor..

sınav pc başında falan sanma..bildiğin yazılı sınav şeklinde oluyor..;)

valla öğrenci köyü neresi bilmiyorum ama eğer ikisisde devlete ait yurt ise aynı anda çıkmaz arkadaşım..
çıkarsada istediğine kaydolursun işte..;)
cook tesekkurler efemmm:)

Slm arkadaslar ben de bu yıl zar zor, kazasız belasız atlattım 1.sınifi
Ege bilg muh. bolumundym. Bolum genel olarak nasıl derseniz;
Eskiden super hocalarımız warmış ama yılllar gectikçe super denilen hocalarımız tukenmiş.
Kİmisi özel unv. falan, gitmiş kimisi emekli olmuş, kimisi de sıkılıp bizden daha ustun unv.lere kapağı atmış .. (kaynak: yılların eskitemediği saygıdeğer fotokpici amcalarımız:D:D )
1. sınıfta en baba dersimize öğretim görevlisi girdi.Sorun öğretim görevlisi olması değildi; ancak bize değerli bilgilerini aktaramamasıydı (benim ve bölümdeki birçok öğrencinin düşüncesi). Programda derse giren sahsiyet olarak PROF ismi wardı, söylentilere göre öğretim görevlimizin yıllarca yükselememesiymiş..
Bu dersten verilen birçok proje ve ödevi tek baaşına yapmaya kalkışan benim gibi arkadaşlar; en az bu ders kadar önemli diğer teknik dersleri de benim gibi kaçırmak zorunda kaldı.Diğer dersler daha çok ezbere dayalı ama hocalar orta şekerli denilebilir.
1.yarıyıl bilgisayar dersimize giren en baba prof baska BOLUME SURULDU ve 2. donem bu babamizin girdiği derse cani bi Yrd.doç ile dewam ettiK!
Şu anda bölümde bulunan şirin kantinimiz kapatılmış durumda ve yerine lab yapılıo:(
Bu da ayrı bi rezillik!

Herhangi bir konuda bişiler sormak isyenler bana ulaşabilirler.

SLm mabella ve e.n.3.s ;
bana devlet yurdu geç çıkmıştı ama yine de MİSAFİR ÖĞRENCİ olarak yedek listelerin sonuçları açıklanana kadar yurtta barınabildim.Ayrıca kaçınci yedeksen onunla ilgili, çıkıp çıkmayacağı hakkında görevlilerin fikrini alabilirsin.Ben 1 ay kaldım Bornova yurdunda ama memnun kalmadım..Yataklar-odalar kirli ama dersler başlayınca temizlik(supurme-silme) başlıo.Ayrıca bit kadar odalarda 3 adet ranza war we 6 kişiyi dolduruolar(dersler başlayınca).Tabi bunlarla anlaşabilmek ayrı bir dert..
Sabah uyandığında odanın içi kötü kokuo:-(
Yine de yurtta ortam guzel-yemek olayı hesaplı ve bayyaa bi çeşitli:D
Bide bu yurtta beleşe kalıosun; yani 56ytl aylık barınma ucreti 50 ytl de sana yemek fişi gelio yani sadece yemeğe para wermiş oluon:D

Ancak 1 aydan sonra Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'ne geçtim.(netten araştır kendi siteleri var yurdun). Bu yurt ünv.ye bağlı ve ödemeler AYLIK şeklindedir.Kalacağın ayın ücretini önceden yatırıosun, istediğin zaman çantanı toplayıp terk edebilme imkanin war.Bornovada çoğu yurtta bu kadar konfor yok we yine çogu yurt seninle 1 yıllık sözleşme yapıo, 1 yıllık paranı gasp edio!

