Ekran Kartı Sorunu

xY_sCoRpIoN

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar. Nirvana 15.6 H36 model notebook'umu iLk aldığım zaman (2. el aldım) masa üstünde sağ tıkladığımda Nvidia Kontrol Paneli seçeneği vardı. Biraz uğraştıktan sonra İntel Hd ekran kartı görünüyor artık. Bayağıdır bu problem var. Hangi driveri yüklesem nvidia böyle bir donanım bulamadı diyor. Ayarlara baktığım zaman İntel Hd Graphics görünüyor. CPU-Z vs. sistem bilgilerini gösteren bütün programlarıda denedim ama nafile. Game Gain programını kurdum İntel den başka Other Processer diye bir seçenek var ekran kartı seçeneklerinde. Nvidia olan ekran kartının modelini Nasıl öğrenebileceğim konusunda yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

o her zaman öyle gözükür boşa kafanı yorma :)
soruna gelelim; nvidia denetim masasından yardım sistem bilgileri.

ekran kartında optimus teknoloji var o yüzden yüksek performans gerektiğinde devreğe girer oyunlar hepsi,adobe vs yazılımlarda. eğer nvidia calısıp calısmadığını anlamak istersen oyunun simgesinin üstüne sag tıklayıp grafik işlemciyi calıstırdan yüksek performans işlemci dersin.

gpu-z adlı programlada görebilirsin.
altta iki senek olur
intel hd graphics family
nvidia geforce gtxxxm

o her zaman öyle gözükür boşa kafanı yorma :)
soruna gelelim; nvidia denetim masasından yardım sistem bilgileri.

ekran kartında optimus teknoloji var o yüzden yüksek performans gerektiğinde devreğe girer oyunlar hepsi,adobe vs yazılımlarda. eğer nvidia calısıp calısmadığını anlamak istersen oyunun simgesinin üstüne sag tıklayıp grafik işlemciyi calıstırdan yüksek performans işlemci dersin.

gpu-z adlı programlada görebilirsin.
altta iki senek olur
intel hd graphics family
nvidia geforce gtxxxm

Benim sistem Xp pro. Nvidia ile alakalı sistemde bir bilgi yada denetim masası yok :) GPU-Z de ise sadece İntel Hd. gözüküyor. Ayrıca sağ tıklayıp grafik işlemci olayı sanırım win 7 de oluyor. Yani sorun devam ediyor :) Yani sorun şuki Driveri yüklü değil ve hangi model olduğunu bulamıyorum :)

bulamazsın cunku nvıdıa belli notebooklarda belli bir serisiden sonrasını xp driver yaymayı kesti şuan sen pcyi boşa kullanıyorsun diyebilirin %100 performans kaybın var.

Windows 7'de böyleydi yani ondada bulamamıştım. Netice olarak yapılması gereken şey nedir peki ?

Windows Vista veya Windows 7 sistem kurup driverlarını kurup kullanman ilk önce kurman gereken driverları sıralıyorum
intel chipset
intel sata-raid
audio
intel hd graphich
nvidia
vs.. sıralamayı tam duzgun hatırlamıyorum her laptobun kendisine ait bir yükleme modülü vardır ama her zaman öncellik chipsetindir chipseti ekran kartından sonra kurarsan problem yaşarsın !

Bu imkansız. Yokmu başka bir çözümü xp ye ?

pc nin altında model numarasının başlangıcı yazması lazım

ftp://213.194.123.227/Dizustu Bilgisayar/Casper Nirvana Suruculeri/

linkinde uygun olan modelin sürücülerini güncelle,zaten nirvanalar nvidia kullanıyor,bendekide nvidia,

burada h36 modeli için 3 sürücü belirtmiş,eğer nvidia olduğuna eminsen optimus kullanıyorsun,bir araştır bu linki

pc nin altında model numarasının başlangıcı yazması lazım

ftp://213.194.123.227/Dizustu Bilgisayar/Casper Nirvana Suruculeri/

linkinde uygun olan modelin sürücülerini güncelle,zaten nirvanalar nvidia kullanıyor,bendekide nvidia,

burada h36 modeli için 3 sürücü belirtmiş,eğer nvidia olduğuna eminsen optimus kullanıyorsun,bir araştır bu linki

Bahse konu driverlar vista ve win7 için uygun, benim sistem xp :)
İlgine teşekkür ederim.

Geri