Ekler Yapıcaz Hadi Buyrun Buraya..!

KıRmızıKız

Kayıp üLkenin Prensesi
Katılım
4 Tem 2006
Mesajlar
11,353
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
37
evet beyler bayanlar yenibi tarifte buraya hoşgeldiniz :p

bugün kü tarifimiz ekler pasta.

4t8zsav.jpg

hadi başlıyoruz ( ellerinizi yıkamayı unutmayın :Sopa)




Malzemeler:

200 gr margarin
1 su bardağı +1/4 su bardağı su
1 su bardağı+3 yemek kaşığı un
4 adet oda ısısında yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz


İç kreması:

500 ml süt
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 poşet kremşanti(kremşantiyi hazırlamak için yarım su bardağı süt)
Krema yerine hazır dolgu kremalardan da kullanabilirsiniz.

kremşanti hariç bütün malzemeyi bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz.

kremamız olunca soğutuyoruz.Başka bir kapta kremşanti ve sütü koyup mikserle

koyu kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.ve kremamıza ilave edip

mikserle çırpıyoruz.



üzeri için: 1 paket çikolatalı sos ve üzerini süslemek için file yeşil fıstık,fildişi çikolata



Yapılışı:

Bir tencerenin içine 1+1/4 su bardağı suyu koyalım.içine tuz ve şekeri ilave edelim kaynayınca margarini de ilave edip eritiyoruz daha sonra unumuzu ilave edip hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.ateşimizi kısıp karıştırarak 10 dakika pişiriyoruz.
hamuru soğumaya bırakıyoruz hamurumuz ılıyınca 4 yumurtadan 1.sini kırıp tahta kaşıkla veya tel çırpacakla karıştırıyoruz bu kısım biraz zahmetli ama önemli.diğer yumurtaları da teker teker aynı işlemi yaparak hamurumuz kıvam alıncaya kadar karıştırarak yumurtaları iyice yediriyoruz.
kıvam alınca kremşanti sıkma torbasına hamurumuzu koyup yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine uzun çubuklar şeklinde aralıklı olarak sıkıyoruz.ister yuvarlak isterseniz ekler şeklinde uzun sıkabilirsiniz.
180 C ısıttığımız fırınımıza profiterol hamurumuzu koyabiliriz.fırında 30 dakika pişmesi gerekli.Burada çok önemli bir nokta var asla fırının kapağını pişinceye kadar açmıyoruz eğer açarsanız hamurlar çöker ve söner.piştiği zaman zaten kokusunu duyacaksınız.
hamurlarımız pişince ortadan ikiye kesiyoruz ama bir ucunu kesmiyoruz yani tamamen kesip iki parçaya ayırmıyoruz.içine kremadan koyup kapatıyoruz.üzerine hazırladığımız çikolatalı sosumuzu döküyoruz.file fıstıklarla erittiğimiz beyaz çikolata ile süslüyoruz.Afiyet olsun.



denemem lazım merak ettim..:melek

hadi sizede afiyet bal şeker olsun :çaliş​
 
off ne gıderdı sımdı bee :D kolayla sole :D
 
kim acaba :melek
 
bananeee ben hemen isterim :melek
 
anamm canım çekti yaaa
 
yaw bide bunu yapmaklama uğraşacam pastanede istemediin kadar ver parayı al :D:D
 
vayy çok severim ben bunları yaaa,eline sağlık kızmızıkıs..
 
üşengeç ve çekemeyenler belli oldu yapanlar yokmu adresi verşm yollayın banada
 
işte herkes hamur işlerinde benim kadar hamarat olamıyor malesef :sigara:

:melek
 
Geri
Üst