Odalar çok rahat istediğin zaman gidip gezebilirsin içlerini-görebilirsin.
Ben kaldığımda 2 bina wardı full değildi (sanırım yurt kasımda açıldığından..).Şu an 10 yada 11 bina war.Anlayacagın cıkma olasılığı fazla.Yurdun hemen dipinde forum bornova mevcut.Hemen girişinde de öğrenci dostu Kipa hipermarket war:D
Ayrica bornova metroya çok yakın yerleşkededir.Tıp fakultesinin dibi de denilebilir.
Tabi kipa diğer dewlet yurdunun dibide de mevcut.:D

Sana tawsiyem 2 yurdu da gez.Olanakları ssana anlatmaya çalıştım ama en iyisi ikisini de bi uğra:D
Ayrica özel yurtların çoğunda cemaat denilen olay war buna dikkat et.Bu yurt Üniversiteye bağlı unutma!

Biraz reklam gibi oldu ama ilk başlarda ünv hayatına alışmanın zor oldugunu dusunerekten arkadasa yardım etmk istdm:D

Slm tutay;

Denildiği üzere anadolu yada fen lisesi çıkışlı isen we lisende ingilizceene azıcık önem werdiysen geçebiliosun bu sınavı.
zaten bisuru öğrenci mevcut; binaya sığamayacak kadar:D
hazırlığı ille de gecirtirler diyebilirim.Ancak seni yanllışa yonlendirmiiyim sen yine de gözden geçir bişiler karala-oku oyle gir..
Haz okuyan arkadaslar genelde pek bi etkisinin olmadığını soyluolar ama sen yine ara tara:D hazırlığı okuyana falan sor.. Haa hazırlıkta gezmek için sırf hazırlık okuyanlar da war tabii unutmamak lazım..

Ayrıca kampuse kayda girdiğinde 3-5 kağıt parcasından olusan sınav ornegini sana guzel bi fiyata satarlar:D Geçmekte kararlıysan almayı ihmal etme:D

Ben bil muh. bolumundeyım.Desrlerin %30 kadarı ingilizce kitaplar war ingilzce tabi hoca Türkçe anlatıo :D

iş bulma olayı ise sana kalmış cv için ugrasman gerekiyor sen bi gir hele 1 yıl oku ondan sonra duyarsın kim nereye nasıl girmiş-calışmış:D hade kolay gelsin tebrikler-basarılar..

Bana zamanında çok dediler üniversiteye kapağı atınca gerisi gelir die ama gelmio, bole selere bakamyın:D:D:D

hocalr bu ögrenci harclarını filan enrden ögrenebilirim benm bölüm elektrik elektronik müh yardım edin pls

arkadaşlar ben ne kadar harç yatıracagımı nerden ögrenecegim yardım edin pls bölümüm elektrk elektronik müh

Bu sene ege tıpı kazandım. Adım Sarp. Hepinizle tanıştığıma memnun oldum. Buarada ben hz atlama sınavı çok kolay die duydum yoksa atlayamam zaten,baldaki hocalarım sağolsun hiçbişey katmadılar inglizceme. Umarım kolaydır...

arkadaşlarr bornova ögrenci yurdu hakkında biraz bilgi verir misiniz??:S

arkadaşım bahsettiğin öğrenci yurdu hangisi..?
tam olarak isim ve yer verirsen yardımcı olmaya çalışırım..

harçlar

Harçlar daha belli olmadı dostum ama bir gazetenin habrine göre %5 zam yolda imiş
işte zamlanmış halleride yazıyordu orda
sen ösym'nin sitesinden yada yök ün sitesinden bir araştır
bakacağım başlık ise:mühendislik fakülteleri
ordaki fiyatı iki taksit halinde(yarısı ilk dönem,yarısı ikinci dönemin başında)yatırıvericeksin olucak bide bizim okulda kimlik kırtasiye masrafı adı altında bir ücret talep ediyorlar.Ödeyeceğin miktarı kayıt sırasında gittiğin banka veznesinden öğreniyorsun ama hazırlılklı olmak için gitmeden önce araştırma yap bence
şimdiden hayırlı olsun..

Geri