Ekran kartı bir yardım arkadaşlar

samimi23

New member
Reaction score
0
Ekran kartım 1 gb 128 bit Ati Radeon Hd4650 toplama yaptırmıştım da bir iki haftadır fanı yavaş dönüyor dahası ses geliyor bu konuda bilgisi olan bi yardım edin ne önerirsiniz? Bu arada işlemci Amd Athlon2 X2 250 hız 3.0 Ghz İşletim sistemi Vista ultimate Sp2 fanlarında bir tıkanma falanda yokk kafayı yicem yaa

ben internet cafe işletiyorum ara sıra ekran kartının fanı çıkartıyorum güzel bi şekilde pervaelerini siliyorum pervanenin aradaki kısmına hafif sprey döküyorum fırtına gibi dönüyo ne ses kalıyo ne seda

saygılarımla

ben internet cafe işletiyorum ara sıra ekran kartının fanı çıkartıyorum güzel bi şekilde pervaelerini siliyorum pervanenin aradaki kısmına hafif sprey döküyorum fırtına gibi dönüyo ne ses kalıyo ne seda

saygılarımla
Sağolun hocam da kasayı yan yatırdım iyice bir sildim fakat aynı devam şöyle bir durum var sürekli böyle değil 10 dakka zırıltılı fan yavaş sonra normale dönüyor netten araştırdım bununla ilgili olarak da bios güncellemesi yapılması lazım diyolar anlamadım gitti bi yardım

Sağolun hocam da kasayı yan yatırdım iyice bir sildim fakat aynı devam şöyle bir durum var sürekli böyle değil 10 dakka zırıltılı fan yavaş sonra normale dönüyor netten araştırdım bununla ilgili olarak da bios güncellemesi yapılması lazım diyolar anlamadım gitti bi yardım

üstadım kasayı yan yatırmanıza gerek yok ekran kartını sökün ondan sonra üstündeki fanıda sökün dikkatli bişekilde ondan sonra ilk mesajımdakileri yapın fanı güzelce temizleyin ve pervanenin dönmesini sağlayan kısmın araya sprey sıkın

NOT: tabi ekran kartınızda gözle görülür bir şekilde toz mevcut ise bunları yaparsanız bi çözüm alacağınıza inanıyorum

Saygılarımla

öncelikle sizin yaptığınız temizlik amatör tarzda .
o şekilde fan temizliği yapılmaz.

fan ekran kartından tamamen ayrılacak.
3.seviyede kompresör ile temizlenecek.
sonra akıcı yağ sürülecek.
en sonunda 4w idi inş yanlış söylememişimdir , o tarzda metal yerlere sıkılan yağı sürdünmü tamamdır..
lakin bunu yaparken fanın ivmesini bozma hepten elinde kalır ; )

saçmalamayın sürtmeden dolayı çıkan ses bu ne alakası var temizlemeyle bir motor yağıyla yağla olmazsa fanı değiştir 5 10 liralık bişey boşuna konu açmışsın mantık yürütsen bile yaparsın bunu..

Geri